Düğün mü Nikah mı? Gelinlik almak mı kiralamak mı?

sana çok katılıyorum gerçekten talihsiz bir açıklama olmuş

yemın ederım dul kadın lafı benım cınlerımı tepeme cıkarıyor. Benım annem 33yasında dul kald,ı 3 cocuk ev kıra cocuklar okuyor kucuk annecıgım tek basına ne cılerler cektı:43:sabahlara kadar agladıgını bılırım:14:bır pazar gunu ızınlıydı anacım camasır makınamız yoktu ben 9yasındaydım aksama kadar oturur beraber camasır cıtıler sonrada pazara gıderdık ohhhhhhhhhhhhh o gunler geldı aklıma :14::14::14:neyse ya o dul kadın lafına alerjım var o yuzden cok dokundu yaram var konu sahıbı arkadasın kotu nıyetlı soyledıgını sanmıyorum
ama dul kadın lafı benı cok uzer:43:

Son düzenleme:
hiç hoş değil şu cümleniz

abimlerde nikahtan evlendiler düğün için maddi durumumuz da vardı ama

her ikiside oynamaktan nefret ettikleri için düğün yapmadılar ne var yani bunda

herkeste ne meraklı dul kadın yakıştırması yapmaya

mıllette ne meraklı alınmaya yaaa. şaka yaptım sadece.. ne bu alınganlıkk.. herkese saygın sonsuzz. benıım demek ıstedıgım her kızın hakkı dugun dernek.. yanlıs anlamaya meyılınız varsa ben neyleyım...

o dul kadın olarak tabır ettıgınız ınsanlar varya onlarda sızın gıbı bınbırturlu hayallerle ne umutlarla evlendı sonunda hayalkırıklarıyla yuvaları yıkıldı kımın ne yasayacagı hıc bellı olmaz RABBIM herkezı yuvasında mutlu etsın ama kımse ayrılmak ıcın evlenmez ayrıca ben bır dul kadın evladı olarak o laf cok dokundu bana,dul kadınlar ılla nıkahtan mı gıtmelı sızce:27:neyse ya kımseyle polemık ıstemıyorum :19:dul kadın kelımesınden nefret ettıgım kadar hıcbır kelımeden nefret etmedım:47:
burda kimse 2. evliliği yada dul olmayı kınamıyo kızlar dıkkatlı okursanız anlarsınız .. ikinci evliliklerde genelde sadece nikah kıyılır ve bızım toplumumuzda söyle bısey var aa dugun yapmadılar nie kı acaba bu kız deilmi vs vs saçmalıklar bunu hepınız cok ıyı bılıosunuz .. herkes ilk evliliğini ister cok basıt bı dugunle ıster cok şatafatlı bı dugunle yapmak ıster ama dugun ıster sonucta bunda cevrenınde etkısı var yanı dul olmayı 2.kez evlenmeyi ayıplamıoruz kimin ne olacagı hıc belli deil.. anlatmak istedıgımızı anlamıssınızdır unarız :31:

Ay kızlar ya ben cok kotu oldum zaten adet oncesı sendromu yasıyorum suan cok kotu oldum bır kelıme benı hıckırıklara bogucak :14:bız ne hassas varlıklarız boyle:50:

burda kimse 2. Evliliği yada dul olmayı kınamıyo kızlar dıkkatlı okursanız anlarsınız .. Ikinci evliliklerde genelde sadece nikah kıyılır ve bızım toplumumuzda söyle bısey var aa dugun yapmadılar nie kı acaba bu kız deilmi vs vs saçmalıklar bunu hepınız cok ıyı bılıosunuz .. Herkes ilk evliliğini ister cok basıt bı dugunle ıster cok şatafatlı bı dugunle yapmak ıster ama dugun ıster sonucta bunda cevrenınde etkısı var yanı dul olmayı 2.kez evlenmeyi ayıplamıoruz kimin ne olacagı hıc belli deil.. Anlatmak istedıgımızı anlamıssınızdır unarız :31:

kınamıyorsunuz ama dul kadın gıbı nıkahtan mı gıdıcem sozlerını hatırlatırım sıze neyse hadı sıze ıyı gunler:58:

