Dügün Arefesinde Akrabanin Ölümü

Izin almadim hani yani onlara gidip de sormadim, ama duyduklarinda cok büyük tepki verdiler bizde tansiyon daha fazla yükselmesin diye yapmadik / yapamadik.
ne alaka tepkileri anlamadim. evleniyorsunuz dugunun rutinleri neyse yapilir. bizim bir akrabanin babaannesi vefat etti dugune cok kisa zaman kala. herseyi de aynen yaptilar. biraz durusla.alakali. umarsiz kisileri insanlar arkasindan bile yargilamazken aman o kirilmasin bu darilmasin diye hassas davrananlara her turlu yukleniyorlar. kim ne derse desin gidip yaptirsaydiniz aslinda..neyse olan olmus uzulmeyin. bizim zamanimizda yoktu dis cekim. hatta para yok diye salonda cekilenleri bile alamamistik. icinizde kaliyorsa yaptirin . bu sefer diretin ve yaptirin.

Belki daha iyi belirtmem gerekirdi. Yurt disinda nikah ve dügün ayni zamanda olmaz. En ideali dugunden bir hafta önce olur. Yada bir kac gün öncesinden. Benim nikah kinam ve dugunum bir hafta aralikla olacakti. Dayimin vefaati yuzunden hepsini ertelenek zorunda kaldik. Nikahi üc ay, dügünü kinayi ise daha da sonraya ertelemek zorunda kaldik salon yoktu cunku o tarihlerde. Ve nikahda dayim daha 3 ay önce vefaat ettigi icin bana asiri tepki gösterdiler cekim yapmak istedigim diye.

Kinamda dayimin kizlari gelmedi. Oteki akrabalar suratlari asik geldiler oturdular. Beni görmemek icin de dipten bir masa secip arkalarini dönduler. Düğünümde gelin cikarmaya gelmediler (Dayim o vakit 5 aya yakin vefaat etmisti) davullu zornali babamin evinden cikacagim diye. Ben yinede saygimdan kusur etmedim. Artik mesafeliyim onlara karsi. Dayimin kizinin dugunu var bir kac aya. Daha Dayimin senesi dolmadan dugun yapacak. Ama ona karisan eden yok nedense...

en sinir oldugum akraba tipi.

benim de dugumunde burnumdan getiren bir akraba vardi. kizlariyla samimiyim. kizlar asiri sorun çıkardı. neymis ayriyeten onlari arayip davet etmemisim. ailem evlerine davetiye goturdu. ayni evde yasiyorlar zaten. hadi kustunuz gelmediniz eyvallah. mutluyum o.gun umrumda degil. ama annesi dar etti o gunu bana. tum gun konustu. diger akrabalar da etkilendi. anneannem bile usulen ara kizim diye baski yaptilar bana. baskidan dolayi mecburen aradim. tabi yine gelmediler.

sonra ne oldu onlar evlenirken davetiye bile gelmedi. son dakika arandim falan. hatta baska bir dugunlerinde yine sadece mesajla.davet ettiler falan. yani insanlarin burnundan getirdikleri cogu seyi kendileri hic yapmadilar. ama dinsizin hakkindan imansız gelir..ben.onlarin bana yaptığını onlara yapmadım hic affedici oldum. ama onlara baskalari benzer tavir gosterince icimin yaglari da erimedi degil.

bu tipler arsiz baskin olduari icin herkese karisir herkesin burnundan getirir ama asla kimse onlara birsey demeye cesaret edemez. arkalarindan bile konusmaya cesaret edemezler. dunya boyle heralde ya. sen cektir fotograflarini paylas zaman ilerlemeden. icinde kalmasin. esin ikna olur zamanla.

Izin almadim hani yani onlara gidip de sormadim, ama duyduklarinda cok büyük tepki verdiler bizde tansiyon daha fazla yükselmesin diye yapmadik / yapamadik.

Kendi kizlari olsa eminim hiç sorun olmazdi. Dört dörtlük bir düğuk yaparlardi. Sizin üzerinizden ego tatmin ediyorlar işte, kendilerini etrafa çok acili kardes, teyze göstermek adina.

Ve kesinlikle fotolari yaptir. Diğer insanlardan farkin ne? Bu ölüm olmasa, eşinin deyim ile telefondaki fotolar ilemi yetinecektin?

Fotolari cektir ve face, insta ne varsa paylaş. O akrabalarin yüzüne yüzüne vur.

Merhaba Hanimlar size baska bir Konu hakkinda danismak istiyorum. Basini detayli yazdim ki durumu daha iyi anlatabilmek icin.

