Yerinizde olsam sıfır ve hala tamamlanmamış bir eve kiraya çıkmam. Ben kötü bir deneyim yaşadım bununla ilgili. Tamamı başınıza gelmese de emin olun büyük kısmını yaşarsınız. Öncelikle ruhsat alınana kadar şantiye elektriği kullanacaksınız. Havalar da soğuk olduğu ve şantiye elektriği apartmanca ortak ödendiği için herkes elektrikli sobaya yüklenecek, siz saf saf hem doğalgaz yakacak hem de milletin ısınmasını karşılayacaksınız. İlk bir sene ev ısınmadığı için dogalgaz faturaniz da yüklü gelecek. Ev düğün zamanımıza yetişti diyelim doğalgazı açtırmak için ev sahibi başvuru yapacak, yaklaşık 10-15 gün sonra anca açılacak. Her gün evinize biri gelip kontroller yapacak. Bir gün elektrik için, bir gün uydu anteni için, başka bir gün belki su kaçağı olacak onun için birileri gelip gidecek. Asansör bir süre kapalı olacak. Bizimki 7 ayda açıldı düşünün. Eve yerleşmem bir ayı buldu çünkü her gün bi usta geldi eve. Bir yere de gidemezsiniz onları beklemek için. Size tavsiyem en az 3 sene oturulmuş, ne sorunu tamiratı varsa halledilmiş bir daireye oturun. Evi temizlediginizde bile ki çok uzun sürecek bu, duvarlardan ince ince tozlar dökülecek. Eviniz alçı, boya kokacak aylarca. Ben yaka silkmiştim evden. Ev aldık da kurtulduk çok şükür.