düğün meselesi

Bu gidişle bende kendinizi evlilige nasil hazir hissedebiliyosunuz başlıkli konu acicam galiba ya 1 seneyi aşkın ilişkim var ama sartlar maddi anlamda musait olsa bile kendimi hic tam anlamiyla evlenmeye hazir hissedemicekmisim gibi geliyo bekarlik gibisi varmi ya

sanırım böyle ufak bir şey yapmak da iyi bir seçenek hem ailelerin gönü olu hem de biz rahat ederiz. zaten maddi durumumuz iyileşinceye kadar beklesek bile tonlarca para dökmeyi hiç istemiyorum

kaç yaşındasınız merak ettim ?
ben 21 yaşındayım , hayatımda biri yok fakat evlilik düşüncem olduğu zaman borç harç içinde evlenmek istemiyorum açıkcası.
Tabi borçsuz yürümüyor,benim şimdi bile borcum var kurstu güzellik merkeziydi kredi kartları faturalar o bu şu.Ama 50 binden fazla borçta çok fazla.Biraz sabredin biriktirin kafanız rahat evlenin
He o zaman evlenince yine borcunuz olacak kesinlikle ama maddi gelirinize göre borcunuz olursa kafanız da rahat olur anlatmak istediğim o.

24 yaşındayım. okul biraz uzadı staj falan derken birazcık da geç atıldık hayata :) ama beklemek için ve ya evlenmek için geç bir yaş olduğunu düşünmüyorum acelemizin sebebi bir süre aynı evde yaşadık ve evleri ayırınca birisi şehir dışına tayin olmuş eşler gibi hissediyoruz kendimizi sanırım hep bir özlem cicim aylarımız kesildi resmen

Ona kapalısın , buna kapalısın kusura bakma ama bir yerlerden fedakarlık edeceksin.

Araba satılacak yok diyorsun , geçici olarak eşinin ailesinin verdiği evde oturun ona da yok , ee bekleyin o hiç olmaz. Hangisi olur ??

Düğün yapmak hiç kolay değil düğünden önce ev aldık çok masraflı düğün yapmayalım dedik düğün, eşyalar derken 50 binlirayı aşmışız.

Bütçeye göre değişir çok daha fazla para harcayan hatta 50 bini sadece düğün salonuna verenlerde var. Bütçe meselesi ama ucuz bir faaliyet değil malesef.

ben de öyle hissederdim eskiden ama çift kişilik hayata alışınca bırakılmıyor

b.ka saran ne oldu ki ( beklemenin dezavantjı ne?

Orada dezavantajını okumuşsun.

Bizim 5 sene geçmişimiz var evlenmeden önce. 2 sene sadece nişanlı bekledik ev olayını oturtmak için. Hiç de b.ka sarmadı 10 sene birlikte olan çift tanıyorum yeterki siz birbirinizi isteyin herşey zamanla oluyor pat diye herşeyi 4 4 lük yapmak zor.

öncelik sıralaması yaparsak öncelikle erkek arkadaşıma sonra da ailesine yük olmamak en önemlisi geriye beklemek veya düğünden vazgeçirmek kalıyor sanırım beklemeyi aşılayacağım baktım olmuyor şak diye gaza getirip nikah basacağım sonra da biz evlendik diye aileleri arayacağım

bekledikçe stres olur diye korkuyorum ama iyi örnekler olması sevindirdi bir sene dahi ertelesek benim de erkek arkadaşıma destek olmak için birikimim olur en azından düğün yükünü onun üzerinden biraz almış ve stresini azaltmış olurum çok teşekkürler yorum için

Benim erkek arkadasimda evlilik konusunda cok sabirsiz sartlar musait olsa ve ben okey versem bu haftasonu evlenicek o derece onun surekli bi an önce evlenmek istiyorum cumleleri beni cok bunaltiyo bende onu motive etmeye şöyle calisiyorum. Evlilige kadarki bu sureci sanki eziyet bekleyis zaman bosa geciyomus gibi dusunme her yasin her statunun bi guzelligi var flortun guzelliklerini yasamaya bak bu durumun tadini cikar diyorum sonucta evlilikte insana farkli sorumluluklar getiricek, evet haklisin ya falan diyip kisa sureliginede olsa onun evlilik israrini bastiriyorum

ben de bunu uygulayayım bari sizin kadar içten olabilir miyim emin değilim ama kandırırım bir şekilde :))

Birşey yapılacaksa doğru düzgün yapılmalı nikahta nikah düğünse düğün nişan kına sizin evinizde olur düğünse uygun olacak biryerde kaç kişi gelir yemekli mi olur yada aparatiflimi bilmem ama ortalama düğün için 10 dense arabayı satmaya gerek kalmaz

Şahsen çocuğumun düğününü görmek isterim. Bu bir yana ben de düğünü sırf formalite olarak görüp en az masraf yapanlardanım. Ama bazen milletin düğününü görüp özenmiyor da değilim. Yani olunca 3-5 fazla olsaymış iyiymis gibi geliyor şu an.

Seni evlilil konusunda aceleci gordum.
Yasimiz da ufak yazmissin zaten.

Aileler cok baski yaparsa ufak bir dugun yapsin aileler.
Arkadasin da arabasini mi satiyor ne satiyor satar cok istiyorsa.

Yapacak fazla birsey yok

Dilllere destan bir düğün yaptım düğünüm de yok yoktu o kadar kalabalıktı ki sanatçı çağırdık dugunumuze ve hala konuşuluyor giden para da hiç umrumda olmadı sanatçı nin ucretini ben ve eşim ödedik diğer masraflar i eşim in ailesi bence kesinlikle düğün yapmalısın bı defa evleneceksin herşey mükemmel olmalı benim fikrim bu.

evet erkek arkadaşım da aynısını düşünüyor tam olarak ailelerden bunu esirgemeyelim diye. her şeyi pas geçersem ileride pişman olacağımı düşünmüyorum ama umarım bu sözümü yutmam tabi :)

ne kadar beklersek bekleyelim o kadar lükse kaçacabileceğimizi düşünmüyorum bir de benim ailem pek masraf yapmaz düğün için onun ailesinden beklemek haksızlık olur o yüzden bizden çıkacak para masraflı bir şey yaptığınızı düşünüyorum ben o kadar masrafı göze alamam maalesef ya beklemek ya da düğünden vazgeçirmek en iyi seçenekler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…