Dügün takıları sorunsalı

Ahah vermişlermi pekiii nikahta istediyse gerci vermek zorundaymışlar :KK70: :KK70:

He ya bende okudukca cidden bedava olduğumu düşündümm bacımm:KK70::KK70: ama neyseki eşim babamın dediğine uymadı valla 20 grmmı ne altın dedi 😂😂😂 20 gr mış değerim kız 😂😂

Yok çocuk istemeden döndü.
Hani durumu da iyi evi, arabası falan var aslında evlenen kız rahat edecekti ama yarım kilo altın şuan en az 210.000 tl onu da vermesin :D

Nikah olmuş....biraz zor yaparlar

Ya şimdi bana çok ütopik geliyor. Mesela istemeye falan gelinince ne soruluyor ne deniyor da altın konusu açılıyor. Benim eşimle ailem tanıştı, sonra ailesi geldi tanıştılar ettiler. Kimse kimseye hiç birşeyin imasını yapmadı. Yani bana göre olması gereken bu. Totaldeki düşünceleri cocuklar mutlu olsun idi. Kayınvalidem annemi arar yapacağımız birşey varsa söyleyin der , annem teşekkür eder kapatır.
Hani altın istemeye konu nasıl geliyor, cok şaşırıyorum 😅 kızı isterlerken koyun pazarlığı gibi altın mı konuşuyorlar 😅 mehiri de imam nikahı kıyılırken imam söyledi utandım, sonra utandıgımı anlayınca imam miktar önerdi tamam diyip üzerine kıydık.

yani konu kızıma 10 bilezik 5 set istiyoruza nasıl geliyor, gözümde canlanmıyor

Biz de şöyle oldu; sözden önce erkek tarafı bize geldiler.
Konular açıldı düğün erkek tarafının, nişan kızın derken kv babama sordu ne istersiniz kızınıza diye babam da siz ne takarsanız dedi.
Ben bir şey diyemem önemli olan onların mutluluğu dedi geçti.

Elinden geleni de yaptı hakkını ödeyemem ama bana şu kadar altın şu bu deyince kızını vermiyorsun da sanki neyse devamını yazmayayım ban gelir bana :D

Ayy imam nikâhı kıyılırken imam sordu mehir olarak ne istediğimi, takılan bilezikleri istedim. Bilezikler sahteydi halbuki 😂 Arkadan kaynanam Firdevs Yöreoğlu gibi kulağıma "aptal" demişti 😂 Çünkü nikâhın olacağı gün beni köşeye sıkıştırıp "evi iste mehir olarak" demişti 😂 Bileziklerim sahteydi, akrabalar tarafından takılan altınlar ne oldu bilmiyorum, borca harca gitmiştir herhalde. Bither gibi koltuğa uzanıp boşluğa bakmaya gidiyorum ben 🙄

Bu sadece mehir kısmı.
Düğün, nişan, kına, eşyalar ıvır zıvır neyse işte aklına gelen arkadaşımız yapacakmış.
Ondan diyorum biz bedavaya gitmişiz :KK70:
Her şey para mı ya.

İnsanlara akıl fikir diliyorum.

Bir konuda daha dert sahibi olduk.

yok ben anladim sorun bizim hayata bakişimizda.

Bizde bundan sora sadece isteyelim bos verelim nasil yapılacak.

Istiyorum iste bitti. bu kadar kolay.

Bir biz beceremedik:halay:

Altın mevzusunu büyükler konuşup halletseydi daha iyi olurdu. Bu durumlara gelinmezdi. Karşısına gelipte bana ne takacaksiniz demek ayıp olmuş

Biz de şöyle oldu; sözden önce erkek tarafı bize geldiler.
Konular açıldı düğün erkek tarafının, nişan kızın derken kv babama sordu ne istersiniz kızınıza diye babam da siz ne takarsanız dedi.
Ben bir şey diyemem önemli olan onların mutluluğu dedi geçti.

