• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün,davul sesinden uyuyamıyoruz

Konuya dair evet ama görüşler bireysel, birbirimizin fikirlerini değiştiremeyiz, üstelik değiştirmeye değecek bir konuda yok bana göre ortada o açıdan söylemiştim. Duygusal ya da mantıksal düşünmeye gelince haklısınız. Doğrudur teknik olarak gürültüyü polise şikayet etmek gibi bir seçeneğimiz var ben daha iyi niyetli bakıyorum sanırım olaya, yani komşuluk sonuçta yüz yüze baktığımız insanlar, ortada bir problem varsa bile polisten önce ben uyarmayı isterim.

Canım çok özür diliyorum konu sahibinden de ,:42:senden de,sana birşey sormam lazım,özel mesaj atmak istedim ama mesajların doluymuş kabul etmedi,silmen gerekiyormuş ,neyse mecburen burdan yazdım..Mesaj atabildiğimde atacam artık :50:

konu sizin işiniz değil ama.bir arkadaşın yazdıklarına karşılık olarak sizin işiniz çok hafif herhalde die savundunuz kendinizi.artı işinizdeki pozisyonunuzuda hiç merak etmemiştim:9::9::9::9::9:sokak düğünü seven insanlarıda ayrıyeten aydınlattınız sağolun:9::9::9::9:çok anlayışlıyımdır her konuda.patron milleti böle oluyo demekki.tok açın halinden anlamaz işte her zamanki gibi.milletin gücü yok belliki sokakta düğün yapıyo elit kesimde parayı bol bulunca nerde evleneceğini sapıtıyo.unutmayınki ne olacağımız belli değil yarın olur çocuklarınızı o beğenmediğiniz sokak düğününde evlendirirsiniz.!!!!ayrıca bayan patron madem kendi işinin patronusun villada otur.ne işin var öle sokak düğünü yapan seni rahatsız eden insanlar topluluğunun olduğu yerde:9::9::9:çok bencilceeeee

apartmanda yüksek sesle müzik dinleyene ceza yokmu denmiş.o zevk için yapılan bi gürültü.ama sokakta yapılan düğün belliki imkansızlıklardan dolayı tercih edilmiş.kimsenin hayalinde sokak düğününde evlenmek yoktur.hayat işte.

o kadar çirkin şeyler yazmışsın ki hiç bir şey demiyorum sana sözün bittiği yerdesin:20:

bende şehirde yaşıyorum gece veya gündüz farketmez son ses müziği açıp arabası ile o sokaktan bu sokağa gidenlerden nefret ediyorummm

O ayrı bir boyut zaten.:31:
Amaç ne anlamak güç onları.

bende hiç anlamıyor bence arabasıyla son ses müzik açıp gece yarısı bangır bangır çaldıranları özel olarak inceletmek lazım hatta çocukluklarına inip dikkat çekmek için neden bu denli saçmaladıklarını araştırmak lazım

Yorumları okumadım; açıkcası şehirin ortasında davulla zurnayla kutlama yapmak saygısızlıktan başka birşey değil.

Köy alanında gibi davul zurna çalmak neyin nesi. Hastası var,yaşlısı var,çocuğu olan var...Çok karşıyım bu tarz şeylere.

Gelenek falan değildir bunun adı;başka bir şey...Köy yerinde anlarımda,şehrin ortasında neyin nesidir bu!

Bu konuda rahatsızlığınızı son derece haklı buluyorum.

Kendim evlendiğimde sırf bu tür şeyleri yanlış bulduğumuzdan dolayı kornalı konvoy bile yaptırmadık eşimle.

Ayıp ya, bu devirde kabile sürüsü gibi milleti rahatsız ede ede kutlamanın ne anlamı var.

Son düzenleme:
annemin bir tane komşusu var,gece içip gelir ve son ses açar müziği,ankara havalarını çalar..sayesinde bütün ankara şarkılarını ezberledim ve nefret ettim hepsinden! adama kimse birşey demiyor,sarhoşmuş ona birşey denmezmiş seviyesine düşülmezmiş!

