• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün,davul sesinden uyuyamıyoruz

Ne kadar çok sokak düğünü seven varmış. :31: Şaşırmamak lazım Kadınlar Kulübü de halkımızdan bir kesit :36:

Konumuz kımın ne tarz dugun sevmesı degıl. anlayıs kısmındayız olayın.
kadınlar kulubu halkımızdan bır kesıt sızde kadınlar kulubunun cemıyet kısmının kesıtısınız.sanırım.

Çevreye rahatsızlık vermeyi mi savunuyorsunuz arkadaşlar ? Bu düğün tarzı ancak köylerde normal olabilir. Şehirde yaşamanın da kuralları olmalı.

Son düzenleme:
Ne kadar çok sokak düğünü seven varmış. :31: Şaşırmamak lazım Kadınlar Kulübü de halkımızdan bir kesit :36:

sokak düğünü yapan kişiler evet halktan siz nerdensiniz merak ettim doğrusu. sadece bütçesi olmayanlar yapmıyor geleneklerine sahip çıkanlarda yapıyor. ve biz o ailelerden birisiyiz. gerekirse en lüks salonu tutarız ama biz düğünlerimizde salondan daha fazla para harcarız mesela. sokak düğünü yapanları aşağılamaktan vazgeçin. isterse yapr istemezse yapmaz herkesin kapısının önü. kaldı ki binada gürültü yapana karışamıyoruz gece yarısı tepemizde çocuklar tepiniyorda susun diyemiyoruz yani. komşuşuk ilişkilerinden bihabersiniz anlaşılan. bizlerde komşumuz düğün yaptığında uyumayız hatta düğün sahiplerine destek oluruz...

Cemiyette bir rahatsız eden kesim bir de rahatsız olan kesim var. Ben rahatsız olanım arkadaşlar. Sizler de rahatsız eden :36:

Burda dugun degil de ara sira partiler oluyor. O muzikten kafam sisiyor. Icimden ne geliyorsa onlara sayiyorum. Ah bir de o havai fisek haftasi yok mu iste o beni cildirtiyor. Yasaksa kurallara uyulmasi lazim. Toplumda yasamanin kurali bu. Yalniz yasaksa herkese yasak olmasi lazim, ne demek izin alindi iste ben orayi anlayamadim.

Çevreye rahatsızlık vermeyi mi savunuyorsunuz arkadaşlar ? Bu düğün tarzı ancak köylerde normal olabilir. Şehirde yaşamanın da kuralları olmalı.

Katılıyorum,evimde köpek besliyorum diye burası köy mü apartmanda köpek beslenmez diyen insanlar çıkıp sokak düğünü yapıyor.
Evcil beslemek apartman yaşamında herhangi bir engel teşkil etmiyor fakat sokak düğünleri?
Herkes birbirini tanır denmiş,onlarca 8 katlı binada her binanın 35 dairesini nasıl tanıyalım.
Nitekim tanısam da rahatsız oluyorsam tanıyor olmak bunu hoşgörmeme yetmez.
Şikayet ettikten sonra üzülmüyor musunuz denmiş,hayır,üzülmüyorum ya da herhangi bir duygu içine girmiyorum (sevinmek de dahil.)
Sadece rahat rahat evimde oturabiliyorum,hastam da rahat ediyor.

Neyse,sorun çözüldü zaten yapılması gereken söylendi,rahatsız oluyorsanız mutlaka şikayetinizi yapın,insiyatif gösterilirse gerekirse tekrar şikayet edin.

Son düzenleme:
neden neyi varmış sokakta kına gecesi yapmanın

biz halk kesimiysek siz elit kısım mı oluyorsunuz orasını anlamadım :ssz:

Dikkatinizi çekerim, halkımızdan bir kesit dedim. Biz de o halkın içindeyiz. Burası her türlü görüşten insanın olduğu bir forum demekti kastım. :34:

:8:

konu benim işim değil..işimin patronuyum evet..

