Düğüne 3 hafta kala davetli krizi

bence anne baba bu konuda haklı. çevreleri var ve kızlarının mürvetini hep birlikte görmek istiyorlar. bence kızıp küsmeyin ama davetli sayısını yükseltin.

Ben bu konuda haksız bulmadım kimseyi. Gerçekten düğün eşle dostla yapılır, bu anlar mutluluk çoğaltmak için var yeni dargınlıklar yaratmak için değil. Ama birde sizin hayalleriniz var, yer tutulmuş, her şey hazırlanmış. Bu durumda kınaya herkesi çağıracaksınız ama düğünde sayılı kişi olacak. Anneniz de düğünü aile arasında yemekli istedi çocuklar kınaya beklerim mutlaka diyerek iş arkadaşlarını çağıracak. Düğüne az kalmış, bu saatten sonra yer değiştirmeye kalkmayın daha çok yorulur, yıpranırsınız. Anne ve babanıza eşit davetiye verin, kınada düğünde çok eğlenin kafanıza takmayın artık.

Biz ilk kez yapiyoruz da karşı taraf daha once buyuk ogullarini evlendirdi
Ailenizdeki panik hali bu yüzden acemilik heyecanı, erkek tarafı zaten her zaman bilmeze yatar.
Düğünü değiştirme imkanınız varsa normal düğün yapın en iyisi takı vs konularından insan ayrımı yapmakta zor oluyordur aileniz.
Yemek olayını maddi durum varsa herkese yapın

Ailenizdeki panik hali bu yüzden acemilik heyecanı, erkek tarafı zaten her zaman bilmeze yatar.
Düğünü değiştirme imkanınız varsa normal düğün yapın en iyisi takı vs konularından insan ayrımı yapmakta zor oluyordur aileniz.
Yemek olayını maddi durum varsa herkese yapın

Bu saatten sonra dugunu de mekani da değiştirme sansimiz yok maalesef. Kapasite 300 kisi ama ona da butce yok.kinaya cagrilacak artik herkes.

Artık insanlar eskisi gibi düğün dernek meraklısı değil. Kınaya giden düğüne gitmiyor. Siz ikisine de cagirirsiniz da davetli birini tercih eder. Bu kadar büyütecek bir şey yok. Planı bozmadan devam etmek en iyisi.

ya limonatalı pastalı düğünü küçümsemeniz beni çok itti bunu sürekli vurgulamanız da ayrı..

konunun özüne gelecek olursak anneniz iş arkadaşlarına düğün olmayacak aile arasında yemek yiyeceğiz kına yapılacak sadece deyip kınaya davet etsin..

Kızımın nişanını yaptık geçen haftalarda,toplam 100 kişiydik,baştan söyledik karşı tarafa 50 bizden 50 sizden diye.
Birde yemekli olunca çok fazla açılamıyorsunuz tabi,gönül herkesin gelmesini arzu ediyor ama bunun maddi tarafıda var.
Konu komşu görecek diye sayıyı abartmanın da anlamı yok bu devirde,herşey paraya bakıyor.

Şu gelenekleri bir sevemedim gitti gerçekten ya. Kalabalığı oldum olası sevmem. Akraba zaten hiç sevmem. Onları ben seçmedim sonuçta. Ben seçtiğim insanlarla birlikte olurum mutlu olurum. Sevöediğim yapmacık bulduğum insanların benim düğünümde ne işi var ki ?
''Çok kalabalık olmalı, takılar takılmalı.'' diyenlerin kafasını da anlamıyorum.
Annem kalabalık sever. Eşi dostu iş arkadaşları topla 1000 geçer bile abartmıyorum. Babam kendi halinde zaten hiçbir şeye karışmaz. Ama annemin hayalinde kalabalık düğün yapmak var. Ben oralı olmadığım için kınayı sevmeme rağmen Erkek-Kız karışık kınada takı, pastalı eğlence yaparım annem için.
Düğün için sevdiklerim yanımda olmasını istediğim insanlar olmalı herşeyden herkesten uzak özel olmalı. İnsan mutluluğunu nasıl istiyorsa öyle planlanmalı neymiş öyle herkesi davet etmek. Planınızı sakın bozmayın.

3 ekimde 200 kişilik yemekli düğünüm var. akraba sayımız fazla olmadığı için ve klasik limonata pasta düğün konseptinden hoşlanmadığımız için nezih bir yerde yemekli düğünümüz olsun istedik. 50 kişiye kadar da opsiyonu var mekanın. benim de eşimin da gayet içine sinen bir organizasyon bu. aylar öncesinden de mekan tutuldu. herkesin de haberi vardı en başından beri. gelgelelim annem daha bundan yeni haberdar olmuş gibi ortalığı ayağa kaldırdı benim eşim dostum çevrem var nasıl 100 kişiyle sınırlandırırım, sadece iş yerinde birlikte çalıştığım departmanda 10 kişi var eşleriyle gelirler vs vs...İyi de diyorum sayımız belli, maksimum 125 olabilir taş çatlasa o da. kaldı ki yeni öğrenmedin sen bunu. çağıramayacaklarımızı da kınaya çağıralım diyorum yok kınaya çağrılan düğüne de çağrılmalıymış vs vs uzattıkça uzattı. kimseyi çağırmayacağım dedi en son çocuk gibi küstü.

