düğün tarihim

blueest

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
497
384
303
merhaba arkadaslar.bir konuda yorunlarınıza ihtiyacım var. görümcemle ayni ay icinde evleneceğim. once
bizden önceye almaya çalıştı ama nisanlim kabul etmedi anne ve babasi ona sor demisler. daha doğrusu babası , kv görümcem ne derse onu yapar. sonra daha nisanlari olmadan ve bize sorulmadan iki hafta sonraya düğün tarihi alınmış.bu arada durumları hic iyi degil takılara varıncaya kadar her seyi biz yapacağız. anlatılacak cok sey var ama su dugunlerin ust üste gelmesi konusunda bencil mi davranıyorum. bir de anne kizina ne kadar duskunse ogluna da o kadar umursamaz, hicbir seye karismiyor. ne yaparsak siz bilirsiniz diyor. arada buyuklerib destegi ve yonlendirmesinin doğru olacağinı dusunuyorum. bir de sanirim yine zorlanmalarini istemem de bizden ne kadar kısarsa durum yok deyip kenara cekiliyor ailem de bu yuzden hibir sey yaptirmiyor ama kızı icin elinden geleni yapıyor bu yuzden nisanlimla kirginliklari var ben de kirginim ama belli etmiyorum, aralarında kalıyorum biraz.ne yapmam nasıl davranmam gerektiği konusunda kararsız. kalıyorum.

Son düzenleme:

Merhaba ,

İki kardeşin peş peşe düğününün olmasında abes bir durum bulunmuyor. Belki ertelemek görümceniz için daha fazla soruna sebep olacaktı bilemezsiniz. Nişandan feragat etmiş olabilir.

Kendi takılarınızı nişanlınızla beraber alacaksınız sanırım. Ailelerin ayakları üzerinde durması için büyütüp okuttuğu çocuklarının kendi gelirleriyle evlenmeleri de gayet doğal bence.

Düğünlerin üst üste gelmesine takılmamalısınız. Kendinizi görümcenizin yerine koyun.

Şimdiden hem size hem görümcenize mutluluklar dilerim. Sağlıcakla kalın.

Ben olsam kendi düğünümü kendim yapar onlardan da bir şey beklemezdim ama kocaman bir AMA görümcemin düğününe de çöp bile almazdım. Ne halleri varsa görsünler. Bana güvenip evleneceklerse benim elimin biraz toparlanmasını da bekleyecekler. Benden bir şey bekleyen adam benim düğün günümün içine etmez. Sonuçta düğünlere takı takarken aynı ay içinide iki düğün olunca insanlar zorlanıyor. Aynı aileden olursa takacaklarının yarısını ona diper yarısını diper kardeşe takabiliyorlar. Yani size takılacakları bile azaltmış oldular bu durumda. Kayınvalidenin de siz bilirsiniz demesi benim hoşuma gider. İnan bak kafan daha rahat oluyor. Evet her şeye sen koşturuyorsun ama her anında kendi emeğein çaban oluyor. Her ayrıntıda kendi zevkin oluyor. Güzel oluyor.

Ay bizimde öyle bi sorun vardı biz görümce evlencek diye onların düğünden 6 ay sonraya düğün tarihini almıştık. İlgi bölünücek bi aile kızına mı yetişcek oğluna mı. Her şeyiniz ister istemez kıyaslanıcak. Bide sizi peek önemsemiyolar habire kızlarının mutlulugnu düşünüyolar allah size sabır versin valla yapcak bişey yok mecbur kafaya takmadan devam etceksiniz. Yoksa benim gbi paranoyak olursunuz nişanlım bana piskpat demeye başladı bile

doğru. bunları sorundan sayma bence canım. allah mesut etsin
takı tokadan, düğün tarihinden daha önemli sorunlar olabiliyor nişanlıyken ve evlendikten sonra.
biraz kıskançlık yaşıyor olabilirsiniz karşılıklı olarak görümcen ve senin aranda. bu da kaçınılmazdır belki de.
düğün için acele etmesinin geçerli bir nedeni vardır kendince mutlaka.
takılar içinmi sizden önce evlenmeye çalıştı diye düşünüyorsun. haklı olabilirsin
ama dert değil canım, canını sıkmana değmez inanki
mutluluklar dilerim

