düğün öncesi küslük hayallerin yıkılışı:((

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
98
Antalya
merhaba arkadaşlar aranıza bugün katıldım artık delirmek üzereyim ve içimi dökmek istedim.düğünüme 2,5 ay var ve nişanlımın ailesi eşya yüzünden tartışma yarattı ve biz ağzımızı açmadık yuttuk herşeyi.nişanlım zaten ailesinden ayrı bir ilde çalışıyordu o gün oda ailesine tepki verdi terketti evi.2 hafta oldu ve arayan soran yok ne oğullarını nede bizi aradılar.nişanlım resmen şokta ama senin için bunca yıl bekledim ve herşeyi yaparım biz neler atlattık birbirimize destek olalım.diyor.tmm ailem hatalı ilerde barışsamda seni görüşmen için zorlamıcam ben seni çok seviyorum.diyip duruyor.bense ilerde pişman olmaktan ve bazı şeylerin eksik olmasında korkuyorum.düşünsenize destek olan bir kayınvalide kayınpeder yok ve tüm yük ailemin üstünde kafam allak bullak nişanlımla karar aldık psikiyatriye gitmeyi bile düşünüyoruz.bazen benim annem ailesinin öfkesini nişanlımdan bile çıkarıyor laf sokuyor kilosuna kadar karışıyor nişanlım gık demiyor.benim gibi sorunlu evlenip kv ve kp ile görüşmeyen ailesi küs olan varmı

Son düzenleme:
Muhtemelen vardır. Ama bu konuda ben nişanlın kadar iyiniyetli düşünmüyorum açıkçası. Hani bir söz var ya köprüyü geçene kadar misali
Görüşmen için baskı kurabilir ilerde. Yahut ailesi yine burnunu sokmaya çalışabilir. Nişanlını sen iyi bilirsin, ailene danış ve onların da fikirlerini al. Birlikte istişare edip karar alın.

Var canım hem de daha kötüsü var ve sana düğününe kısa bir zaman kala tek vereceğim tavsiye ; sakın ama sakın bu güzel gününü mahvetmesine izin verme. Ben babamla küstüm 3 ay önce nikahımdan. Nişanlıma saygısızca davrandı , yanında anneme bağırdı, gecemizi zehretti ben de artık nişanlımı rüyanızda görürsünüz dedim ve bitiş o bitiş. Herşeyimizi kendimiz yaptık eksiksizce, kayınvalidemlere de çok belli etmedik ailemizi kötü tanımasınlar diye. Yani senin durumun tersi nişanlıma oldu o da babamla konuşmuyor. Sen hiiiç ama hiç canını sıkma. Tabii ki küslük iyi bir şey değil ama ailelerin bu dönemelrde olgun davranması, sahiplenmesi gerekiyor evlatlarını. Mürvet bu başka şeye benzemez.

Güzel, heyecanlı aylarınızı üzülerek geçirmeyin. Hem önümüz bayram belki barışırsınız. Ne mutlu ki size sahip çıkan bir nişanlınız var. Mutluluklar dilerim.

bu arada nişanlım geçmişten beri ailesinden biraz kopuk ailesi yüzünden ve 9 yıldır beraberiz nişanlımla ilk başlarda annesi ben tanımadığım kızı istemem demiş nişanlım rest çekmiş ve babası ilk beni görmeye gelmişti zaten benle görüşmek için herşeyi yaptı nişanlım.babam kaza geçirdi hastanede günlerce yanımda bekledi destek oldu ve çalıştığı işten bu yüzden kovuldu.ailesi ile arası açıldı.ozaman ailesi ile tanışmamıştık.yani nişanlım her fedakarlığı yaptı inkar edemem.

desteğiniz için teşekkür edeim su aralar heycan kalmadı herşeyden herkesten soğudum nişanlımdan bile soğudum gibi geliyor kafam okadar doluki delircem resmen

desteğiniz için teşekkür edeim su aralar heycan kalmadı herşeyden herkesten soğudum nişanlımdan bile soğudum gibi geliyor kafam okadar doluki delircem resmen

İnanın hiç gerek yok. Sadece sakinliğinizi koruyun içinizi de ferah tutun. Nişanlınız ile aranızı bozmayın bu sebeplerden sakın.

Size destek olan kaynananız ve kayınpederiniz yok ama sanırım nişanlınızın köstek olan bir kaynanası var. Üzüldüm nişanlınıza. Hem bu kadar fedakarlık yapıp hem bu kadar laf işitiyorsa bir yerlerde bir sorun var demektir.

