Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

yclozl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
2.171
8
0
Ankara
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim

canım herkes farklı takar maddi durumuna göre ama bana sorarsın 2 az kayınvaliden şöyle yapacaktır bence o ikiyide alıp üzerini tamamlayarak takacaktır. bende nişan yapmadım evde söz kestik nişan söz gibi bişi oldu hiç bişi takmadılar ailem acayip bozuldu benim için farketmezde herkes sordu. insan bi tuaf oluyo herkesde cok burnunu sokar bu dönemlerde acıkcası. düğündede 6 tane bilezik bide beşibiryerde taktılar bana sordular setmi istiyosun beşibiryerdemi diye bende set istemedim.

ister hiç takmaz,ister 15 tane takar bunun ne gibi bir standartı olacak ki:51:

Bu yollardan geçmiş biri olarak sana tavsiyem, takı için huzurunu bozma. Nişanlını seviyorsan, onla geçinebileceğini düşünüyorsan ha 2 bilezik takılmış ha 20, hiç önemli değil. Ben evlenirken ne eşyamda ne takılarda eşimin ailesinin hiç katkısı olmadı. İstemedik de. Eşim bana "ikimizin parası oldukça istediğin herşeyi alırız" dedi, öyle de oldu. Tanıştığımız günden bu yana hep el üstünde tuttu beni. Ben de onu. Aileme de "takı, eşya, adet diye yanımda konuşup da kafamı bulandırmayın, ben nişanlımı seviyorum" dedim, onlar da tek kelime etmediler bugüne dek. Bana k.validem ve k.pederim birer bilezik taktılar ama onu bile takmayabilirlerdi. Eşimi bu yaşa kadar getirmişler, okutmuşlar, avukat yapmışlar, bana layık bir karakterle yetiştirmişler. Daha ne isteyim.

Eklemek istiyorum, bu konuların başını ağrıtıp ağrıtmaması tamamen sana kalmış bişey. Ailene karışmayın dersin, karıştırmazsın. Ama k.validene ya da nişanlına gidip "2 bilezik çok az olur" dersin işte o zaman huzursuzluk olur gibi geliyor bana.

bunun sabit bi sayısı falan yok aileler durumuna göre takar kimi az kimi çok..
benimde nişanda sözde taktıkları bileziği istediler ama sadece onu takmadılar
sende de muhtemelen üstüne ekleyip takarlar
ama yine de ailenin tereddütü varsa ağızlarını arasın
böyle şeyleri genelde konuşmaktan hoşlanmıyoruz ama beklenti içine giripte beklediğimiz olmayınca da hayal kırıklığı oluyor tabi
ehh bi de çok meraklı çevre var ne takmış ne takmamış kontrol ekibi :)
sen yine de çok takılma Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin mutluluklar dilerim..

"Takı dediğin nedir isterlerse hiç takmasınlar amaaann.." diyoruz yada böyle demeliyiz ama olmuyor. Eşimin aileside bana ne birşey taktı ne de aldı. Bende "demek bana değer vermiyorlar o yüzden bişey yapmadılar" diye düşünüyorum bu da içimde bi soğukluk uyandırıyor.
Takının bi standartı olamaz kimisi hiç takmaz kimisi iki kolunu doldurur bu erkek tarafının şanıdır. Ama sen hemen nişandan kötü düşünme. Belki de düğün günü Nişandakileride alıp üstüne 3 4 tane daha koyup hepsini bir takmak istemişlerdir olabiliyor çnkü böyle. Birde kayınvalidenin her söylediğini annene söyleme çünkü ailelerin arası bozuldu mu çiftler hiç anlaşamaz.

herkes durumuna göre takar bunda bişey yok..
1 tanede olur 5 tanede olur..
anlayışlı davranın..
ortalığı yatıştırmak sana düşer güzelce konuş annenle..

