Dügün Arefesinde Akrabanin Ölümü

İyi de çalgılı düğün yapmamışsınız ki karışsınlar, dış çekiminizden akrabalara ne? Böyle herşeye karışanların çocukları bin beterini yapar kimsenin gözü görmez. Lütfen o akrabalarınızın her dediğine takılmayın , yoksa içinizde daha çok şey uhde olarak kalır. Başınız sağolsun

Benim nisanimima gunler kala iki kisi gomduk (Allah rahmet eglesin) zor bela korka korka nisani yaptik. Düğün gunu geldi catti. Kina gunu yine korku vardi icimde acaba yine birine bisi olurmu. Kuafördeyim makyaj yapildi. Saclarimda 1 tutam kalmistiki. Haber geldi trafik kazasi 2 ölü biride cezaevine girdi. Yani anlicagin birak resmi düğünüm bile olmadi. Formalite icabi sessiz sessiz bi gelinlik giydim kusagim baglandi ve oldu bitti.. Icimde kaldimi evet 1 düğün gördüğümde olay aklima gelirdi ve gozlerim dolardi. 1 yil boyle aklımda kaldi. Sonra unuttum. Sende unutursun. Ayrıca bencil degilsin her genc kizin hayalidir bu

Hamile değilseniz suandada yaptırabilirsiniz
Kuaföre gidin dalgalı fön gibi bişey cektirip basınıza bi tac alın beyaz bide elbise oh mis
İlla gelinlik giymek gerekmiyor
Buarada o çekimlere hic bakılmıyor sonradan aklınızda olsun :)

Eğer hareketli bir kına gecesi yapmadiysaniz; nikahı erteleme bile saçma olmuş... Bizde hava koşulları sebebiyle çekimi iptal ettik hala yaptıracağız 🤗

Merhaba Hanimlar size baska bir Konu hakkinda danismak istiyorum. Basini detayli yazdim ki durumu daha iyi anlatabilmek icin.

Benim gecen sene nikahima 2 ay kala Dayim aniden rahatsizlasti. Hastaydi saten ama aslinda durumuna göre hep iyi gibiydi. Nasil oldu bilmiyorum ki hastaneye kaldirilmadan bir kac gün önce kendisini biraz halsiz hissetmis ama yorgunluga vurmus, gecistirmis. Hastaneye kaldirildiginda ise agir enfeksiyon gecirdigini ve durumunun cok kritik oldugunu ögrendik. Gün gectikce de kötüye gidiyordu ve Doktorlar cok umutsuz bakiyordu. Bu iki ay icinde savasmasina ragmen kalbindeki enfeksiyondan olusan sorunlardan dolayi dayimi kaybettik. Dayimi cok severdim ve onun hayatimizdan bu iki aylik sürecine gitmesini simdiye kadar kabullenmis degilim.

Ve ben tabii ki (Dügün arefesindeyim) Nikahimi belirli bir kac ay sonraya erteledim karsi taraf ile anlasarak. Acimizi yasadik ve ben ailemin hep yaninda oldum bu sürecte.

Benim hep istegim Nikahimdan önce veya sonra cekim yaptirmakti. Ama Akrabalarim karsi cikti hos karsilamadilar bunu. Bizde Nikah günümüzde yaptirmadik ailemizin huzuru bozulmasin diye.

O zamandan bu zamana kadar simdi 11 Ay gecti. Sosyal medyada öyle resimler görüyorum ki, o kdr güzel cekilmis pozlar, icimdeki buruklugu hala hissediyorum. Bizimde keske böyle resimlerimiz olsaydi diye icleniyorum. Esimede actim bu konuyu, yaptiralim mi diye sordum. O ise ne gerek var, yine makyaja, saca, Fotorafciya o kadar para verecegiz kafasinda. Telefondan nikah esnasinda cekilen resimler yetmiyormu sana diye karsilik verdi. Bende dün bu tepkisine biraz kirildim ve gidip uyudum.