amaan canım neler var neler bizim düğün zamanı kp şehir dışına çalışmaya gitti düğüne 3 ay falan vardı bizde ailemle düşündük ki düğün için daha çok paraya ihtiyaç varya ondan gitti.kv ile alışveriş yaptık ben fazla bir şey istemedim ki kirada oturacaz haliyle fazla masraf olmasın.kv tutturdu illa alınacak alınacak millete gösteriş yapmak için bir sürü şey aldırdı peşinede diyo ki hep birlikte çalışıp öderiz ev her zaman alınırmısta eşya her zaman alınmazmış ( mantığa bak).neyse düğüne 4 gün kala kp geldi düğün oldu bitti.ve biz hala borç ödüyoruz.kp hem emekli hem çalışıyo kv de çalışıyo ama bize hiçbir yardımları yok.eşim tek başına ödemeye çalışıyo şuanda bende çalışacak durumda değilim.ve geçende kv eşimin borcu olduğuna inanmadı biz seni borçsuz evlendirdik oğlum diyor birde.anlayacağın boşver huzurunu bozma onların olup olması bir şeyi değiştirmiyor kendinize göre alışverişinizi de yaparsnz yavaş yavaş ödersnz.zaten bi zaman sonra düzelir her şey.yalnız annenin eşine laf sokması hoş değil şu durumda.birbirinize destek olun Allahm yardım eder inşallah

Bence kendi ailenize de fazla yük olmayın, herşeyi olduğu kadar, yavaş yavaş, ikiniz kendi emeğinizle yapın.

.

ikimizde çalışıyoruz o daha yeni işe girdi 1000 tl maaşı ve ben 8 yıldır aynı şırketteyim 1800 maaşım var ama birikmişimiz ok özellikle o askerden 6 ay oldu geleli ve geçmişte hep ailesi yüzünden ailesinini birtakım olayları yüzünden birikim yapamamış.babası yüzünden suan kredide çekemiyo

evlenince neler olucak merak ettim doğrusu o ailenin söylediklerini unutacakmi sen onun ailesinin yaptıklarını unutacakmısın

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

Tartışma tam olarak neden çıktı?

Bir de nişanlın senin sonuna kadar arkanda. Ailesine ezdirmemiş. Aynı şeyi yapmak da senin boynunun borcu. Asla aileni falan sil demiyorum ama nişanlına da laf söyletme. Ne demek kilosuna kadar llaf söylüyorlar. Bir de bunu yüzüne mi yapıyorlar. Çok çok ayıp. Hadi karşı tarafın var bir hatası, aynı hatayı yapmak neden?

Nişanlın bugüne dek tüm fedakarlıkları yapmış, ailesi yüzünden ayrılık yakışmaz.
Ailene de güzel dille anlat sevdiğime saygı duyun, kırıcı laflar etmeyin diye.
Senin ailen ne kadar iyi olursa o kadar iyi şu saatten sonra.
Yoksa evlenince bir zaman sonra '' Senin ailen çok mu mükemmel?'' diye savunmalara geçecektir..
Haklı olarak yapacaktır bunu..

Ve ben barışsam bile seni görüşmen için zorlamayacağım söz diyor ya, 2 yıllık evli biri olarak
ben erkeğin evlilik öncesi bu sözlerini sadece PALAVRA olarak nitelendiriyorum üzgünüm..

Bu gerçeklerin yanına aşkını koy ve kendin için en doğru kararı ver..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

valla ben varım hayatım ne gorusuyorum ne konuşuyorum Allah a şükürde esimle ilgili bir sorunumuz yok saolsun gayet sabırlı ve anlayışlı dilerim seninde oyle su gibi bir evliliğin olur canım

ya aslında annemde kilo aldı kalp krizini tetikler diye kızıyor ama bazen abartıyor.tartışma eşya alırken çıktı canım kendisi düşündü kendisi konustu kendisi tartışma çıkardı kayınvalidem

Canım sakın yılma, aynı durum bizde de vardı ama bn calıştığım için annemlere hiçbirşey belli etmeden herseyi beraber yaptık. Şimdi görüşmüyorum ayda yılda bir anca. Senin için böyle fedakarlık yapan birini bırakma ki sonradan üzülmeyesin . Allah yardımcın olsun inşallah sakın bozma moralini.

Kalbimiz iyilikle dolsun

Canım kavga tam olarak neden çıktı yani mesela sizin beğenmediğiniz ucuz bir takım mı aldılar ya da başka bişemi,yazdıysanız okumadım ama onu da açıklarmısınız? Biz evlenirken herşeyi eşimle beraber aldık ve ne karıştılar ne ettiler,kafamız da rahattı.Azıcık sıkıntı çekersiniz ama şu yaşadıklarınız kadar ağır gelmez size. Ailesiyle de aranızı bozmayın bence hatta yapıcı taraf siz olun, eşinizin seneler sonra sizi suçlamayacağını hiç kimse bilemez. Ya da çocuğunuz olunca manevi anlamda üzülebilirsiniz

dediğim gibi biz yıllardır beraberiz ve 2 ıldan fazladır nişanlıyız askerlik girdi araya ikimizde ailelerin ilk evlencek çocuklarıyız.k.v neredeyse bi nikah yapın geçin deme noktasında herşeye gerek yok söyle böyle diyip duruyor.verdiği sözlerin arkasında hiç durmuyor.gösteriş için konusuyor.daha birçok şeyler canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…