benı yalnıs anlayanlardan da özür dılerım.. dılanokanında dedıgı gıbı ben kımseyı kınamıyorum.. dul kadın sadece bı sıfat.. terbıyesızce bısı degıl dul kalmak.. allahın takdırı.. eşini kaybeden boşanan nıce anneler kadınlar var.. onlarında yerı basımın uzerınde.. benım demek ıstedıgım 2. evlılıgını yapan kadınlar genelde nıkah yapıolar.. onu kasdetmek ıstedım. bende bı kadınım benımde basıma ne gelecegı bellı olmazkıı.. bende belkı bı gun dul kalabılırımmm...

Resmi nikah kiyilmadan yapilan dugunle sanilan evlilik gercek evlilik degildir. Gerekli olan odur otekiler teferruattir, kisiden kisiye degisir.

Ben nikah yaptım yalnızca.Düğün yapabilecek durumdaydık ama benim tercihim bu oldu.Annemin yersiz ısrarlarına boyun eğmedim iyi de yaptım.Ablam evlendi yemekli düğün yaptı erkek tarafı ama borçla şimdi borcunu ablamlar ödüyor.Yani 2/3 saatlik eğlenceye o kadar para dökmek çok yersiz bence.

Gelinlik konusunda da üstüne diktirip kiralayabilirsin

Son düzenleme:
burda kimse 2. evliliği yada dul olmayı kınamıyo kızlar dıkkatlı okursanız anlarsınız .. ikinci evliliklerde genelde sadece nikah kıyılır ve bızım toplumumuzda söyle bısey var aa dugun yapmadılar nie kı acaba bu kız deilmi vs vs saçmalıklar bunu hepınız cok ıyı bılıosunuz .. herkes ilk evliliğini ister cok basıt bı dugunle ıster cok şatafatlı bı dugunle yapmak ıster ama dugun ıster sonucta bunda cevrenınde etkısı var yanı dul olmayı 2.kez evlenmeyi ayıplamıoruz kimin ne olacagı hıc belli deil.. anlatmak istedıgımızı anlamıssınızdır unarız :31:

bunu sizde çok iyi biliyorsanız bizler gibi neden böyle birşey söyleme gereği duydunuz bilmem kaç bin üyesi bulunan ve sadece kadınlardan oluşan bir platformda

Allah'ın kımın başına ne vereceğini kimse bilemez Allah korusun diyorum sizin tabirinizle bir dul kadının çocuğu olarak

ve o insanların ne türlü acılar çektiğini bilerek..

mıllette ne meraklı alınmaya yaaa. şaka yaptım sadece.. Ne bu alınganlıkk.. Herkese saygın sonsuzz. Benıım demek ıstedıgım her kızın hakkı dugun dernek.. Yanlıs anlamaya meyılınız varsa ben neyleyım...

sakanız bıraz dul kadınları asalar tarzda olmasın sakın

Offff ya gelınlık aldıgım ıcın pısman oldugumu yazayım dıye gırdım olay nereye geldı ama bendede hata var kabul:5:

biz kadınlar bile kendimizi ayırıp 2.sınıfa koyabiliyoruz işteeee ne acı......... ülkeme cok kızgınım zaten of :(

ay boguldummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ... biz nikah kıymayında dugun yapın demioruz kımseyede dul karı kız sıfatı yapıstırmıoruz demek ıstedıgımız İLK EVLİLİK OLDUGU ÜÇÜNNNNN DÜĞÜN DAHA ÇOK YAKIŞIR ................................ her kızın hayali sonuçta ............ kimse kişisel olarak ustune alınmasın lutfen yaa :20: burda herkes fikrini söylüyo bu ne alınganlık bu ne gerginlik ister nikah kıyın ıster dugun yapın ıster beraber yaşayın bize ne ? biz deneyimlerimizden yararlanarak söylüyoruz herkes özgür .. bu kdr alınganlıgın alemi yok .. konuyuda saptırmayalım konu dul kadın olmak dul kadının toplumdakı yerı vs deil ..............:47:

KESINLIKKKLLEEE SANA KATILIYORUMM ARKADASIMMMMM :):):):) ne o oyle dul kadın gıbı nıkahtan evee... bu benım hakkımmmm cumlee alemm bılsın gorsunn.. ben evlenıyorummm ayollllll.......

