• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün düğün tarihi acil yardım???

ayazz

aşkı için sabrediyo..
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
1.770
0
116
Kocaeli
Arkadaşlar ben 5 senedir evlenmeyi bekliyorum,2 senedir nişanlıyım düğünü temmuz gibi düşünüyo aileler ama ben ramazanıda evde geçirmek istiyorum,çünkü ramazanda yeni evli olmuş olcaz ...beklemeyede takatimiz kalmadı artık her arkadaş evlendiğinde hüzün dolu oluyoruz ama ramazanıda geçirebiliriz sizce ne yapmalıyım bekliyim mi yoksa temmuzda düğünü yapalım mı?Ramazandan sonra olursa eylül sonu ekim başı gibi olur,balayına yinede gidilir o tarihte...aslında onca sene bekledim olsun artık en çok bunu istiyorum....Yinede bir sürü tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerine çok ihtiyacım varopuyorumnanaktan

Hiçbirşey anlamadım..
Temmuz geç mi yani,erken mi yoksa..
Ramazandan önce evlenmek istiyorsanız zaten temmuz ramazandan önce??
ee ramazan da yeni evli olunca ne oluyor,cinsellik için mi söylediniz..
Ayy tek kelime anlamadım ya...

eğer doğru anladıysam;
o kadar bekledım ramazan da geçsin öyle evleneyimki mübarek ayı evimde ibadetle geçiriyim diyorsunuz..
doğru mu?

sizin tercihiniz..dilediğiniz gibi yapabilirsiniz..
aileler mi karsşı?

benım de temmuzda düğünüm olcak. ben ibadetimi kocamla da yapabilirim. Allah kısmet ederse onla da orucumu tutabılırım diye düşündüm.ramazanı geçirmeyi gerekli görmedım ama dedim ya tercih meselesi bu..

Hiçbirşey anlamadım..
Temmuz geç mi yani,erken mi yoksa..
Ramazandan önce evlenmek istiyorsanız zaten temmuz ramazandan önce??
ee ramazan da yeni evli olunca ne oluyor,cinsellik için mi söylediniz..
Ayy tek kelime anlamadım ya...

ya gerçekten çok anlamsız yazmışımkafamçokkarıştı temmuzda istiyo aileler düğünü çok uzamasın diye.bense rahat rahat ibadetlerimi yapabilmek için temmuz değilde ramazandan sonra yapmak istiyorum...yani eylül sonu ekim başı gibi olsun istiyorum düğün.ramazanı atlattıktan sonra..ama çok uzamış olcak tarih..herkes gereksiz bi an önce evlenin diyo,bende karar veremedim yersiz mi bu düşüncem diye sizlere sordum..

eğer doğru anladıysam;
o kadar bekledım ramazan da geçsin öyle evleneyimki mübarek ayı evimde ibadetle geçiriyim diyorsunuz..
doğru mu?

sizin tercihiniz..dilediğiniz gibi yapabilirsiniz..
aileler mi karsşı?

benım de temmuzda düğünüm olcak. ben ibadetimi kocamla da yapabilirim. Allah kısmet ederse onla da orucumu tutabılırım diye düşündüm.ramazanı geçirmeyi gerekli görmedım ama dedim ya tercih meselesi bu..

evet arkadaşım doğru anlamışsın ( her ne kadar ben anlamsız yazmış olsamda )düşündüğüm tam olarak bu o kadar bekledim mübarek ayıda ihya ederk geçirebilirim..ama aileler istemiyo bi an önce olsun istiyo o yüzden kafam çok karıştı benimde ne yapıcağımı bilmiyorum...

Bence evliyken de ibadet edersiniz hem eşiniz de sizin gibi inançlı biriyse bunun keyfini de birlikte yaşamış olursunuz.
Üstelik bu sene olmazsa seneye gene evli olacaksınız.
Son olarak şunu da düşünün tam düğün öncesi ev, düğün, gelinlik hazırlıkları ramazanda yeni evli olmaktan daha zor ve yorucu olur.
Mutluluklar.

