• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün hazırlıkları:(

Nişanlımla 6 yıllık ilişkimiz var...Her ilişkide olduğu gibi bizde de gelgitler oluyor bazen...
Şimdiki problem ise bir yıl sonra olacak düğünümüz için yapılan planlar...İkimizin evi arasında 2,5 saatlik yol var bu yüzden biz ailemle iki yerde de düğün olur diye düşünmüştük.Geçenlerde nişanlıma bu konudan bahsettim o da ne gerek var kına gecesi yaparsın burda da büyük düğün yaparız dedi ama nasıl olcak ben burdaki tanıdıkları nasıl taşıyım oraya kaldı ki zaten uzak olduğundan gelmek istemeyecek insanlar olur...
Nişanımız zaten büyük oldu dedi,herşeyi köylü zihniyetiyle yapmak zorundamısın dedi benim düğünüm biraz da benim söz hakkım olsun dedi.Bu konuda annenle babanı karşıma almaya hazırım dedi.Böyle davranması normal mii lütfen 3. kişi olarak fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden yazan herkese teşekkür ederim...

Benim nisanlimla aramizda 10 saatlik mesafe var. Dugun planini da ailemle yaptik o da bisi demedi. Demeye de hakki yok. Kina gecesi ve dugun olcak kiz evinde bunlarin masrafi kiza ait zaten erkege ait olsa da asla beni kirmaz. İstanbulda ayri dugun olcak 1 hafta sonra. Anneni babani karsin alirim ne demek ya. Ben aileme laf ettirmem canim bu sekilde davranmasi cok cirkin!

Benim nisanlimla aramizda 10 saatlik mesafe var. Dugun planini da ailemle yaptik o da bisi demedi. Demeye de hakki yok. Kina gecesi ve dugun olcak kiz evinde bunlarin masrafi kiza ait zaten erkege ait olsa da asla beni kirmaz. İstanbulda ayri dugun olcak 1 hafta sonra. Anneni babani karsin alirim ne demek ya. Ben aileme laf ettirmem canim bu sekilde davranmasi cok cirkin!

Malesef ben de aileme laf ettirmicem tabiki bunun için uyarcam ama onun düşüncesi önemli değil demişsiniz malesef buna katılmıyorum.Düşüncesini belirtmeye hakkı var

canım o zaman söyle nşanlına otobüs bişi kaldırsın ordan düğün için sizde 2 düğün yapmamış olursunuz hem.burda genelde öyle oluyo 5-6 saatlik yol farkı oluyo kına yapılıo düğün başka ilde yada uzaktaysa büyük otobüslerden kaldırılıyo davetiyedede belirtilio gelmek isteyen gelip düğün bitimi geri geitiriliyo bu da bir çözüm

Nişanlımla 6 yıllık ilişkimiz var...Her ilişkide olduğu gibi bizde de gelgitler oluyor bazen...
Şimdiki problem ise bir yıl sonra olacak düğünümüz için yapılan planlar...İkimizin evi arasında 2,5 saatlik yol var bu yüzden biz ailemle iki yerde de düğün olur diye düşünmüştük.Geçenlerde nişanlıma bu konudan bahsettim o da ne gerek var kına gecesi yaparsın burda da büyük düğün yaparız dedi ama nasıl olcak ben burdaki tanıdıkları nasıl taşıyım oraya kaldı ki zaten uzak olduğundan gelmek istemeyecek insanlar olur...
Nişanımız zaten büyük oldu dedi,herşeyi köylü zihniyetiyle yapmak zorundamısın dedi benim düğünüm biraz da benim söz hakkım olsun dedi.Bu konuda annenle babanı karşıma almaya hazırım dedi.Böyle davranması normal mii lütfen 3. kişi olarak fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden yazan herkese teşekkür ederim...

Malesef ben de aileme laf ettirmicem tabiki bunun için uyarcam ama onun düşüncesi önemli değil demişsiniz malesef buna katılmıyorum.Düşüncesini belirtmeye hakkı var

Onun dugunu olabilir ama sen yapmazsan senin icinde kalicak ki kiz evinde olan dugunu kiz evi yapar ve buna da nisanlim benim asla hayr demez keyfi olarak. Senin nisanlin nisan toreni icin agirlligini koyamadigindan inat yuzuden bu sekilde soyluyor. Bu arada ne ben ne de nisanlim zengin degiliz. Kaynanam hep luks bi otelde hayal etmis dugun ve o sekilde tuttular oteli . Benim dugunum olmasina ragmen ses cikarmadim. Cnku abarti geliyo o kadar para vermek bi dugune. Ve benm memleketimdende cok yakin akrabalar haric kimse istanbula gdemeyeceginden dolayi bi dugunde burda yapmak istedim ki bunu nisanlima sormadim bile . Elbette onun dugunu o da soz hakki olucak ama bence birazda seni dusunmesi lazim. Aileleri sokmayin araya is daha cok buyur. Bide ben agustos da dugub istiyordum ama kaynanamlar malesef illa ekim die tutturdular. Uzuldum mi eet icimde kaldi mi ukte evet ama nisanlimin ailesi kirmak istemedim. Ses cikarmadim ve tamam dedim. Sonucta bi dugun diyemicem insan hayatinda 10 kere evlenmio ki. Eger sen ailenn yaninda burda duugun istemiom dersen seni anlayacaklardir emin ol.