akşam 9 a 10 a kadar çalışıyorum pazar günü de dahil..dışarı çıkıp kafa dinleme imkanım yok bu yüzden ve evimde huzur bulmak istiyorum
:10:
siz ne kadar anlayışlısınız tberik ederim

konu sizin işiniz değil ama.bir arkadaşın yazdıklarına karşılık olarak sizin işiniz çok hafif herhalde die savundunuz kendinizi.artı işinizdeki pozisyonunuzuda hiç merak etmemiştim:9::9::9::9::9:sokak düğünü seven insanlarıda ayrıyeten aydınlattınız sağolun:9::9::9::9:çok anlayışlıyımdır her konuda.patron milleti böle oluyo demekki.tok açın halinden anlamaz işte her zamanki gibi.milletin gücü yok belliki sokakta düğün yapıyo elit kesimde parayı bol bulunca nerde evleneceğini sapıtıyo.unutmayınki ne olacağımız belli değil yarın olur çocuklarınızı o beğenmediğiniz sokak düğününde evlendirirsiniz.!!!!ayrıca bayan patron madem kendi işinin patronusun villada otur.ne işin var öle sokak düğünü yapan seni rahatsız eden insanlar topluluğunun olduğu yerde:9::9::9:çok bencilceeeee

apartmanda yüksek sesle müzik dinleyene ceza yokmu denmiş.o zevk için yapılan bi gürültü.ama sokakta yapılan düğün belliki imkansızlıklardan dolayı tercih edilmiş.kimsenin hayalinde sokak düğününde evlenmek yoktur.hayat işte.

Evet halkın bir parçası olarak, medeniyetle yoğurulmayı, elitleşmeyi bekliyorum şahsen. Anlamadığım nokta, kimse ben her akşam sokak düğünü organize ediyorum, kendim de öyle evlendim filan dememiş. Sadece rahatsız olmuyorum bu yüzden aşırı tepki verilmesini anlamsız buluyorum denmiş, bu neden büyük bir sorun ki? Ne zamandan beri sesten rahatsız olmamak, eski gelenekleri kötü bulmamak medeniyetsizlik olmaya başladı. Rahatsız oluyorsanız oluyorsunuzdur, bana hastası vs.si olmayan bir insanın sese bu kadar toleranssız olması aşırı geliyor ama madem yasal hakkınız var arayıp şikayet edersiniz, niye illa herkesin size hak vermesini bekliyorsunuz, onu anlayamıyorum.

Ben rahatsız olanlardanım hastam olmasaydı da rahatsız olurdum.
Benimle alakalı bir şey bu,polyannacılık da tarzım değil.
Şahsen ben kimsenin beni onaylamasını beklemiyorum,tek ben dahi kalsam hakkımı savunur yasak olan bir şeyi şikayet ederim.
Tepki gösterenlerin de ben sokak düğünü yapıyorum deme mecburiyetleri yok ki,yapanı da vardır illaki,yapmayanı da..

bende şehirde yaşıyorum gece veya gündüz farketmez son ses müziği açıp arabası ile o sokaktan bu sokağa gidenlerden nefret ediyorummm

Şehrin göbeğinde, sokak ortasında düğün yapmak diye bir adet mi varmış? Benim bildiğim bu adet küçük yerleşim yerlerinde olur, herkes birbirini tanır, herkes davetlidir, ortak kültürden oldukları için herkes alışkındır, herkes eğlenir. Bunlardan kimseyi küçümsediğim düşünülmesin. Karadenizliyiz, bizim köylerde, kasabalarda da yapılır böyle şeyler. Ama şehir de yapılacak iş mi bu? Her kültürden, her zevkten insanın yaşadığı bir yerde, bir kesim eğlenecek diye, saatlerce herkesi rahatsız etmeye kimin hakkı var? Şimdi kendi zevki için bir sürü insanı rahatsız etmekten sakınmamak mı bencillik, yoksa bundan rahatsız olup tepki göstermek mi? Durumu yoktur, ondan sokak arasında düğün yapıyorlardır diye bir şey de kabul etmiyorum, toplu yaşam kuralları diye bir şey var.

Ben rahatsız olanlardanım hastam olmasaydı da rahatsız olurdum.
Benimle alakalı bir şey bu,polyannacılık da tarzım değil.
Şahsen ben kimsenin beni onaylamasını beklemiyorum,tek ben dahi kalsam hakkımı savunur yasak olan bir şeyi şikayet ederim.
Tepki gösterenlerin de ben sokak düğünü yapıyorum deme mecburiyetleri yok ki,yapanı da vardır illaki,yapmayanı da..

