• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Düğün Çorbası- Söke Un Sponsorlugunda

valla canim cekti, corbalik kemik aldim icine sogan sarimsak tane karabiber kisniş atip haslamaya basladim. kirk dk oldu. sanirim bir kirk dakikası daha var. sen ortalama ne kadar haslamistin?
Duduk ottukten sonra 1 saat kısık ateste pisirfim ama 1bucuk saat bile olur yani iyice ezilmesi lazim etin
yaptim bile🥰Eki Görüntüle 3692482
gerçekten cok kolaymış bu kadar kolay olmasina sasirdim. tabak tabak yedik bitirdik:)
teşekkürler tarif icin😇
Yaa cok sevindim😍
Afiyetler olsun beğenmeniz de ayrı mutlu etti birinin yapabileceği sevdiği tarifi vermek ayrı bir mutluluk😍🥰
Sen içine nohut ve şehriye de kattın mı merak ettim😊

Duduk ottukten sonra 1 saat kısık ateste pisirfim ama 1bucuk saat bile olur yani iyice ezilmesi lazim etin

Yaa cok sevindim😍
Afiyetler olsun beğenmeniz de ayrı mutlu etti birinin yapabileceği sevdiği tarifi vermek ayrı bir mutluluk😍🥰
Sen içine nohut ve şehriye de kattın mı merak ettim😊
ben de toplam 80 dakika tuttum.
buzlukta kucuk nohutlarim var poset poset attim icine, sehriye de koydum.
sadece esim et ve tavuk yemediği icin cok az eti olan corbalik ilikli kemiklerden aldim
(kalan ilikli kemigi de yeni suya koydum kayniyor, 7 saat kaynasın kemik suyu olarak bardaklara koyacagim😂)
gercekten cok sevdigim bir corba düğün corbasi ama hep cook zahmetli gibi geliyordu. et suyuna terbiyeyi atınca olacak kadar kolay oldugunu öğrendiğim iyi oldu. bundan sonra da cok yaparim kis gunlerinde🥰

ben de toplam 80 dakika tuttum.
buzlukta kucuk nohutlarim var poset poset attim icine, sehriye de koydum.
sadece esim et ve tavuk yemediği icin cok az eti olan corbalik ilikli kemiklerden aldim
(kalan ilikli kemigi de yeni suya koydum kayniyor, 7 saat kaynasın kemik suyu olarak bardaklara koyacagim😂)
gercekten cok sevdigim bir corba düğün corbasi ama hep cook zahmetli gibi geliyordu. et suyuna terbiyeyi atınca olacak kadar kolay oldugunu öğrendiğim iyi oldu. bundan sonra da cok yaparim kis gunlerinde🥰
Icinde parca et gormeyince soracaktim bende:))
Afiyet olsun canim

Ellerine sağlık 🥰 çok güzel olmuş 😍 bol şanslar 🥰

Ellerinize sağlık,bol şans dilerim..🥰

Herkese merhaba Bu ay düğün çorbası ile karşınızdayım Umarım beğenirsiniz daha önceden de yaptığım bir tarif o yüzden rahatça yaptım:))
Malzemeler
1 kasik un
yumurta
2 su bardağı yoğurt
kemikli et
ben koyun eti kullandım
yarım limon suyu

Eki Görüntüle 3692327 Eki Görüntüle 3692328 Eki Görüntüle 3692329 Eki Görüntüle 3692330
Ben azıcık haslanmis arpa şehriye ve çok az nohut da ekledim ilk önce etimizi haşlıyoruz ben suyuna lezzet vermesi için bir soğanı da Küçük küçük doğrayıp ekledim haşlanan eti elimizde tiftik ediyoruz bir yandan yoğurt 1 yumurta un ve Limon suyunu iyice çırpıyoruz tamamen karışması gerekiyor
Eki Görüntüle 3692330 Eki Görüntüle 3692331 Eki Görüntüle 3692332 Eki Görüntüle 3692333 Eki Görüntüle 3692334 Eki Görüntüle 3692335
Kaynayan et suyumuzu ayırıyoruz içine Azıcık da ben Kaynamış su ekledim bir kepçe kaynayan et suyundan yoğurtlu karışıma ekleyip hızlıca karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş bütün yoğurdu et suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz üzerine naneli ve pul biberli yağ yakıp döktüm ve servis ettim Afiyetler olsun
Eki Görüntüle 3693717 Eki Görüntüle 3692384 Eki Görüntüle 3692385 Eki Görüntüle 3692386 Eki Görüntüle 3692387 Eki Görüntüle 3692388
Ellerine sağlık canım, mükemmel olmuş 😍Başarılar dilerim 🌺

Back
X