- 13 Nisan 2014
- 202
- 43
- 118
- Konu Sahibi mihrihatun
-
Canim bn hersey yaptim bir kere dunya evine girecm yani bn eglnmiycksem kim eglnck ohhh mis hic pisman degil o kosusturmalar tatli geliyor insana pismandegilim hatira kaldi kameramanda vardi yarin cocuklarmla izlerim bak siz olmadan once filan bence yap canim
Ben yaptım ama yapmasam da olurmuş, çektiğim onca sıkıntı yanıma kar kaldı. Yapma bence yan
Düğünler e gitmem bile. Hiç pişman değilim . Kesinlikle nikah daha şık. Imkanimda vardi ama cok gereksiz geliyor. Aman düğün yapmadı demesinler diye yapıyorlar çoğu.
Nişanlınız da size uyuyorsa ilerde içimde kalır mı acaba diye o kadar para saçılmaz bence.
Ben düğün yapmadım, şimdi olsa yine yapmam, pişman değilim
Tercih meselesi, gönlünüzden ne geçiyorsa öyle olsun herşey inş, her iki taraf içinde.
İstememe rağmen zorla düğünüm oldu ve zorla bilmediğim zeybek falan oynattılar ki nefret ederim oynamadan ben doğma büyüme istanbulluyum ablamınki falan nikahla yemek beraber oldu restorantta çokta güzeldi. En azından benim düğünümde olduğu gibi lök lök alkol alınmadı düğünde sapıtıyor insanlar .. Tek kelime berbattı..
Girme cahille münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana,yada yazık olur adabına .. Mevlana
Hanımlar ben oynamayı sevmem toplulukta özellikle:) e ben düğünümde nasıl oynayacağım. Yakınlarda da evlilik planımız var. Düğün yapmasam pişman olur muyum? Ayrıca nişan kına falan da sade olsun taraftarıyım karşı taraf kabul ederse tabi bir de nikah yeter de artar bile. Ama keşke demek de istemiyorum. Var mı aranızda düğün yapmadım iyi de oldu diyen? :)
dugunum oldu ama simdiki aklim olsa asla ama asla yapmazdim sik bir kina yada nikah sonra verelini balayi dugunum yemekli caalgili cengili olmasina ragmen iki aile arasindaki surtusmaden dolayi malesef hep sinir ve stresli gecti isinacigi bende sevmem oynamayi ve gozlerin ustumde olmasi beni cok rahtsiz etti biran once su dugun bitsede kurtulsam artik dedim yeminlehaaa bide dugunden sonra milletin dedikodusuna hic deginmiyorum bile kim ne giymis nekadar takmis soyle olsa daha iyi boyle hic olmamis deleride yanima kar kalan tek sey acikcasi ben turk dugunlerini sevmiyorum pek tarzimin disinda gelisen olaylar ve bende cok irrti durdu sana tavsiyem egerki gereksiz buluyosan gercekten yapma git krallar gibi balayini yap o parayla millet zevk aliyo sadece sen degil emin ol bende oyle oldu sahsen 3 senelik evliyim ve ben dugun cdmi sadece 2 kere izledim dusun ikisindede sinir ve uzuntu disinda bisiy vermedi bana
Ben ist da yasiyorum, esim ank da, once ist da nikah, ank da dugun dedik, esim nikahi one alinca bari ist da da dugun olsun dedik. ist da kina+dugun, ank da dugun. kaynana tutturdu kinaya benim erkek akrabalarim gelecek. yahu diyoruz kina bayanlar arasi olur, erkek girmez, erkek girerse bayanlar ortami terkeder, yok benim bir tane oglum var ben onun kinasini istedigim gibi yapamayacak miyim. tutturdu kina kina kina kina....bin tane alternatif urettik, bin tane cozum urettik, yok anlamiyor kadin, bir inad etti illa kinaya erkek akrabalarim gelecek. insaf kadin iki tane dugun var, erkek akrabalarin iki dugune de gelecek, oynayacak, kina bari bizim istedigimiz gibi olsun kadin anlamiyor, gorgusuz mu gorgusuz, esim herkesin icinde bir bagirdi buna, agliyor ama inatla ve cirkeflikle vazgecmiyor. ben ve annem cirkef degilizdir ki sustuk artik bu kadinin karsisinda. tam kina gunu butun bayanlar geldi, bu kadinin 3 tane kocaman, iri yarma, biyikli akrabasi, 4 tane de genc yegeni kina salonunda 100 tane bayan icinde, bas kosede oturuyor. bizim bayanlardan kimse oynamaya cikmiyor, ancak bunlar oynuyor. benim erkek kardesim kina salonunun disinda, olaylardan haberi yok, demis ki erkekler ciksin, bu cirkef hemen gitmis kardesimle ugrasmis hayir oyle anlastik, benim akrablarim oturacak vs vs. benim basim yogun tanidiklar geliyor yanima onlarla konusuyorum, yanima gelmis cirkef kadin rosalone benim akrabalarim cikmayacak, oturacaklar, oyle anlastik vs diyor, anlamiyorum da, ne diyon ya diyorum, kardesin erkekler ciksin demis dedi, benim haberim yok dedim. erkekler cikmayacak, oturacak oyle anlastik diye cikisiyor, yazarken bile sinirden titriyorum yemin ederim. annem kina salonuna 2 saat sonra falan geldi, sirf bu cirkef yuzunden, butun tanidiklarim 1 saat sonra gitti zaten, koca salonda bunun "erkek akrabalari" ve biz kaldik ve donduk. akrablardan benden kina isteyen oldu, bakiyoruz ortalikta kina yok, kuzenim dedi ki kinani kaynanan aldi baktim kadin butun kinalari almis, daha bir de yas kinayi bile posetlemis, cantasina koyuyor, anne kina versene akrabalarima dedim, verdim verdim, yok kina dedi ters ters.
