düğün yeri..

2e14ekim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
93
23
98
Ankara
Arkadaşlar merhaba,
3 yıllık bir ilişkim var ve evliliğe doğru adım adım ilerliyoruz..
ailelerin tanışma faslı vs bitti zor kısmı atlattık derken aslında daha yeni başlıyomuşuz meğer..
geldiler tanışıldı edildi, şimdi kpssye hazırlanıyo sınavdan sonra isteme nişan falan olacak,seneye bu zamanlarda da düğün diye planlıyoruz kısmetse.
Şimdi ilk sıkıntım şu, müstakbel nişanlım 5 6 aydır eve kapanıp ders çalışıyo,dersane ve ev arası mekik dokuyo,günde 3 4 kez ancak konuşuyoruz ki kafası dağılmasın diye..yanı bi hayli bunaldı artık,önümüzde bir ay var ve hemen istemeye gelelim benim bigünüm gider diyo, bende işi yokken millete ne diycez diye erteliyorum açıkcası tanışmaya geldiklerindede çalışmıyodu ama babamla öyle anlaştık,tamam tanışırım ama istemeye nişana geldiklerinde işe girmiş olsun dedi..
şimdi hem o yuzden dolayı,hemde yalnız kalmak istemememden dolayı istemiyorum,çünkü zaten çok konuşamıyoruz görüşemiyoruz o isteme evresini falan tek başıma geçiricem,alışveriş vs kısmını tek başıma yapıcam :18: neyse bu konuyu hallettik zaten sınava 1 ay kaldı sınavdan snra gelecekler ama oda çok bunaldı hemen işe girmek istemiyo,bayramdan sonraya kadar çalışmayım tatil falan yapayım dyo, o durumda babam nasıl kabul eder bilmiyorum

Ben içimde tüm bunların iç savaşını verirken dün akşam başka bi konu meydana geldi..ben şehir merkezinde oturuyorum,nişanlım ilçe de, aramızda 1 saat yol var..düğün yerini ben kendi yaşaadığım çevrede istiyorum, oda kendi yaşadığı büyüdüğü yerde istiyo, arastırırız ama ben burda istiyorum hep öyle hayal kurdum diyo..bende diyorumki e büyük nişan yapmıycaz büyük kına yapmıycaz bari düğünümüz istediğim gibi şık biyerde olsun diyorum,e düğün erkek tarafında yapılır bizde diiyo.. bana akıl verin nolur, babamda bana inş orda yapalım demezler vs diye baskı yapıyo kafayı yiycem artık

İşin en kolay kısmı bence aile tanışmaları :) Düğün erkek tarafında ve onun istediği yerde olur bence,siz zaten bir kına yapacaksınız onu da düğün gibi yapar çevrenizdeki insanları davet eders gelinlik giyersin mis gibi olur :)

Aynı sorun bende de var. Hele bi de bizimkinin memleketi 12 saat yzakta ama ben kendi memleketinde istiyorum. Bilmiyorum noolcak.

düğün erkek tarafının istediği yerde olur genelde biz aynı mahallede olduğumuz için böyle bir sorun olmadı çok şükür.o zaman kınayı salonda yaparsınız gelinlik giyersin peşine kına kıyafeti bu şekilde halledilir.düğün süreci insanı çok yoran bir durum.ama ufak şeyler zaten damat tarafı davetliler için araba ayarlar heralde sorun yapma derim kafan rahat olsun

haline şükret dostum beterin beteri var istediğim yerde ama istemediğim şekilde düğün yapıyorum
üstelik kınamda berbat geçecek çünkü oda istemediğim yerde olacak...

anlaşırsınız iyi bi organizasyon şirketiyle gecekondu gibi salonu saraya çevirirler salonun yeri önemsiz şaşalı gösteren iç dekorasyon...

Benim bildiğim kadarıyla ki herkes bunu biliyordur eminim kına gecesi kız tarafına yakın bir yerlerde olur düğün de erkek tarafına yakın bir yerlerde olur ama illaki bu her zaman böyle olacak diye de bir kural yoktur ve eğer isterlerse kız tarafı ve erkek tarafı anlaşıpta nerede olacağına ortak karar verirlerse herhangi bir yerde de olabilirrr yani kız tarafı da erkek tarafı da biraz anlayışlı olması lazımmm tamamen anlayış meselesi.
Birde aile büyükleri hem maddi anlamda hemde manevi anlamda tabii ki de çocuklarına destek olmalıdırlar sonuçta iyilikleri için uğraşıyorlar ama birazda gençlerin ortak karar verebilecekleri şeylere de çokta fazla müdahale etmemeleri gerekir diye de düşünüyorummm...

Ohooo dur daha işin zor kısımlarına henüz yaklaşmadın bile He anlayışlı aileler olduğu zaman sorun çıkmıyor. Açıkçası ben ne tanışma, ne söz ne nişan ne düğünde tek bir sorun yaşamadım. Ama genel anlamda sorunlar çıkıyor ve sizin daha şimdiden sorunlar gün yüzüne çıkmaya başlamış. İş meselesi sıkıntılı, baban haklı, işsiz adama kız mı verilir. Bir işe girsin bakalım, isteme, söz, nişan o zaman yapılır. Düğüne gelince, düğünü erkek tarafı yapar nerede isterse orada yapar. Tabi bu da anlaşmaya bağlıdır, çok paranız varsa iki yerde de yapın, yok mümkün değilse senin olduğun yerde kına, orada düğün yapılır. Bu konu da fazla diretme bence.

