düğme fobim var :( nasıl mı?

Kızımda da paket lastigi versiyonu var. Görmek istemiyor dokunamaz zaten. Tezgahta gördüğünde anne çekmeceye koy diyor. Tahammülü yok.
Sizin oglunuzda tripofobi olabilir. Delikten korkuyor demişsiniz. Bizimki lastik ben bir şey bulamadım bu konuda.
Tripofobi ve koumpounophobia karışık galiba.2.si yani düğme fobisi daha baskın..sizin kızınızdaki belki lastiğin malzemesiyle ilgili olabilir kıvamını, ona dokunmayı ve ya birşeye takarken ki sesini sevmiyordur..paket lastiğin alternatifleri bulunabilir ama düğmenin bulunmuyor da😟

İlk kez duyuyorum çok ilginç geldi.Çok yorucu olmalı mesela aynı otobuste karsınızda oturan dugmelı bır kaban giymiş bu da rahatsız ediyor mu? Acaba bir başlangıç öyküsü var mı?İnstagramda bu tarz konular uzerıne yayın yapan birini takip ediyorum.Onun savı ; fobileri bir travma ile bağdaştırmak üzerine.Mesela tacize uğruyorsunuz,korkuyorsunuz o anda adamın düğmesi çarpıyor gözünüze ve beyin o an düğmeyi korkulacak bir nesne olarak kodluyor gibi.
Vardır elbet bir sebebi.. Çünkü 3 yaşına kadar gömlek polo yaka kot ceket ve hırka giyerdi.. Sorun olmazdı.Ama neden olmuş olabileceği ile ilgili çarpıcı bir şey gelmiyor aklıma ..ana okuluna bile gitmiyordu daha başladığında..belki hani okulda birşey yaşandı desem değil..babannesi bakıyordu..kadın namaz elbisesinin düğmelerini filan kesmişti sevmiyor diye.. Düğmeli kıyafetle gelmezdi bakmaya.. Çok sever çok başıyla oynardı..bilemedim..🙁kimmiş instada yayın yapan özelden yazar mısınız?

belki sizlere garip gelebilir ama düğmeye karşı fobim var.. evet bildiğimiz düğme
çocukluğumdan beri düğmeli kıyafetler giyemiyorum okula önlük ve gömlek giymek bana işkence gibi geliyordu. neyse ki okul faslı bitti :)
yazın bir sorun olmuyor tşört giyiyorum falan ama kışın benim için büyük sorun oluyor. düğmeye dokunmak yada düğmeli kıyafet giymek bir yana başkasının üzerinde görsem bile midem bulanıyor. bu arada bu sene fermuar fobiside başladı...

düğmesiz pantolon, kıyafet, yada çanta bulmakta zorlanıyorum :KK43: benden başka gibi düğme, fermuar fobisi olan var mı yoksa be numunelik miyim çok merak ediyorum...
Düğme fermuar değil ama bende boğazli giyemediğimi farkettim 2 senedir.
Hamileyken başladı bende,hala giyemem,başkasında görünce de bogulacak gibi oluyorum.

Eski konu yine hortlamış 7 yıllık konu bide

ben anlamıyorum insanları.. madem sıkıntı yaşadığın birşey var, sana zorluk çıkarıp hayat kaliteni düşürüyor neden kurtulmak istemez ki insan? gidin doktora çare arayın, biri olmazsa başka doktora gidin, yazık bu insanlara ve çevresindeki insanlara da.. hiç kolay değil böyle yaşamak .

