Düğün fotoğrafıyla ilgili yapılan 18 hata

OVERnight

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
585
5
318
1. Düğün günü planlamasını yalnız yapmak
Düğün gününüzün zaman planlamasını yapıp bitirmeden önce muhakkak fotoğrafçınızın fikrini alın,Fotoğrafçınızın çekim için istediği uygun ışığın saati önemli.

2. Zaman planlamasına sağdık kalamamak

Saçına ve makyajına saatler ayırıp gün sonunda fotoğraf için yarım saatlik zaman bırakmak, en çok karşılaşılan sorunlardan biri. Unutmayınki yüzünüzdeki makyaj bir ömür kalmayacak ancak fotograflarınız

3. Akrabalarınızı işin içine katmak
Çoğu zaman sebebi akrabaları kıramamak olsada, düğün yada doğum gibi özel günlerde ortaya çıkan Ahmet 'Amca'lar genelde ortalıgı karıştırırlar. Kadrajların içerisinde bol bol görünmenin yanı sıra pek çok güzel karenin kaçmasınında sebebidir.

4. Fotograflarda nasıl görünmek istediğinizi paylaşmamak
Güzellik göreceli bir anlayıştır, bu sebeple fotoğraf çekimi öncesi fotoğraflarda nasıl gözükmek istediğinizi fotoğrafçınızla paylaşın. Unutmayınki fotoğrafçınızın sizin aklınızdaki imajları okuma gibi bir gücü yok :)

5. Fotoğrafçının eli sürekli fotograf makinasının tuşunda olmalı düşüncesi
Çoğu gelinin düştüğü hatalardan biride bu, iyi bir fotoğrafçı o günü belgesel tadında, hatırlanması gereken detaylarla birlikte gelecek günlere hazırlar. Her dakika fotoğrafçının makinanın tuşa basması onun iyi bir fotografçı oldugu anlamına gelmez.

6. İstenilen sayıda fotografçının ayarlanmaması
Son zamanlarda düğünlerde özellikle fotografçılarla ekip olarak anlaşılıyor, ama ekstra fiyat yükünden dolayı gelinler tercih etmesede, düğün gününde ikinci bir bakış açısı her zaman için iyidir.

7. Organizasyon için yardım almamak
Özel organizasyon firmalarından bahsetmiyorum, çevrenizdeki kişilerden bahsediyorum. Sizin ilk evlilik deneyiminiz olabilir ama çevrenızdeki bazı kişiler sizden çok daha deneyimli olabilir bu konuda. Özelliklede düğün fotografçınızdan taktik ricasında bulunabilirsiniz. Sizin için farklı farklı hikayelerinden çıkardığı güzel gözlemleri olduguna eminim.

8. Herşeyi 'mükemmel' yapmaya çalışmak
Herşeyi mükemmel yapmaya çalışmak o gün sizi sadece üzecektir. Hayatın her anında oldugu gibi o günde aksaklıklar olacaktır.Sadece geçen zamandan keyif almaya bakın.

9. Poz vermeye çalışmak
Pek çok gelin damatın düştüğü hata ise poz vermeye çalışmaktır. Aslına bakarsanız onları bu hataya düşüren yanlış fotografçılardır kimi zaman. Doğallık her zaman güzeldir unutmayın. Doğal bir gülümseme ve doğal bir bakıştan öte bir fotografı güzelleştirebilecek hiç bir şey olamaz.

10. Fotografçı konusunda bir türlü karar verememek
Eğer fotografçınızı buldugunuzu düşünüyorsanız ve içinize siniyorsa onunla hemen anlaşın, bir kaç gün sonra çok geç olabilir unutmayın...

11. Her dakika kameraya bakmak
Genelde çekimin ilk zamanlarında rastlanılan bi durum olsada, tüm gün boyunca kamera kadrajından gözünü ayırmayan gelinlerimiz oluyor. Fotografçıyı görmezden gelmek en güzel karelere giden yoldur!

12. Bu açıdan güzel çıkmıyorum
Düğün günü kompleksleri bir kenara bırakalım, yüzümün sol tarafı güzel çıkıyor sağdan çekme, aşağıdan çekme gıdım çıkıyor, tepeden çekme kelim çıkıyor... Daha öncede dediğim gibi rahat olun...

13. İlişkinizin iyi oldugu bir fotografçı seçmemek
Sırf piyasada ismi var diye hiç elektrik almadıgınız bir fotografçıyla çalışmayın. En önemli gününüzde yanınızda en yakın arkadaşınızdan biriymiş edasıyla keyif alabileceginiz bir fotografçıyla anlasın.

14. Nişan çekimini es geçmek
Çoğu çift için fotoğraf çekimi çok yeni bir konsept, bu sebeple nişan çekimini ısınma turları olarak adlandırabiliriz. Nişan çekimi yapan çiftlerin düğün çekimlerinde çok daha rahat oldugu kaçınılmaz.

15. Profesyonel bir fotoğrafçıyla anlaşmamak
Çoğu kişinin düştüğü EN EN EN büyük hata... Karşınızdaki kişinin profesyonel oldugundan emin olun, çekimi ucuza kapatmak adına profesyonel olmayan birileriyle anlasmayın. Ömrünüz boyunca bu kararınızdan pişmanllık duyabilirsiniz. Fotografçınızın ekipmanını ve eğitimini öğrenin, varsa referanslarına bakın, portfolyosunu inceleyin. Ve portfolyosundaki fotografların kendisine ait oldugundan emin olun. (Google image search bu konuda size yardımcı olabilir.) Hangi bilgisayar programlarını kullanabiliyor ve sizin çekimleriniz için neler yapacak iyi sorun.

16.Fotograf trendlerine kapılmak
90lara ait bir fotografa baktıgımızda halimize nasıl gülüyorsak, ileridede düğün fotoğraflarımıza bakıp gülmek istemeyiz değil mi? O sebeple dönemlik trendlerin etkisine kapılıp fotograflar çektirmeyın.

17. Detayları unutmayın
Çevrenizde size yardım için can atan insanlar oldugunu unutmayın. Fotografları güzelleştiren detaylardır, davetliler için minik hediyeler, gelinlik askınız, gün için minik ikramlar, yaka çiçekleri vs vs

18. Gülümsememek
Her zaman 32 diş olun demiyorum ama genel olarak lütfen gülümseyin :) Sizin pozitifliğiniz herkese yansıyacaktır, fotograflarda dahil!

Son olarak insanların yardımına açık olun :) Birlikten kuvvet doğar...

(Fotoğraf bana aittir, lütfen izinsiz kullanmayın, portfolyomu albümler içerisinde görebilirsiniz)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…