Bugün de ama icimdeki burukluk gecmek bilmiyor. Bu konuyu düsündükce gözlerim az da olsa doluyor. Hem dayimin yaninda zorlu gecen o iki ay aklima geliyor hemde nikah günümüzde yaptiramadigimiz cekim icin üzülüyorum. Bencil mi davraniyorum keske bizimde öyle resimlerimiz olsaydi diye düsünmekle?
Açıkçası yakın akrabanızın vefatı nedeniyle zaten düğünü ertelemişsiniz artık tamam diğer konulardan niye feragat ediyorsunuz düğünde de çalıp oynamadınız mı?
Oynamak tamam ama çekim ayıp mı olur diye düşündünüz.
Burada etrafı dinleyip hata yapan sizsiniz, siz zaten düğünü erteleyip yasınızı devam ettirmişsiniz hala hoş karşılanmaz diyene niye kulak asıyorsunuz.
Ailemin huzuru kaçmasın diye ertelemişsiniz şimdi de kendi ailenizin huzuru kaçıyor
Hadi geçmiş olsun

Bence yapılsaydı şöyleydi böyleydi bırakın artık olan olmuş, makyaj saç kuaför masraflarına girmeden tamamen sadece fotoğrafçıya para ödeyerek çekim yapabilirsiniz.
Makyajınızı kendiniz yapın (hem daha hafif ve natural doğal olur daha duru güzel çıkarsınız bence) gelinliğiniz vardır yoksa da zara mango gibi yerlerden güzel bir beyaz elbise alın yada eş dosttan ödünç bile olur, gidin çekinin.
Saçınızı keza yine kendiniz yapabilirsiniz youtubedan beğendiğiniz modellere bakın deneye deneye yapabilir yada yine bir arkadaşınıza yaptırabilirsiniz (doğal havalı topuz mesela çok güzel çıkıyor fotoğraflar, yada açın saçlarınızı gitsin hafif dalgalandırırsınız bir de doğal çiçek, tamamdır)
Buketiniz de yoksa eğer çiçekçiden güzel görünen bir buket çiçek alın geçin ne olacak kendiniz pinterestten bakın, hasır iple bağlayabilirsiniz buketi (gelin çiçeği demedikçe milyarlar tutmaz diye düşünüyorum) yada onu bile kırlarda toplayarak yapan tanıdıklarım var o beğenmediğimiz çiçeklerden otlardan öyle güzel buketler çıkarıyor ki. Belki fikir edinebilesiniz internette.
Şu ara zaten böyle çekimler moda. Şaşalı abartılı şeylerin modası geçti.

Makyaj yapamam derseniz mutlaka herkesin iyi makyaj yapan bir arkadaşı vardır o da yoksa kk dan buluruz birini sizin şehrinizde, dert etmeyin :KK53:

Diyeceğim o ki internet gibi bir icat varken aslında hiç bir şeye milyarlar dökmemize ihtiyaç yok adım adım her şeyn yapılışı elimizin altında :)

Akrabalariniz sizin fotograf cekiminize neden karisiyor ki anlamadim?
Zaten giyinilmis,makyaj yapilmis, nikah yapilmis. Orada foto cekilmenin nesi yanlis da tepki gosterdiler ki?

Akrabalariniz sizin fotograf cekiminize neden karisiyor ki anlamadim?
Zaten giyinilmis,makyaj yapilmis, nikah yapilmis. Orada foto cekilmenin nesi yanlis da tepki gosterdiler ki?

Belki daha iyi belirtmem gerekirdi. Yurt disinda nikah ve dügün ayni zamanda olmaz. En ideali dugunden bir hafta önce olur. Yada bir kac gün öncesinden. Benim nikah kinam ve dugunum bir hafta aralikla olacakti. Dayimin vefaati yuzunden hepsini ertelenek zorunda kaldik. Nikahi üc ay, dügünü kinayi ise daha da sonraya ertelemek zorunda kaldik salon yoktu cunku o tarihlerde. Ve nikahda dayim daha 3 ay önce vefaat ettigi icin bana asiri tepki gösterdiler cekim yapmak istedigim diye.

Kinamda dayimin kizlari gelmedi. Oteki akrabalar suratlari asik geldiler oturdular. Beni görmemek icin de dipten bir masa secip arkalarini dönduler. Düğünümde gelin cikarmaya gelmediler (Dayim o vakit 5 aya yakin vefaat etmisti) davullu zornali babamin evinden cikacagim diye. Ben yinede saygimdan kusur etmedim. Artik mesafeliyim onlara karsi. Dayimin kizinin dugunu var bir kac aya. Daha Dayimin senesi dolmadan dugun yapacak. Ama ona karisan eden yok nedense...