Tabirler yanlış desem de 6 yıllık ilişkide çok anormal karşılamadım.
Ben de artık sinirlenince ne dediğimi bilmiyorum...

Her neyse, 2 düğün bana da çok gereksiz geliyor hele ki bu kadar yakınken. Bizim mesafemiz 12 saat yine de 2 düğün yapmam hatta düğün bile yapmayı düşünmüyorum nikah olacak.
Ayrıca artık kına gecesinde de gelinlik giyiyorlar farklı şehirdekiler. Böylece gelemeyecek olan da sizi gelinlikle görmüş oluyor.

Evet benimle istediği kadar zıtlaşsın sonuçta ikimizin düğünüü,ikimizin fikri önemli diyor bir tarafım bir tarafımda ailem istemek hakları diyor...Hiç bu zamana kadar ailemle olumsuz bir durum yaşamadı ailem zaten bir şey demez ona...Şöyle bir durum var:
O büyük nişan istememişti şöyle eveniz küçük dışarda aile büyükleriyle pasta kesilir,yüzükler takılır tarzında istiyodı ama benim hayalim yemeklii 150-200 kişilik bir şeydi ve kız tarafı olarakta öle yaptık düğün gibi oldu yanii nişanlım hiç öle olmasını istemiyordu ama oldu şimdi de biraz benim söz hakkım olmalı ne o 3 gün 3 gece düğün mü yapçaz diyor nişan zaten büyüktü diyor tutayım arabasını 4-5 tane gelmek isteyen burdaki düğün büyük olur ona gelsin diyor ne gerek var insanları öyle parçalamaya diyor o zaman iki düğün olunca gelenler az olcak bir şeye benzemicek gibi düşünüyor ama benim ailem illa burda da olun istiyorlar ooff arada kaldım nasıl bir orta yol bulunabilir?

canım şu an bende yasıyorum bunları ama burda söylediklerine bakınca nişanlın çok haklı çok mantıklı aileni herseye bu kadar karıstırmamalısın bence ben hem kendimden hemde işim gereği çok sey gördüğümden söylüyorum bunu aileler ne kadar işin içine girerse o kadar sorun yasanıyor... sonucta nişanlın her imkanı sağlamıs anladıgım kadarıyla araba tutalım demiş 2.5 saat için de araba tutulmasına ragmen gelmeyecek insanlar varsa bence sende onları bu kadar önemseme onları.. seni sevenler zaten arac tutulmasa bile yanında olacaklardır. köylü tabirine gelince çok hoş olmamıs tabi ama bi anlım agzından çıkıvermiştir belki sonucta o da senin kadar gergin olabilir kim ne derse desin sonucta bir 6 yıl var ortada çok iyi tanıyosundur onu ne yi içten neyi bi anlık sinirle söylediğini biliyosundur. hem herseyi zaten sen yapmıssın sen karar vermişsin anladıgım kadarıyla bırakta düğününde de söz sahibi olsun buna hakkı var bence..

Her neyse, 2 düğün bana da çok gereksiz geliyor hele ki bu kadar yakınken. Bizim mesafemiz 12 saat yine de 2 düğün yapmam hatta düğün bile yapmayı düşünmüyorum nikah olacak.
Ayrıca artık kına gecesinde de gelinlik giyiyorlar farklı şehirdekiler. Böylece gelemeyecek olan da sizi gelinlikle görmüş oluyor.

Nisanlma kalsa o da sadece nikah istiyodu ama dugun konusunda aileler konustu biz sustuk. En iyisi de boyle ben mutluyum 3 kere oynuycam:)

Ben aileyi cok iyi anlayorum her nekadar nisanlinin orda dugun olsa da senin dogdugun buyudugun yerdeki gibi olmuo. Kesinlikle

Çok olgunca yaklaşıyorsunuz malesef ben böyle düşünemiyorum daha:(Bunlar insanın hayatında bir kere olan şeyler gözüyle bakıyorum her zaman düğün dernekte kurulmuyor ki:/

bir kere olması dilenen şeyler.inşaallah da öyle olur..bir iki saatlik bir olay aslında nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.bir hayal gibi geçip gidecek..iki düğün bir düğün meselesi için ise olgun olmaya gerek yok...