babam desen o da ayrı dert. annemle babam ayrı benim ve düğün hazırlık süreci vs hiçbir konuda konuşmuyorlar kopuklar. babam da takmış bana vereceğin davetiye sayısı annenle eşit olacak. nişandaki gibi yaparsanız (nişanımda ben farklı şehirde çalıştığım için davetiye basma dağıtma vs organizasyonlarını annem yapmıştı ve babama az davetiye vermişti) kimseyi çağırmam vs deyip duruyor...inanın yıldım. herşeyi iptal edip evime yerleşesim var (nikahı önceden yaptık tayin sebebiyle). herkesi memnun etmek çokçok zor...herkes gelsin alakalı alakasız konu kmşu doluşsun diye istediğimden çok uzakta limonata pastalı düğün mü yapmalıydım? az kişiyle yemekli bize daha pahalıya geldi ama kmseyi de memnun edemiyoruz anlaşılan...çok mutsuzum...eşim de sorup duruyor senin neden keyfin yok diye anlatamıyorum...çünkü annem ve babamla ilgli o kadar çok sorun var kş, hangi birini anlatsam. şimdiden bıktırmak istemiyorm...çok yorgunum hm dertleşmek hem de fikir almak istedim...yanlış mı ettik istediğimiz gibi bir düğün olsun diyerek...
Canım benim düğünümde yemekli oldu en fazla 300 kişi hesaplamıştık 350 civarı ödedik .Yani sen 200 desende o fazla oluyor minimumdan değil maksimumdan hesaplayın.Annenizide kırmayın makul sayıda anlaşın istediği kişileri çağırsın bide kınaya çağırıp düğüne çağırmamak olmaz ...Düğün zor iş masraflı iş artık gözden çıkarcaksınız...Ayrıca yemekli düğün güzel oluyor ama yemek israfıda çok oluyor,limonatalı pastalıda güzel bence

valla seni çok iyi anlıyorum abimin dğününde babam her şeye bi şey bulmuştu onu mutlu edicez diye uğraşmaktan yorulmuştuk.

ya limonatalı pastalı düğünü küçümsemeniz beni çok itti bunu sürekli vurgulamanız da ayrı..

konunun özüne gelecek olursak anneniz iş arkadaşlarına düğün olmayacak aile arasında yemek yiyeceğiz kına yapılacak sadece deyip kınaya davet etsin..

Kucumsemiyorum nihayetinde hepsi dugun ama ben o tarz sevmiyorum ve her zaman az sayida kişiyle yemekli dugun istedim.bunu annem de bilir en basindan beri.ama zaman yaklastikca ciddi olarak davetli listesi olusturulmaya baslaninca annem iyice gerildi ve yemeksiz dugun olsun demeye basladi.ki mekanin boyle bir opsiyonu yok yemekli oluyor butun dugunler.bu istegin su an ne kdr absurd oldugunu vurgulamak icin limonata pasta li dugun olmaz diye vurgulamak zorundayim.bu tarz dugun yapanlar veya yapacaklar da alinmasin simdi.

Kızımın nişanını yaptık geçen haftalarda,toplam 100 kişiydik,baştan söyledik karşı tarafa 50 bizden 50 sizden diye.
Birde yemekli olunca çok fazla açılamıyorsunuz tabi,gönül herkesin gelmesini arzu ediyor ama bunun maddi tarafıda var.
Konu komşu görecek diye sayıyı abartmanın da anlamı yok bu devirde,herşey paraya bakıyor.

Annemle sizi bir gorusturebilir miyim bunlari ona da anlatin lutfen :)) saka bi yana zor süreçler evet ama zorlastiran da bizleriz esasinda sanirim...

bırakın çağırmasın kimseyi, o sizin düğününüz, siz nasıl istiyorsanız öyle olmalı.
benim de 2 düğünüm oldu, ayrıca istanbulda arkadaşlarımla evlilik kutlaması yapmıştık (düğünlerin ikisi de farklı şehirlerde olacağı için) çok istiyorsa kına gecesi için düğün salonu tutarsınız herkesi doldurur, ama o bile gereksiz bence. evlenecek çiftin akrabaları ve arkadaşları gelsin yeter gerisi boş kalabalık.

Düğün arefesinde hiç sorun yaşamayan var mıdır bilmiyorum. Benim annem de takı krdelesi istemem, takı töreni neymiş çok ayıp diye tutturdu. Anne nasıl olacak gelinliğim mahvolacak hem insanlar ne zaman takacak dedim, takmasınlar dedi:) İyi, peki dedik sonuçta içlerinden birisi "yetti artık takayım da gideyim" demiş olacak ki biz oynarken gelip tutuşturdu, öylece takı töreni başlamış oldu. Benim gelinliğimin de önü dekolte hafif, altınlar takılırken göğsüme falan değiyor, hoş olmuyor, ellerimde kına var gül koymuşuz bilezikler de geçmiyor, uzun süre takı kurdelesi arandı. Rezillik.
Çok dinlememek lazım herkesi, o şekilde ayarlanmış ve herkes gelmek zorunda değil. Siz bildiğinizi yapın.
valla canim ben sıfır sorunla evlendim ne esimle ne ailesiyle ne de ailemle.herseye esimle ben karar verdik aileler siz nasıl isterseniz dediler. biz de sadelikten hoslandigimiz icon yorulmadan kimseyi de yormadan evlendik. kına gecesi yapmadık sade bi nikah sadece. akrabalardan olmaz böyle şey kına gecesi yok düğünde yemek yok diye söylenenler olmadı değil. Ama kulağımi tikadı m.

Back
X