ertesi gun ist.da dugun, bu gorgusuze de dugunden onceki aylarda ben anons istemiyorum dedim, ama olmaz ki ama bizde anons adettir, farzdir, farzlar ustu farzdir vs gibisinden cikisti tabi. sonra esim de he ya ne o oyle gorgusuzluk istemiyorum dedi, sustu o anlik. biz ciktik, tam taki toreni olacak, erkek kardesini cekistiriyor salonun ortasinda, haydaa dedim, esim bana birak dedi, zaten gelinlikliyim, heyecanliyim, herkes bana bakiyor, kadin da cirkef onunla mi ugrasayim o an sesimi cikaramadim, derken bu akrabasini kolundan tutup zorla cikardi, tabi akrabasi ne takilacak bilmiyor, ustune basa basaaa takilari soyluyor, adam anlamiyor, tekrar tekrar soyluyor. ve o igranc an yasandi, tam dugun salonunun ortasinda takilar bangir bangir anons edildi, akrabalarimdan bir kisi bile alkislamiyor, bir dk bir dk takma, alkis yok mu alkis diyor adam bir de. ama sadece nami diger gorgusuz kadinin takilari anons edildi, ne kendi ailem, ne akrabalarim bir kisi bile anons yaptirmadi. eminim ki nasil kinadilar o konuklar nasil.
bir gun ara ile ankda dugun oldu, bu kadin yine takilari bangir bangir anons ettirdi, ama ufacik ugrassam, esim bana bagiriyordu, zaten heyecanli ve gerginiz, esim daha da gergin, bikti artik anasindan o da, inadini da biliyor, gucu bana yetiyor, artik birak da kim ne yaparsa yapsinh su lanet dugun bitsin modundayiz.
esimin de bir de kiz kardesi var, kaynanamin gozbebegi, dugunden once esime demis ki kardesin dugunde kiminle dans edecek, esim gelmis bana soruyor o kiminle dans edecek bilmem ne diye, ben ne yapayim, kardesine koca mi bulayim, dert olmus kadina. benim de erkek kardesim var, kaynana demis ki, ya rosalone nun kardesi kiz kardesini dansa kaldirirsa demis, nasil sinirlerim atti anlatamam, ben hicbirseyi aileme soylemedim ama buna o kadar kizdim ki anneme soyledim, annem de dugunden bir ay once neden boyle diyorsunuz, benim oglum nerde ne yapacagini bilir, gayet namusludur, kimsenin kizina terbiyesizligi olmaz falan dedi. o andan itibaren esimle oyle buyuk kavgalar ettik oyle buyuk kavgalar ettik ki anlatamam, hakaretler, kufurler, gunde 4-5 saat boyunca telde konusmalar, benim gun boyunca aglamalarim, nisanin atilmasi, benim hakli olmama ragmen esimden milyonlarca kez ozur dilemem, onun hala ve hala hakaretlere devam etmesi, tehditleri... annemin aglamalari, garibimin sen mutlu olacaksan ben ozur dilerim demesi hic unutamamfitneyi cikaran kaynana, ona uyup bana soyleyen esim, ikisine de kizip anneme soyleyen ben, annemin de gayet nazik uyarisi, ve sabahlara kadar aglayan, ozur dileyen ben. o kadar stres oldum, oluyorum artik, annem babam beni kalp hastanesine goturdu, acilde yatiyorum, dugune bir hafta var ve esim aileme ve bana kufurler savuran mesajlar yazmaya devam ediyor, hastanedeyim, acildeyim, yalvariyorum artik sus diyorum, banane diyor, daha da kufurlere, hakaretlere devam bu sefer de babama kufrediyor, tut babanin kolundan aynen soyle de diye mesajlar yaziyor, diyemem o benim babam, kufredemem diyorum, sen demezsen ben arayip derim diyor. yalvariyorum arama, ne olur arama, yapma adamcagiz olur diyorum, o zaman aynen dedigim gibi kufredeceksin diyor.
ben dugune 4 gun kala ank a gittim, son derece kararliyim artik yuzugu verecegim, yol boyunca yuzugume baktim, esime o kadar asik olmustum ki, bana hediyeler, cicekler almasa bile varligi hediye idi, nasil o hale gelmistik ki, iste bitiyordu. annem arkamdan aglayarak ugurladi, babam deseniz adamcagiz yikildi uzuntuden. ben ank a gittim ve tabi biz ayrilamadik.
simdi iki yillik evliyim, kaynanadan nefret ediyorum, tek sebebi ise dugunde yaptiklaridir. o kina kavgasi, o dugunde anons, o erkek kardesimin kizini dansa kaldirma iftirasi vb. hala da yuzsuz yuzsuz kina mevzuunu acar. esime eskisi gibi asik degilim, cunku o zamanlarda bana ve aileme etmedigi hakareti kufuru birakmadi. kendime de kiziyorum ki bu adamla neden evlendim, boyle olacagi belliydi. dieycegim o ki, keske hic mi hic kina, dugun yapmasa imisiz, belki de olaylar bu kadar cigirindan cikmazdi, pisman miyim, deliler gibi. cok uzun bir konu oldu hakkinizi helal edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?