dugun hediyesi diye verilen ikinci el kiyafetler

Ben de sizin dediginizi ilk defa duyuyorum. Peki nasil oluyor yani kayinvaliye dugun cikisi falan mi veriliyor? Cunku normalde dugunun ortasinda gelin ve damat dolasir, gelin hosgeldiniz der tek tek, misafirler tebrik eder, altin takilir vs

ilk defa düğün hediyesi olarak kıyafet vereni duyuyorum.Genelde borcam sürahi vs getirirlerdi devir mi değişti ne

koca düğünde 4 çeyrek ne yahu,bileziklerini setini küpeni kocanın satini yada bunların bir kısmını takması gereken kişiler nerdeydi...

ikinci el kıyafet verilmesi de ne demek ?
Böyle bir adet yok .
Ölülerin giysilerini ikinci el olarak satan bir sektör var oralardan alınmış olabilir .
Atın gitsin .50 beden üzeri kıyafetler size hediye diye alınmış olabilir mi ?
Kurcalayın kim almış teşekkür edeceğim diye sorun bakalım saçmalayacaktır .
Resmen hakaret etmişler size .

Kayınvalidenin gözünün önünde yere bişey dök o kıyafetlerden birini getir sil yeri sonra at çöpe
Sorarsa bana büyük hem defolu getiren ucuza kaçmış de

bence oyun oynamanıza gerek yok. kv ye böyle bir hediyeyi kabul etmeyeceğinizi kibar ama net bir dille anlatın. sizi bu kadar küçümsemesin. neye kızacağınızı alınacağınızı bilmesi gerekir.bilmiyorsada öğrensin. kızarım böyle şeylereee

Ben de sizin dediginizi ilk defa duyuyorum. Peki nasil oluyor yani kayinvaliye dugun cikisi falan mi veriliyor? Cunku normalde dugunun ortasinda gelin ve damat dolasir, gelin hosgeldiniz der tek tek, misafirler tebrik eder, altin takilir vs
Takı töreni sırasında annelerin yanına gelip tebrik edip eline verir. Sonrada gelinle damadı tebrik ederler. Yada gelinle damat geziyosa vermez. Düğünden ayrılırken kv ye verilir. Gizli saklı olmaz aslında herkes görür. İsteyen kv annem ve kvm gibi gelin damada geri verir( ben annemdende kvdedende almadım) isteyenin kendinde kalır. Ha bu konuyu sorun eden gelin damat veya kv kp olabilir tabi. Ama bizim ailede genelde takılar gelinde kaldığı için geline geri verilir. Gelin sizde kalsın derse onlarda kalır..

Bazi yasli insanlarda bu huy var kendilerinin giydiklerini kullandiklarini genclerde kullanir saniyorlar.Cok kiside rastladim buna ozellikle esimin babaneside yapar,acik acik soyle bence bunlari al geri ben napayim bunlari de

Evet düğün hediyesi vardır,düğüne gelemeyenler hediyesini gönderir ya da bizzat evlenen çifte verir fakat bu Kıyafet olmaz,tabak,borcam,mutfak Eşyası,nevresim Takım'ı gibi eşyalar olur.

2.el kıyafetmi aman allahım bunu da mı duyacaktıkkk eşinizde benim okudugm sektördeymiş zor olmalı bir gün iş var öteki gün yok vs.Ailesinden hayır yok anlaşılan umarım siz mutlu olursunuz

kıyafet değil ama kuzenime kullanılmış bi kahve takımı mı ne öyle bir şey gelmişti hediye olarak

Ilk kez duyorum dugun hediyesi olarak kiyafet verildigini galiba kendisinin ordan burdan topladigi kiyafetler ben yurtdisinda yasadigima ragmen dugun hediyesi olarak kayinvalidem arkadaslari yakinlari canak tabak bardak mutfak esyalari felan getirmislerdi hatirliyorumda

Zamanında yokluk çekmesi yaptıklarını doğru ya da haklı göstermez. Biz de çok çektik, hâlâ da çekiyoruz. Bana başkasının kıyafetleri de verildi, ama istemem açıkcası çünkü zoruma gidiyor. Kusura bakmayın ama kaynananızın doğuştan huyu bu ve çok çirkin. Kadın cimri ve çakal bence

Evet beni anlayan biri nihayet! Kesinlikle cakal!

Cogunluk yanlis anlamis yazdigimi, nikahta degil nikaha gelrmryenler arkadan eve gelen hediye getirenlerin hediyesiymis sozde. Yaninda acip bakmalik bir durum olmadi tam rvden ciktik bir yandan ayakkabi giyiyoum bir yandan elime birseyler utusturuyor bunlar da sana geldi diye.

Daha once actigim konulari okuyanlar varsa bilirler benim kayinvalidem gercekten hasta ruhlu bir kadin allah dusmanima vermesin inanilmaz cakal bir kadin herseyi isine geldihi gibi cevirip birsey dedigimizde yanlis anlamissin gibi seni suclu cikartan biri bizde o yuzden mesafeliyiz ben 10 20 gunde bir ararim 2 dk lutfenden konusuruz o kadar. Bu verdigi copler ile ilgili aradigimda anne allah askina onlar ne diyecgim sirada lafi degistirip yada yemegim var ocakta sonra konusuruz deyip kapatip gidiyor.

Kotu niyetli degil diyorsunuz ama bu kucumsemek degil de nedir arkamdan is cevirmek nedir cildiriyorum bu kadinin bu hallerine cok yuz goz olmadigimiz icin de muhabbeti yapilamiyo bile ama gercekten hazmedemiyorum bu olanlari

ikinci el kıyafeti hiç vermese daha iyiymiş
resmen işte hediye getirdiler ben de verdim demek için yapmış
bende duymuştum bizim akrabanın birinden kadın gelinine gelmiş güzel hediyelere el koymuş kendi pazardan bir milyoncudan aldığı porselenleri falan getirmiş o bile ikinci el değil
bence bu kadını değiştiremezsiniz huyu bu eşiniz de bir şey diyemez ve yapamaz bilirsin ama bir şey söyleyemezsin durumundasınız

kendisine ev hediyesi gelen şeyleri başkasına ev hediyesi götürmek, ikinci el hediye vermek bir türk kültürüdür. ama düşününki kimsenin hediyesine muhtaç değilsiniz. gidin kendinize güzel kıyafetler alın o kıyafetleride yırtık kirli değillerse giysi toplama kutusuna atın. insanları oldukları gibi kabul etmek lazım. kimse değişmiyor çünkü görmemek duymamak bilmemek düşünmemek daha iyi.

Hiç biryer de böyle bir kültür yok kültür bile denemez ne kadar ayıp bu ne görgüsüzlük sizin kv başkalarının artıklaroyla yetinmeyi çok seviyor çok ayıp bence bunu söylemelisin ki ayıbını anlasın yoksa yarın birgün de olacak çocuğuna getirir eskileri

Benim kayınvalidem de düğün de toplanan paraların bir kısmını almıştı. Düğün borcunun hepsini bize bırakmışlardı. İlk çocuğunun düğününe katkıda bulunmuşlar. Bütün adetleri yerine getirmişler. Benim düğünümde ise biz de bu adet yok diyerek hiçbirşey yapmadı. Bana hediye olarak kendi kullandığı yazmasını getirmişti. Evde kullanılmış yastıkları çeyiz diye getirmişti. Şimdi ben onu sevmem o beni sevmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…