Elinden geleni de yaptı hakkını ödeyemem ama bana şu kadar altın şu bu deyince kızını vermiyorsun da sanki neyse devamını yazmayayım ban gelir bana :KK70:
Tamam da niye kıza bişey istiyoruz :D yani münasip yerlerimiz altından mı :D

Bir konuda daha dert sahibi olduk.

yok ben anladim sorun bizim hayata bakişimizda.

Bizde bundan sora sadece isteyelim bos verelim nasil yapılacak.

Istiyorum iste bitti. bu kadar kolay.

Bir biz beceremedik:halay:

Benim konumu biliyorsundur.
Ben evlenirken ailem gram yardımcı olmadı bende kredi çektim her şeyi kendim yaptım.
Eşimin ailesi krediden habersizdi her şeyi ailem yaptı sanıyorlar.
Ben ona rağmen eşime her şeyi siz yapın demedim.
Üstüme düşeni fazlasıyla yaptım.
Kendime almadım, sırf çeyizdi eşime alınacaklardı aldım.
Yeter ki sorun olmasın diye.
Mutlu muyum çok şükür.
Eşime feda olsun hepsi.
Ama ne olursa olsun ben yine de isteyemezdim.

Cebimde param yokken okula aç gidip aç gelen insandım ben :D

daha hala bana takacağı şeyi söylemiyor bu hediyeymiş herkesin imkanı neyse ona göre yapılırmış ilk defa duydum bunu.

bunu ilk defa mı duydunuz

kaç bilezik istediniz kaçar gramdan

her şeyi kendi yapan sevgili eşiniz karıştırma annemi ben yaparım neden diyemedi

kv niz kibar kadınmış, "hediye bu, ben karar veririm" demiş, ben olsam daha farklı şeyler de diyebilirdim

Yok çocuk istemeden döndü.
Hani durumu da iyi evi, arabası falan var aslında evlenen kız rahat edecekti ama yarım kilo altın şuan en az 210.000 tl onu da vermesin :KK70:
Oh oh maşallah yarım kilo altının o fiyat olduğundan bile haberim yoktu öğrenmiş oldum :KK70: :KK70: Kızda maşallah insan bi düşünür yahuuu 😅

Ben evlenirken ailem gram yardımcı olmadı bende kredi çektim her şeyi kendim yaptım.
Mutlu muyum çok şükür.
Eşime feda olsun hepsi.

Cebimde param yokken okula aç gidip aç gelen insandım ben :KK70:

o yetistirilme tarzı. kimine gore cok basit ister diliyle iki kelime. kimi isteyemez.

Saka bir yana en iyi bu zaten.

Mutlu muyum çok şükür.
Eşime feda olsun hepsi.

Cebimde param yokken okula aç gidip aç gelen insandım ben :KK70:
Biz çeyizi a dan z ye annemin zoruyla yaptık derken iş yerinde geçen şunu aldım diye öyle sohbet ettik gösterdim enayi neden kaynanana aldırmadın dediler :D kendi evimde kullanacagım şryi kendim aldım diye enayi oldum

Sanki onlar borclu siz de alacakli gibisiniz.
Mesaj atip ne oldu benim altinlar diye soruyorsunuz. Bence cok yanlis. Evet hediyedir taki, ne isterse onu takar kadin. Ama esiniz size soz verdiyse takacagim diye ondan isteyebilirsiniz. Kv tarafindan bakinca durum cok üzücü.

o yetistirilme tarzı. kimine gore cok basit ister diliyle iki kelime. kimi isteyemez.

Saka bir yana en iyi bu zaten.

Öyle tabi ki ama her şeyi karşı tarafa yaptırıp kendisi piremses içinde yaşayan çok kadın var.
Hatta geçen bir yerde de yazıştık.
Hayatımızın her alanında kendi ayaklarımızın üstünde durmak zorundayız diye.

Bazen bu durum beni çok yoruyor :(

Back
X