Düğün yapmayanlar pişman oldunuz mu?

Nikah yaptık, düğünüm olmadı. Ben hep düğünüm olması taraftarıydım; ancak eşimin ailesi düğün, nişan gibi kadınlı erkekli göbek atılan organizasyonlara gitmiyorlar. Sırf bu yüzden nişanımı da evde yapmıştım.
Pişman mıyım?..
Benim isteğim dışında gelişti zaten olay, kimse bana bu kız düğün ister mi yoksa bi nikah yeter mi diye sormadı.
Ama düğünümün olmasını çok isterdim ne yalan söyleyeyim... Nikah 5 dakikada bitiyor, o kadar özlendiğin gelinliğin bi kaç dakka için üzerinde oluyor. Senin imza atmak için oturduğun koltuğa, 5 dakika sonra başka bir çift oturuyor yani bunu bilerek nikahın kıyılıyor. Özel hissedemiyorsun kendini. Illa davul zurna olmasın, yemekli düğün olur, kokteyl tarzı olur... Ama gelin dediğine düğün yaraşır. Benim fikrimce.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

son derece gereksiz bulduğum kavramlar sözünden kınasına nişanıma düğününe kadar! su dönem için gereksiz ama eskiden anlamı varmıs neden cünkü şimdiki olgular o zaman yokmus eglence bayramda düğünde dernekte olurmus ama su an öyle değil.. ayrıca tercih meselesi ben istemedim pişman mıyım evet pişmanım keske gelinlikte giymeseydim diyorum cünkü annemin ısrarı ve kendini kendini yerden yere atması sebebiyle giydim hiç hayalim değildi cünkü o gelinlik parasıyla kendime güzel bir kıyafet alıp ;yurtdısında sade bi imza atmaktı hayalim kimse olmadan .. ama gel gör ki engel olundu burda nikah oldu aksamda ufak bi yemek oynamasız falan ama ilte hayallerim olmadı bu sebepten pişmanım keske dinlemeseydim hiçkimseyi kendime uymayan birşey yaptım .. bunlar özel şeyler dolayısıyla kişilere göre swkillenmeli ama bizim toplumdaki aile konu komsu mahalle baskıları yüzünden daha ufaktan kalıba sokuluyoruz

kesinlikle katılıyprum sana aynı fikirdeyiz, işte karşı aile korkutuyo beni ya diretirlerse kabus gibi :)
Asil erkek tarafi "bu gelin zaten dugunsuz geldi,pek bi hevesliydi" vs diye dusunmesin icten ice ? Biliyorsun ugruna paralar harcanan dugun taki vs yapilan gelinler daha kiymetli oluyor.pek dillendirilmese de boyle bir ihtimal de var

Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm. Gelinlik giyerim , nikah kıyılır tamam yeter onca masrafa ne gerek var derdim :) Şimdi böyle düşünmüyorum . İçimde hiç bi ukte kalmasın , keşke bunu yapsaydım o zaman dememek adına bence imkanlar el verdiğince yapılmalı

ne güzel inşaallah ben de kurtulurum evlilik hayali gklere çıkarırken düğün aklıma gelince pat diye yere
düşüyorum sanki :)

ben nişan aile arası istiyorz dedim ablası olmaz diyo sanki kendi nişanı ailem destekler de karşı taraf sıkıntı

resmen kabusa çevirmişler üzüldüm

Eşimin tarafında nikah- sonrası yemek; benim tarafımda ise kına gecemi düğün gibi yaptık.
Keşke iki tarafta da sade nikah olabilseydi. Pişman değilim ama o harcanan paralar gerçekten boş ve gereksiz geliyor.
Oynamayı sevmeyen birinin de yorumu böyle :)

Asil erkek tarafi "bu gelin zaten dugunsuz geldi,pek bi hevesliydi" vs diye dusunmesin icten ice ? Biliyorsun ugruna paralar harcanan dugun taki vs yapilan gelinler daha kiymetli oluyor.pek dillendirilmese de boyle bir ihtimal de var

o da var değl mi isteyeceklerine eminim olmasa laf da ederler en iyisi kendi şehrimdekileri hafif atlatıp ordakine katlanmak

ben nişan aile arası istiyorz dedim ablası olmaz diyo sanki kendi nişanı ailem destekler de karşı taraf sıkıntı

canım aileler de çocuklarını evlendiriyor onlar da birgün şöyle evlendiğini göreyim diye hayallerle büyütüyorlar yani çok kızma ben "oğullarının düğününü görmekten mahrum etmeyeyim" diyerek düğün yaptım.. gerekli birşey değil ama sonuçta komple korkunç birşey de değil..

