Düğünde Trabzon set takılınca başka takı takılmaz mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Kızlar evleneli 2 aya yaklaştı ama halen kafama takıp üzülüyorum .Evlenirken kaynana hiç takı konusunu açmadı şunu takılacak diye biz de sormadık .trabzon seti küpesi yoktu bilezik ve kolye.bir tane de 15 gram işçiliği çok modern bi bilezik alındı.çok üzülüyorum gelinlerin kollarında 5 6 bilezik görünce.kaynanama göre taktıkları şey çok büyük herkes konuşuyormuş gözleri fal taşı gibi açılmış o takarken.Bir şey de demedim ama satmaya kalksam işçiliği çok olan şeyler değer kaybedecek .Gerçekten gelinlikli arkadaşlarımın resimlerine bakıyorum 5 6 hatta daha fazla bilezikler .Bana değer vermediğini düşünüyorum eş ailesinin .Onlara göre de Trabzon set varsa başka bilezik olmazmış ,gerçekten böyle mi o set takılınca başka bir şey takılmaz mi?

Bunları kafana takıcak kadar boş vaktin var mı gerçekten ?

Bunları düşünene kadar kitap falan oku bişeyler yap kimseye bu kadar sert tepki vermem ama kafana taktığın şey ‘takılarının az olması’..
Ayrıca kimseyle yarışa girme hayatın boyunca çok üzülürsün..

Bana hiç bişey takılmadı kınada elimin içine kına yakılırken konulan çeyrek var ya o bile olmadı ne yani ben değersiz miyim sizin mantığınızla. Boşverin siz değerinizi altınla ölçmeyin. Bu arada trabzon set dediğiniz zaten çok pahalı bişey bunu yapabilmeleri bile çok büyük bişey bana göre.

Bu durumun ailelerle ne alakası var, düğünde takılan altınlar genelde yatırım amaçlı takılır , bana eşimin ailesi hicbir şey takmadı ama eşim sevgili olduğumuzdan beri biriktirdiği parayla takı alip taktı bunun sebebi de hem altına yatırım yapalim hem de takı da olmuş olsun diyeydi. Yani aileleri bununla suçlamak değer vermiyor demek çok saçma eşiniz çalışmıyor mu bunu daha önce eşinizle konuşup bir beklentiniz varsa ona söyleyebilirdiniz

yani bunlar cok kisisel konular,

ben sahsen ogullarimin eslerine o degerde bir sey de takmam.

siz takar misiniz? hic kimseye o degerde bir hediye verdiniz mi?
ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı

Bu maddiyatla alakalı bir şey canım. Isteyen 10 bilezik, bir trabzon set takar. Kimi hiçbirşey takmaz. Ama bunları düşünüp üzme kendini. Daha yeni evlisin,ileride daha önemli konular gelecek önüne. Altın ne ki diyeceksin. Huzur olsun gerisi boş. Mutluluğu altınla satın alamıyorsun. Ağladığında yanına eşini isteyeceksin bilezik değil, boşver. Hem düşün onu bulamayan insanlarda var.

Bana hiç bişey takılmadı kınada elimin içine kına yakılırken konulan çeyrek var ya o bile olmadı ne yani ben değersiz miyim sizin mantığınızla. Boşverin siz değerinizi altınla ölçmeyin. Bu arada trabzon set dediğiniz zaten çok pahalı bişey bunu yapabilmeleri bile çok büyük bişey bana göre.
İnsan kafasına takıuor , takmayım diyorum ama kaynanayı arayacak oluyorum aman boşver o çok mu değer verdi bana diyorum

Haklısın canım benim kaynanam bana trabzon setin yanı sıra Rize Set ve Diyarbakır burma kadayıf taktılar. Görenler kıskançlıktan çatım çatım çatladı...
Gelin gibi kıymetli bir hazine alıyorsan hiç kusura bakmasınlar karşılığını takmak zorundalar. Kaynanan seni sevmiyor bence görüşme onla benim ki sadece trabzon set taksaydı görüşmezdim çok net !

Bu maddiyatla alakalı bir şey canım. Isteyen 10 bilezik, bir trabzon set takar. Kimi hiçbirşey takmaz. Ama bunları düşünüp üzme kendini. Daha yeni evlisin,ileride daha önemli konular gelecek önüne. Altın ne ki diyeceksin. Huzur olsun gerisi boş. Mutluluğu altınla satın alamıyorsun. Ağladığında yanına eşini isteyeceksin bilezik değil, boşver. Hem düşün onu bulamayan insanlarda var.
Ya bir de kaynanam aradığımda diyor ki biz balayı dönüşü kaza yaptık arabanın önü baya hasar aldı.Ben güzel takı taktım millet görmemiş ondan nazar oldu da o kazayı yaptınız diyor .Gel de sinirlenme

Bence de sana değer vermiyorlar. Trabzon set nedir, insan düşmanına takmaz o kadarcık şeyi. Ben de olsam çok bozulurdum. Hatta boşanmayı bile düşünürdüm.

Bana kaynanam 3 metre zincir bir trabzon set, kayınbabam 12 burma bilezik, görümcem 6 bilezik bir pırlanta set taktı. Kocam yüzgörümlüğü olarak beşi bir yerde, evlilik hediyesi olarak da mercedes araba şeyetti. Çok kıymetliyim ben. 🥰

Haklısın canım benim kaynanam bana trabzon setin yanı sıra Rize Set ve Diyarbakır burma kadayıf taktılar. Görenler kıskançlıktan çatım çatım çatladı...
Gelin gibi kıymetli bir hazine alıyorsan hiç kusura bakmasınlar karşılığını takmak zorundalar. Kaynanan seni sevmiyor bence görüşme onla benim ki sadece trabzon set taksaydı görüşmezdim çok net !

Görüşesim hiç gelmiyor zaten ,sadece takı değil patavatsızca konuşuyor hem de

Bence de sana değer vermiyorlar. Trabzon set nedir, insan düşmanına takmaz o kadarcık şeyi. Ben de olsam çok bozulurdum. Hatta boşanmayı bile düşünürdüm.

Bana kaynanam 3 metre zincir bir trabzon set, kayınbabam 12 burma bilezik, görümcem 6 bilezik bir pırlanta set taktı. Kocam yüzgörümlüğü olarak beşi bir yerde, evlilik hediyesi olarak da mercedes araba şeyetti. Çok kıymetliyim ben. 🥰
Allah bereket versin :)

Evlenmişsin 2 ay geçmiş şu kadar altın takılmadi vs diyorsun. Altın vs ailelere göre eşinizin maddi durumuna göre değişir. Bizde eşim almıştı bilezik o zmn altının grami düşüktü şimdi belki de o altınları alamayız altın çok arttı. En baştan şu kadar bilezik vs deseydiniz olurdu simdi iş işten geçmiş boşverin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X