Bu bana hanım eline bakmayacağını öyle sey olmayacağını söyledi
tamam bakmasın çeksin kredi ödesin.
evlendikten sonra da eve beş kuruş harcamayın.
bu lafını hatırlatın.
Yani benim düğünümde eşin dostun bana faidesi olmasi gerekirken, ben sirf desinler diye bu işi yapamam.Eşyan hazır olur, evin olur, araban olur en kötü birine sahip olursun.Yine böyle bir lükse kaçalim diyeyim.Ama yokken kredi çekip her şeyi halletmek neden?Ki biz 6 aylık sevgili değiliz bşr anda evlilik kararı alsak.Siz ne yaptınız peki sonuç olarak?Bende çok ısrar ettim düğün yapmayalım diye onu bırakın üstüne yemekli olacakmış düğünhep gösteriş merakı yüzünden bunlar tamamen külfet
Biriktirmek istiyorsanız herkes kendi hesabında biriktirsin,ortak biriktirmeyin şimdiden,ha illede kredi çekeceğim diye diretirse çek ama sen ödersin deyin,peki maaşı 100 bin borcu ödeyecek kadar iyi mi,hayır madem kredi çekecek eşyalar için çeksin en azından nakit almış olursun daha uygun olur senetle alırsanız fiyat yüksek oluyor biraz.Merhaba.Allah kısmet ederse ağustos gibi evlenmeyi düşünüyoruz.Ben bu günler için az az belli bir birikim yaptım.Erkek arkadaşıma da her zaman söyledim sen de az az başla diye.Oralı olmadı.Herhalde güvendiği anne baba desteği diye düşündüm.Üstelemedim.Araya onun sağlık sorunları girdi.Sağlık için de para harcadı uzunca cok normal olarak.Buraya kadar tamam.
Dün bana düğün için kredi cekeceğini, düğünün yemekli olmasını istediğini, benim ailemin sehirdişindan, onun akrabalarinin yurtdısından geleceğini, düğününde yaklaşık 25 bin lira tutacağından bahsetti.Ben de şiddetle istemediğimi söyledim.Daha ev eşyasini taksidine gireceğimizi, cok da bir 25 bin dökmek istiyorsa bunu evimizin düzülmesine harcamamiz gerektiğini söyledim.Zaten düğüncü,gösterişçi bir kiz değilim.Düğünü en az maaliyetle atlatalım, basit daha uygun bir düğün olsun madem ailen yardımcı olmayacak dedim.Ödeyecek olan bizken.
Ortak hesap açalım, her ay oraya maaşımızın büyük kısmını yatıralım ki düğüne kadar birikir zaten dedim.Ki ikimiz de aileyle yaşiyoruz öyle kira derdimiz falan yok.Bu bana hanım eline bakmayacağını öyle sey olmayacağını söyledi.Ve beni acayip kizdirdi.Ayrıca arabamiz da yok ve krediyi araba için cekeriz diye düşünüyorduk.Dediğim tek şey yemekli düğüne gerek yok, daha makule düğün işini kapatalım.Ama eşyaydı, arabaydı bunlar için çeksek gam yemem.Bana paragöz muamelesi yapti, kendi birikimin var tabi benim yok ondan böyle yapiyosun dedi.Ki ben gerçekten kendime araba almadim ulaşimin zor olduğu bir yerde çalişiyorum ki düğüne kendime düşeni kendim yapabileyim diye.Bana herkes böyle evleniyor diyor, iki senede hepsi ödenir gider diyor.Bilmiyorum ben hem düğün kredisi, hem eşya borcu, hem araba borcu .100 bin borçla mi evleneceğiz ya, ağustosa kaç ay var zaten sıksak birikir, var hiçten iyidir diyorum.Ben mi abartiyorum.İnanın bunaldım cidden.
Biriktirmek istiyorsanız herkes kendi hesabında biriktirsin,ortak biriktirmeyin şimdiden,ha illede kredi çekeceğim diye diretirse çek ama sen ödersin deyin,peki maaşı 100 bin borcu ödeyecek kadar iyi mi,hayır madem kredi çekecek eşyalar için çeksin en azından nakit almış olursun daha uygun olur senetle alırsanız fiyat yüksek oluyor biraz.
Bence de 25 binlik düğün fazla o kadar ihtiyacınız dururken ama hayali öyle bir düğün yapmaksa pek söylenecek bir şey yok.Karşılıklı bazı şeyler feragat edip çözebilirsiniz.Mesela arabayı biraz erteleyin o da düğünü biraz daha sadeleştirsin gibi.
Düğün de takilanlara mı guveniyor ne.
25 bin bi düğüne çok fazla onunla çoğu mobilyanızı alabilirsiniz.Yemekli olmayı versin düğün ne olacak.Size ödetmicem diyo ama onun maaşı krediye gidince sizin maaştan geçim sağlanacak o ne oluyo.Merhaba.Allah kısmet ederse ağustos gibi evlenmeyi düşünüyoruz.Ben bu günler için az az belli bir birikim yaptım.Erkek arkadaşıma da her zaman söyledim sen de az az başla diye.Oralı olmadı.Herhalde güvendiği anne baba desteği diye düşündüm.Üstelemedim.Araya onun sağlık sorunları girdi.Sağlık için de para harcadı uzunca cok normal olarak.Buraya kadar tamam.
Dün bana düğün için kredi cekeceğini, düğünün yemekli olmasını istediğini, benim ailemin sehirdişindan, onun akrabalarinin yurtdısından geleceğini, düğününde yaklaşık 25 bin lira tutacağından bahsetti.Ben de şiddetle istemediğimi söyledim.Daha ev eşyasini taksidine gireceğimizi, cok da bir 25 bin dökmek istiyorsa bunu evimizin düzülmesine harcamamiz gerektiğini söyledim.Zaten düğüncü,gösterişçi bir kiz değilim.Düğünü en az maaliyetle atlatalım, basit daha uygun bir düğün olsun madem ailen yardımcı olmayacak dedim.Ödeyecek olan bizken.
Ortak hesap açalım, her ay oraya maaşımızın büyük kısmını yatıralım ki düğüne kadar birikir zaten dedim.Ki ikimiz de aileyle yaşiyoruz öyle kira derdimiz falan yok.Bu bana hanım eline bakmayacağını öyle sey olmayacağını söyledi.Ve beni acayip kizdirdi.Ayrıca arabamiz da yok ve krediyi araba için cekeriz diye düşünüyorduk.Dediğim tek şey yemekli düğüne gerek yok, daha makule düğün işini kapatalım.Ama eşyaydı, arabaydı bunlar için çeksek gam yemem.Bana paragöz muamelesi yapti, kendi birikimin var tabi benim yok ondan böyle yapiyosun dedi.Ki ben gerçekten kendime araba almadim ulaşimin zor olduğu bir yerde çalişiyorum ki düğüne kendime düşeni kendim yapabileyim diye.Bana herkes böyle evleniyor diyor, iki senede hepsi ödenir gider diyor.Bilmiyorum ben hem düğün kredisi, hem eşya borcu, hem araba borcu .100 bin borçla mi evleneceğiz ya, ağustosa kaç ay var zaten sıksak birikir, var hiçten iyidir diyorum.Ben mi abartiyorum.İnanın bunaldım cidden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?