Polyanacılıkla alakası olduğunu zannetmiyorum,dediğim gibi sesten rahatsız olmuyorum, doğal olarak hem düğünlerden gelen, hem de normal yaşamda alt, üst komşudan gelen en ufak seste kapıya polis dayandırılmasına anlam veremiyorum. Siz istediğiniz gibi şikayet edebilirsiniz ama ben bireysel olarak rahatsız olunuyorsa kulaklık takıp müzik açmak gibi basit bir çözüm varken ya da en azından gidip uyarmak daha insani bir davranışken kapıya polis gönderilmesine anlam veremiyorum. Fazla benmerkezci ve tahammülsüz buluyorum. Bu da benim görüşüm, siz pollyanacılık dersiniz öteki rahatsız edenlerden olmak der, ama ben gelip kapınızın önünde düğün yapmadığıma göre oturup benim sokak düğünleri hakkındaki görüşlerimi tartışmak manasız olur.

Son düzenleme:
Polyanacılıkla alakası olduğunu zannetmiyorum,dediğim gibi sesten rahatsız olmuyorum, doğal olarak hem düğünlerden gelen, hem de normal yaşamda alt, üst komşudan gelen en ufak seste kapıya polis dayandırılmasına anlam veremiyorum. Siz istediğiniz gibi şikayet edebilirsiniz ama ben bireysel olarak rahatsız olunuyorsa kulaklık takıp müzik açmak gibi basit bir çözüm varken ya da en azından gidip uyarmak daha insani bir davranışken kapıya polis gönderilmesine anlam veremiyorum. Fazla benmerkezci ve tahammülsüz buluyorum. Bu da benim görüşüm, siz pollyanacılık dersiniz öteki rahatsız edenlerden olmak der, ama ben gelip kapınızın önünde düğün yapmadığıma göre oturup benim gürültüye neden tolerans gösterdiğime dair tartışmak manasız olur.

Bireysel bir tartışma değil ki bu,konuya dair bir tartışma.
Polyannacılıktan kastım madem düğün oluyor eğlenmeye bakın vs gibi yorumlaraydı.
Evimde ne istersem onu yapma gibi bir özgürlüğüm olmalı,kulaklık takmak eğlenmeye çalışmak (!) vs gibi davranmak mecburiyeti yok kimsenin.
İnsani olup olmadığı tartışılır,siz duygusal bakıyorsunuz ben mantıksal.
Aslında durum şu an tamamen bu.
Herkes hoşgörü gösterecek ya da olayı duygusal açıdan ele alacak değil.
Benmerkezcilik de değil bence,zira evimde rahat etmek istemek bencillik göstergesi değil.
Gidip şikayet etmek çok kötü sonuçlar doğurabiliyor,birkaç kere polisin bile üzerine yürüyenler gördük zamanında.
Ayrıca neden ben muhattap olayım ki,bu durum yasakken neden yetkili merciileri devreye sokmadan kendim halletmeye çalışayım.

Bu kadar abatmayın bence, sonuçta yanınızda düğün salonu filan yokmuş, bı evden aynı yaz içinde kaç kişi evlenir ki, ya da bi mahalleden bir yaz mevsiminde kaç düğün çıkar ki, her gece şeslerle uykunuzun bölüneceğinizi sanmıyorum. Arada sırada yapıldığında da tolerans göstermek lazım. İnsan haklarına dayanan bir durum yok bence.

KK daki bütün bayanların hiç biri mahalle düğünü ile evlenmemiş ve hiç bulunmamışlar sanırım. olayı çok fazla abartmışsınız. bu bir gelenek görenektir. arkadaşın dediği gibi kaç tane düğün olabilir ki bi senede. ayrıca düğün sesi güzeldir. siz hoşlanmasanızda iki kişinin mutluluğudur. birde herkes sizin gibi zengin değil demekki salon tumamış ta olabilir. ha birde kına genelde evde yapılır bu da anormal bi durum değildir bana göre...

