• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün,davul sesinden uyuyamıyoruz

BEN sokak düğünlerini çok severim....:54:

normalde düğün solonundan eğlendiğindan 10 kat fazla eğleniyorsun :49:

ama bizim burada öyle zaten burada düğün salonunnda olanlara pek gitmezler ama dışarıda olsun herkez gelir yazın zaten salonda düğün olmaz pek ..:16:

maddi açıdan çok daha güzel oluyor diye tercih ediliyor.
zaten belediyeden düğün yapılmadan önce izin alınıyor şu saatler arasında düğün var diye :16::16::16:

Bu kadar abatmayın bence, sonuçta yanınızda düğün salonu filan yokmuş, bı evden aynı yaz içinde kaç kişi evlenir ki, ya da bi mahalleden bir yaz mevsiminde kaç düğün çıkar ki, her gece şeslerle uykunuzun bölüneceğinizi sanmıyorum. Arada sırada yapıldığında da tolerans göstermek lazım. İnsan haklarına dayanan bir durum yok bence.

2. sayfada arkadaşın belirttiği gibi kanun gereği de bu yasak. Toplum içinde yaşıyorsak başkalarına saygı göstermek zorundayız. Benim hastam vardır, başkasının sınavı veya bi başkasının mevlütü vs. Ben kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda degilim isterse yılda 1 kere olsun. Bu kafayla herkes yılda 1 kere aynı şeyi yapsa nolur? Dünyadaki herkes düğünlerini mahalle arasında davul-zurna ile yapmak zorunda olsa oluşacak kaosu bi düşünün. Demekki doğru birşey değil! Ben yapmıyorsam başkası da yapmıcak.
Aynı şeyleri ben geçen sene yaşadım. Üniversite sınavına hazırlanıyorum okul-dersane derken ailemin yüzünü bile göremiyordum, babamdan sonra eve geliyordum bide o yorgunlukla kaç kere insanların gürültüsünü çektim. Zaten yeterince psikolojik olarak bunalım yaşıyordum sıkıntı-stres derken bide insanların davulunu zurnasını çekemem. O düğün salonları boşuna yapılmadı !

Son düzenleme:
üzüldüm...:14:

sizin böylesine sert tepki gösterdiğiniz düğünler pek çok çiftin yıllardır kurdukları hayal oluyor. "düğün salonları ne için var" demişsiniz, peki o salonların fiyatlarından haberiniz varmı ? "maddiyatları yoksa düğünde yapmasınlar " demişsiniz, peki neden vazgeçmek zorunda kalsınlar bu hayallerinden?

bizler bu forumda gelinlik, ilk dans müziği, düğün heyecanı vs şeyleri paylaşıyoruz , o kapı önü düğünü yapanlarda bizim içimizden biri.:31:

zaten ortada yasal olmayan kurallara aykırı bir durum var, yani söylediğiniz şeyde haklısınız ama kendinizi ifade ediş tarzınız sizi haksız konuma düşürücek tarzda olmuş.

işin yasal boyutunu düşünmezsek, kimse sizin 3 saat sürücek kafa ağrınızı düşünmek zorunda değil ozaman, siz 3 saat rahat etceksiniz diye onlar en mutlu günlerini kutlamaktanmı geri kalsınlar, maddiyatları el vermiyor diye öylesinemi geçiştirsinler, herkes düğün salonlarında yada otellerde klasik müzik eşliğindemi evlenmeli ? bakın böyle düşünmüyorum aslında, ama çok sert olmuş bence yazınız, ve böyle bir yazıyı okuyunca aklıma direk bu geldi.

aksi takdirde bende özellikle sınav öncesi vs durumlarda böyle kutlamalara izin verilmesine. ama sizinki biraz keyfi bir durum açıkcası.

biraz empati ve hoşgörü bu "geçici" durumu çözebilir diye düşünüyorum.

sevgiler...:16:

sınavı olan var, eve yorgun argın gelen var, hastası olan var. bunun neresi keyfi Allah aşkına. İlla dip dipe evlerin arasında düğün yapılması mı lazım anlamadım ki... Maddi durumu olmayan köyünde yapsın düğününü o zaman, şehir içinde apartmanların arasında yapmasın bu kadar basit...

modlardan bir kere daha rica ediyorum konum kapanabilir

almam gereken bilgiyi aldım

sırf patronum dedim diye sindiremeyip üzerime saldıran üyeler oldu villada otur diyen...

daha fazla polemik çıkmadan konum kapanabilir....

modlardan bir kere daha rica ediyorum konum kapanabilir

almam gereken bilgiyi aldım

sırf patronum dedim diye sindiremeyip üzerime saldıran üyeler oldu villada otur diyen...

daha fazla polemik çıkmadan konum kapanabilir....