Şehrin göbeğinde, sokak ortasında düğün yapmak diye bir adet mi varmış? Benim bildiğim bu adet küçük yerleşim yerlerinde olur, herkes birbirini tanır, herkes davetlidir, ortak kültürden oldukları için herkes alışkındır, herkes eğlenir. Bunlardan kimseyi küçümsediğim düşünülmesin. Karadenizliyiz, bizim köylerde, kasabalarda da yapılır böyle şeyler. Ama şehir de yapılacak iş mi bu? Her kültürden, her zevkten insanın yaşadığı bir yerde, bir kesim eğlenecek diye, saatlerce herkesi rahatsız etmeye kimin hakkı var? Şimdi kendi zevki için bir sürü insanı rahatsız etmekten sakınmamak mı bencillik, yoksa bundan rahatsız olup tepki göstermek mi? Durumu yoktur, ondan sokak arasında düğün yapıyorlardır diye bir şey de kabul etmiyorum, toplu yaşam kuralları diye bir şey var.

Yorumları okumadım; açıkcası şehirin ortasında davulla zurnayla kutlama yapmak saygısızlıktan başka birşey değil.

Köy alanında gibi davul zurna çalmak neyin nesi. Hastası var,yaşlısı var,çocuğu olan var...Çok karşıyım bu tarz şeylere.

Gelenek falan değildir bunun adı;başka bir şey...Köy yerinde anlarımda,şehrin ortasında neyin nesidir bu!

Bu konuda rahatsızlığınızı son derece haklı buluyorum.

Kendim evlendiğimde sırf bu tür şeyleri yanlış bulduğumuzdan dolayı kornalı konvoy bile yaptırmadık eşimle.

Ayıp ya, bu devirde kabile sürüsü gibi milleti rahatsız ede ede kutlamanın ne anlamı var.

bu yorumlara katılıyorum. köyde yaşıyor olsaydık anlardım sokak düğününü. zaten sokak düğününe bütün köy davetlidir, zevki öyle çıkar onun. ama şehirde yaşıyoruz. şehirde sokakta düğün olur mu Allah aşkına, o gürültüyü herkes çekmek zorunda mı?.. Düğün yapanların hakkı var da, hasta olanların, sınavı olanların hakkı yok mu?

nefret ediyorum! bu kişilere hakkımı helal etmiyorum kesinlikle ayrıca ankara keçiören bölgesine gelin bakalım her gün düğün var mıymış yok muymuş görürsünüz :34:

Keşke bizim sokağımızda da hergün olmasada haftada bir-iki gün düğün,nişan filan olsa.3-4 senedir tık yok=)Ben hergün olmamak koşuluyla bu tip organizasyonlara sıcak bakıyorum.Zaten bir saatten sonra mecburen bitirmek zorunda kalıyorlar.

Haklısınız aslında düşündüm de...Bizim burda öyle şeyler olmuyor,olsa sanırım tahammül edemezdim. :)

İnsanların birbirine saygısı kalmamış. Sorunun temel nedeni bu diye düşünüyorum.

Maddi durumu olmayan da gitsin nikah kıysın ben de otel salonlarında evlenmek isterdim gönül herşeyi ister ben ne aileler gördüm durumu olduğu halde kapı düğünü yapan bu biraz gün görmekle ilgili bir şey semtlerde çok etkili ben bilkentte oturuyorum hiç böyle bir şey görmedim ama keçiörende oturan arkadaşım var yazın her sokakta düğün var der.

Maddi durumu olmayan da gitsin nikah kıysın ben de otel salonlarında evlenmek isterdim gönül herşeyi ister ben ne aileler gördüm durumu olduğu halde kapı düğünü yapan bu biraz gün görmekle ilgili bir şey semtlerde çok etkili ben bilkentte oturuyorum hiç böyle bir şey görmedim ama keçiörende oturan arkadaşım var yazın her sokakta düğün var der.

Güngörmek nedemek?

Kendiniz söylemişsiniz,bu durum maddi durumla alakalı,Bilkentle Keçiören de oturanın maddi seviyesi aynı mı?

Maddi durumu olmayanlar düğün yapmasın mı?

Belli saatlere uyduktan sonra bence bir sakıncası yok sokak düğünlerinin.

Güngörmek nedemek?

Kendiniz söylemişsiniz,bu durum maddi durumla alakalı,Bilkentle Keçiören de oturanın maddi seviyesi aynı mı?

