Düğünde takılanları kv alacakmış!

Seaslug

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2014
1.313
1.415
333
Bana yardım edin çıkmazdayım. Kv daha şimdiden takılacak altınların derdinde benim takılarımı kaynanam almıştı ben de seninkileri alıcam diyor. Günlerdir ağlıyorum yataklara düştüm mutlu olmam gereken günlerde yemeden içmeden kesildim.Annem nişanı bozmayı düşünüyor bir yandan onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Nişanlım Sorun çıkmasın diye verelim ne olacak diyor beni iknaya çalışıyor çalışır kazanırız diyor. Benim gözüm yok parada altında ama onlar biZe gelen hediyeler mendil bile gelse bizim o ikimizin kimsenin değil o altınlarla evin kredisini öderiz diye düşünüyorduk zaten başka bir isteğim de yok.Bir de takılan altınlar kayınvalidemin şimdiye kadar gittiği düğünlerde taktıklarının geridönüşüymüş o yüzden onunmuş. Ne yapıcam ben :(

Bi tane sifreli çanta yapın takıdan sonra o çantaya koyun ve şifresini annenle sen bil. Annende dursun çanta. Dugunden sonra gıdip bozdur ve parasını eşinle bırlıkte gıdip kredınuze yatırın. Ne munasebet. Bole kaynanalara ayar oluyorum.

öyle bir hakkı yok nişanlında anasının etiği altında daha şimdiden kaynana herşeyi tasarlamış düşünmüş, şeytan diyor yüzüğü at , şimdiden kaynana planlamış hesaplamış kraliçe ne isterse yaptıracak oğlu ondan yana , evlenirsende ağlama sızlama ,eline veren kolunu kaptırıyoe kadın epey utanmaz ve yüzsüzmüş senin olana nasıl benim der ,sen daha toysun ya ne senden nede ailenden çekiniyor kaynanaların en berbatı

Bana yardım edin çıkmazdayım. Kv daha şimdiden takılacak altınların derdinde benim takılarımı kaynanam almıştı ben de seninkileri alıcam diyor. Günlerdir ağlıyorum yataklara düştüm mutlu olmam gereken günlerde yemeden içmeden kesildim.Annem nişanı bozmayı düşünüyor bir yandan onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Nişanlım Sorun çıkmasın diye verelim ne olacak diyor beni iknaya çalışıyor çalışır kazanırız diyor. Benim gözüm yok parada altında ama onlar biZe gelen hediyeler mendil bile gelse bizim o ikimizin kimsenin değil o altınlarla evin kredisini öderiz diye düşünüyorduk zaten başka bir isteğim de yok.Bir de takılan altınlar kayınvalidemin şimdiye kadar gittiği düğünlerde taktıklarının geridönüşüymüş o yüzden onunmuş. Ne yapıcam ben :(

Nişanlınız sorun çıkmasın diye size ver ne olacak diyeceğine, annesine alma ne olacak desin, çok sorun çıksın istemiyorsa. Ha borç olarak verebilirsiniz. En azından adı belli olur borç, vermeseler bile size borçları olur... İnançlı ve dürüst insanlarsa eninde sonunda öderler. zaten alırken ve verirken borç diye kabul edip almış olurlar...

Keseye koyup bütün gece yanımda taşımayı düşündüm ama keseye yada çantaya koyana kadar ortalığı karıştıracak gibi duruyor

Kayınpederim dinlemeyin kulak asmayın diyormuş ama kadın beni yalnız buldukça sıkıştırıyor ya da nişanlıma söylüyor

O gece ağlamak istemiyorum diyorum nişanlıma hallet bir an önce yok o gece de kulaklarını tıka diyor

canım benım cahıl zıhnıyetlı ınsanlar dıyorum kusura bakma lutfen...
nısanlınla konusmayı denesen aılesıne baglı olması ıyı bısey ama sızde bı aıle olucaksınız busekılde anlatsan daha ıyı olur . walahha uzuldum halıne en mutlu zamanların senın nısanlın bu halını gorup bısey yapmıyorsa aılesıne laf soylemıyorsa omrunun sonuna kadar nasıl bı hayatın olur o tarafını dusun :50:

Nişanlın anasının ağzına bakıyor belli,
Ne ayıp şeyler bunlar, ailen duruma el koysun , konuşulsun , asla razı olmayın ve bunu açıkça söyleyin
Anlaşılan nişanlınız laf edemiyor, kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz

.çözüm bulundu o anasına sığınıyor sende babana sığın herşeyi anlat nişanlın çekiniyor anasından baban gereğini yapar ağlama sızlama ,öksüz değilsin niye babana anlatmadın bu günler için onlardan güç al

Odeyin evimin kredisi takilar sizin olsun de, bak nasi apisip kalcak. Madem peder senden yana, git ona dert yan. Baba dugunumde rezillik ciksin istemiyorum en mutlu gunumde sadece ailemden ayriliyorum diye gozum yasli olsun istiyorum, ele gune rezil oldugum icin, validemin benim yatirimima goz koydugu icin degil, nolur anneme laf anlat, onlari kefimize harcamiycaz userimizde okadar harc borc var bi nebzede olsa takilarin parasiyla onlari kismen odemek istiyoruz, ben mutsuz olursam ister istemez once oglun sonra herkes mutsuz olucak, yeni hayatima boyle baslamak istemiyorum, oz kizinin yerine koyda bi dusun allahini seversen, vs de pedere belki iyice bi cemkirir karisinada susturur.

