• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Düşbere Çorbası - Kemal Kükrer Sirkeleri Sponsorlugunda

yenGEnC

Nirvana
Pro Üye
Emoji Skoru
188.466
Puanlar
798
Herkese merhabalar
Kardeş Azerbaycan'dan çoookk lezzetli bir tarifle geldim bugün. Bu çorbayi oyle cok sevdim ki orada bulunduğum süre boyunca bazen hem öğlen hem akşam içtim. Döner dönmez tonla videolu tarif izleyip buzlugumu düşbere mantisiyla doldurdum.
öyle lezzetli bir tarif.
Yarisma icin tarihini arastirdigimda 13. yüzyıldan beri Kafkaslarda mutfaklari şenlendirdigini gördüm.
Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum .
Ama önce şunu belirteyim ki benim tarifim ile 3 seferlik düşbere cikiyor. Yani birini yiyip kalanini iki parca halinde buzluga atsaniz bir dahaki sefere hic zahmetsiz ama ozenilmis bir düşbere yiyebilirsiniz.
1000126803.webp

İÇİNDEKILER
mantısı için;

20 kaşık un
1 yumurta
ortalama 150 ml su
1 sogan
250 gram kiyma ya da 1 bardak yesil mercimek
çorbasi için;
300 ml et suyu
1200 ml su
zerdecal
tuz
kişniş
sosu icin;
sirke (elma ya da üzüm)
sarimsak
1000126805.webp

ilk olarak kaliteli bir sirkeyi bir fincana alalım, icine dört diş sarimsagı küçük küçük kiyalim. o bir kenarda beklesin, özü birbirine geçsin, kaynaşsin🤤
sonra 1 sogani ince ince dilimleyip tencereye alalim, sivi yag ile ucbes dakika cevirelim.
sonra üstüne kiymamizi ilave edip bir sure daha karistirip tuzunu ve karabiberini ve biraz kekigini atalim.
tabii ki düşbere kiymayla yapilir ama benim et yemeyen bir hayat arkadasim oldugu icin (gerci azerbaycanda icinde et oldugunu net bir sekilde soylememe ragmen gormezden gelip yedi ama neyse) ben yesil mercimek ekledim. baharat olarak da ekstradan kimyon koydum gazını alması için
1000126756.webp

iç harcimiz hazir ise hamura geçebiliriz
1000126834.webp

20 kaşık unun ustune bir yumurta kiralim, bir miktar suyu parca parca ekleyerek ele yapismayan, sertce bir hamur elde edelim. sonra ustunu sarip soyle bir 15 dakika bekletelim.
1000126835.webp

hamuru actiktan sonra şekil vermesi kolay aslinda
dikdortgen keselim (bakmayin benimkinin kare olduguna) icine harci koyup kapatalim. sonra da kapattigimiz yer disa gelecek sekilde bükelim:)
dedigim gibi bu tarifle 3 seferlik duşbere cikiyor. ama eger bunca seyle ugrasmaya sabriniz yoksa tarifi küçültün hemen bitsin:)
1000126801.webp
gercek bir düşbere mantisinda kaşığa 10 tane düsbere sıgarmis. benimkini görüyorsunuz😅 ama olsun. tadi ayni nasilsa.
mantilarimiz hazir olduguna göre corbaya geçebiliriz.
1000126793.webp

1,2 litre suyun icine 300 ml et suyunu ekleyelim.
vaktiniz ve kemiginiz varsa birkac saat kemigi kaynatıp o suyu da degerlendirebilirsiniz. ben buzluktakini attim, daha kolayima geldi.
kaynayan suya zerdecal ve tuz ekliyoruz, sonra mantilarimizi atiyoruz.
ortalama 10 dakika kaynadiktan sonra ince ince kıyılmış kişnişimizi atiyoruz.
kişniş onemli çünkü hoş bir rayihasi var.
2-3 dakika da kişnişle kaynadiktan sonra düşberemizi sofraya getirebiliriz.
bu surecte tadına bakip yüzünüzü ekşittiyseniz yapayin. ona guzelligini verecek parca son parça .
üstüne biraz nane ekleyip beklettiginiz sarimsak ve sirke dolu fincandan elinizi korkak alkstirmadan bir miktari koyun.
heh, şimdi şifa dolu bir düşberenin o harika tadina eriştiniz🥰
1000122671.webp