Güngörmek maddi durum, oturduğun çevre hepsi etken bu benim düşüncem bence çok çirkin bir görüntü valla yol kenarında bile düğün yapan gördüğüm için bana hitap etmiyor mesela ben şu an eşimin köyündeyim burada her park bahçe düğün ama şehirdeki görüntü köy yerinde bile yok

Güngörmek nedemek?

sorun zaten orada..saate falan uymuyorlar sorun orada...ama anlatamıyorum ki...daral geldi vallahi...

ne düğünmüş be...acaba düğün salonlarında kaç yüz milyarlar alıyorlar..

ne kadar abartı..maddi durum falan..abes geliyor bana..Zamanında AB için kokoreçten ve kınadan vazgeçtik bu gelenek! ten hayde hayde vaz geçmeliyiz

sorun zaten orada..saate falan uymuyorlar sorun orada...ama anlatamıyorum ki...daral geldi vallahi...

ne düğünmüş be...acaba düğün salonlarında kaç yüz milyarlar alıyorlar..

ne kadar abartı..maddi durum falan..abes geliyor bana..Zamanında AB için kokoreçten ve kınadan vazgeçtik bu gelenek! ten hayde hayde vaz geçmeliyiz

Ben AB için hiçbirşeyden vazgeçme taraftarı değilim öncelikle.

Neden bu kadar agresifsiniz.

Dikkat ettiyseniz size değildi cevabım,sizin haksız olduğunuzu söylemedim,belli saatlere uyulması gerektiğini söyledim.

Düğün salonu kaç liradır bilemiyorum ama bedava olmadığı kesin.

bizde temmuz ayından itibaren sürekli iğrenç müzikler, havai fişekler.. e maruz kalıyoruz. hiç şikayet etmedik, katlandık
ama düğün salonları artık her bütçeye göre var, gitsinler salonlara.. inşallah bu yaz daha az olacak. ramazan da düğün yapan olmaz
belediye yasaklamalı..

Ben sokak düğünlerini sevmiyorum. Çok geç saatlere kadar sürüyor ve çok rahatsız ediyor. Hastası olan var, yorgun-uykusuz olan var. Ses çok yüksek. Sokak düğünü köyde olur, küçük ilçelerde olur ama apartmanların dipdibe olduğu şehirlerde değil. Ankarada mahalle o kadar küçük olmuyor malesef. Sesi öyle açıyorlar ki 7 mahalle ötedeki düğünün sesi bile geliyor. Ben saatlerce o müziği dinlemek zorunda mıyım? Benim bildiğim belli bir saatten sonra yasak olduğuydu tamamen yasaklanmış buradan öğrendim. Düğün sayısı çok azalsa bile hala devam ediyor acaba nasıl yapılıyor o düğünler?

Maddi yetersizlik kısmına katılmıyorum. Masa-sandalye kirası, ikramların parası, çalgının parası vs. zaten neredeyse salon parası.

Boş bir arazi olur ya da belediye bir yer ayarlar, makul bir ses seviyesinde eğlenilir ona bir şey demem. Ama apartman önünde sıkış tıkış masalar, döner kokuları, arabaların geçtiği yolda oynamaya çalışan insanlar falan hoş bir görüntü değil.

konunun tamamını okumadım ama konuya açan arkadaşa sunu soylemek ıstıyorum bende bugun aynı şeyi araştırdım ve başlıgı gorunce ılgimi cektı :1: bağlı olduğunuz beldenin belediyesine başvurup bu durumu şikayet edebilirsiniz bu konuyla ilgili resmi gazetede ilanıda mevcut
T.C. Resmi Gazete "
Belediyelerde ŞÖK masası oluyor oraya bir dilekçeyle "şu adresde ve ya evimin çevresinde gibi.." belirtir bir dilekçeyle şikayet edin değerlendiremeye alınacaktır.. isminiz yazmanıza gerek yok , adrese ekipler gidip değerlendiriler.. umarım işinize yarar

o kadar çirkin şeyler yazmışsın ki hiç bir şey demiyorum sana sözün bittiği yerdesin:20:

işine gelmediğinde ya karşındaki haksız yada çirkin şeyler yazmış oluyor.ben çirkin hiç birşey yazmadım.açık ve net şekilde görüşlerimi yazdım olduğu gibi.senin yaptığın gibi düğün yapanlar hakkında küçümsercesine tiksinir gibi ifadelerde kullanmadım.madem hepimiz özgür ve medeniyiz bende haklarımı kullanarak görüşlerimi yazdım.çirkinlik bunun neresinde??bence sözin bittiği yerde olan sensin.sen aklına geleni yazarken medeniyet özgürlük oluyorda ben yazınca neden çirkinlik oluyor.!!!!!bence hayata ve insanlara karşı bakış açını değiştir.ozaman herşeyi daha mantıklı görebilirsin.:55::55::55:

Back
X