Cok zorluklarla karsi cikmak zorunda kaldim akrabalarimizdan yana onlar icin hala daha erkendi nikahlanmam. Ailem Akrabalarina cok düskün ve tansiyon daha da yükselmesin diye yaptirmadik nikah günü cekimi.
Nikahlanman akrabalarını niye ilgilendiriyo ki? Biz nikah günümüzü eşim ve ben konuşup yıldönümümüzde olsun diye kararlaştırdık, kendi anne babamıza bile sadece bildirdik, sonuçta nişanlısın nikah günü alman çok normal ve buna senin karar vermen en doğal olan. Tüm sülale nikaha karışıyo fotoğraf çekimine karışıyo... biraz pasif misiniz acaba? Neden karıştırtıyosunuz? Akrabalarınız ne ilginç!! 5 ay olmuş ölen ölmüş düğüne gelip surat asmak nedir yaa?! Böyle insanlara uyup fotoğraf çekinmediğiniz için bence pişman olup başınızı taşlara vursanız yeridir... şaka gibiler. Surat ascaksan gelme. Sanki kendiler 5 ay boyunca yemek yemediler mi gülmediler mi karılarıyla kocalarıyla sevişmediler mi gezip eğlenmediler mi? Ful yas mı tuttular da sizin en güzel gününüzde bunu yapıyolar? Ben olsam yüzlerine bakmam.

Bildiğimiz nikah demi yani eğlence düğün olmadı onu da mı ertelediniz? Altı üstü bir memura evet deniyor yani bunu ertelemek çok mantıksız olmuş. Düğün desen hadi tamam. Hele fotoğraf çekimi.. ayıp mı aşırı eğlenceli vur patlasın çal oynasın bir şey mi? Bunda karşı çıkılacak ne var üstelik bunun için sülaleden izin mi alınıyor ? Biz de fotoğraf çektirdik kimse gününü bile bilmiyordu hatta kız kardeşimin çekimi düğünden önce oldu ve benim çekimden birkaç gün önce haberim oldu. Siz nikahtan sonra çıkıp bir yere gidip fotoğraf çektirseniz kim nerden bilecekti ben gerçekten bir şey anlamadım. Biz çok iç içe bir aileyiz ama kimse kimseden böyle şeyler için izin de almaz haber de vermez

Bendede pek farkli degildi o yüzden seni cok iyi anliyorum. Kinamda dügünümde Videolarina bakinca yüz ifademden görünüyor. Yada belki ben bildigim icin görüyorumdur. Simdi bir kac aya dayimin kizinin dügünü var, hemde senesi dolmadan. Benimle yasit olan kiz Kuzenim ne nikahima gelmedi ne de mutluluklar diye mesaj atti bana. Ablasi ve Annesi ise beni cok daha büyük seylerle sucladi, yenilecek yutulacak Tarzdan degil. Ben onlarin bu zor anlarinda hep kosulsuz destek ciktim ama yaranamadim. En cokta bu koyuyor bana.

oldu
Bu dünyada kimseye yaranamazsın ben buna inanıyorum o yüzden kıymet bilmeye kere üzülme yol ver gitsinler

ay çok üzüldüm
ben de evlenmeden önce en büyük korkumdu
yapılabilecek bir şey de yok maalesef.
bence 5 yıl sonra 5. yıl dönümü kutlaması yapın siz de

Herşeyim duruyor zaten. Böyle bişey düşünebilirim aslında ama o zamanlar gibi tadı olur mu bilemem işte. Bi yandan vefat etmesine bende üzüldüm ama kadını hiç tanımıyordum eşime saygımdan sustum ama sonradan baktım ki algıları çok çok farklı. Şimdi lafımı esirgemiyorum

Kayınpederim öldükten 6 ay sonra düğünümüz oldu. Evet buruk geçti ama o resimleri çekinmeyi eşimde çok istedi. Bu bir hatıra ve sonuna kadar istemek hakkınız...

Ikisi de Allah ın emridir 3 5 ay geçmiş aradan neyin tiribi bu akrabalarınki anlamadim. Olayı abartmışlar. Benimde dia çekim falan yapılmadı. Düğünde salona gelip bir iki cekim yapıldı. Ilk yıllar o kadar Üzülmüştüm ki herkesin guzel resimleri var benim yok diye. Şimdi umursamıyorum. Ama olsaydi bir hatıra kalacaktı. 2 düğün oldu ikinsinde de fotografcida veya dia çekim yok. Ilgilenen olmadi. Fotoğrafcı parayı aldı yapmadi falan. Aman :-)

Etrafınızdaki insanlar tuhafmış foto çekinmenin neresi ölüye saygı mateme aykırı ki keşke dinlemeseydiniz. Eşiniz de haklı 1 sene sonra zor gelir. Ama İnstagram da görmüştüm kadın 2 çocuğuyla tekrardan gelinlik giyip foto çektirmişti çocuklarına da gelinlik giydirip hemde epey gülmüştüm 😂 Bence ikna etmenin yolunu bulun eşinizi.