Takı erkeğin şanıdır sözü bana çok ters geliyor. Ne yani kıt kanaat geçinen bir ailenin evladının şanı yok mudur? Ya da şanı olsun diye borç harç takı mı alınmalıdır? Bence geline güleryüz ve hoşgörü erkeğin ve ailesinin şanındandır.

benım eşim sözümde 1 tane bilezik nişanımda 3 bilezik düğünde 2 bilezik taktı ve toplamda 6 tane oldu hepsını eşim kendı aldı kayınvalıdem ve kaynatam eşimin aldıgı bileziklerden taktı ayrıyetten bır seylerını görmedım her seyı eşim severek ve ısteyerek yaptı çünkü benı isteyen oydu aılesı degıl

takılma canım böyle şeylere boşver

Altının durumu, ekonominin gidişatı artık öyle dizi dizi bilezik takmaya elvermiyor ne yazık ki..
Eğer takamayacak durumdaysa sıkıntıya sokmayın aileyi.
Sonra o sıkıntılar evlendikten sonra döner dolaşır sizi bulur, huzurunuzu kaçırır.

canım oncelıkle hayırlı olsun takı takmanın standartı yok ben dogu kokenlıyım bızde cok takarlar ama esım ve aılesı oyle degıller aılem bunu bata sorun ettı ama ben acıkcası kımseyı bu konuda konusturmadım bılıyorum kı daha fazlasını alıp taktıkları taktırde borcla harcla olacak ve bunun bedelını esım ve ben odeyecegız o zaman ben ıstemedım taktıklarıyla yetındım cok mutlu bır yuvam ve dunyada cok deger verdıgım ve deger gordugum bır esım var ha 2 tane tkmıslar ha 5 tane zaten durumu olsa daha fazlasını takar kayınvalıden dosta dusmana karsı boynu egık olmasın dıye ıstemıs olabılır dıye dusundum egr sen ve aılen ıcın takı sorun yaratacaksa basta konusmalısın canım.

çok teşekkür ederim kızlar, benim hatam anneme anlatmaktı haklısınız o konuda, delisi dışında biriyim biraz, yavaş yavaş öğrenicez işte denge kurmayı, zaten o vesileyle yorum istedim siz neler yaşadınız nasıl bir yol izlediniz diye.
standart derken şunu demek istedim hani yöresel adetler vs gibi, benim çerkez bi arkadaşım vardı çerkezleri tenzih ediyorum ama annesi çingene pazarlığı yapmıştı resmen 8 bilezikten aşağı olmaz dul kadın mı veriyorum diye

Benim kayınvalidemde nişanda 1 tane bilezik takmıştı.Düğün günü ben o bileziğide verdim ona o 4 tane daha bilezik taktı bana.Söylemek istediğim böyle düşünüyor olabilir sizin kayınvalidenizde.Ama takı falan gerçekten önemli değil.Değer vermekle falanda alakası yok.Benim kayınvalidem 27 yaşında kaybetmiş eşini.Kimseye muhtaç etmemiş çocuklarını ve iğne oyası yaparak evine gelir sağlamış.O kadın bana hiç birşey takmasa bile üzülmezdim.Çünkü;o onurlu bir şekilde büyütmüş çocuklarını.Ben ona ancak saygı ve sonsuz bir minnet duyarım.Her zaman başımın üstünde yeri var.Evlendikten sonra insan daha iyi anlıyor ki huzur takıyla olmuyor.Güleryüz,huzur lazım bir eve.Umarum sizde güzel ve huzurlu bir yuva kurarsınız.

BİZİM ORDA kız annesi kayınvalıdeye şöyle der:
'ne takarsanız ona bakarsınız':129:

Benim kayınvalidemde nişanda 1 tane bilezik takmıştı.Düğün günü ben o bileziğide verdim ona o 4 tane daha bilezik taktı bana.Söylemek istediğim böyle düşünüyor olabilir sizin kayınvalidenizde.Ama takı falan gerçekten önemli değil.Değer vermekle falanda alakası yok.Benim kayınvalidem 27 yaşında kaybetmiş eşini.Kimseye muhtaç etmemiş çocuklarını ve iğne oyası yaparak evine gelir sağlamış.O kadın bana hiç birşey takmasa bile üzülmezdim.Çünkü;o onurlu bir şekilde büyütmüş çocuklarını.Ben ona ancak saygı ve sonsuz bir minnet duyarım.Her zaman başımın üstünde yeri var.Evlendikten sonra insan daha iyi anlıyor ki huzur takıyla olmuyor.Güleryüz,huzur lazım bir eve.Umarum sizde güzel ve huzurlu bir yuva kurarsınız.