Benim gecen sene nikahima 2 ay kala Dayim aniden rahatsizlasti. Hastaydi saten ama aslinda durumuna göre hep iyi gibiydi. Nasil oldu bilmiyorum ki hastaneye kaldirilmadan bir kac gün önce kendisini biraz halsiz hissetmis ama yorgunluga vurmus, gecistirmis. Hastaneye kaldirildiginda ise agir enfeksiyon gecirdigini ve durumunun cok kritik oldugunu ögrendik. Gün gectikce de kötüye gidiyordu ve Doktorlar cok umutsuz bakiyordu. Bu iki ay icinde savasmasina ragmen kalbindeki enfeksiyondan olusan sorunlardan dolayi dayimi kaybettik. Dayimi cok severdim ve onun hayatimizdan bu iki aylik sürecine gitmesini simdiye kadar kabullenmis degilim.

Ve ben tabii ki (Dügün arefesindeyim) Nikahimi belirli bir kac ay sonraya erteledim karsi taraf ile anlasarak. Acimizi yasadik ve ben ailemin hep yaninda oldum bu sürecte.

Benim hep istegim Nikahimdan önce veya sonra cekim yaptirmakti. Ama Akrabalarim karsi cikti hos karsilamadilar bunu. Bizde Nikah günümüzde yaptirmadik ailemizin huzuru bozulmasin diye.

O zamandan bu zamana kadar simdi 11 Ay gecti. Sosyal medyada öyle resimler görüyorum ki, o kdr güzel cekilmis pozlar, icimdeki buruklugu hala hissediyorum. Bizimde keske böyle resimlerimiz olsaydi diye icleniyorum. Esimede actim bu konuyu, yaptiralim mi diye sordum. O ise ne gerek var, yine makyaja, saca, Fotorafciya o kadar para verecegiz kafasinda. Telefondan nikah esnasinda cekilen resimler yetmiyormu sana diye karsilik verdi. Bende dün bu tepkisine biraz kirildim ve gidip uyudum.

Bugün de ama icimdeki burukluk gecmek bilmiyor. Bu konuyu düsündükce gözlerim az da olsa doluyor. Hem dayimin yaninda zorlu gecen o iki ay aklima geliyor hemde nikah günümüzde yaptiramadigimiz cekim icin üzülüyorum. Bencil mi davraniyorum keske bizimde öyle resimlerimiz olsaydi diye düsünmekle?
Nikah gunu cekimi ertelemek cok sacma olmus. Bende anneannemi nisanima iki ay kala kaybettim cok severdim biz bakiyorduk acisini yasadik ama nisaminda oldu yani bide cekim bu niye ayip karsiladilar anlamadm

Arkadaşların yazdıpı Niye sordun falan filan saçma geliyor bana. İş işten geçmiş, o dönemin şartları bunu gerektirmiş. Eşler için formaite gelebilir, ama sen önemdiyorsan İnatlaşmadan ikna et. Öncesinde internetten fotoğrafçıların fiyat araştırmasını yap. Kuaföre fln durumu belirt, düğün gelini olmayacağını bilirlerse fahiş fiyat çekmezler. Hepsini toparla ne kadar gider olacağını görürse eşin ikna olabilir.

Merhaba Hanimlar size baska bir Konu hakkinda danismak istiyorum. Basini detayli yazdim ki durumu daha iyi anlatabilmek icin.

Benim gecen sene nikahima 2 ay kala Dayim aniden rahatsizlasti. Hastaydi saten ama aslinda durumuna göre hep iyi gibiydi. Nasil oldu bilmiyorum ki hastaneye kaldirilmadan bir kac gün önce kendisini biraz halsiz hissetmis ama yorgunluga vurmus, gecistirmis. Hastaneye kaldirildiginda ise agir enfeksiyon gecirdigini ve durumunun cok kritik oldugunu ögrendik. Gün gectikce de kötüye gidiyordu ve Doktorlar cok umutsuz bakiyordu. Bu iki ay icinde savasmasina ragmen kalbindeki enfeksiyondan olusan sorunlardan dolayi dayimi kaybettik. Dayimi cok severdim ve onun hayatimizdan bu iki aylik sürecine gitmesini simdiye kadar kabullenmis degilim.

Ve ben tabii ki (Dügün arefesindeyim) Nikahimi belirli bir kac ay sonraya erteledim karsi taraf ile anlasarak. Acimizi yasadik ve ben ailemin hep yaninda oldum bu sürecte.

Benim hep istegim Nikahimdan önce veya sonra cekim yaptirmakti. Ama Akrabalarim karsi cikti hos karsilamadilar bunu. Bizde Nikah günümüzde yaptirmadik ailemizin huzuru bozulmasin diye.

O zamandan bu zamana kadar simdi 11 Ay gecti. Sosyal medyada öyle resimler görüyorum ki, o kdr güzel cekilmis pozlar, icimdeki buruklugu hala hissediyorum. Bizimde keske böyle resimlerimiz olsaydi diye icleniyorum. Esimede actim bu konuyu, yaptiralim mi diye sordum. O ise ne gerek var, yine makyaja, saca, Fotorafciya o kadar para verecegiz kafasinda. Telefondan nikah esnasinda cekilen resimler yetmiyormu sana diye karsilik verdi. Bende dün bu tepkisine biraz kirildim ve gidip uyudum.

