Düğün ve Sorunları

Evlenirken bu gösteriş için yapılan harcamaları anlamıyorum. Herşeyi ikiniz karşılayacaksınız fakat bütçenize uymayan yemekli düğün mü olacak ? Yemek konusunda hiç kimseyi asla memnun edemezsiniz. Çünkü kaliteli bir yemekli düğün nerden baksaniz 40-50 bin tl ye mal olur.

Evlenmek çok özel. Herkes düğününün,gelindiğinin en iyisi olmasını ister fakat şartlarında buna uygun olması gerekir.
Şahsi fikrim şöyle ki imkan varsa en kalitelisi yapılsın eğer imkan yoksa ve zorlayacak ise güzel,sade bi nikah ile de evlenilir.
Gelen insanlar sizin düğününüzü bitince unutur gider ama o borçla siz yaşayacaksınız.
Evleneceginiz kişi daha önce bu tarz bir sorumluluğun altına girmediği için beylik laflar ediyor.
Düğünü,kuaförü,gelinliği,ev eşyası zaten bi dünya para demek. Evliliğin ilk aylarında ev ekonomisini bilmediğiniz için zaten para idaresini yapamayacaksınız.
Düğünüme gelecek olan da bi zahmet karnını doyurup gelsin.

vizesi uçak bileti oteli konsolosluk ücreti aynı parayı buluyo hahahaha çok araştırdım

Çok ilginç. Genelde bu gösterişli düğünleri kızlar ister. Bir erkeğin bu kadar gösteriş meraklısı olması ve yüklü borç altına girmeye heveslenmesi?..
Başkalarının etkisi altında mı kaldı acaba?
Madem o kadar borç ödemeye meraklı ev alıp ödeyin en iyisi..

Kadın eline bakmam hatta çalıştırmam diyenler karıları işten çıkacak diye 3 buçuk atıyor şimdi..

Olmayan para ile dugun.kredi cekip yemekli dugun.nisanlini aklini yitirmis olmali.cok zengin olurda yapar hani resmen gosteris manyagi.mudahale edin bence.esya alin balayi yapin ama millet icin harcamayin yazik size.biz balayi yapmistik nikahtan snra superdi tavsiye edrim..

Bence o yemekli dügünü nisanlin degilde ailesi istiyordur. Erkeklerin affedersin akillari böyle islere pek calismaz. Büyüklere de danisirlar veya büyükler direk müdahele eder. Bizde dügünden önce hep böyle tartisma yasadik baskalarla. Biz kücük dügün istiyorduk, büyükler "ama biz kimi cagiricagiz o zaman" diye tutturdu. Halbuki gercek aile dostlari zaten hesapta vardi,ama olur olmaz insani cagirmadik. Mutfagimi yeni degilde ikinci el aldim (ismarlamaya zaman kalmadi birde aldigim yepyeni gibi duruyordu ama az para ödedik), "yeni gelin nasil ikinci el mutfak alir" denildi..bu nöyle uzadi. Biz kimsenin etkisi altinda kalmadan hem cok güzel bir dügün yaptik,hem evimizi dösedik. Ve inanirmisin dügün aksami tüm hesaplari da ödedik. Bir kurus borc yapmadan yuva kurduk. Ne ailemizi zora soktuk ne kendimizi. Ikimizde cakisiyoruz. Kredi cekseydik ödeyenilirdik ama ne geregi var ki elalem desin diye. Siz cizginizi bozmayin. Türkiyede yasalar nasil bilmiyorum ama Almanyada evlilikten önce cekilen krediler cekenin üstünde kalir. Nisanlin illaha kredi cekecekse kendi ceksin. Ama insanlarin anlamadigi abartarak eside zora sokuyorlar. Bu kadin olsun erkek olsun. Sizin tutumunuzu daha cok begendim ben

durumu olmayıp düğün yapanı anlamıyorum hiç. hele yemekli düğün 25.000 tl. o parayla neler neler yapılır...

anası babası dugune karışmıyor onun içinde seni bastırmak için kavga çıkarıyor
haberın olsun , bunların hepsi böyle

kız tarafı yıllarca çeyiz düzer
erkek tarafı dügün zamanı kredi çeker hepsini gelıne oğluna kitler ,
sonrada ortaya çıkar bak nasıl oğlan evlendırdım diye gögüs döver ,

kesinlikle karşı çık ,

düğünden sonra yıllarca borç ödeyemem sen neden birikim yapmadın yada annen baban neden hiçbir hazırlık yapmamış de

bakalım ne diyecek sana

daha şimdiden ortak hesap açmayın.
erkek arkadaşınızın düğün için çekeceği her krediyi birlikte ödeyeceksiniz. hiç boşuna ben ödeyeceğim zırvalarına girmesin.
sizin için en iyisi şu olurdu; henüz düğün tarihi alınmamış, erkek arkadaşınız istediği düğünü yapabilecek parayı toparlayana kadar evlenmeyin. ne zamanki parayı hazır eder ve bu yük sizi etkilemez, istediği gibi düğün yapar.
seninde birikimin çoğalmış olur bu arada.
naçizane tavsiyem birikiminin tutarını asla tam olarak söyleme, eksik söyle.

Benden sana abla tavsiyesi. Kredini cek en guzelinden arabani al. Sen zaten hanim parasi yemezsin bende evlenince arabamin taksitlerini oderim dersin.
Kendi ne b.k yiyorsa yesin. Ister 100 bine dugun yapsin.
Git gelinlik bak 10 bin begendim. Su esyayi bu esyayi istiyorum de. Nasilsa adam guveniyor kendine..
(Bu kadar kizmamin nedeni benim esimde ayni seyi yapti. 5 kurusumuz yokken tutturdu yenekli dugun diye.)

Tam bir "Ayranı yok içmeye ..."durumu..
Evlilikten bir haber bir eş adayı malesef..
Bazı şeyler imkan dahilinde olur..
Bugüne kadar bekar haliyle kenara 1 kuruş atamamis ama hem düğünü yemekli istiyor,hem araba alma planı var,hemde eşya dizecek,üstüne sizden de bir beklentisi yok..
Yersen tabi diyorum..

Kredi çekmesin de biriktirsin o zaman nişanlın.
Hazır parasıyla evlensin
Hem senin istediğin olur
Hem onun dediği gibi hatun parası yememiş olur.

Evlenmeden önce kredi çekip,
Aynı çatı altına girince o kredi ödeyecek
Sen eve bakacaksın.
Yine hatun parası yemiş oluyor yani bilgisi olsun.

Şu düğün dernek işleri bi bitse artık ya
Nikah dairesinde halledilse
Hem evlenene
Hem düğüne gitmek zorunda kalana eziyet bitse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…