Düğün tarihim

• Konu Sahibi Konu Sahibi ayzm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ayzm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
118
0
46
Ankara
Kızlar merhaba yaklaşık 5 senedir süren bir ilişkim vardı askerlik falan derken 5. Seneye girdik allahın izniyle çok da mutluyuz ve 2 senedir sözlüyüz sözlüm gerçekten harika bir insan neyse gelelim konuya allahın izniyle 16 nisanda büyük nişanımız var düğün tarihi olarak da eylül 2011 kararı alınmıştı geçen akşam kayınpederim babama düğünü eylülde yaparlarsa borçla olacağını söyledi 1 sene daha bekleyelim borçsuz herşeylerini yapıp yerleştirelim dedi şimdi bir tarafım tamam diyor çok haklı ama bir tarafım daha 1 sene var diyor çok uzun geliyor zaten askerden de yeni geldi 15 ay koskocaman 15 ay onsuz kaldım
kayınpederim üzüldüğümü görünce üzülme kızım istiyoran eylülde yaparız düğününüzü dedi ama yok babacım dedim
benim ablam 3 sene nişanlı kaldı belki daha uzun ayrıldılar sonra şimdi evli:)babam çok üzüldü çok yıprandı anlatamam akrabalarımız bunu okadar ayıpladılar ki...rabbim yaşadıklarımızı yaşatmasın kimseye...şimdi anlayacağınız babam korkuyor ve çekinceleri var ikiarada kaldım onlarada 1 sene geç diyemiyor doğal olarak kız tarafı((ne yapmalıyım

Evlilikte borç en korktuğum şey bende 2 seneme mal olsada herşemi denkleştirip evlenmek istiyorum rahat başlayayım diyorum.Bence birsene beklemenizde problem yok kayınpederiniz güzel düşünmüş.

Sonuçta 5 senedir berabermişsiniz geleceğe yönelik hiç mi birikim yapmadınız. Ani bir şekilde evlenmiyosunuz çünkü? :26:

canım naparsan yap borçsuz evlenmeye çalış. ben evlendiğimde hiç borcum yoktu, eve girince anlıyo insan nasıl bi rahatlık olduğunu. onunla herşeye razıyım filan diyo insan tabiki öyle ama rahat ve sıkıntısız olmak ayrı bi güzellik. o halde zorlandığımız oldu.

bencede bekleyin
borçla evlilik zor.belki 1 sene biraz hasretlik çekersiniz ama evliliğinizde o bir senenin acısını fazlasıyla ve rahatlıkla çıkarırsınız.kafanızda rahat olur istediğiniz gibi evliliğinizi yaşarsınız sizi bağlayacak borçlarınızda olmaz

hayırlı işte acele etmek lazım demiş atalarımız.
bence fazla uzatmayın.eşin işini eline alırsa, sende çalışıyorsan borçlarda ödenir taksitlerde.
1 sene bekletmekteki maksatları borçsuz düğün yapmak mı? inan bana yine borç olacak.borçtan kaçış yok.ha öyle ha böyle. sende herşeyin makulune bakarsın.pahalısı önemli mi?sevgi, muhabbet olsun.iş olsun çalışılsın herşey zamanla yoluna girer nasılsa.
biz eşimle 3 yıl çıktık.çeyiz namına 1 iğnem yoktu.askerden geldiğine ilk maaşyla istemeye geldiler. 3 ay sonra 3 aylık maaşıyla nişan yapıldı. 6 ay sonra düğün. 1 sene taksit ödedik.ailelerden hiç destek görmedik.salonun parasını takılan paralarla ödedik. oh dedim salon sahibine mahcup olmadık :) eve geldik evde birton eksik. yolluk yok.perde eksik. ama mutluyduk. birlikteydik. işte bu herşeye değer dedik. Allah yuva kurana yardım ediyor.biz sıfırdan bu hallere geldik.çok şükür. yaza 3. senemiz bitecek. çıkarken 2010 da anca yaparız düğünü diyorduk:) herşey oldu bitti.yuvamıza kurduk birlikte. evet eksiklerim vardı ama azla yetinmeyi bildim. herşeyin az maliyetlisini ama gönlümce olanını kimseye muhtaç olmadan aldım.darısı sizin başınıza.mutluluğunuz daim olsun canım

Son düzenleme:
Allah tamamına erdirsin canım.
Ben de fazla uzatmamak taraftarıyım.1 senede net olarak değişecek birşey varsa bilemem.Kredi borçları bitecekse veya bir yer filan satılacaksa o başka ama biraz toparlanalım diye bekleteceklerse anlamı yok.
Fazla borçlanmadan,daha az harcayarak pekala evlenebilirsiniz.Ne bileyim mesela düğünü daha az kişiyle uygun bir yerde yaparsınız.Öncelikle belli başlı,ana ihtiyaç olan eşyalara yönelirsiniz.Onları da uygun fiyatlı olanlardan seçersiniz.
Kayınpederin sana açık kapı bırakmış zaten,çekinme fikrini söyle bence.