Bakın ben kendi düğünümü eşimle kendim yaptım. Burda aileler düğünleri yapacak diyen insanlara da güldüm geçtim, bir kısmı ile tartıştım. Ama şunu biliyorum düğün borçla yapılıyor. Ve düğünde takılan takılar ilk aylarda ilaç gibi geliyor. Salondur mobilyadır her şeyi kendiniz alınca o altınlara bel bağlıyorsunuz. Bırakın aynı ayı yakın aylarda bile düğün olunca da erkek tarafından takılan takılar baya bir azalır. O altınlar ki ilerde bir arabanın ön taksidi oluyor, eğer daha da fazla takıldıysa eve bile peşinat oluyor. Kimse kimsenin rızkına engel olmasın bence. Yani bir durum olur. Öyle denk gelir, yapacak bir şey olmaz anlarım ama burda bariz bir ben önce evlenicem yarışı var. Eğer ki bir erkek kendi annesine kırılıyorsa cidden orda bir çifte standart vardır. Yoksa erkekler kolay kolay annelerine kırılmazlar.

Son düzenleme:

Merhaba ,

Düğünde takılan takı geleneklerle gelen bir borçtur. Şayet sizin aileniz daha önceden takı taktı ise iade i ziyarete gelerek genelde borç ödeme duygusuyla insanlar takı takar. Dolayısıyla bugün gelen altını sizde ilerde size gelenlerin düğünü , sünneti gibi davetlerinde takmış oluyorsunuz.

Lütfen kırılmayın , bu benim bakış açım. Durumu iyi iken diyelim bu insanlar takı taktı akrabalarına , ancak madden o insanların şu anda takı takacak durumu olmayabilir.

Belki de önce evleneceğim yarışı değildir yaşanan. İçinde olmadan hiç birimiz bilemeyiz ki. İllaki gelen takı azalır düşüncesi var ise kimse kimsenin kısmetine engel olamaz derler.

Düğün , dernek gibi mutlu günlerde benim için aslolan sevdikleriyle insanların bir arada olması ve mutluluğu paylaşmasıdır. Mutluluk paylaştıkça çoğalır.
Umarım ki insanlar artık takı ve takıdan gelecek tutar beklentilerinden vazgeçerler. Düğün gibi güzel bir günde askıya bakan gözler değil de birbirine bakan gözler görürüz. Ailesi ve sevdikleriyle doyasıya eğlenen

Evli misiniz? Düğününüzü aileniz mi yaptı? Çünkü hayatta perde halı kaç liradır? Evindeki avizelere kaç lira verilmiş bilmeyen bir sürü arkadaşımın romantikliğinde yazılmış bir yazı sizinkisi. Ben de böyle romantik şeyler düşünürdüm. Ama eğer ki düğününü ailen değil de kendin kısa kısa yaptıysan. İlk aylar kredi kartlarını kapatmak için nerden kıssak diye çabaladıysan, kuaförde ödeme yaparken uzattığın her kredi kartının limiti dolmuşsa biraz gerçekçilik katıyor bu sana. Yani düğün zamanı oynamaktan altınları pek düşünmüyorsun ama hazırlık sürecinde çektiğin kredilerde, bunları nasıl öderizler de aklına gelmemesi mümkün değil. Tabiki de aşk mı para mı dersek aşk. Ama o aşkı birazcık daha rahat yaşamak varken nedir birbirini zor durumda bırakma çabası. Maddi imkansızlıklarda çocuk evlenicekse aile hiç bir şey yapmasa bile eften püften harcamalar oluyor. İnsan kendi abisine acımıyorsa ailesine acımalı. Bakın yıllarca nişanlıdır, ya da yaşı geçiyordur daha fazla vakit kabetmek istemiyordur anlarım. Ama ben konudan böyle bir hissiyat almadım.

