- 22 Kasım 2010
- 11.334
- 20.380
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Sizde karşı tarafta ilkkez mi düğün yapıyor.
Şu durum biraz onuda gösteriyor
Biz ilk kez yapiyoruz da karşı taraf daha once buyuk ogullarini evlendirdi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizde karşı tarafta ilkkez mi düğün yapıyor.
Şu durum biraz onuda gösteriyor
Ailenizdeki panik hali bu yüzden acemilik heyecanı, erkek tarafı zaten her zaman bilmeze yatar.Biz ilk kez yapiyoruz da karşı taraf daha once buyuk ogullarini evlendirdi
Ailenizdeki panik hali bu yüzden acemilik heyecanı, erkek tarafı zaten her zaman bilmeze yatar.
Düğünü değiştirme imkanınız varsa normal düğün yapın en iyisi takı vs konularından insan ayrımı yapmakta zor oluyordur aileniz.
Yemek olayını maddi durum varsa herkese yapın
Canım benim düğünümde yemekli oldu en fazla 300 kişi hesaplamıştık 350 civarı ödedik .Yani sen 200 desende o fazla oluyor minimumdan değil maksimumdan hesaplayın.Annenizide kırmayın makul sayıda anlaşın istediği kişileri çağırsın bide kınaya çağırıp düğüne çağırmamak olmaz ...Düğün zor iş masraflı iş artık gözden çıkarcaksınız...Ayrıca yemekli düğün güzel oluyor ama yemek israfıda çok oluyor,limonatalı pastalıda güzel bence3 ekimde 200 kişilik yemekli düğünüm var. akraba sayımız fazla olmadığı için ve klasik limonata pasta düğün konseptinden hoşlanmadığımız için nezih bir yerde yemekli düğünümüz olsun istedik. 50 kişiye kadar da opsiyonu var mekanın. benim de eşimin da gayet içine sinen bir organizasyon bu. aylar öncesinden de mekan tutuldu. herkesin de haberi vardı en başından beri. gelgelelim annem daha bundan yeni haberdar olmuş gibi ortalığı ayağa kaldırdı benim eşim dostum çevrem var nasıl 100 kişiyle sınırlandırırım, sadece iş yerinde birlikte çalıştığım departmanda 10 kişi var eşleriyle gelirler vs vs...İyi de diyorum sayımız belli, maksimum 125 olabilir taş çatlasa o da. kaldı ki yeni öğrenmedin sen bunu. çağıramayacaklarımızı da kınaya çağıralım diyorum yok kınaya çağrılan düğüne de çağrılmalıymış vs vs uzattıkça uzattı. kimseyi çağırmayacağım dedi en son çocuk gibi küstü.
babam desen o da ayrı dert. annemle babam ayrı benim ve düğün hazırlık süreci vs hiçbir konuda konuşmuyorlar kopuklar. babam da takmış bana vereceğin davetiye sayısı annenle eşit olacak. nişandaki gibi yaparsanız (nişanımda ben farklı şehirde çalıştığım için davetiye basma dağıtma vs organizasyonlarını annem yapmıştı ve babama az davetiye vermişti) kimseyi çağırmam vs deyip duruyor...inanın yıldım. herşeyi iptal edip evime yerleşesim var (nikahı önceden yaptık tayin sebebiyle). herkesi memnun etmek çokçok zor...herkes gelsin alakalı alakasız konu kmşu doluşsun diye istediğimden çok uzakta limonata pastalı düğün mü yapmalıydım? az kişiyle yemekli bize daha pahalıya geldi ama kmseyi de memnun edemiyoruz anlaşılan...çok mutsuzum...eşim de sorup duruyor senin neden keyfin yok diye anlatamıyorum...çünkü annem ve babamla ilgli o kadar çok sorun var kş, hangi birini anlatsam. şimdiden bıktırmak istemiyorm...çok yorgunum hm dertleşmek hem de fikir almak istedim...yanlış mı ettik istediğimiz gibi bir düğün olsun diyerek...
ya limonatalı pastalı düğünü küçümsemeniz beni çok itti bunu sürekli vurgulamanız da ayrı..
konunun özüne gelecek olursak anneniz iş arkadaşlarına düğün olmayacak aile arasında yemek yiyeceğiz kına yapılacak sadece deyip kınaya davet etsin..
Kızımın nişanını yaptık geçen haftalarda,toplam 100 kişiydik,baştan söyledik karşı tarafa 50 bizden 50 sizden diye.
Birde yemekli olunca çok fazla açılamıyorsunuz tabi,gönül herkesin gelmesini arzu ediyor ama bunun maddi tarafıda var.
Konu komşu görecek diye sayıyı abartmanın da anlamı yok bu devirde,herşey paraya bakıyor.
valla canim ben sıfır sorunla evlendim ne esimle ne ailesiyle ne de ailemle.herseye esimle ben karar verdik aileler siz nasıl isterseniz dediler. biz de sadelikten hoslandigimiz icon yorulmadan kimseyi de yormadan evlendik. kına gecesi yapmadık sade bi nikah sadece. akrabalardan olmaz böyle şey kına gecesi yok düğünde yemek yok diye söylenenler olmadı değil. Ama kulağımi tikadı m.Düğün arefesinde hiç sorun yaşamayan var mıdır bilmiyorum. Benim annem de takı krdelesi istemem, takı töreni neymiş çok ayıp diye tutturdu. Anne nasıl olacak gelinliğim mahvolacak hem insanlar ne zaman takacak dedim, takmasınlar dedi:) İyi, peki dedik sonuçta içlerinden birisi "yetti artık takayım da gideyim" demiş olacak ki biz oynarken gelip tutuşturdu, öylece takı töreni başlamış oldu. Benim gelinliğimin de önü dekolte hafif, altınlar takılırken göğsüme falan değiyor, hoş olmuyor, ellerimde kına var gül koymuşuz bilezikler de geçmiyor, uzun süre takı kurdelesi arandı. Rezillik.
Çok dinlememek lazım herkesi, o şekilde ayarlanmış ve herkes gelmek zorunda değil. Siz bildiğinizi yapın.
Davetiye için bilemiyorum gereklilil durumunu siz bilirsiniz tabii. Ama not şeklinde baya uygun davetiyeler var öyle birşey yapsanızda maddi olarak zorlamaz sizi.Oyle yapacagiz biz de.ama ayri davetiye bastirmadik bunun icin.bastirsak mi ki bilemedim![]()