düğme fobim var :( nasıl mı?

Aaa cok tuhaf bir fobi bende ilk defa duyuyorum :44:
Peki dügme adi da sizi rahatsiz ediyormu?
Yada bir erkekten hoslandiginizda üzerinde dügmeli bir giysi olsa itici geliyormu?

adı rahatsız etmiyor kendi kıyafetimde olmasın yeter ki...

erkek arkadaşım ''doğal olarak'' gömlek giyiyor itici gelmiyor ona gömlek giyme diyemem sonuçta neyse ki gömlek düğmeleri küçük oluyor :)

Ayyy kızlar allah yardımcınız olsunn..benim de kadifelere karşı vardı fobim şimdi azaldıı..bir de benim küçük gözenekleri olan şeylere karşı fobim var çok kötü oluyorum tüylerim diken diken oluyor,parçalamak istiyorum bütün gün aklımdan gitmiyor :50: :50:

belki sizlere garip gelebilir ama düğmeye karşı fobim var.. evet bildiğimiz düğme
çocukluğumdan beri düğmeli kıyafetler giyemiyorum okula önlük ve gömlek giymek bana işkence gibi geliyordu. neyse ki okul faslı bitti :)
yazın bir sorun olmuyor tşört giyiyorum falan ama kışın benim için büyük sorun oluyor. düğmeye dokunmak yada düğmeli kıyafet giymek bir yana başkasının üzerinde görsem bile midem bulanıyor. bu arada bu sene fermuar fobiside başladı...

düğmesiz pantolon, kıyafet, yada çanta bulmakta zorlanıyorum :( benden başka gibi düğme, fermuar fobisi olan var mı yoksa be numunelik miyim çok merak ediyorum...

İlginç :53::53:

bana da çok ilginç geldi,belki çocukluğunuzda yaşadığınız kötü bir tecrübeden dolayı(küçükken düğme yutma yada yutmak üzereyken ailenin telaşla müdahale etmesi gibi)bu fobiyi yaşıyor olabilirsiniz.

bende dişlerini kürdanla,parmakla karıştıran birisini görsem delircek gibi oluyorum,kendimi biryerlerden atasım geliyor,afedersiniz yanımda gaz çıkarsa tiksinmem ama kürdanla karıştırırken görsem sinirimden bazen ağlayacak dereceye geliyorum,birgün birisinin ağzına bir yapıştırıcam ondan korkuyorum.işte insanlar değişik değişik.

benim eşimde de var, ay o fobimiymiş
çok kötü çok
eşim düğme, fermuar,küpe gibi şeylerden resmen tiksiniyor
evlendiğimden beri küpe takmıyorum
en başlarda çok zordu şimdi alıştım gibi
ben sadece eşim böyle sanıyordum
hatta bazen acaba gerçekten böyle birşey olabilir mi?diye düşünürdüm

düğme fobisini, çok ilginç, çok zor olmalı.benimde bir arkadaşımın çengelli iğne fobisi var, görmeye tahammül edemez.bu da onun gibi bişey sanırım.

Ayyy kızlar allah yardımcınız olsunn..benim de kadifelere karşı vardı fobim şimdi azaldıı..bir de benim küçük gözenekleri olan şeylere karşı fobim var çok kötü oluyorum tüylerim diken diken oluyor,parçalamak istiyorum bütün gün aklımdan gitmiyor :50: :50:

işte bu durum bendede var. bunun ne olduğu farketmez. hele içinde bişiy varsa allah....Bütün vucudum ürperiyo....

Arkadaşlar merhaba.. Konu üzerinden çok geçmiş ama, benim 5,5 yaşında oğlum var ve yaklaşık 3 yaşından beri düğmelerden nefret ediyor. Biz başta takıntı filan sandık inatlaşıyor sandık ama giderek şiddetlendi ve maalesef geçenlerde çok tesadüf bir şekilde delik fobisi diye bir şey öğrendim.ve düğme fobisi diye bir şey olabilir mi diye araştırdım ve tabiki karşıma çıktı.. Sonra buraya bakmak geldi aklıma.. Bu konudan başka daha güncel bir konu bulamadım.. Düğmeli delikli benekli puantiyeli her şeyden nefret ediyor.. düğmeli bir kıyafetle yemeğe otursak midesi bulanıyor hatta öğürüyor.. Okulda filan giymesi gerekse giyiyor ve etkinlik biter bitmez çıkarıyor.. Gömlek ve polo yaka özellikle iğrendikleri.. pantolon şort düğmeleri sorun olmuyor mesela... Dikiş kutusundaki yedek düğmelere de dokunabiliyor.. Bazen babamın gömleğini giyicem diyor bazen kendi gömleğini giyiyor evde..Ama bazen de düğmeli giymişsin git yanımdan diyor...sokaktaysak elimizi tutmuyor falan filan..Ne yapmak lazım..konu sahibi ve aranızda bunu yaşayanlar ve yaşayan tanıdıkları olanlar var..neler yaptınız 10 yılda..ne tavsiye ediyorsunuz..bilgi verirseniz sevinirim.. Özelden de yazabilirsiniz...

Bıraktık zaten de önlemini almazsak yaşam kalitesini düşüren ciddi bir probleme dönüşebilir mi diye korkuyorum.. Bir de biri obsesif kompulsif filan demiş😱
Kızımda da paket lastigi versiyonu var. Görmek istemiyor dokunamaz zaten. Tezgahta gördüğünde anne çekmeceye koy diyor. Tahammülü yok.
Sizin oglunuzda tripofobi olabilir. Delikten korkuyor demişsiniz. Bizimki lastik ben bir şey bulamadım bu konuda.