İstersen villa da otur istersen apartmanda, istersen patron ol istersen işçi tabiki böyle bir konuda şikayetçi olmaya hakkın var. İlla başına gelmesi gerekmiyor villada oturuyorsan bile böyle bir konu açabilirsin. Boşver sen üstüne gelenleri.
Ben bu işin maddiyatla ilgisi oldugunu düşünmüyorum. Evlenen adam hiç mi masraf yapmıyor da bir düğüne para kıymıyor he baktın durumun yok köyünde yap o zaman düğününü sonuçta senin akrabaların kimse de bişi demez. Kaçıncı yüzyıldayız kalmasın artık şehirde mahalle arası düğünler.

İstersen villa da otur istersen apartmanda, istersen patron ol istersen işçi tabiki böyle bir konuda şikayetçi olmaya hakkın var. İlla başına gelmesi gerekmiyor villada oturuyorsan bile böyle bir konu açabilirsin. Boşver sen üstüne gelenleri.
Ben bu işin maddiyatla ilgisi oldugunu düşünmüyorum. Evlenen adam hiç mi masraf yapmıyor da bir düğüne para kıymıyor he baktın durumun yok köyünde yap o zaman düğününü sonuçta senin akrabaların kimse de bişi demez. Kaçıncı yüzyıldayız kalmasın artık şehirde mahalle arası düğünler.

yanlış anlaşılmamak adına belirtmedim ama Roman mahallesinden bahsediyorum düğünlerini hep kapı önünde yapıyorlar.

boş arazi olsa düğün salonu olsa bi yere kadar,ama adam dapdar küçücük bi mahallede davul dövdürüyor

o kadar zenginsen villada otur diyorlar :19:

geleneğimizin bir parçası diyorlar:19:

ne kadar hazımsızsınız diyorlar:19:

he bir de neden agresifsin diyorlar:19:

yok ben agresif değilim de bunaldım cidden

neyse iki gündür davul sesi yok Allahtan rahatım:1:

Hergunde sızın mahallenızde mi dugun oluyor?
yanı haftanın 7 gunu bırılerı mı evlenıyor?
yorumları okurken sastım kaldım. dugun salonu tutsun vs. gıdın hayrına tutun sıze zahmet.(!)
elbette durumu olan tutsun hergun calısanı,hastası olan cekmek ıstemez ama sinirli degılım demenıze ragmen aksi fikir soyleyen 1-2 yoruma cevaplarınız cok manidar. teessuf etmıssınız bırde aman ne uzulduk. ısmınızı vermeye korkmayı bılıyorsunuz, sıkayet etmektende gerı degılsınız... Madem tum mahalle kapı onunde kutluyor sız tasının bu kadar rahatsızsanız.o kadar ınsan sızın ıcın dugun yapmaktan mı vazgecsın?

Burda savundugum dugunler olsun sızde uyumayın aman ne olucak degıl. ama haklısınız demek zorunda degıl kımse degıl mı?
rahatsız olmak normal olabılır gıdın sıkayet edın burda cemkırmenın anlamı nedır.

Rahatsız olanların taşınmasına gerek yok, komşuluk haklarına, gürültüye dair rahatsız olanları koruyan yasalar var. Hatta "gürültü çıkarmaktan vazgeçmeyen" saygısız insanların taşınmalarına daha doğrusu tahliye edilemelerine yönelik verilmiş kararlar var:34:

Ayrıca "çemkirmek" şık bir kelime olmadı, en azından buraya yakışmadı:50:

Bizde bu konuda muzdaribiz.Dernekte düğün kına vs. yapılıyor.İçerisi tutuluyor ama gayet babalarının malları gibi sokağı çevirip dışarda yapıyorlar gece 12 lere kadar devam (ki düğün salonlarında 11e kadar) ediyor yemek içmek pisliklerini bizim apartmanın içinde oturup pislklerini bırakıyorlar üstüne yetmezmiş gibi çocuklarını işetiyorlar Allah'ım.Ygs-Lys sınavları oncesi aksam geceye kadar uyuyamadı kardeşim oyle gitti sınava.Şimdi yaz kapı baca açık o kadar kötü oluyor ki yaşamayan bilemez cuma-cumartesi-pazar gecelere kadar oturmak zorundasın.Sokak düğünleri yasak evet ama polisi ara zabıtayı ara diyor zabıtayı ara polisi arayın diyor kanunda görev açısından bir boşluk var o yüzden aman sabahlar olmasın ssz