Yalnızız zannediyordum değilmişiz..Evet bazı kıyafet veya iç çamaşırlarındaki süs düğmelerini kesiyorum ben de..ama yine de hayır o düğmeliydi deyip giymiyor..kaç parça kıyafet çöp oldu bilmiyorum sayamadım..başta acaba biz her zaman eşofman giydirip durduk da ondan mı dedim.sonuçta düğmeli kıyafetler çoğunlukla rahat değil..rahat etmek istiyor herhalde dedim..ama öyle değil..başkalarının giydiğinden de rahatsız oluyor..elinde yiyecek birşey varsa yiyemiyor, öğürüyor. Git değiştir diyor, yanıma oturma diyor bağırıyor..biz daha vahim durumdayız galiba..psikiyatrist veya pedagogla görüştünüz mü peki ya da görüşmeyi düşünüyor musunuz?
Düğme fobisi olduğunu siz yazınca öğrenmiş oldum. Ve durumundan mustarip çok kişi varmış. Oğlum 1 yaşında iken bakıcımız vardı, o yada ben bilmeden düğme ile bir travma falan yaşattık diye epey sorgulamış sebebini çözememiştim. 2 yaşında kreşte sorun yoktu 3 yaşında kendini ifade etmeye başlayınca düğmeli kıyafet giymek istemedi, bir buçuk yıl evdeydi, düğmeli kıyafete ihtiyaç duymadı, bir üç ay önce anaokuluna dönünce gösteri ve fotoğraf çekiminde sıkıntı oldu.
Oğlum ilk zamanlarda itiraz ettiğinde bir iş arkadaşımın da bir yaş büyük oğlunda aynı sorun vardı, o da o şekil davrandığını söylediği için ben bazı erkek çocuklar belli geçici bir süre bu durumu sorun yapıyor diye düşünmüştüm. Netten okuduğum kadarıyla çok daha ileri boyutlarda yaşayanlar varmış.
ilk okulda devam ederse ve başkalarının kıyafetinden de rahatsız olursa (inşallah olmaz) uzman görüşü almaya çalışacağım.

ben anlamıyorum insanları.. madem sıkıntı yaşadığın birşey var, sana zorluk çıkarıp hayat kaliteni düşürüyor neden kurtulmak istemez ki insan? gidin doktora çare arayın, biri olmazsa başka doktora gidin, yazık bu insanlara ve çevresindeki insanlara da.. hiç kolay değil böyle yaşamak .
Bunun terapiyle kurtulabilecek bir durum olduğunu öğreneli 1 hafta olmadı daha... Arıyoruz çaremizi de merak etmeyin...

Düğme fobisi olduğunu siz yazınca öğrenmiş oldum. Ve durumundan mustarip çok kişi varmış. Oğlum 1 yaşında iken bakıcımız vardı, o yada ben bilmeden düğme ile bir travma falan yaşattık diye epey sorgulamış sebebini çözememiştim. 2 yaşında kreşte sorun yoktu 3 yaşında kendini ifade etmeye başlayınca düğmeli kıyafet giymek istemedi, bir buçuk yıl evdeydi, düğmeli kıyafete ihtiyaç duymadı, bir üç ay önce anaokuluna dönünce gösteri ve fotoğraf çekiminde sıkıntı oldu.
Oğlum ilk zamanlarda itiraz ettiğinde bir iş arkadaşımın da bir yaş büyük oğlunda aynı sorun vardı, o da o şekil davrandığını söylediği için ben bazı erkek çocuklar belli geçici bir süre bu durumu sorun yapıyor diye düşünmüştüm. Netten okuduğum kadarıyla çok daha ileri boyutlarda yaşayanlar varmış.
ilk okulda devam ederse ve başkalarının kıyafetinden de rahatsız olursa (inşallah olmaz) uzman görüşü almaya çalışacağım.
Ne kadar çok çocukta varmış bu problem.. Şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarınızı aynı şeyleri yaşadık yaşıyoruz çünkü...Atlatan biri veya birileri varsa yazar belki diye bekliyorum ama yazan yok henüz😏

Bunun terapiyle kurtulabilecek bir durum olduğunu öğreneli 1 hafta olmadı daha... Arıyoruz çaremizi de merak etmeyin...
sizi yargılamak için söylemedim yanlış anlaşılmasın sakın, yine sizin hayatınızın ne kadar zor olabileceğine dikkat çektim, yani kim bilir kaç yıldır sıkıntı içindesiniz. ayrıca sizin gibi burada kaç kişi biz de bu sıkıntının içindeyiz demiş, hepsine ayrı ayrı üzüldüm, çünkü normal davranışlara sahip olan insanlar bile dünya dolusu dertle uğraşırken sizlere bir de bu şekilde sıkıntılar ekleniyor. umarım en kısa zamanda herkes şifasına kavuşur.

Back
X