Bence evliyken de ibadet edersiniz hem eşiniz de sizin gibi inançlı biriyse bunun keyfini de birlikte yaşamış olursunuz.
Üstelik bu sene olmazsa seneye gene evli olacaksınız.
Son olarak şunu da düşünün tam düğün öncesi ev, düğün, gelinlik hazırlıkları ramazanda yeni evli olmaktan daha zor ve yorucu olur.
Mutluluklar.
[/QUOT

Çok Haklısınız ama her kafadan bi ses çıkınca insan ne yapıcağını şaşırıyo,öte yandan senelerdir bekliyorum...daha fazla beklemenin anlamı yok aslında...inşallah herşeyin hayırlısı olur..çok teşekkür ederim..opuyorumnanaktan

ya gerçekten çok anlamsız yazmışımkafamçokkarıştı temmuzda istiyo aileler düğünü çok uzamasın diye.bense rahat rahat ibadetlerimi yapabilmek için temmuz değilde ramazandan sonra yapmak istiyorum...yani eylül sonu ekim başı gibi olsun istiyorum düğün.ramazanı atlattıktan sonra..ama çok uzamış olcak tarih..herkes gereksiz bi an önce evlenin diyo,bende karar veremedim yersiz mi bu düşüncem diye sizlere sordum..

ibadetlerinizi rahat yapabilmek için her ramazan ayı öncesi boşanıp ramazan sonrası düğün yapmayacaksınız değil mi:lepi:

ibadetlerinizi rahat yapabilmek için her ramazan ayı öncesi boşanıp ramazan sonrası düğün yapmayacaksınız değil mi:lepi:

tabiki hayır...sonuçta yeni evlenmiş olunuyo...sanırım yanlış anlamışsınız....

bende yeni gelindim 1 ay falan sonra ramazan girmişti ne sakıncası olabilrki
aksine çok güzeloluyo bence birde yeni gelinsin herkes iftara davet etmişti beni

Niye evlenenler ibadetlerini yapamıyor mu??
Biz ramazandan 1 hafta önce evlenik, ramazana kadar da balayımızı yaptık, sonra gelip evimize ramazanı yeni evli olarak geçirdik, beraber sahurumuza kalktık iftarımızı açtık... Hemen hemen her akşam ya biz birilerine iftara davetlidik ya da ben birilerini çağırmıştım...
Böylece çook güzel hem mutlu hem kalabalık bir ramazan geçirmiştik...
Yeni evli olmak ibadetlerini niye etkiliyor o kısmı pek anlayamadım....

canım o kadar sene beklemişssin ne güzel işte ailelerde temmuzda olsun diyosa yapın bence temmuzda,hem eşin ailenden daha yakın olacak sana artık o yüzden ramazanı evimde geçireyim diye gereksiz bir düşünceye kapılma sonuçta istedğin sürece ibadetini heryerde yapabilirsin serbest

5 dakika bile beklemem ben...
ne yanii evlendikten sonra her sene ramazan olmayacak mi sanki..evinin duzenini kur biran oncee kizdirmaaa bizii daha fazlaaavereliniortak

Hepiniz çok haklısınız,senelerdir yuvamız kurulsun diye bekliyoruz...İnşallah rabbim gösterir artık o günleri...her kafadan bi ses çıkınca benimde kafam karışmıştı...sağolun kızlar kendime getirdiniz beni...alkisalkisalkis

düğünü ramazandan sonra yaparsanız çok sıkışırsınız söyliyim, oruçlu oruçlu havalrda sıcak olacak bence iyi düşün temmuz en mantıklısı

Hepiniz çok haklısınız,senelerdir yuvamız kurulsun diye bekliyoruz...İnşallah rabbim gösterir artık o günleri...her kafadan bi ses çıkınca benimde kafam karışmıştı...sağolun kızlar kendime getirdiniz beni...alkisalkisalkis

yani ramazandan once evlenmeye karar mi verdinn..
mutluluklar dilerim canim hersey gonlunce olsun..

ben de temmuzda evleniyorum inşallahhhhhhhihoyyyt yani ramazandan önce ve hiççç seninki gibi bir düşüncem olmadı bir an önce evlenim her şey düzene girsin istiyorummm. hem birlikte sahura kalkmak yemek yapmak oruç açmak daha güzel olur yani hiç bekleme bence. mutluluklar şimdidenna.s.

Kafanın karışması bence anlamsız
biran önce yuvanı kur hayatını düzene sok hem bekleyecek sabrımız kalmadı diyosun hemde uzatıyosun.Boşver sen çevreni temmuzda yap düğününü rayına oturur hem ozamana kadar.
Senden daha kötü durumda olanlar var mesela ben 9 senedir bekliyorum artık bardağın ağzında sabrımız senin hissettiklerinin fazlasını hissediyoruz ama yine Nisana kadar beklemek zorundayız.Aileler haziranda olsun diyo biz inatla nisan diyoruz.Bakalım ne olucak.
MUTLULUKLAR DıLERıM......

Back
X