Annem sinir hastası laftan anlamıyor diyor aradan çekiliyor babasıda annesini ikna edemiyor mu takmıyor mu konuşmuyolar mı bilmiyorum tıkayın kulakları demekle olmuyor ki bu böyle içim içimi yiyor tıkancak bir şey değil ki

allah allah :ssz: onlar senın takıların kimin aldıgı önemsiz
önemlı olan sana almalı!
senın hakkın onlar, altını emanet takılan gelın mı olurmuş? nışanlın denılen adam da ana kuzusu belli
iyi düşün...

bu arada o altınlar ikinizin değil, tamamen senin hakkın
erkeğin altını mı olurmus?

evet, gıttıgı yerlerde takmıs olabılırler
ama ınsan evladını düşünür öncelıkle. ayrıca altın kadınındır bunu her kadın bılır.
asla bu konuda gerı adım atma! şimdiden her seye evet dersen
evlenınce mutsuz olur ve bosanırsın sırf kaynana yuzunden

nişanlına de ki; annen hastaysa
bende hastayım:ssz:

Son düzenleme:
altın ben takıyım ilerde çocuklarımada taksınlar diye takılır ben takıyım oğlumdan alırım diye değil çokmu mutlu olmuş kvsi altınlarını alınca bence nişanlına eğer öyle bir şey olursa annenin nişanı bozmanı istediğini ve sana hakkını helal etmeyeceğini söyle ve o altınlar ikimizin de o madem alsın nolcak diyo sende böyle de sinirlerim zıpladı onca masraf yapılıyo boşuna ya millet borca giriyor boşuna :( aileler girsin devreye annene babana söyle iş geline kalınca razı kalınıyo maalesef kaynanaların gücü gelinlere yetiyo ne yap et verme altınları çok borca giriyolarsa düğün yapmasınlar olsun bi nikah herkes işine baksın bu ne böle yada altınları ver ama seninkilerden eşine ilerde isterse borçtan gebersin zırnık koklatma onlar senin hakkın ve nişanlına annesine altınları verirse seninkileri ömrün boyunca hatıra olarak saklayacağını söyle ve öyle yap

Canim wala nisanlinda anasindan yana anlasilan..yaptiklari dugun masraflarini cikarticaklar heralde..razi olma drim ben oyle seymi olur gelinle damada takilir taki ailelere deil.. mehir olarak takilcak takilari iste ben oyle yaptim esim bile isteyemiyo simdi istediklerini dusunsunler;)

Bugün takı almaya gittik kuyumcuya ben de ağlamaya başladım birden madem geri alıcak neden beğendiriyor diye . Ağladığımı gördü ama neden ağlıyosun diyince söyleyemedim aşırı tepki veririm diye sadce nişanlıma söyledim

Beni eve bırakırken annene anlat neden ağladığımı dedim gitmiş konuşmuş ama annem sıkıntılı halledemedim dedi bana da ağlama artık diyor ben de nasıl ağlamıyım sorun çözülmüyor dedim

nişanlını seviyorsan eğer sabret kendi ailen ve kv nin sana taktıları sizde kalsın diğer takılanları ona ver.Heryerin adeti başkadır canım kimi salon vs masrafını takılandan alır mesela kimi düğüne ettiği masrafı düşer vs.Takıları ver düğünden sonrada kv ile mesafeli ol gelip gitme takı olayı elinde kozun olur ilerde susmak boyun eğmek zorunda kalmazsın.Ben aynen böyle yapıyorum şuan bana kendi taktığı bilezikler dışında tüm takılanı almıştı.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Anası sinir hastasıymış kızım sen yandın , her dediğini yaptıracak hastalık ayağına yatıyor oğluda anam hasta diyorsa işin zor ,sen gençsin ya hep yutacaksın vay haline ,

Anası sinir hastasıymış kızım sen yandın , her dediğini yaptıracak hastalık ayağına yatıyor oğluda anam hasta diyorsa işin zor ,sen gençsin ya hep yutacaksın vay haline ,sonuçta aklı dimağ yerinde ,seni kandırmaya çalışıyorlar evin erkekleri kaynana ne dediyse olmuş şimdi sıra seni eğitmekte ve dediğini yaptırmak istemekte ,kaynananın güç savaşları

nişanlını seviyorsan eğer sabret kendi ailen ve kv nin sana taktıları sizde kalsın diğer takılanları ona ver.Heryerin adeti başkadır canım kimi salon vs masrafını takılandan alır mesela kimi düğüne ettiği masrafı düşer vs.Takıları ver düğünden sonrada kv ile mesafeli ol gelip gitme takı olayı elinde kozun olur ilerde susmak boyun eğmek zorunda kalmazsın.Ben aynen böyle yapıyorum şuan bana kendi taktığı bilezikler dışında tüm takılanı düğünde.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ama dedim ki düğün yapmayalım o zaman nikah yapalım düğüne masraf yapmamış oluruz

Uzaktan akrabaları gelicekmiş yemek yapmazmış herkese o yüzden düğün yemekli olsunmuş

Back
X