Nisanlma kalsa o da sadece nikah istiyodu ama dugun konusunda aileler konustu biz sustuk. En iyisi de boyle ben mutluyum 3 kere oynuycam:)

Düğünü siz mi yapıyorsunuz aileler mi? Muhtemelen ailelerdir ki borcunu falan düşünmüyorsunuzdur :9:
Bir her şeyi kendimiz yapacağımız için 2 günlük eğlenceyi 1 sene ödemeyi gözüm almıyor açıkçası zaten eğlence sevmeyen biri olduğum için:10:

Düğünü siz mi yapıyorsunuz aileler mi? Muhtemelen ailelerdir ki borcunu falan düşünmüyorsunuzdur :9:
Bir her şeyi kendimiz yapacağımız için 2 günlük eğlenceyi 1 sene ödemeyi gözüm almıyor açıkçası zaten eğlence sevmeyen biri olduğum için:10:

Nisalim yapiyor dugunu ben calismadigim icin bnmkini ailem
Yapicak gene de borc oduycez ama geri donup baktigimda iyiki yapmisim ducem 1 kere evlenilmio cnku herkesin hayali farklidir elbette

6 saatlik mesafede 2 düğün yapmıs biri olarak tavsiye edermiyim hayır etmem okadar kosturmaca oluyorki bir taraftaki düğünü bitir ama stresin bitmiyor 2.ye yola cık vs en cokta gelin harap oluyor arada.(gelinliğimin pelerini sökülmüştü benim ama o sekılde gıymek zorunda kaldım misal :)) her iki şehirdede ikimizinde akrabaları vardı o yuzden öyle yapmak zorunda kalmıstık ama sızın mesafe gercekten kısaymıs ve düğün konusu zaten masraflı herkes eglenıip cosup dagıldıktan sonra borcları düşünme kısmı baslıyor malıyetide hesap etmek lazım. ulasımıda karsılayacaksa nısanlın kı konaklama gibi birsey olmaz zaten 2,5 saatlık mesafede dugun bıtımıde yola cıkılır bende haklı buldum nişanlını.

6 saatlik mesafede 2 düğün yapmıs biri olarak tavsiye edermiyim hayır etmem okadar kosturmaca oluyorki bir taraftaki düğünü bitir ama stresin bitmiyor 2.ye yola cık vs en cokta gelin harap oluyor arada.(gelinliğimin pelerini sökülmüştü benim ama o sekılde gıymek zorunda kaldım misal :)) her iki şehirdede ikimizinde akrabaları vardı o yuzden öyle yapmak zorunda kalmıstık ama sızın mesafe gercekten kısaymıs ve düğün konusu zaten masraflı herkes eglenıip cosup dagıldıktan sonra borcları düşünme kısmı baslıyor malıyetide hesap etmek lazım. ulasımıda karsılayacaksa nısanlın kı konaklama gibi birsey olmaz zaten 2,5 saatlık mesafede dugun bıtımıde yola cıkılır bende haklı buldum nişanlını.

Arka arkaya hemen mi oldu ki canim dugunun. Beni simdiden sardi stres

Şahsen açık konuşmak gerekirse 2,5 saatlik yol için iki düğün isteyen biri olsa çevremde gülerler adama. Neden dersen İstanbul'da zaten karşıda bi'yere gitmen okadar tutuyo bence bukadar az bi'mesafe için diretmeniz çok garip kaçar.

Ayrıca ben söylemine takılmadım adam 6 yıllık sevgilin aranızdaki diyaloga göre konuşuyordur.

Hem düğün masrafını erkek karşılamıyor mu? Bi' düğün yapılacakken azcık bi'mesafe için ailen diretirse bence masrafları bölüşün. Sonuçta yine kemerleri sıkacak, onca zaman düğün masrafı ödeyecek sizsiniz.

Nişanlınız gayet mantıklı konuşmuş. Bak ben evlenirsem 10 saatlik yoldan gelecekler var kendi imkanlarıyla, gelecek olan geliyo yani. Varsın kuru kalabalık da gelmesin:31:

Tadınızı kaçırmayın lütfen böyle basit bi'konu yüzünden.

Arka arkaya hemen mi oldu ki canim dugunun. Beni simdiden sardi stres

Çarşamba kına, persembe 1. düğün, cuma yol cumartesi 2. düğün...1kerede bitirmeli stresi, cok yorucu oluyor gercekten ve 2 ye bölündüğü için salonda kalabalık olmuyor oda moral bozucu bir ayrıntı 2 taraf bir arada olunca daha coskulu oluyor gercekten. ben kendi memleketimde yaptgma pişman oldum acıkcası kız tarafı zaten nazlanır cok oynayamaz bizde erkek tarafı dugunu costurur ee erkek tarafıda olmayınca ortada eglenceli olmuyor.