Rahatsız olanların taşınmasına gerek yok, komşuluk haklarına, gürültüye dair rahatsız olanları koruyan yasalar var. Hatta "gürültü çıkarmaktan vazgeçmeyen" saygısız insanların taşınmalarına daha doğrusu tahliye edilemelerine yönelik verilmiş kararlar var:34:

Ayrıca "çemkirmek" şık bir kelime olmadı, en azından buraya yakışmadı:50:

Insanlar evlenıyorlar, gurultu cıkarmıyorlar kendılerıne gore mutlu gunlerını yasıyorlar.
arkadas belırtmıs, roman mahallesınde yasıyorlarmıs romanların ne kadar eglencelı ınsanlar olduklarını bılmeyen yoktur herhalde.
yanı orda oturduklarına gore bunu bılıyor olmaları lazım.
oranın ortamı oysa bır kısı rahatsız oldu dıye vazgecmeyeceklerı belli. koca mahalleyı mı tasısınlar? yasaya gore.
hadı onuda gectım, bu sızcede bıraz anlayıs degılmıdır? bız sureklı sokak dugunu olan bır yerde yasamıyoruz.
oyle olsaydıda rahatsız olsam bıle o gecelerını mahvetmek ıstemem.
ama dun aksam mesela bır yerde kına gecesı vardı sanırım. muzık seslerı davul seslerı gelıyordu baya. burda 23.30 a kadar ızın var. 23.35 te sesler kesılmıstı.
sıkayet etmek aklımın ucundan gecen son sey bıle olmadı.
arkadasın ılk yorumunda hosuna gıtmeyen yorumlara olan tepkısıde pek yakısmadı.

Son düzenleme:

sınavı olan var, eve yorgun argın gelen var, hastası olan var. bunun neresi keyfi Allah aşkına. İlla dip dipe evlerin arasında düğün yapılması mı lazım anlamadım ki... Maddi durumu olmayan köyünde yapsın düğününü o zaman, şehir içinde apartmanların arasında yapmasın bu kadar basit...

nerede yazmışım illa dipdibe evlerde düğün yapılsın diye , ben yazdıklarımı tekrar okudumda böyle birşey göremedim. üstelik bu yapılanı savunmadımda, tam tersi konu sahibinin savunduğu şeyde haklı olduğunu söyledim:10:

benim anlatmaya çalıştığım bunun ifade edilişindeki sert tutumdu, karşı tarafa %0 hak verilerek "aman ozaman yapmayıversinler banane ben çekmek zorundamıyım" şeklindeki tavırdı, ki oda bu konudan çok muzdarip olduğu için bunalmış olabilir, kendince haklıdır.

ben karşılıklı hoşgörüden bahsettim, geçici bir durum olduğundan bahsettim kendimce sakinleştirmek adına.

gayet ılımlı bir yorum yazmıştım, ama sizin bana cvp veriş şekliniz biraz kırıcı olmuş.

neyse...

Insanlar evlenıyorlar, gurultu cıkarmıyorlar kendılerıne gore mutlu gunlerını yasıyorlar.
arkadas belırtmıs, roman mahallesınde yasıyorlarmıs romanların ne kadar eglencelı ınsanlar olduklarını bılmeyen yoktur herhalde.
yanı orda oturduklarına gore bunu bılıyor olmaları lazım.
oranın ortamı oysa bır kısı rahatsız oldu dıye vazgecmeyeceklerı belli. koca mahalleyı mı tasısınlar? yasaya gore.
hadı onuda gectım, bu sızcede bıraz anlayıs degılmıdır? bız sureklı sokak dugunu olan bır yerde yasamıyoruz.
oyle olsaydıda rahatsız olsam bıle o gecelerını mahvetmek ıstemem.
ama dun aksam mesela bır yerde kına gecesı vardı sanırım. muzık seslerı davul seslerı gelıyordu baya. burda 23.30 a kadar ızın var. 23.35 te sesler kesılmıstı.
sıkayet etmek aklımın ucundan gecen son sey bıle olmadı.
arkadasın ılk yorumunda hosuna gıtmeyen yorumlara olan tepkısıde pek yakısmadı.

Yanlışsınız, insanlar evlenirken gürültü çıkarıyorlar, ben de biliyorum amacın "gürültü" çıkarmak olmadığını. Ama sizin eğlenceniz, başkalarını rahatsız ediyorsa burada bir sorun vardır.