Arkadaşlar merhaba.. Konu üzerinden çok geçmiş ama, benim 5,5 yaşında oğlum var ve yaklaşık 3 yaşından beri düğmelerden nefret ediyor. Biz başta takıntı filan sandık inatlaşıyor sandık ama giderek şiddetlendi ve maalesef geçenlerde çok tesadüf bir şekilde delik fobisi diye bir şey öğrendim.ve düğme fobisi diye bir şey olabilir mi diye araştırdım ve tabiki karşıma çıktı.. Sonra buraya bakmak geldi aklıma.. Bu konudan başka daha güncel bir konu bulamadım.. Düğmeli delikli benekli puantiyeli her şeyden nefret ediyor.. düğmeli bir kıyafetle yemeğe otursak midesi bulanıyor hatta öğürüyor.. Okulda filan giymesi gerekse giyiyor ve etkinlik biter bitmez çıkarıyor.. Gömlek ve polo yaka özellikle iğrendikleri.. pantolon şort düğmeleri sorun olmuyor mesela... Dikiş kutusundaki yedek düğmelere de dokunabiliyor.. Bazen babamın gömleğini giyicem diyor bazen kendi gömleğini giyiyor evde..Ama bazen de düğmeli giymişsin git yanımdan diyor...sokaktaysak elimizi tutmuyor falan filan..Ne yapmak lazım..konu sahibi ve aranızda bunu yaşayanlar ve yaşayan tanıdıkları olanlar var..neler yaptınız 10 yılda..ne tavsiye ediyorsunuz..bilgi verirseniz sevinirim.. Özelden de yazabilirsiniz...
Benim oğlumda 6 yaşında, o da 3 yaşından beri hiç düğmeli kıyafet giymiyor.
Düğmeyi söktüğü bilse de giymiyor. Okulda etkinliklerde, gösteride giydiği kıyafeti eve gelir gelmez anında çıkarttırıyor.
Ona göre kıyafet alıyorum ama çok zorlanıyorum. Bir kaç ay sonra ilkokula başlayacak formayı nasıl giyecek hiç bilmiyorum, çünkü pantolon da giymiyor. Başkasında giyinmiş olması rahatsız etmiyor, sadece küçük kardeşinin çıt pıtlı atleti sarkmış pijamasının üzerine, onu düzenleyin diye uyarıyor.

belki sizlere garip gelebilir ama düğmeye karşı fobim var.. evet bildiğimiz düğme
çocukluğumdan beri düğmeli kıyafetler giyemiyorum okula önlük ve gömlek giymek bana işkence gibi geliyordu. neyse ki okul faslı bitti :)
yazın bir sorun olmuyor tşört giyiyorum falan ama kışın benim için büyük sorun oluyor. düğmeye dokunmak yada düğmeli kıyafet giymek bir yana başkasının üzerinde görsem bile midem bulanıyor. bu arada bu sene fermuar fobiside başladı...

düğmesiz pantolon, kıyafet, yada çanta bulmakta zorlanıyorum :KK43: benden başka gibi düğme, fermuar fobisi olan var mı yoksa be numunelik miyim çok merak ediyorum...
İlk kez duyuyorum çok ilginç geldi.Çok yorucu olmalı mesela aynı otobuste karsınızda oturan dugmelı bır kaban giymiş bu da rahatsız ediyor mu? Acaba bir başlangıç öyküsü var mı?İnstagramda bu tarz konular uzerıne yayın yapan birini takip ediyorum.Onun savı ; fobileri bir travma ile bağdaştırmak üzerine.Mesela tacize uğruyorsunuz,korkuyorsunuz o anda adamın düğmesi çarpıyor gözünüze ve beyin o an düğmeyi korkulacak bir nesne olarak kodluyor gibi.

Benim oğlumda 6 yaşında, o da 3 yaşından beri hiç düğmeli kıyafet giymiyor.
Düğmeyi söktüğü bilse de giymiyor. Okulda etkinliklerde, gösteride giydiği kıyafeti eve gelir gelmez anında çıkarttırıyor.
Ona göre kıyafet alıyorum ama çok zorlanıyorum. Bir kaç ay sonra ilkokula başlayacak formayı nasıl giyecek hiç bilmiyorum, çünkü pantolon da giymiyor. Başkasında giyinmiş olması rahatsız etmiyor, sadece küçük kardeşinin çıt pıtlı atleti sarkmış pijamasının üzerine, onu düzenleyin diye uyarıyor.
Yalnızız zannediyordum değilmişiz..Evet bazı kıyafet veya iç çamaşırlarındaki süs düğmelerini kesiyorum ben de..ama yine de hayır o düğmeliydi deyip giymiyor..kaç parça kıyafet çöp oldu bilmiyorum sayamadım..başta acaba biz her zaman eşofman giydirip durduk da ondan mı dedim.sonuçta düğmeli kıyafetler çoğunlukla rahat değil..rahat etmek istiyor herhalde dedim..ama öyle değil..başkalarının giydiğinden de rahatsız oluyor..elinde yiyecek birşey varsa yiyemiyor, öğürüyor. Git değiştir diyor, yanıma oturma diyor bağırıyor..biz daha vahim durumdayız galiba..psikiyatrist veya pedagogla görüştünüz mü peki ya da görüşmeyi düşünüyor musunuz?

Back
X