Nisalim yapiyor dugunu ben calismadigim icin bnmkini ailem
Yapicak gene de borc oduycez ama geri donup baktigimda iyiki yapmisim ducem 1 kere evlenilmio cnku herkesin hayali farklidir elbette

Tabi herkesin beklentisi mutlu olduğu şey farklı, aile ve çevresinde daha önce yapılmış düğünler de örnek temsil ediyor.
Ama herkesin de belirttiği gibi nişanlınız haklı diyorum ben de.

Bir de benim kuzenimin düğünü oldu yakın zamanda farklı şehirdelerdi onlar da. Biz en yakınları olarak iki düğün ve kına gecesine gittik. Ailemi bilmiyorum ama ben çok sıkıldım 3 kere aynı şeyleri yaşamaktan. Ben o koşturmacada yoruldum gelini ve damadı düşünemiyorum yani. Gerekli miydi benim için çok gereksizdi ama çok yakınımız yanında olalım diye gittik.
Bir de erkek tarafındaki düğününe gidince kız tarafı pek oynamadı, herkes mutsuzdu kızı bırakıp geliyoruz diye kimse d ekalkıp eğleniyormuş gibi oynamaya cesaret edemedi. Gittik oturduk verdik geldik.:31:

Şahsen açık konuşmak gerekirse 2,5 saatlik yol için iki düğün isteyen biri olsa çevremde gülerler adama. Neden dersen İstanbul'da zaten karşıda bi'yere gitmen okadar tutuyo bence bukadar az bi'mesafe için diretmeniz çok garip kaçar.

Ayrıca ben söylemine takılmadım adam 6 yıllık sevgilin aranızdaki diyaloga göre konuşuyordur.

Hem düğün masrafını erkek karşılamıyor mu? Bi' düğün yapılacakken azcık bi'mesafe için ailen diretirse bence masrafları bölüşün. Sonuçta yine kemerleri sıkacak, onca zaman düğün masrafı ödeyecek sizsiniz.

Nişanlınız gayet mantıklı konuşmuş. Bak ben evlenirsem 10 saatlik yoldan gelecekler var kendi imkanlarıyla, gelecek olan geliyo yani. Varsın kuru kalabalık da gelmesin:31:

Tadınızı kaçırmayın lütfen böyle basit bi'konu yüzünden.

Biz nişanı yapmıştık,düğünü de oğlan tarafı yapar bizde zaten burda istediğimiz yemekli bir düğün değildi yani aşağı yukarı otobüs parasına denk gelir nişanlım oynamayı,davulu,zurnayı sevmeyen biri ona göree kır düğünü ,kokteyl tarzı şeyler olmalı yani merasim havasında...Derdi kesinlikle para değil,ben de bu kadar yıl beklemişim varsın diyorum olsun (ailemin hevesi kursağında kalmasın diye) ama sanırım diretirsem ilk defa orta çirkinleşicek ve ben kimseyi karşı karşıya getirip mutluluğumuzu zedelemek istemiyorum:/

Çarşamba kına, persembe 1. düğün, cuma yol cumartesi 2. düğün...1kerede bitirmeli stresi, cok yorucu oluyor gercekten ve 2 ye bölündüğü için salonda kalabalık olmuyor oda moral bozucu bir ayrıntı 2 taraf bir arada olunca daha coskulu oluyor gercekten. ben kendi memleketimde yaptgma pişman oldum acıkcası kız tarafı zaten nazlanır cok oynayamaz bizde erkek tarafı dugunu costurur ee erkek tarafıda olmayınca ortada eglenceli olmuyor.

Bi de bunu da düşünme lazım kalabalık olmayınca tadı da olmuyor

Bi de bunu da düşünme lazım kalabalık olmayınca tadı da olmuyor

Aynen masaları bos gorunce zaten sizinde tadınız kacıyor, birde takılan takıları yanınızda tasıyorsunuz halıyle ordan oraya gıderken oda ayrı bır stres. suan cdlerı ızlerken kendı memleketımdekı dugune hıc bakmıyorum bıle erkek tarafındakı dugun daha coskuluydu ve bende kendı tarafımdakı dugunu atlattgm ıcın daha rahattım salıverdim kendimi makyajımmı olmamıs amaaaan pelerınımmı sokulmuss sallaaa modundaydım:) kendı memleketımdekınde stresten hıc eglenememıstım gercekten. bırde balayı varsa sonunda okadar yorgunlukla ondanda bırsey anlamıyorsunuz bız bıkacgun ara verdıkten sonra gıtmıstık ark tavsıyelerı uzerıne cokta ıyı yapmısız 3 gun felan ayagımın ustune basamamıstım ee topukluyla tepınmesı kolay degıl :D

Back
X