merhaba arkadaslar.bir konuda yorunlarınıza ihtiyacım var. görümcemle ayni ay icinde evleneceğim. once
bizden önceye almaya çalıştı ama nisanlim kabul etmedi anne ve babasi ona sor demisler. daha doğrusu babası , kv görümcem ne derse onu yapar. sonra daha nisanlari olmadan ve bize sorulmadan iki hafta sonraya düğün tarihi alınmış.bu arada durumları hic iyi degil takılara varıncaya kadar her seyi biz yapacağız. anlatılacak cok sey var ama su dugunlerin ust üste gelmesi konusunda bencil mi davranıyorum. bir de anne kizina ne kadar duskunse ogluna da o kadar umursamaz, hicbir seye karismiyor. ne yaparsak siz bilirsiniz diyor. arada buyuklerib destegi ve yonlendirmesinin doğru olacağinı dusunuyorum. bir de sanirim yine zorlanmalarini istemem de bizden ne kadar kısarsa durum yok deyip kenara cekiliyor ailem de bu yuzden hibir sey yaptirmiyor ama kızı icin elinden geleni yapıyor bu yuzden nisanlimla kirginliklari var ben de kirginim ama belli etmiyorum, aralarında kalıyorum biraz.ne yapmam nasıl davranmam gerektiği konusunda kararsız. kalıyorum.
Merhaba ,
İki kardeşin peş peşe düğününün olmasında abes bir durum bulunmuyor. Belki ertelemek görümceniz için daha fazla soruna sebep olacaktı bilemezsiniz. Nişandan feragat etmiş olabilir.
Kendi takılarınızı nişanlınızla beraber alacaksınız sanırım. Ailelerin ayakları üzerinde durması için büyütüp okuttuğu çocuklarının kendi gelirleriyle evlenmeleri de gayet doğal bence.
Düğünlerin üst üste gelmesine takılmamalısınız. Kendinizi görümcenizin yerine koyun.
Şimdiden hem size hem görümcenize mutluluklar dilerim. Sağlıcakla kalın.
Merhaba ,
İki kardeşin peş peşe düğününün olmasında abes bir durum bulunmuyor. Belki ertelemek görümceniz için daha fazla soruna sebep olacaktı bilemezsiniz. Nişandan feragat etmiş olabilir.
Kendi takılarınızı nişanlınızla beraber alacaksınız sanırım. Ailelerin ayakları üzerinde durması için büyütüp okuttuğu çocuklarının kendi gelirleriyle evlenmeleri de gayet doğal bence.
Düğünlerin üst üste gelmesine takılmamalısınız. Kendinizi görümcenizin yerine koyun.
Şimdiden hem size hem görümcenize mutluluklar dilerim. Sağlıcakla kalın.
Bakın ben kendi düğünümü eşimle kendim yaptım. Burda aileler düğünleri yapacak diyen insanlara da güldüm geçtim, bir kısmı ile tartıştım. Ama şunu biliyorum düğün borçla yapılıyor. Ve düğünde takılan takılar ilk aylarda ilaç gibi geliyor. Salondur mobilyadır her şeyi kendiniz alınca o altınlara bel bağlıyorsunuz. Bırakın aynı ayı yakın aylarda bile düğün olunca da erkek tarafından takılan takılar baya bir azalır. O altınlar ki ilerde bir arabanın ön taksidi oluyor, eğer daha da fazla takıldıysa eve bile peşinat oluyor. Kimse kimsenin rızkına engel olmasın bence. Yani bir durum olur. Öyle denk gelir, yapacak bir şey olmaz anlarım ama burda bariz bir ben önce evlenicem yarışı var. Eğer ki bir erkek kendi annesine kırılıyorsa cidden orda bir çifte standart vardır. Yoksa erkekler kolay kolay annelerine kırılmazlar.
Merhaba ,
Düğünde takılan takı geleneklerle gelen bir borçtur. Şayet sizin aileniz daha önceden takı taktı ise iade i ziyarete gelerek genelde borç ödeme duygusuyla insanlar takı takar. Dolayısıyla bugün gelen altını sizde ilerde size gelenlerin düğünü , sünneti gibi davetlerinde takmış oluyorsunuz.