Öyle saçmalıkmı olurmuş mantıken düğün yerini kızın seçmesi gerek çünkü saçını başını bile düğün yerine göre yaptırcaksın. Öyle bişey olsa benim nişanlımın akbasının düğün salonu var orda bedavaya düğün yaparlardı bana. Teknede istiyorum ddim tekne baktılar sonra vazgeçtim kır düğünü dedim ona baktılar. Düğüne 6 ay kala son kararımı vericem. :)))))

Düğün bi kızın hayatındaki en öenmli anlardan biri nişanlına çemkir yada azcık üzülmüş gbi yap dediğin yerde olsun. Yemişim adetlerini. Adet gelinin isteğinden önemli olmamalı. Yada ortada bi yer bulun madem arada bi saat mesafe var. Her iki aileyede yarım saat uzaklıkta bi yer bulun. Naparsan yap ama gidipte nişanlının istediği yerde yapma. Lafına bile gıcık oldum. Düğün erkek tarafında yapılır diyip kestirip atmış nişanlına sor bi bakim adet mi önemliymiş yoksa senmi ? Yaptır istediğni şimdiden yapmazsa evlenince hiç yapmaz.

Fikirleriniz için hepiniz sağolun..malesef arada yapabileceiğimiz biyer yok,,ya onun dediği yer olacak ya benim :) aslında onların olduğu ilçe küçük şirin biyer,istediğim gibi bi kır düğünü harika olur..ama inada bindirdim sanırım :26: babamda istemiyo orda, oldu hem kızımı vercem, hem onların dediği yerde olcak, düğün bitcek sen orda kalcaksın bende kös kös eve mi gelcem diyo
aklıma şey geldi, kına evde yaparım diyodum ben, baktım çok ısrar ediyoo diycemki kınada benm istediğim yeri tutun o zaman, düğünde senin istediğin yerde olsun diycem mantıklı değil mi ?
ki biraz önce de şey dedi, işime bağlı, işim merkezde olursa senın dediğin yerde yaparız, ama kpssden atanamazsam bulunduğum ilçede iş bulucam, otomatikman düğünde orda olur diyo.. inatlaşmamalımıyım, zarar görürmü ilişkimiz

Kusura bakmayın ama nişan kız evinindir kız evinin istediği yerde olur
Düğün erkek evinindir.
Eğer sen istediğin yerde düğün istiyorsan büyük nişan yapacaksın.
Babanın fikri de yanlış kızı ben veriyorum düğüne de ben karar veririm sonra eve gelip kös kös oturcam mı ne demek
Araları çok uzak memlekette erkeğin gücü yeterse 2 düğün yapılır, yetmezse kız evinde kına gecesi oğlan evinde düğün olur.
Ama yine de bu senin benim istediği yerde değil konuşulur anlaşılır.
Çok adetlere örfe bağlı değilim ama bu böyle gelmiş böyle gider.
Baban kendine yakın düğün isterse büyük nişan yapsın o zaman
Şimdi diyeceksin masraf olur.

düğünü ailesi karşılıyosa bırak nerde istiyolarsa orda yapsınlar sevgilin çünkü orda istiyomuş ikna edemezsen mecbur orda olucak gene güzel bi mekan bulursun, yok herşeyi siz karşılıcaksanız kimse size karışamaz nişanlını da ikna edersin. bizim iki yerde olucaktı baktık kimse yardım etmiyo bide düğünden geleni alırız muhabbeti oldu orda düğün yapmıyoruz o zaman dedik konu kapandı

artık bende son çare kınayı benm dediğim yerde yapalım, düğünü orda yapalım diycem napım :18: çok sağolun yorumlarınız içinn

Dugun erkek tarafinda olur canim. Biz nisanlimla 12 saat uzakliktayiz dugunumuz onun memleketinde olcak bende izmirde kina yapcam ama kinada gelinlik giycem bikac saat sonra bindalli giycem bence yanlis dusunuyosun

artık bende son çare kınayı benm dediğim yerde yapalım, düğünü orda yapalım diycem napım :18: çok sağolun yorumlarınız içinn

Kınada neden onlar sizin istediğiniz yeri tutsunlar ki? Kına kız tarafina aittir. Sadece çerezi falanini filanini erkek tarafı alır. Düğün yeri de erkeğe yakın olur. Ki arada o kadar da uzak bir mesafe yokmuş.
Tamam, babanız kız veriyor ama hayatın kanunu bu. Düğün yapıp kızı geri getirecek hali yok herhalde
Bütün masrafı erkeğe yüklemek çok saçma. Versin babanız biricik kızının! kına yeri parasini istedigi olsun böylece düğüne de karismasin...

Son düzenleyen: Moderatör:

Kınada benim istediğim yeri tutun demeyin nişanlınıza hiç mantıklı değil çünkü eğer kınayı düğün salonu yada cafe gibi bir yerde yapıyorsanız kız tarafının tutması gerekir bizde öyle eğer nişan ve kına düğün salonunda yapılıyorsa parasını ve bütün masrafını kız tarafı verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…