Görümceniz evlenme tarihinde tek başına değil bir de eşi var onunla karar almışlardır annesi nasıl karışsın. Ve kız evlat evlendirmekte zordur insan içine çıkarak kızını çeyizini tabii ki tam yapmak, yüzünü eğdirmemek ister. Durumları da iyi değilmiş. Karşı taraf yani kızının evleneceği kişi de borcun altına giriyordur eşyalar, düğün masrafları filan onlarda borç ödeyecekler. Şimdi aileler karışsa çok karıştı deniliyor, bu ailede size karışmıyormuş herşeyi istediğiniz gibi yapın diyorlarmış karışmasınlar kendi kafanıza beğeninize göre döşeyin. Hiçbir beklentiniz olmasın sonuçta büyütüp o yaşa getirmişler, o evde de siz oturacaksınız elbette borcu size ait olmalı. Sizin aileniz yönlendirsin sizi fikir versin o zaman. Ama 2 hafta arayla düğün olmasında bence sakınca yok zaten evlenecekler 6 ay sonra evlenseler de takılar bölünecek zaten. 2 hafta sonra bir düğüne katılacaksınız bu kadar. Takılan altınlarla filan artık eşya taksitlerini ödersiniz. Mutluluklar.

Hayır bekarım. O zaman fikrim olamaz mı ? Merak etmeyin romantik olamayacak kadar mantıklı hesap kitap bilen , ailesinin geçimini temin eden bir insanım. Neyin ne kadar olduğunu da bir evi çekip çevirmenin ne olduğunu da biliyorum öğrenilmek istenen buysa. Abimin düğün zamanını da yaşadım. Kuzenlerimin de.

Cebinize girmeyen paranın hesabı yapılmayacağı gibi , gelip gelmeyeceği belirsiz takılara göre hareket etmekte o kadar abes.

Görümcenin durumunu hiç birimiz bilmiyoruz. Kız belki yıllarca çalıştı kendine birikim yaptı çeyiz parası , düğün masrafı olarak. Nereden bilebiliriz ? Çifte düğün yapalım parasını erkek kardeşim ödesin mi denmiş. Hayır.

Ben her iki çifte de şimdiden mutluluklar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

biz derken? siz niye yapıyorsunuz onu anlamadım. valla şu durumu olmayana yardım eden ailelerden bi biz bulamadık heralde. kızın nişanlısının durumu yok diye size ne oluyor madem öyle oğullarına yapsınlar önce yani.

Elin kızının düğününü siz yapacaksınız ve düğün tarihine mi takıldınız?

Görümcenin düğününü mü yapıcaklarmış? Ben kendi düğünlerinde herşeyleri kendileri yapıcak sandım.

Yukarda öyle yazıyo valla :)

bellikiii görümce kıskanç oğaln ewlennce ewde kalırım sanıyorki hemen kendini ortaya atıyor....

kv her şeyi yapar kızına tabii he öyle olur zaten kızları daha öneme alıyorlar nedense oğlunu hiç takmıyor kadın...

kv de de şunu düşünüyor galiba "ben hiçbir şeyi esirgemiyorum kızımdan yapıyorum, onlarda kendi kızına yapsın" istiyor bence..... ömyle olur genelde ....

Gorumcesinin degil kendi dugunun herseyini yapacagini soyluyor. Karisik yazdigi icin anlasilamamis. Kendimiz derken de nisanlisi kendi dugunlerini yapacak yani mevzu o.

Ya ne sizi ne de nisanlanizi ilgilendirir insanlarin tercihleri. Kiz anasi babasi oyle uygun gormuslerse oyle olacak. Senin mudahil olma sansin yok. Kotu oldugunla kalirsin. Simdi abimin karisi gelecek de bana sunu soyle yap diyecek. Sikar biraz

Son düzenleme:
Tekrar okudum sanırım yanlış anlamışım abla ben :26:

karışık yazmış çünkü

bizim zamanımızda çift düğünler vardı,2 kardeşin düğünü aynı zamanda yapıllabilirdi ama şimdi gençlerimiz hoş karşılamıyor,aslında güzel oluyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…