- 3 Kasım 2017
- 6.123
- 9.332
- 198
- Konu Sahibi zorunlualann
-
Beleşe pastacı işe yaramaz eski sevgiline yedirmekten bişey yapamadın Zorunlu. Elin heriflerine yedirdiğin paranın yarısını babanın evine harcasan yeterdi zaten bunları düşünmene gerek kalmazdı şimdi.Kendim il dışında kirada yaşamaktan hiç bi şey yapamadım ki ;(
Kendim il dışında kirada yaşamaktan hiç bi şey yapamadım ki ;(
gerçekten de.Nasıl kötü bir evde oturuyorsam sizin ev güzel geldi fotodan gözüme.
Beleşe pastacı işe yaramaz eski sevgiline yedirmekten bişey yapamadın Zorunlu. Elin heriflerine yedirdiğin paranın yarısını babanın evine harcasan yeterdi zaten bunları düşünmene gerek kalmazdı şimdi.
Yedirdiği paraya da değseydi..Anca üzgün surat atıyor bir gram ilerleme yok.
Doğru bi kaç yıl önce antepte uğurlu çeyiz var ordan annem bana gelin paketi olarak kampanyalı tekstil türü sofra takimi tabak kahvaltılık takimi tencere setleri banyo takimi sabunluk tuvalet sabunluk takimi baharat takımı çay bardağı takım setleriElin adamlarına para yedirmek yerine ailene neden yardım etmedin kızdım sana zorunlu. Geçen yıllar takımlar çok uygundu çeyiz paketi hemde yatak odasına kadar herşey içinde. Eve bir badana kapılar dahil nasıl yepisyeni olurdu eşyalar gıcır gıcır yeni olurdu.
Şimdi hiç şikayet etme aileni de sevindirebilirdin. Burda bir kız var hostes. Her sene badana yaptırıyor annesinin evini.
Doğru bi kaç yıl önce antepte uğurlu çeyiz var ordan annem bana gelin paketi olarak kampanyalı tekstil türü sofra takimi tabak kahvaltılık takimi tencere setleri banyo takimi sabunluk tuvalet sabunluk takimi baharat takımı çay bardağı takım setleri
3 buçuk milyardi . Şimdi tabi farklıdır fiyatlar değişmiştir .
Kendim il dışında kirada yaşamaktan hiç bi şey yapamadım kiElin adamlarına para yedirmek yerine ailene neden yardım etmedin kızdım sana zorunlu. Geçen yıllar takımlar çok uygundu çeyiz paketi hemde yatak odasına kadar herşey içinde. Eve bir badana kapılar dahil nasıl yepisyeni olurdu eşyalar gıcır gıcır yeni olurdu.
Şimdi hiç şikayet etme aileni de sevindirebilirdin. Burda bir kız var hostes. Her sene badana yaptırıyor annesinin evini.
o kadar haklısınız ki köy de her şey salınıyor sanki ev gibi değil de yani her şey her yerde inşaalalah toparlayabilirimBaşak burcu olarak o halıyı benzin döküp yakasım geldi.
Bir de buradan güzel köylerimizde yaşayan kadınlara seslenmek istiyorum. Rica ediyorum şu sosyal medyayı bir açın da yurtdışında yaşanan köy hayatlarına bir bakın. Oradaki insanların evleri mis gibi tertemiz özenli. Bu sadece maddi olarak değil gerçekten kendine saygıyla alakalı. Hayvanlar tezek içinde yaşam mücadelesi veriyor. Evler desen özensiz. Temiz olanları tenzi ederim. Ama genel olarak köy hayatı Türkiye’de hep özensiz. İnanın en büyük hayallerimden biridir köy hayatı. Hatta hayalimdeki köy evini de ekliyorum görsel olarak. Çok zor olmamalı şu görüntü. Bu arada bu teyzemiz de Azerbaycan’da çiftçi.
Başak burcu olarak o halıyı benzin döküp yakasım geldi.
Bir de buradan güzel köylerimizde yaşayan kadınlara seslenmek istiyorum. Rica ediyorum şu sosyal medyayı bir açın da yurtdışında yaşanan köy hayatlarına bir bakın. Oradaki insanların evleri mis gibi tertemiz özenli. Bu sadece maddi olarak değil gerçekten kendine saygıyla alakalı. Hayvanlar tezek içinde yaşam mücadelesi veriyor. Evler desen özensiz. Temiz olanları tenzi ederim. Ama genel olarak köy hayatı Türkiye’de hep özensiz. İnanın en büyük hayallerimden biridir köy hayatı. Hatta hayalimdeki köy evini de ekliyorum görsel olarak. Çok zor olmamalı şu görüntü. Bu arada bu teyzemiz de Azerbaycan’da çiftçi.
Kendim il dışında kirada yaşamaktan hiç bi şey yapamadım ki
o kadar haklısınız ki köy de her şey salınıyor sanki ev gibi değil de yani her şey her yerde inşaalalah toparlayabilirim
Ben geçen gün Uğurlu’da 13 bine gördüm o setleri ama içinde sadece yemek ve kahvaltı takımı, çkb, tencere seti ve mikrodalga fırın vardı.Doğru bi kaç yıl önce antepte uğurlu çeyiz var ordan annem bana gelin paketi olarak kampanyalı tekstil türü sofra takimi tabak kahvaltılık takimi tencere setleri banyo takimi sabunluk tuvalet sabunluk takimi baharat takımı çay bardağı takım setleri
3 buçuk milyardi . Şimdi tabi farklıdır fiyatlar değişmiştir .
Bu ülkede bir şeyler yapabilmek hep çok zor. Bir çiftlik görmüştüm sanırım Almanya’daydı bulamadım hesaplarını. Hayvanlar o kadar güzel bakılmış ki çiçek gibiler. Sistem kurmuşlar tezeğe değmiyor hayvanlar. Zeminleri de yumuşak ayakları acımıyor. Darısı başımızaŞuan annemle beraber 25 gündür köydeyiz yeni evimizi düzenlemek için. Bizim köy ve çevre köylerin evlerinin yüzde %90 şuan villa valla ve apart 3 katlı evler acayip köylere rağbet var herkes ev yapıyor sıfır eşya alıyor. Değişti aslında.
Ama kafalarda oluşan o köy resmi artık yok biraz köyleri gezince anlıyor insan. TR köyleri artık modernleşti. Sevindirici bence kentsel dönüşüm olması iyi birşey ama özgünlük gitmesin de.
Ayrıca hayvancılık resmen bitirildi ahır yapsan şikayet ediyorlar evlere uzak olacak mesela illa.
Kimse de hayvan da kalmadı bence iyi birşey mi tartışılır. Daha da zor buluncak ve pahalı olacak herşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?