Bugün de ama icimdeki burukluk gecmek bilmiyor. Bu konuyu düsündükce gözlerim az da olsa doluyor. Hem dayimin yaninda zorlu gecen o iki ay aklima geliyor hemde nikah günümüzde yaptiramadigimiz cekim icin üzülüyorum. Bencil mi davraniyorum keske bizimde öyle resimlerimiz olsaydi diye düsünmekle?
Öncelikle başiniz sağolsun.

Hayır bencilce davranmiyorsunuz, düğün unutulup gider ama o çekimler,fotoğraf albümleri ömür boyu hatıra olarak kalır,hem ben anlam veremedim dayiniz vefat etmiş olsa bile bunun çekimle ne ilgisi var yani tuhaf olmus

Ya valla hepsi özenti hepsi bosa masraf. O cekime vericeginiz parayi gidin tatilde harcayin daha iyi. Şimdi moda oldu dis cekim ya,nasil pahali nasil pahali anlatamam. 10binden asagisi zor kurtarir. Esiniz hakli ,bence gereksiz. Icim acır o parayi veremem ben ya :D

Haklısın, mesela ben hala düğün fotolarımın albümünü almadım. Eşim sürekli laf çarpıtıyor, Düğünden sonra dış çekim vardı onu da yaptırmadık. hoş ona eşimin iş yoğunluğu sebepti. düşününce kendime kızıyorum sonra boşver diyorum. gelinliğimi bile 3 yıl sonra temizlettim :) bakalm ne zaman alacağım.

Kayınpederim öldükten 6 ay sonra düğünümüz oldu. Evet buruk geçti ama o resimleri çekinmeyi eşimde çok istedi. Bu bir hatıra ve sonuna kadar istemek hakkınız...
Başiniz sağolsun sizinde.

en sinir oldugum akraba tipi.

benim de dugumunde burnumdan getiren bir akraba vardi. kizlariyla samimiyim. kizlar asiri sorun çıkardı. neymis ayriyeten onlari arayip davet etmemisim. ailem evlerine davetiye goturdu. ayni evde yasiyorlar zaten. hadi kustunuz gelmediniz eyvallah. mutluyum o.gun umrumda degil. ama annesi dar etti o gunu bana. tum gun konustu. diger akrabalar da etkilendi. anneannem bile usulen ara kizim diye baski yaptilar bana. baskidan dolayi mecburen aradim. tabi yine gelmediler.

sonra ne oldu onlar evlenirken davetiye bile gelmedi. son dakika arandim falan. hatta baska bir dugunlerinde yine sadece mesajla.davet ettiler falan. yani insanlarin burnundan getirdikleri cogu seyi kendileri hic yapmadilar. ama dinsizin hakkindan imansız gelir..ben.onlarin bana yaptığını onlara yapmadım hic affedici oldum. ama onlara baskalari benzer tavir gosterince icimin yaglari da erimedi degil.

bu tipler arsiz baskin olduari icin herkese karisir herkesin burnundan getirir ama asla kimse onlara birsey demeye cesaret edemez. arkalarindan bile konusmaya cesaret edemezler. dunya boyle heralde ya. sen cektir fotograflarini paylas zaman ilerlemeden. icinde kalmasin. esin ikna olur zamanla.
Gercekten bu insanlari anlamak zor. umarim yinede hersey istediginiz gibi gitmistir. Artik öyle insanlara deger vermeyecegim. Ben Allaha yakin, onlar bana uzak olsunlar.

Nikah gunu cekimi ertelemek cok sacma olmus. Bende anneannemi nisanima iki ay kala kaybettim cok severdim biz bakiyorduk acisini yasadik ama nisaminda oldu yani bide cekim bu niye ayip karsiladilar anlamadm
Sizinde basiniz sagolsun, allah rahmet eylesin. Saten Nikahima karsi ciktilar, sonra ben onu ertelemeyince cekime karsi ciktilar ve ortalik baya bir gerilmisti.

Öncelikle başiniz sağolsun.