Ben çok daha kötüsünü yaşadım düğün günümden bir gün önce eşimin kardeşi intihar etti ne gelinliğimi giyebildim ne bir fotoğraf çekimi yaptırabildim tabi ki de çok ama çok üzüldüm eşimin adına ama tüm hevesim kursağımda kaldı gelinliğimi görmemek için annemlerin evine götürdüm üç yıl olacak hala görmeye tahammül edemiyorum
Canım çok üzüldüm başınız sağolsun,neden intihar etti?Hasta miydi acaba?

Merhaba Hanimlar size baska bir Konu hakkinda danismak istiyorum. Basini detayli yazdim ki durumu daha iyi anlatabilmek icin.

Benim gecen sene nikahima 2 ay kala Dayim aniden rahatsizlasti. Hastaydi saten ama aslinda durumuna göre hep iyi gibiydi. Nasil oldu bilmiyorum ki hastaneye kaldirilmadan bir kac gün önce kendisini biraz halsiz hissetmis ama yorgunluga vurmus, gecistirmis. Hastaneye kaldirildiginda ise agir enfeksiyon gecirdigini ve durumunun cok kritik oldugunu ögrendik. Gün gectikce de kötüye gidiyordu ve Doktorlar cok umutsuz bakiyordu. Bu iki ay icinde savasmasina ragmen kalbindeki enfeksiyondan olusan sorunlardan dolayi dayimi kaybettik. Dayimi cok severdim ve onun hayatimizdan bu iki aylik sürecine gitmesini simdiye kadar kabullenmis degilim.

Ve ben tabii ki (Dügün arefesindeyim) Nikahimi belirli bir kac ay sonraya erteledim karsi taraf ile anlasarak. Acimizi yasadik ve ben ailemin hep yaninda oldum bu sürecte.

Benim hep istegim Nikahimdan önce veya sonra cekim yaptirmakti. Ama Akrabalarim karsi cikti hos karsilamadilar bunu. Bizde Nikah günümüzde yaptirmadik ailemizin huzuru bozulmasin diye.

O zamandan bu zamana kadar simdi 11 Ay gecti. Sosyal medyada öyle resimler görüyorum ki, o kdr güzel cekilmis pozlar, icimdeki buruklugu hala hissediyorum. Bizimde keske böyle resimlerimiz olsaydi diye icleniyorum. Esimede actim bu konuyu, yaptiralim mi diye sordum. O ise ne gerek var, yine makyaja, saca, Fotorafciya o kadar para verecegiz kafasinda. Telefondan nikah esnasinda cekilen resimler yetmiyormu sana diye karsilik verdi. Bende dün bu tepkisine biraz kirildim ve gidip uyudum.

Bugün de ama icimdeki burukluk gecmek bilmiyor. Bu konuyu düsündükce gözlerim az da olsa doluyor. Hem dayimin yaninda zorlu gecen o iki ay aklima geliyor hemde nikah günümüzde yaptiramadigimiz cekim icin üzülüyorum. Bencil mi davraniyorum keske bizimde öyle resimlerimiz olsaydi diye düsünmekle?
Nikahtan önce yada sonra yada nikah günü neden çekim yapılmasına izin verilmediki bunu anlayamadım zaten nikah olacakmış...benimde yok nikah fotoğraf ve çekimleri eşimde tekrardan istemedi erkekler bizim kadar hassas değil bu konularda ikna,ederseniz elinizi yaptırın çekim içinizde yıllarca bu burukluğu yaşamayın hem anı hem özel bi an neden olmasınki ben ikna edemedim umarım siz edersiniz

Kına günüm günlük güneşlikken ertesi gün dış çekim varken sulu kar, tipi , fırtına üçlüsü çıkageldi.
Çekimo mecburen iptal edip yol üstünde açık olan bir fotoğrafçı da formalite icabı resimler çektirdim. Baya baya 70ler pozlarım var öyle korkunç.

Gelinlik damatlık duruyor. Yıllar önce Trash The Dress diye bir akım vardı. Su altında çok hoş gelin pozları görmüştüm. 5 senedir sakin bir yaz bulamadım yapmak için ama kısmetse torun torbaya karışmadan çekilecek o resimler!

Bir göz atın derim. Belki seversiniz.

Back
X