Dugun yaptigima pismanim. Gerek yokmus :szz:

Not: ayriliyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben oynamayi sevmem hatta nefret ederim. O yuzden bizim oynamali, muzikli dugunumuz ve nisanimiz olmadi. Hatta bdn kina gecesi de yapmadim. Kendi ailem bu kina olmamasi durumuna asiri bozuldu ama ben baskin ciktim. Sonucta bu benim en onemli gunum. Sadece nikah yapabilirsiniz. Imkaniniz varsa yemek verebilirsiniz. Biz ufak bir yemek vermistik. Aslinda simdi bu yemege herkesi cagirmadigima cok pismanim ama o zaman bu kadar ince dusunememistim. Herneyse. Yerinizde olsam nikah yaparsam da arkasindan sadece esimle bile olsa bir yemege gider en azindan gelinligimle soyle bir turlardim:) dugun muzik oynama sevmiyorsaniz ileride pisman da olmazsiniz. Dedigim gibi icinde oynama olmadan farkli alternatifler dusunulebilir.. hqyirli olsun simdiden.

Hayır hiç pişman olmadım. Oğluma da sünnet düğünü yapmak istemiyorum ama önümüzdeki günler ne gösterir bilemem. Çevremdekilerden biliyorum genelleme yapacak olursam tabii kimseyi memnun edemiyorsun hep birşeyler eleştiriliyor. Amaç milleti memnun etmek değil ama yinede moral bozuluyor kimse en güzel günlerinde bu iki genç insanın yanında olayım diye gelmiyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de çalgılı çengili düğün yapmadım, oynamayı sevmiyorum.
Çok avamca geliyor fix müzikler eşliğine oynamak gürültü patırtı ses vs.
Kendime de yakıştıramadım
Ben güzel bir mekanda nikah+yemek şeklinde yaptım fonda sevdiğimiz şarkılar çaldı gayet hoştu.
Tek fark çalgı ve oynama olmamasıydı memnun kaldım. akrabalar arkadaşlar sohbet muhabbet vs. herkes birbirini gördü
Sonra yakın arkadaşlarımla ve güzel bir mekana gittik kahve içtik
Kınamı da evde yaptım onda tabii ki oynadık mecbur
O da adet yerini bulsun, ben yapmayacaktım da işte kayın validem heves etti
İçinizden geliyorsa yapın ama bence, istediğiniz şeyleri
Gelmiyorsa yapmayın, pişman da olmazsınız.
Ama düğün yapmayacaksan nikahını güzel şık bir yerde yemekli yap ki çok da sönük olmasın...

Son düzenleme:

Canım ben evde nişan söz falan hepsini bi arada yaptım. Kınayı düğün gibi yaptım, bi de nikah.
Düğün yerine de tayland'da süper bi balayı yaptım. Hiç de pişman değilimmm:)

dügün yapmadan olur mu canim ya? pismanlik duyarsin ileride..

KIna nişan düğün herşeye karşıydım .
Ailemi ikna edemedim düğün gibi büyük nişa yaptık salonda sonra onları kandrıp nikahla evlendim kına da yapmadım
Bir nişanla atlattım
3 yıllık evliyim hala arkasındayım yaptığımın pişman falan değil
Benim yapım bu kendimi tanıyorum hoşlanıyorum ezelden beri

Merhaba tatlım.ben ve eşim oynamayı sevmediğimiz için nikah kıydık oynama olmadı sadece dans oldu o kadar. Hiç pişman değilim düğünüm olmadığı için annem çok baskı yaptı ilerde çok pişman olursun,içinde kalır diye ama hiç kalmadı ama iğrenç bi nikah oldu hatta biran önce bitsede eve gitsem diye dua ettim.

Merak ettim niye ki iğrenç olduMutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…