Yanlış anlaşılmasın.
Ben dairesinde aile arasında alkışlı şarkılı kına gecelerinden nişanlardan bahsetmiyorum.
Ya da düğün günü baba evinden alkışlarla çıkıp uğurlanan gelinlerden.
Hatta çıkar ben de alkışlarım balkonumdan.
Benim kastım sokağın orta yerine çardak gibi ışıklar kurup onlarca sandalyeyi yerleştirip bangır bangır orkestra getirip saatlerce düğün yapmak.
Şehir hayatının kuralları olmalı.
Bu kadarı fazla.
Buna hoşgörü gösteremiyorum göstermeyeceğim de.
Herkesin yaşayış tarzı farklı kültürleri müzikleri farklı.
Bazı şarkılar bana katlanılmaz geliyor,birileri eğlenecek diye ben eziyet çekmek zorunda değilim "kendi evimde".
Söylenip durmaktan kendi kendime şikayet etmektense gerekeni yapıyorum ben.

Bireysel bir tartışma değil ki bu,konuya dair bir tartışma.
Polyannacılıktan kastım madem düğün oluyor eğlenmeye bakın vs gibi yorumlaraydı.
Evimde ne istersem onu yapma gibi bir özgürlüğüm olmalı,kulaklık takmak eğlenmeye çalışmak (!) vs gibi davranmak mecburiyeti yok kimsenin.
İnsani olup olmadığı tartışılır,siz duygusal bakıyorsunuz ben mantıksal.
Aslında durum şu an tamamen bu.
Herkes hoşgörü gösterecek ya da olayı duygusal açıdan ele alacak değil.
Benmerkezcilik de değil bence,zira evimde rahat etmek istemek bencillik göstergesi değil.
Gidip şikayet etmek çok kötü sonuçlar doğurabiliyor,birkaç kere polisin bile üzerine yürüyenler gördük zamanında.
Ayrıca neden ben muhattap olayım ki,bu durum yasakken neden yetkili merciileri devreye sokmadan kendim halletmeye çalışayım.

Konuya dair evet ama görüşler bireysel, birbirimizin fikirlerini değiştiremeyiz, üstelik değiştirmeye değecek bir konuda yok bana göre ortada o açıdan söylemiştim. Duygusal ya da mantıksal düşünmeye gelince haklısınız. Doğrudur teknik olarak gürültüyü polise şikayet etmek gibi bir seçeneğimiz var ben daha iyi niyetli bakıyorum sanırım olaya, yani komşuluk sonuçta yüz yüze baktığımız insanlar, ortada bir problem varsa bile polisten önce ben uyarmayı isterim.

üzüldüm...:14:

sizin böylesine sert tepki gösterdiğiniz düğünler pek çok çiftin yıllardır kurdukları hayal oluyor. "düğün salonları ne için var" demişsiniz, peki o salonların fiyatlarından haberiniz varmı ? "maddiyatları yoksa düğünde yapmasınlar " demişsiniz, peki neden vazgeçmek zorunda kalsınlar bu hayallerinden?

bizler bu forumda gelinlik, ilk dans müziği, düğün heyecanı vs şeyleri paylaşıyoruz , o kapı önü düğünü yapanlarda bizim içimizden biri.:31:

zaten ortada yasal olmayan kurallara aykırı bir durum var, yani söylediğiniz şeyde haklısınız ama kendinizi ifade ediş tarzınız sizi haksız konuma düşürücek tarzda olmuş.

işin yasal boyutunu düşünmezsek, kimse sizin 3 saat sürücek kafa ağrınızı düşünmek zorunda değil ozaman, siz 3 saat rahat etceksiniz diye onlar en mutlu günlerini kutlamaktanmı geri kalsınlar, maddiyatları el vermiyor diye öylesinemi geçiştirsinler, herkes düğün salonlarında yada otellerde klasik müzik eşliğindemi evlenmeli ? bakın böyle düşünmüyorum aslında, ama çok sert olmuş bence yazınız, ve böyle bir yazıyı okuyunca aklıma direk bu geldi.

aksi takdirde bende özellikle sınav öncesi vs durumlarda böyle kutlamalara izin verilmesine. ama sizinki biraz keyfi bir durum açıkcası.

biraz empati ve hoşgörü bu "geçici" durumu çözebilir diye düşünüyorum.

sevgiler...:16:

Back
X