Hayır bencilce davranmiyorsunuz, düğün unutulup gider ama o çekimler,fotoğraf albümleri ömür boyu hatıra olarak kalır,hem ben anlam veremedim dayiniz vefat etmiş olsa bile bunun çekimle ne ilgisi var yani tuhaf olmus
Nikahima basta karsi ciktilar, ertelemem icin baski yaptilar, aileme kötü davrandilar. Baktilar gördüler ki vazgecmiyorum cekime karsi ciktilar ondan sonra

bizim de nikah günü vakit olmadığından çektiremedik. Sonra yaz ayında sahilde çektiririz dedik. Sonra hamile kaldım çocuk doğunca çektiririz dedik. Şimdide kızım 1 yaşına gelsin en azından fotoğraflarda o da güzel pozlar versin diye seneye yaza erteledik :D bakalım çektirebilecek miyiz :D

bizim de nikah günü vakit olmadığından çektiremedik. Sonra yaz ayında sahilde çektiririz dedik. Sonra hamile kaldım çocuk doğunca çektiririz dedik. Şimdide kızım 1 yaşına gelsin en azından fotoğraflarda o da güzel pozlar versin diye seneye yaza erteledik :KK70: bakalım çektirebilecek miyiz :KK70:

Bakalim bizede galiba öyle yol görünüyor eger yapamazsak :-)

Ah ah hala akılımda olay birşeydir bu düğünden 15 gün önce dedem ölmüştü . Kınama mekan tutup bir sürü çıkış vs ayarlamıştım neler neler sonra herşey çöp oldu herşeyi iptal ettim aldıklarımı çöpe attım öyle canım yandı ki hala hissediyorum 2 sene geçti . Birisinin böyle organizasyonlu filan kınasına gidince çok üzülüyorum. Sizde resim çektirin bir ömür içinizde kalıyor unutmayın

Yazılanları okurken içim şişti gerçekten. Bu akrabalar da işleri zorlastirmaktan başka işe yaramiyorlar. O fotoğraflar bana çok komik geliyor ben olsam fotoğraf için o kadar uzulmezdim ama sizin için önemliymiş. Böyle seyleri isteyip de yapamayınca insanın içinde kalıyor. O yüzden anlıyorum sizi. Şimdi bence siz elinizdeki güzel fotoğraflardan fotoğrafçıya görürün onların üzerinde oynasın büyülterek çıkartsın bir kaç tane.

Ah ah hala akılımda olay birşeydir bu düğünden 15 gün önce dedem ölmüştü . Kınama mekan tutup bir sürü çıkış vs ayarlamıştım neler neler sonra herşey çöp oldu herşeyi iptal ettim aldıklarımı çöpe attım öyle canım yandı ki hala hissediyorum 2 sene geçti . Birisinin böyle organizasyonlu filan kınasına gidince çok üzülüyorum. Sizde resim çektirin bir ömür içinizde kalıyor unutmayın
Bende öyle yapmak zorunda kaldim. O yüzden neler yasadiginizi cok iyi anliyorum. Ilk erteledigimde cogu Esyalarimin üstünde Tarih yaziyordu hepsini icim yana yana attim. Öyle hazir seylerde degildi. Hepsini kendi ellim ile yapmistim sökebildiklerimi söktüm, olmayanlari attim. Özene özene. Sonra yeniden hazirladim hepsini, icim buruktu ama yinede yaptim. Sonra bir daha erteleme konusu acilinca artik kabul etmedim, ertelemedim nikahi. Bu seferde hir gür oldu ertelemedim diye. Üstüne bide cekim olacagini duyunca daha da baski kurdular üstümüze. Ama ben Nikahimdan vazgecmedim, keske resimlerdende vazgecmeseymisim....

Bende öyle yapmak zorunda kaldim. O yüzden neler yasadiginizi cok iyi anliyorum. Ilk erteledigimde cogu Esyalarimin üstünde Tarih yaziyordu hepsini icim yana yana attim. Öyle hazir seylerde degildi. Hepsini kendi ellim ile yapmistim sökebildiklerimi söktüm, olmayanlari attim. Özene özene. Sonra yeniden hazirladim hepsini, icim buruktu ama yinede yaptim. Sonra bir daha erteleme konusu acilinca artik kabul etmedim, ertelemedim nikahi. Bu seferde hir gür oldu ertelemedim diye. Üstüne bide cekim olacagini duyunca daha da baski kurdular üstümüze. Ama ben Nikahimdan vazgecmedim, keske resimlerdende vazgecmeseymisim....
Evet orada hatalısın bence senin çekiminde hiç bir akraba olmayacaktı haberleri olmayabilirdi onları ilgilendirmezdi

dayımın eşi öldüğü gün, diğer dayımın kızının düğünü vardı...cenazeyi gömdük, ordan düğüne geçtik...yapacak birşey yoktu malesef, düğünde 1 kere oluyor, ölümde...
bir tanıdığımızın kızı vefat etmişti evli....15 gün sonra ölenin annesi, torununa eğlenceli doğum günü yapmıştı...demem oki ölenle ölünmüyor...ayrıca sizinki çok saçma, resim çekinmeyle aradan 2 ay geçmiş bir ölümün ne alakası var...
Valla sizinkide saçma geldi birinin cenazesi varken düğünü geçtim müzikli doğum günü nedir ya

Back
X