Askerden yeni gelmiş sözlünüz daha çok yeni
Biraz kendini toplaması gerek.
Uzun dönem yada kısa dönem askerlik zor.
Ancak bu psikolojiden çıksa daha iyi olur sözlünüz ve sizin için.
Beş yıl sizin sorunsuz yıllarınızdı
Bundan sonra zorlu yıllar önünüzde (geçim evi döndürme)
Onun için hem maddi hem manevi açıdan bir sene beklemelisin.

1sene birşey değil bence bekle cnm tamam onu çok özlemişsn ama borçlu olup birbrinizi yıpratıcanıza bence 1sene daha sabret

ah canım kayınpederın ıyı bı ınsana benzıyo yanı dırek bu sene olmaz felan dememıs ıstersenız demıs adam haklı aslında sızın ıcın dıyo hem borcsuz olur hem rahat olur,sen nısanlımı 15 ay askerde bekledım dıyosun ama sımdı askerde degıl daha cok gorusursunuz,1 sene uzayınca mıllete noluyo Allahım ya

allah razı olsun kayınpederim gerçekten çok iyi:))ve evet 1 sene beklemeyle tabiiki bişey olmuyor tamam çok özledim evlenmek istiyorum falan ama sorun bu değilki sorun babamın çekinceleri ve benim iki arada kalmam
cevapladığın için de çok teşekkür ederim

Sonuçta 5 senedir berabermişsiniz geleceğe yönelik hiç mi birikim yapmadınız. Ani bir şekilde evlenmiyosunuz çünkü? :26:

evet canım geleceğe yönelik birikimler yaptık fazlasıyla ben kendi birikimimle çeyizlerimi aldım allaha bin şükür sözlümde askerde kullandı birikimini

Bence beklemeyın canm bunu en ıyı ornegı benım dugun bu elbette borcla olucak odersınız merak etme bence aılenı de dusun bende 2009 da sozlendım 2010 mayıs ta nısanlandım hala da nısanlıyım guya nısan ayında dugun yapcaklardı onlarıda anlıyorum dugun yapmak zor ama herseyın ustesınden gelınır daha dogrusu senın ne ıstedıgın onemlı hersey sana baglı......

evet canım geleceğe yönelik birikimler yaptık fazlasıyla ben kendi birikimimle çeyizlerimi aldım allaha bin şükür sözlümde askerde kullandı birikimini

Anladım canım askerde kullanması iyi olmamış tabi keşke o birikimi bir kenarda dursaydı askerde ailesi para gönderebilseydi daha iyi olurdu sizin için evlenirdiniz asker dönüşü. Bayadır da birlikteymişsiniz ben böyle 5 yıl ve üstü ilişkilerde uzun süre nişanlı kalınması taraftarı değilim pek sonuçta bir iki yıllık bir şey değil zaten 5 yıl beklemişsiniz o 1 yıl başkalarına çok az gelebilir ama böyle yıllarca evlenmeyi bekleyen çiftler için inanın çok uzun. Benim de 3 yıllık bir ilişkim var üniversite son sınıftayız ama anca 3 yıl sonra filan evlenebilicez şu an hiç birikimimiz yok çünkü. İşe girip bir iki yıl para biriktirmemiz lazım. Sizin aileleriniz de ellerinden geleni yapsınlar siz de biraz isteklerinizi düşürün ne bileyim 4 milyarlık koltuk takımı yerine 1,5 2 milyarlık olanlardan bakın şimdilik ilerde durumunuz düzelince evliliğiniz ilerledikçe istediğiniz gibi döşersiniz evinizi.

Ne kadar beklersen bekle borçsuz evlilik görmedim ben hiç çevremde. 1 sene daha beklemek bu bağlamda bana gereksiz ve saçma geliyo. Kayınpederiniz kendine göre mantıklı olanı düşünmüş belki ama diğer taraftan senin babanın düşünceleri de önemli ve en önemlisi senin ne istediğin önemli. Evlenecek olan sen ve nişanlın buna aileleriniz değil siz karar vericeksiniz. Sen borca harca katlanırım çalışır eşimle üstesinden geliriz diyorsan hiç bekleme. Biz ailelerimizden destek almadan evlendik herşeyi kendi gücümüzle yaptık 6 ay içinde evlendik. Ama açta kalsak tokta kalsak Allaha şükür şikayetimiz yok çünkü biz böyle istedik. 1 sene daha bekleseydik daha mı iyi olurdu bence olmazdı birlikte olmak herşeye değer el ele verdikten sonra borçta harçta biter

hayırlısı olsun canım. bir baba tabi ki bu sürecin en kısa olmasını ister..

kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için
artık hayırlısı olsun diyoruz:)
nişanlım güne girdi ilk günden gelen parayla beyaz eşyalrı alacağız inşallahhh
ikinci günlede koltuk oturma gurubu falan...
olacak ya becerebileceğiz bununda altından kalkacağız biliyorum
işin engüzel tarafı da nişanlımın ailesinin beni benim aileminde nişanlımı çok sevmesi
kayınpederime gelince yok adamcağızın elinde biliyorum canı sağolsun sonuna kadar daha yaşımız küçük allahın da izniyle yaparız herşeyi

canım rabbim bozmasın mutluluğunuzu inşallah
herşeyin üstesinden gelebilmşsiniz darısı başımıza:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…