Lütfen kırılmayın , bu benim bakış açım. Durumu iyi iken diyelim bu insanlar takı taktı akrabalarına , ancak madden o insanların şu anda takı takacak durumu olmayabilir.
Belki de önce evleneceğim yarışı değildir yaşanan. İçinde olmadan hiç birimiz bilemeyiz ki. İllaki gelen takı azalır düşüncesi var ise kimse kimsenin kısmetine engel olamaz derler.
Düğün , dernek gibi mutlu günlerde benim için aslolan sevdikleriyle insanların bir arada olması ve mutluluğu paylaşmasıdır. Mutluluk paylaştıkça çoğalır.
Umarım ki insanlar artık takı ve takıdan gelecek tutar beklentilerinden vazgeçerler. Düğün gibi güzel bir günde askıya bakan gözler değil de birbirine bakan gözler görürüz. Ailesi ve sevdikleriyle doyasıya eğlenen
Evli misiniz? Düğününüzü aileniz mi yaptı? Çünkü hayatta perde halı kaç liradır? Evindeki avizelere kaç lira verilmiş bilmeyen bir sürü arkadaşımın romantikliğinde yazılmış bir yazı sizinkisi. Ben de böyle romantik şeyler düşünürdüm. Ama eğer ki düğününü ailen değil de kendin kısa kısa yaptıysan. İlk aylar kredi kartlarını kapatmak için nerden kıssak diye çabaladıysan, kuaförde ödeme yaparken uzattığın her kredi kartının limiti dolmuşsa biraz gerçekçilik katıyor bu sana. Yani düğün zamanı oynamaktan altınları pek düşünmüyorsun ama hazırlık sürecinde çektiğin kredilerde, bunları nasıl öderizler de aklına gelmemesi mümkün değil. Tabiki de aşk mı para mı dersek aşk. Ama o aşkı birazcık daha rahat yaşamak varken nedir birbirini zor durumda bırakma çabası. Maddi imkansızlıklarda çocuk evlenicekse aile hiç bir şey yapmasa bile eften püften harcamalar oluyor. İnsan kendi abisine acımıyorsa ailesine acımalı. Bakın yıllarca nişanlıdır, ya da yaşı geçiyordur daha fazla vakit kabetmek istemiyordur anlarım. Ama ben konudan böyle bir hissiyat almadım.
merhaba arkadaslar.bir konuda yorunlarınıza ihtiyacım var. görümcemle ayni ay icinde evleneceğim. once
bizden önceye almaya çalıştı ama nisanlim kabul etmedi anne ve babasi ona sor demisler. daha doğrusu babası , kv görümcem ne derse onu yapar. sonra daha nisanlari olmadan ve bize sorulmadan iki hafta sonraya düğün tarihi alınmış.bu arada durumları hic iyi degil takılara varıncaya kadar her seyi biz yapacağız. anlatılacak cok sey var ama su dugunlerin ust üste gelmesi konusunda bencil mi davranıyorum. bir de anne kizina ne kadar duskunse ogluna da o kadar umursamaz, hicbir seye karismiyor. ne yaparsak siz bilirsiniz diyor. arada buyuklerib destegi ve yonlendirmesinin doğru olacağinı dusunuyorum. bir de sanirim yine zorlanmalarini istemem de bizden ne kadar kısarsa durum yok deyip kenara cekiliyor ailem de bu yuzden hibir sey yaptirmiyor ama kızı icin elinden geleni yapıyor bu yuzden nisanlimla kirginliklari var ben de kirginim ama belli etmiyorum, aralarında kalıyorum biraz.ne yapmam nasıl davranmam gerektiği konusunda kararsız. kalıyorum.
Elin kızının düğününü siz yapacaksınız ve düğün tarihine mi takıldınız?
Görümcenin düğününü mü yapıcaklarmış? Ben kendi düğünlerinde herşeyleri kendileri yapıcak sandım.
Yukarda öyle yazıyo valla :)
Yukarda öyle yazıyo valla :)
ben o cümleden kendi düğünlerini yapacaklarını anladım canım
Tekrar okudum sanırım yanlış anlamışım abla ben :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?