1000126810.webp
1000126836.webp

deneyen herkese simdiden afiyet olsun.
ozellikle Azerbaycanli Hanimlardan yorum bekliyorum🥰🥰🥰

Son düzenleme:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş 😍
Yarışmada bol şans diliyorum 🌹 😍 🥰

Herkese merhabalar
Kardeş Azerbaycan'dan çoookk lezzetli bir tarifle geldim bugün. Bu çorbayi oyle cok sevdim ki orada bulunduğum süre boyunca bazen hem öğlen hem akşam içtim. Döner dönmez tonla videolu tarif izleyip buzlugumu düşbere mantisiyla doldurdum.
öyle lezzetli bir tarif.
Yarisma icin tarihini arastirdigimda 13. yüzyıldan beri Kafkaslarda mutfaklari şenlendirdigini gördüm.
Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum .
Ama önce şunu belirteyim ki benim tarifim ile 3 seferlik düşbere cikiyor. Yani birini yiyip kalanini iki parca halinde buzluga atsaniz bir dahaki sefere hic zahmetsiz ama ozenilmis bir düşbere yiyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 3699874
İÇİNDEKILER
mantısı için;

20 kaşık un
1 yumurta
ortalama 150 ml su
1 sogan
250 gram kiyma ya da 1 bardak yesil mercimek
çorbasi için;
300 ml et suyu
1200 ml su
zerdecal
tuz
kişniş
sosu icin;
sirke (elma ya da üzüm)
sarimsak
Eki Görüntüle 3699878
ilk olarak kaliteli bir sirkeyi bir fincana alalım, icine dört diş sarimsagı küçük küçük kiyalim. o bir kenarda beklesin, özü birbirine geçsin, kaynaşsin🤤
sonra 1 sogani ince ince dilimleyip tencereye alalim, sivi yag ile ucbes dakika cevirelim.
sonra üstüne kiymamizi ilave edip bir sure daha karistirip tuzunu ve karabiberini ve biraz kekigini atalim.
tabii ki düşbere kiymayla yapilir ama benim et yemeyen bir hayat arkadasim oldugu icin (gerci azerbaycanda icinde et oldugunu net bir sekilde soylememe ragmen gormezden gelip yedi ama neyse) ben yesil mercimek ekledim. baharat olarak da ekstradan kimyon koydum gazını alması için
Eki Görüntüle 3699879
iç harcimiz hazir ise hamura geçebiliriz
Eki Görüntüle 3699883
20 kaşık unun ustune bir yumurta kiralim, bir miktar suyu parca parca ekleyerek ele yapismayan, sertce bir hamur elde edelim. sonra ustunu sarip soyle bir 15 dakika bekletelim.Eki Görüntüle 3699882
hamuru actiktan sonra şekil vermesi kolay aslinda
dikdortgen keselim (bakmayin benimkinin kare olduguna) icine harci koyup kapatalim. sonra da kapattigimiz yer disa gelecek sekilde bükelim:)
dedigim gibi bu tarifle 3 seferlik duşbere cikiyor. ama eger bunca seyle ugrasmaya sabriniz yoksa tarifi küçültün hemen bitsin:)
Eki Görüntüle 3699885 gercek bir düşbere mantisinda kaşığa 10 tane düsbere sıgarmis. benimkini görüyorsunuz😅 ama olsun. tadi ayni nasilsa.
mantilarimiz hazir olduguna göre corbaya geçebiliriz. Eki Görüntüle 3699888
1,2 litre suyun icine 300 ml et suyunu ekleyelim.
vaktiniz ve kemiginiz varsa birkac saat kemigi kaynatıp o suyu da degerlendirebilirsiniz. ben buzluktakini attim, daha kolayima geldi.
kaynayan suya zerdecal ve tuz ekliyoruz, sonra mantilarimizi atiyoruz.
ortalama 10 dakika kaynadiktan sonra ince ince kıyılmış kişnişimizi atiyoruz.
kişniş onemli çünkü hoş bir rayihasi var.
2-3 dakika da kişnişle kaynadiktan sonra düşberemizi sofraya getirebiliriz.
bu surecte tadına bakip yüzünüzü ekşittiyseniz yapayin. ona guzelligini verecek parca son parça .
üstüne biraz nane ekleyip beklettiginiz sarimsak ve sirke dolu fincandan elinizi korkak alkstirmadan bir miktari koyun.
heh, şimdi şifa dolu bir düşberenin o harika tadina eriştiniz🥰
Eki Görüntüle 3699892
Eki Görüntüle 3699887 Eki Görüntüle 3699886
deneyen herkese simdiden afiyet olsun.
ozellikle Azerbaycanli Hanimlardan yorum bekliyorum🥰🥰🥰
Ellerine sağlık canım. Farklı ve güzel bir tarif olmuş, başarılar dilerim 😍🌺Bitmediyse çorban 1 tane de o düşbereleri üste de koyup çeksen gözükse. Çorbanın içinde fazla belli olmuyor resimde. Bayağı güzel duruyordu çünkü😍