"Ben seviyorum yasaklanmasın" ya da "ben rahatsız olmuyorum, alt tarafı şu kadar süre gürültü yapıp gidiyorlar ne olacak?" demek pek anlamlı tezler değil ne yazık ki.
3-4 saatlik düğünün gürültüsünde yapmam için sessizliğe ihtiyaç uyacağım işlerimden neden vazgeçeyim? Neden uyuyamayayım, ders çalışamayayım, namaz kılamayayım, hastaysam dinlenemeyeyim, en önemlisi de neden kendi evimde kafa dinleyemeyeyim? Bunlar önemsiz şeyler, ama insanların davul zurna eşliğinde eğlenmeleri çok önemli.

İnsanlar parasızlıktan düğün yapamıyorlar, buna saygı göstermeliyim, ama o insanlar, o anki durumun ne olursa olsun benim kendi evimde normal bir şekilde vakit geçirme hakkıma saygı duymasınlar. Çok mantıksız.

Bir yasa çıkıyorsa her durum göz önünde bulundurulacak, roman mahallelerine dair özel ya da yerel bir yasa mevcut mu? Mevcutsa haklısınız, ama değilse Gürültü Yasağına herkes uyacak, uymak zorundadır.

Ayrıca konu sahibi sanırım yanlızca "teessüf etmek" kelimesini kullanmıştı.:34:

tekrar ediyorum fikir çatışmasına girmeye gerek yok bana göre yapılmaması ve insan haklarını hiçe alan bir davranış bazılarına göre tolere edilecek bir davrannış

dediğim gibi ben bilgilerimi aldım konum kapanabilir tartışmaya lüzum yok

Yanlışsınız, insanlar evlenirken gürültü çıkarıyorlar, ben de biliyorum amacın "gürültü" çıkarmak olmadığını. Ama sizin eğlenceniz, başkalarını rahatsız ediyorsa burada bir sorun vardır.

"Ben seviyorum yasaklanmasın" ya da "ben rahatsız olmuyorum, alt tarafı şu kadar süre gürültü yapıp gidiyorlar ne olacak?" demek pek anlamlı tezler değil ne yazık ki.
3-4 saatlik düğünün gürültüsünde yapmam için sessizliğe ihtiyaç uyacağım işlerimden neden vazgeçeyim? Neden uyuyamayayım, ders çalışamayayım, namaz kılamayayım, hastaysam dinlenemeyeyim, en önemlisi de neden kendi evimde kafa dinleyemeyeyim? Bunlar önemsiz şeyler, ama insanların davul zurna eşliğinde eğlenmeleri çok önemli.

İnsanlar parasızlıktan düğün yapamıyorlar, buna saygı göstermeliyim, ama o insanlar, o anki durumun ne olursa olsun benim kendi evimde normal bir şekilde vakit geçirme hakkıma saygı duymasınlar. Çok mantıksız.

Bir yasa çıkıyorsa her durum göz önünde bulundurulacak, roman mahallelerine dair özel ya da yerel bir yasa mevcut mu? Mevcutsa haklısınız, ama değilse Gürültü Yasağına herkes uyacak, uymak zorundadır.

Ayrıca konu sahibi sanırım yanlızca "teessüf etmek" kelimesini kullanmıştı.:34:

cnm arkadaşın kelime dağarıcığında teessüf argoya girebilir her yörenin lugatı farklı olabilir:1:

sabahtan beri modlara sesleniyorum hala kapanmadı

tekrar ediyorum fikir çatışmasına girmeye gerek yok bana göre yapılmaması ve insan haklarını hiçe alan bir davranış bazılarına göre tolere edilecek bir davrannış

dediğim gibi ben bilgilerimi aldım konum kapanabilir tartışmaya lüzum yok

Bence bu işin bana göresi ona göresi yok. Bir kanun var, bu kanunu yapanlar elbetteki sağlam temellere dayanarak bir kanun ortaya atmıştırlar(genelde bu böyledir, malum özel durumlar hariç:31:), hukuk da bir bilimdir. Hal böyleyken siz gidip şikayetiniz yapın. Bir iki üç derken umarım insanlar saygı göstermeyi öğrenecektirler.Bu sitede bile banlananlar bir süre sonra akıllanıp çene tutmayı öğreniyor, misal ben:27:

cnm arkadaşın kelime dağarıcığında teessüf argoya girebilir her yörenin lugatı farklı olabilir:1:

sabahtan beri modlara sesleniyorum hala kapanmadı

lugatım farklı degıl. sızı desteklemeyen yorumlara cıkıs yaptınız.
bunu dıger bır kac arkadasta belırttı.
suan sızınle tartısan yok ki. luzumsuzlugunu belırtmıssınız.

Back
X