Kimbilir ne zorluklarla büyütmüştür eşini. Böyle k.valide nasip etsin allah herkese. Benim k.pederim de öğretmen haliyle 5 çocuk büyütmüş, hepsini de okutup iş güç sahibi yapmış ama okutayım derken birikim yapmamış haliyle, şimdi bu insanlarla oturup takı pazarlığı mı yapılır?

8 yılı bitirdik 9.yılımıza giricez yılbaşında, evlendiğimizde birbirimizi 9,5 yıldır tanıyan bir çift olucaz bugüne kadar hep o beni sırtladı, takı yüzünden sorun çıkarmak gerçekten haksızlık olur, ama annem sorun yaparsa ne dicem nasıl dicem, aileleri dengede tutmak ne zor, işin tuhafı annemde öyle bi kadın değildi düğün dernek diyince içine cin girmiş gibi oldu :(

Kimbilir ne zorluklarla büyütmüştür eşini. Böyle k.valide nasip etsin allah herkese. Benim k.pederim de öğretmen haliyle 5 çocuk büyütmüş, hepsini de okutup iş güç sahibi yapmış ama okutayım derken birikim yapmamış haliyle, şimdi bu insanlarla oturup takı pazarlığı mı yapılır?

Eşim babası öldüğünde 3 yaşındaymış.Eşim en küçük çocuk.Bir seferinde döner yiyorduk söylemesi ayıp.Dedi ki çocukken annem her maaş aldığında sadece beni götürebilirdi döner yemeye en küçük benim diye.Nasıl üzülmüştüm.Eşinden ölüm aylığı bağlanmış ama bugünün şartlarında 250 Lira civarı birşey.Ben bu kadından ne bekleyebilirim ki..Canı sağolsun yeter.Eşinizin babasıda ne fedakarlıklarla büyütmüştür 5 çocuğu.Ama hepsini meslke sahibi yapmış.Onun için bundan büyük zenginlik yoktur eminim.

Son düzenleme:
Eşim babası öldüğünde 3 yaşındaymış.Eşim en küçük çocuk.Bir seferinde döner yiyorduk söylemesi ayıp.Dedi ki çocukken annem her maaş aldığında sadece beni götürebilirdi döner yemeye en küçük benim diye.Nasıl üzülmüştüm.Eşinden ölüm aylığı bağlanmış ama bugünün şartlarında 250 Lira civarı birşey.Ben bu kadından ne bekleyebilirim ki..Canı sağolsun yeter.Eşinizin babasıda ne fedakarlıklarla büyütmüştür 5 çocuğu.Ama hepsini meslke sahibi yapmış.Onun için bundan büyük zenginlik yoktur eminim.

Tabi canım, kız erkek demeden okutmuş hepsini. Şimdi hepsi meslek sahibi. Hele kız evladın meslek sahibi olması çok önemli bu devirde, kendini ezdirmemesi için. Biz de 3 kardeşiz, babam memur annem ev hanımıydı, üçümüz de okuduk. Şimdi ama bu sitede yazılanları, kimi gelinlerin istediği şeyleri düşünüyorum da, erkek kardeşim evlenirken ailem düğün, takı konusunda güçlerini yetiremezse ne olacak yani, şanı olmayan bir aile mi olacağız? Dilerim kardeşim de maddiyata önem vermeyen, huzuru üstün tutan birisini bulur.

canım bu senin yaşadığın yerin kültürü ile alakalı... yani sadece 1 tane takan da var 6-7 tane takan da.. bazı arkadşların dediği gibi belki üstüne ekleyip 5-6 tane takacaktır.. sen bunu çaktırmadan nişanlına sor bence ki seni neyin beklediğini bilesin.. ayrıca kayınvalidenin tavrı da yumuşakmış.. ne insanlar var. taktıktan 1 saat sonra geri alıyorlar.

Back
X