Dügün takıları sorunsalı

İyiki şu sorunsalı da öğrenmiş millet.
Kv sorunsalı
Görümce sorunsalı
Nişan sorunsalı
Ev sorunsalı
Bilmem ne sorunsalı
Birde çocuklara annecim, babacım; teyzecim demek de çok itici..kim kimin annesi ,kim kimin babası belli değil? 2 yaşındaki bebeğe kızım,oğlum,evladım demek ismiyle seslenmek çok mu zor..birkaç yıldır arttı da arttı

Takmazlar yapacak bısey yok .Boğazlarına yapışmıcak ya .Kız ıcınden gelenı ıstemıs .Kadında ıcınden gelenı solemıs.Istedı dıye kıza demedınız sey kalmadı .Kadın bu pandemıde 7 tane takamaz zaten .Ne takarsada kendı serefıdır.Benım demek ıstedıgım agzı olan ister .Bazıları susar.Gelınde kaynanada masallah :)

Ya bu ne kadar takarsa kendi şerefidir çok ağır bir söylem değil mi?
Diyelim ki maddi durumları yok, bir bilezik taktı veya borçla iki taktı. Kızın ailesi ise on tane taktı çünkü durumları var. Erkek ailesi kızın ailesinden daha Şerefsiz mi oluyorlar?

Geleceğin pembiş piremses adayı :KK70:
Onun dışında daha düğünde de 10 tane bilezik istemişler.
Vay anam vay kendimi dağa taşamı vursam napsaam :kızgın: nasıl isteyebiliyorlar yaaa şaşkınlıkla bakıyorum gerçekten 😂😂
Biz ev aldık bi miktarını kredi çektik. Kayınvalidemler hayvancılık yapıyorlar. Alın arada hayvan sattıkca vericez kapatırsınız krediyi diye dedi hep. Onu bile soramıyorum hani vericektiniz diye 😂😂😂😂

Vay anam vay kendimi dağa taşamı vursam napsaam :kızgın: nasıl isteyebiliyorlar yaaa şaşkınlıkla bakıyorum gerçekten 😂😂
Biz ev aldık bi miktarını kredi çektik. Kayınvalidemler hayvancılık yapıyorlar. Alın arada hayvan sattıkca vericez kapatırsınız krediyi diye dedi hep. Onu bile soramıyorum hani vericektiniz diye 😂😂😂😂

Ben hiç yazmayayım valla. :ruh:

Ayy bir gün oğlum olursa doğumunda altın hesabı açacağım ve eğitiö, sağlık şu bu için değil, ileride evleneceği kadın için altın biriktirmeye başlayacağım.

Sonra çirkef geline denk gelirim, uğraşamam ben. Veririm altınını sussun.

Ama her hafta temizliğe beklerim, yemekleri bir yemek isterim, karşı dairemde otursun isterim, bayramlarda ilk bana gelsin isterim, erkek toruna eşimin ismini, kız toruna kendi ismimi isterim.

Damat kişisi malı almak için ayirtmis ama parayı ayarlamamis. Konudan çıkardığım sonuç bu.

Bu konuya başka bir yönden bakarak size bir soru soracağım: Mesleğiniz var mı?

Dikkat ederseniz KK da boşanma konularında dava açmış hanımlar hep “takımı nasıl alacağım, alabilir miyim” diye sorar. Bizler de video kanıtmış vs deriz.

Ama....

Boşanayım mı diyen soranlara mesleğin var mı diye sorulur, altının var mı değil.
Demek ki neymiş kilolarca altının da olsa bir maaş etmezmiş. Hazıra dağ dayanmıyor tabi.

Yaşamınızın yönünü değiştiremeyecek bilezikler için oturup Kv ile takışmayın, zaten parayı verecek olana bu soru sorulur, nişanlınızın sözü tamamen kendi beceriksizliği.