Ellerine sağlık canım. Farklı ve güzel bir tarif olmuş, başarılar dilerim 😍🌺Bitmediyse çorban 1 tane de o düşbereleri üste de koyup çeksen gözükse. Çorbanın içinde fazla belli olmuyor resimde. Bayağı güzel duruyordu çünkü😍
cok haklisin aslinda simdi farkettim keske daha az suyla koysaydim seklini belli etmek icin.
benim tarifimden 7 tabak cikti, iki kisi hepsini tek oturuşta yedik valla, asla kalmadi😅

Yahşi Cazibe çorbası. 😁 Hiç denemedim ama bence de güzeldir. Ellerine sağlık.

İlk defa duydum bu çorbayı. Ne kadar uğraşıp emek vermişsin her adımı ayrı emek ellerine sağlık. Sirke ve sarımsağı görünce kesin harika bir şey çıkacak dedim. Mantıya zaten bayılıyorum. Hamur açmaya üşenmediğim bir gün deneyeceğim mutlaka. 😍

İlk defa duydum bu çorbayı. Ne kadar uğraşıp emek vermişsin her adımı ayrı emek ellerine sağlık. Sirke ve sarımsağı görünce kesin harika bir şey çıkacak dedim. Mantıya zaten bayılıyorum. Hamur açmaya üşenmediğim bir gün deneyeceğim mutlaka. 😍
sen hiç zahmet etme, dilersen bizde bulusup düşbere yiyip cikalim. hala buzlukta bekliyorlar . zahmetsizce, kolayca yaparim 5 dkda hazir manti, hazir etsuyu ve hazir kıyılmış kişnişle😇😇

Yakin zamanda kuzenim azerbaycana gitti, bu çorbadan içmiş. Banada videolarını gösterdi, burada görünce güzel bir tesadüf oldu. Ben bu çorbayı severim büyük ihtimal, lezzetli gözüküyor. Eline sağlık canım benim 🥰🍒🍒🍒🫶😘

sen hiç zahmet etme, dilersen bizde bulusup düşbere yiyip cikalim. hala buzlukta bekliyorlar . zahmetsizce, kolayca yaparim 5 dkda hazir manti, hazir etsuyu ve hazir kıyılmış kişnişle😇😇

Bundan daha güzel ne dileyebilirim 😍 Harika olur şimdiden sabırsızlanıyorum 😇

Eline emeğine sağlık hamur sever biri olarak ikizler ayaklansın beni salsın bende yapcam :)

Ellerinize sağlık,bol şans dilerim..🥰

Eline sağlık canım başarılar dilerim 🧡😍

Eniştenin kapadığı mantıları gördükten sonra soluğu burda aldım. 😁 Yengenç eline sağlık hiç duymadığım bir çorba hamur bile açmışsın 🧿

@ASSOSyal @Siyah Palto @my mister @SEMA
cok teşekkür ederim:kk77:
Eniştenin kapadığı mantıları gördükten sonra soluğu burda aldım. 😁 Yengenç eline sağlık hiç duymadığım bir çorba hamur bile açmışsın 🧿
ay evet , unutmamak icin buraya da ekleyeyim. Ben mutfaga yemege gecince kalan mantilari esime bıraktım o devam etsin diye. zorlandigini görünce "ayni sekli yapmana gerek yok, kapansin yeter" dedim .
gitmis dürüm gibi sarmiş😂😂😂
1000126790.webp

"aynisini yapmasan da olur" dedim de dürüm de yapmazsin yaaa o kadar da degil😂

Back
X