• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün

EsraAyazzz

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2025
168
81
13
Kız kardeşim evlendi. Şehir olarak farklı yerler ve gelinlik ve elbisesini kayınvalidesinin olduğu evden alamadı orda kaldı sonra getiririz dediler.Kayınvalide gelinlik ayakkabısını kardeşimden izinsiz yeğenine vermiş onunda düğünü vardı. Kız ayakkabının altına isimler yazmış ama sonra ne olduysa giyememiş. Geri getirmiş altına isim yazdı ama giymedi kesinlikle diye. Bu nasıl bir şey ya kardeşim ses çıkarmamış daha ilk günler diye ama normal bir durum mu bu izinsiz böyle bir şey yapılabilir mi. Sinir olduk.

Kız kardeşim evlendi. Şehir olarak farklı yerler ve gelinlik ve elbisesini kayınvalidesinin olduğu evden alamadı orda kaldı sonra getiririz dediler.Kayınvalide gelinlik ayakkabısını kardeşimden izinsiz yeğenine vermiş onunda düğünü vardı. Kız ayakkabının altına isimler yazmış ama sonra ne olduysa giyememiş. Geri getirmiş altına isim yazdı ama giymedi kesinlikle diye. Bu nasıl bir şey ya kardeşim ses çıkarmamış daha ilk günler diye ama normal bir durum mu bu izinsiz böyle bir şey yapılabilir mi. Sinir olduk.

ay yok artık

Eşiminkiler de haberimiz yokken gelin arabasının süslerini ve organizasyonda kullandığımız eşyaları (el emeğimle yaptım) gidip bağışlamışlardı düğünü olacak olan birine. Veren kişiden el emeğimin ve araba süslerinin parasını istedim de kavga çıkardılar vermediler. Süsler de öyle gitti. Eşim sinirden köpürmüştü bunlara. Allah aşkına parasını alsın kaynanadan ne olur ya.

Eşiminkiler de haberimiz yokken gelin arabasının süslerini ve organizasyonda kullandığımız eşyaları (el emeğimle yaptım) gidip bağışlamışlardı düğünü olacak olan birine. Veren kişiden el emeğimin ve araba süslerinin parasını istedim de kavga çıkardılar vermediler. Süsler de öyle gitti. Eşim sinirden köpürmüştü bunlara. Allah aşkına parasını alsın kaynanadan ne olur ya.
Eşin tepki vermiş en azından eşi de normal karşılıyor.

Kardeşiniz net olsun .Hem yoğurdum ekşimesin hem ayranın dökülmesin derse çok başı ağrır.Ya sınırlarını çizecek herkes ona göre davranacak ya da minnoş gelin olup susup oturacak......
Annesine bir şey deyince damat beyde tavır alıyor
İşte sorun eşte. Yine ana kuzusu adam yine mağdur gelin....
sormayın ya biz hep böylelerini çekiyoruz, nerde hata yapıyoruz bilmiyorum.

Daha nişanlı iken belli ediyorlar kendilerini o zaman net olup tavrı koydun koydun sonradan dikiş tutmuyor.Evlenince düzelir mantığı hep kadının hanesine kayıp olarak yazılıyor en doğrusu böyle adamları analarına geri yollamak ..

Daha ilk günden asıl tepkisini koyacak ki sonra değişti bu olmasın.

Yaptığı inanılmaz terbiyesizlik, kardeşinizin yerinde olsam asla geri almazdım.

Oha rezillik

Peki kızkardeşinin buna rağmen evlenecek mi? Mesele ayakkabıdan daha büyük. Damadın annesi haksız olduğu halde onu tutup üstelik size tavır alması. Bu evlilikte her konuda böyle olacak demektir.

kaynananın yaptığı zaten büyük saçmalık da, emanet mala isim yazmak nasıl bi akıl tutulmasıdır?

Back
X