Şu altın meselesi tümden kalksa keşke bizim degerimizi altın para belirlemez ben hiçbir şey istemedim evlenirken maddi durumu iyi olsada istemezdim

Ben yıllardır ödüyorum kredi :KK70:
Valla napalım kuzu boşver sağlıklı olalımda ödeyelim kimseye güvenip borca girmedik. Eşden dosttan isteseydik o parayı 2 3 ayda aramız bozulmuştu. En güzeli bu kimseye dokunmadan kendi işimizi kendimiz görelim 🤣😅

Ayy bir gün oğlum olursa doğumunda altın hesabı açacağım ve eğitiö, sağlık şu bu için değil, ileride evleneceği kadın için altın biriktirmeye başlayacağım.

Ama her hafta temizliğe beklerim, yemekleri bir yemek isterim, karşı dairemde otursun isterim, bayramlarda ilk bana gelsin isterim, erkek toruna eşimin ismini, kız toruna kendi ismimi isterim.
Kuzum o "karşı dairede oturtanlar" oğlana ev de alıp oturtuyor biliyorsun di mi 😂 biz 5 çocuk yapıp çocukları 12 yaşında okuldan alıp ,bir işe çırak olarak verip evlenkleri güne kadar ellerinden maaşlarını alıp, altın alan..kat üstüne kat ev yapan kişiler olmadığımız için senin plan pahalıya patlar haberin olsun.

Kuzum o "karşı dairede oturtanlar" oğlana ev de alıp oturtuyor biliyorsun di mi 😂 biz 5 çocuk yapıp çocukları 12 yaşında okuldan alıp ,bir işe çırak olarak verip evlenkleri güne kadar ellerinden maaşlarını alıp, altın alan..kat üstüne kat ev yapan kişiler olmadığımız için senin plan pahalıya patlar haberin olsun.

Aa öyle mi? Konudan ne kadar uzağım :D
O zaman dubleks alalım, daha iyi olur he he

istesek açgözlü oluruz istemesek saf yerine koyuyorlar ne yapalım bilmem ki 😂 Miktar belirtmek şu kadar yapın demek bana hiç doğru gelmiyor yaa

Yuh cok mantıklı, ilerde hizmetci tutacağıma altınını verir yaptırırım beleş torun da severik teşekkürler fikir için akıllı kadınların hali bir başka 🙏

Ya bu ne kadar takarsa kendi şerefidir çok ağır bir söylem değil mi?
Diyelim ki maddi durumları yok, bir bilezik taktı veya borçla iki taktı. Kızın ailesi ise on tane taktı çünkü durumları var. Erkek ailesi kızın ailesinden daha Şerefsiz mi oluyorlar?
Şerefi altınla ölçen bir aileyle ailemi birleştirmek istemezdim ben. Çok acayip kafalar.

Ay alacakli gibi mesaj atip altin sormalar,evlerine gittiginde altin sormalar
Valla azminize hayran kaldim. Annemin akrabalarindan alacagimiz var,yuklu miktar. Kabul ederseniz sizinle calismak istiyorum,alacagimizi tahsil ederseniz %10 verecegim aha burda tum bdv ahalisi sahit. 😂
Guldugume bakmayin valla billa ciddiyim 😉

Aa öyle mi? Konudan ne kadar uzağım :KK70:
O zaman dubleks alalım, daha iyi olur he he

aaa o eski zamandaydı altini tak gelini eve getir işini gorsun.

Simdiki gelinler; Altıni mı alsınlar, dugunumu yapsinlar, ev alsinlar kira odeyemem, mobilya alsinlar borc yapamam, ev uzakta olsun, benden destur alamadan evine adım atamasinlar, kocam bana sormadan (haber vermeden degil izin almadan) onlarla gorusmesin.

Daha bitmedi evlilik teklifim pırlantayla edilsin instagtamda paylasacagım. mobilyalarım saray yavrularina layik olsun sonucta gelin evi yine instagtamda paylasacagim.

bir oğlum var 1 i yolda simdiden korkuyorum buradaki gelinleri okudukca.

Allah iyi insanlarla karsılastirsin.

Back
X