Öncelikle bir konuyu netleştirelim.
Düğün öncesi kendilerinin ödemediği paraya karışan ve konuyla alakası olmamasına rağmen hakaret eden bir aile var karşınızda.
Eşiniz de o ailede büyüdü, buna alışkın, o ailede kimin sözünün geçtiği belli. Üstelik onların apartmanına gidiyorsunuz. Şimdi yaşadığınız yüze katlanacak.
Kısacası zaten boşanmayla sonuçlanacak bir evliliğe gidiyorsunuz, bir yastıkta 40 yıl geçmeyecek. Şimdi zararı en aza indirmeniz lazım.
Sizin yerinizde olsam:
Aileme olanları anlatırım, birşey saklamam, o hakaretleri de bilsinler. Düğünü iptal ederlerse süper, kurtulursunuz.
Diyelim ki 1 ay kala elalemden korkup iptal etmek istemediler, baskı yaptılar, sizin de kendi evinize gitme şansınız yok. Ben uyardım diyip çekilin. Zaten nikahınız var, evlisiniz düğün işin parti kısmı.
Bu süreçte çok ama çok iyi korunun, sakın ama sakın çocuk istiyorum falan demeyin minimum 2 yıl bekleyin. Geri çekilme korunma yöntemi değildir, doktora danışın, çifte koruma ile gidin. Ekonomik durumu bahane edin.
Bu süreçte zaten ev ortamı patlayacaktır, eş ailesiyle iletişiminiz yazılı olsun, hakaret edecekse mesajdan etsinler. Mesajları mutlaka saklayın.
Bu süreçte ilişkiler düzelirse ne ala, olmuyorsa da elinizdeki yazılarla ailenize gidersiniz ben sizi uyarmıştım dersiniz. Onların da bir gururu var, emin olun bir telefon açsalar eş ailesi onlara da laf söyler, onları ikna etmek düşündüğünüzden daha rahat olacaktır.