Valla siz nikahları nasıl biliyorsunuz bilmiyorum ama nikahta da cümle alem görüyor evlendiğinizi hatta daha iyi görüyor :ssz: Bir de düğün yapmayanları bu kız değil mi acaba vs diyenler oluyormuş.Pardon da siz nerede yaşıyorsunuz bu kafayla hiç duymadım böyle bir şeyi asla da düşünmem bunu.Çok ayıp

canım dul kadın, 40 ı gecmıs kadın v.b talıhsız acıklamalarda bulunmaa.. bazı arkadaslar alınıooo :) ya bızımkı ısın sakası tabıkı onemlı olan saglık mutluluk huzur.. dugun yapında huzursuz olun demıyorum kı ben.. eskılerın deyımıyle konustum benn.. sakaa sakkaaaa...

hayır yanı yazı karakterinden anlayamayabiliriz bazı şeyleri tamam karakteriniz huyunuz iyi niyetiniz ama aşağıda bir sürü smiley var barı onları kullanın şu lafa bak bazı arkadaşlar alınıyooooooo :) bu ne demek?

ne biçim bazı insanlar ne kadar gaddar ve ne kadarda farkında değil böyle olduklarının vallahi içim daraldı dul kadın lafını duyunca aklım hafsalam uçuyor benım.

dul kadın olma potansıyeli her kadında vardır ama bazıları Allahtan torpilli falan herhalde kocalarıda hero ymuş zaten o biçim güveniyorlar

Allah bozmasın nediyelim

mıllette ne meraklı alınmaya yaaa. şaka yaptım sadece.. ne bu alınganlıkk.. herkese saygın sonsuzz. benıım demek ıstedıgım her kızın hakkı dugun dernek.. yanlıs anlamaya meyılınız varsa ben neyleyım...

şaka mı ! bunun şakası mı olur arkadaşım

alınganlık değil ki bu bazıları karşı çıkmazsa böyle saçma benzetmelere böyle sürer gider bu

hayır erkek söylese bi derece anlarım hadi derim düşünemedi bunu söyleyen bi bayan olunca tuhaf kaçıyor

bişey olunca milletin fikri değişmedi hala eskilerede kaldı diyoruz ama ilk başta kendimiz sürdürüyoruz o ne olacak peki

Offff ya gelınlık aldıgım ıcın pısman oldugumu yazayım dıye gırdım olay nereye geldı ama bendede hata var kabul:5:

bende senin gibi cok hassasım cnm yaaa arkadaş için demiyorum kötü niyetlide oldugunu snamıyorum ancak bu tür tabirler yüzünden bu ülkedeki kadınlar iyicee zor duruma düşüyo bosanamıoruz korkumuzdan dul damgası yicez diye 40 ından sonra evlenen demiş ggaliba biri 40 ında mutlulugunu bulmussa bence 40 ındada dunyaya duyuracak bir dugun yapılabilirrr belki ben 20 sinde bulamadım o 40 ında bulur :2:

dul kadın gibi ne demek
nikah yapılınca evlenmek sayılmıyor mu
insanların bu tepkisini anlamıyorum

Valla siz nikahları nasıl biliyorsunuz bilmiyorum ama nikahta da cümle alem görüyor evlendiğinizi hatta daha iyi görüyor :ssz: Bir de düğün yapmayanları bu kız değil mi acaba vs diyenler oluyormuş.Pardon da siz nerede yaşıyorsunuz bu kafayla hiç duymadım böyle bir şeyi asla da düşünmem bunu.Çok ayıp

yaa gergılık yasamak yada tartısmak mı ıstıyosunuzz... ??? özür dıledım nıyetmın bu degıldı dedımm.. ama yuklendıkce yuklenıosunuz... olmaz kı bu yaa.. ıllakı kotu bı nıyetımız oldugunu yapıstırmak ıcın cırpınıyorsunuz..

Back
X