Düğüne çeyrek kala bu kadar endişe normal mi kızlar ?

vegann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
847
275
Kızlar düğünüme 25 gün var artık ne uyku uyuyorum ne yüzüm gülüyor. Aklımda sürekli doğru mu yapıyorum yoksa felakete mi gidiyorum diye endişeler dolaşıyor. Kafam karmakarışık maddeler halinde yazacağım kusura bakmayın.

-Düğün için damatlık hariç her şey hazır bu saatten sonra net bir sebep yokken dönemem diyorum sürekli kendime,
-Nişanlımla uzuun yıllardır beraberiz araya ayrılıklar girdi tabi ki, ama ilk yıllardaki sevgimden eser yok.
-Ailem başta çok karşı çıkmıştı ben memurum o değil diye,keşke o zaman daha çok diretselermiş bu farkı ben şu an düğün arefesinde bile bariz yaşıyorum.
-Bazen onu görmek bile istemiyorum mesela akşam bizdeydi ya düğüne kadar görüşmeyelim dese tamam diyeceğim sanki.
-Kpss'ye hiçbir zaman doğru dürüst hazırlanmadığı için şu an ona çok kızgınım.
-Babası yok, annesinin babasından kalan maaşı olduğu halde bir çöp kadar yardımı yok, ha benim ailemin de hiçbir farkı yok iki senede bekar bir öğretmen ne biriktirirse onu biriktirdim ve ben de iğnesine kadar bütün çeyizimi kendim yapıyorum. Amma onun annesinin hiçbir şeye elini sürmemesi bana batıyor ve annesinden ciddi anlamda nefret ediyorum diyebiliyorum.
-Nişanlım üniversite mezunu bir şirkette çalışıyor ama bütün sülalesinde ondan başka okuyan yok hepsi bana o kadar uzak hayatlar ki.. benim akrabalarda ise okumayan yok arada dehşet bir uçurum var.
-Eskiden memur-özel sektör ayrımı çok önemli değildi benim için ama iki senedir devlette çalışmanın rahatlığını gördükçe nişanlımın kesinlikle iş garantisi olmadığını düşünüyorum, bu şekilde onca borcun altına girmek beni korkutuyor. ( ev, araba vs..)
-Nişanlımın bir tarlası vardı babadan kalan onu satıp ev peşinatı yapacaktı üzerine yüklü miktar bir krediyle ev alacaktık (tabi ki krediyi ikimiz ödeyecektik), aylarca o tarla satılmayı bekledi tam müşteri çıktı anlamadığım bir şekilde abisinin maliyeye borcu mu ne çıktı ve tarlaya ipotek koydurduğu anlaşıldı. Ki bu insanın dükkanı arabası vs var ama onları eşinin üstüne yaptırmış denildi.
-Evde ufak bir söz yaptık ve söze gelen gelmeyen herkese büyük nişan yapacağız dedik, fakat tarlanın satılma durumu olunca ev alacağız sandım büyük nişan masrafı etmeyelim onun yerine evle ilgilenelim dedim. Sonuç ne büyük nişan ne ev ..
-En son olarak da nişanlımın bugüne kadar bana söyleyip durduğu birikimim var lafının aslında boş olduğu ortaya çıktı çünkü düğün masrafları + takı + gelinlik vs vs .. için arabasını satmış !

Kızlar iyi yönleri yok mu tabi ki var.. aileme son derece saygılı, benim asabi tarafımı hep dengeler.. ama geçmişimiz olmasa onca yıl ve yaşanan olmasa ben nişanlımla bugün bu aklımla tanışsam galiba evliliği seçeceğim insan o olmazdı.

Bunları bu kadar açık yazmakla iyi mi yaptım bilmiyorum.
Düğün hazırlıkları her şey son sürat ilerliyor ben deli gibi korkuyorum evlenmekten.

Allah'ım yardım et ...

Annesinin dul maaşı dediğiniz, 600-700 tl civarı bir şey değil mi? Tek mi yaşıyor, diğer çocuklarından biriyle mi kalıyor bilmiyorum ama o kadar parayla kadn naapsın allasen? Bozdur bozdur harca misali.
Saydıklarınızın neredeyse hepsi maddi problemler, bu nedenlerle soğuduysanız, ki öyle görünüyor, hiç bulaşmayın evliliğe filan.

Bende sizin iliskinizde bir ışık göremedim çünkü canina sinmeyen o kadar cok sey varki bunlar evlendigin zaman hep karsina çıkacak isin cok zor ama galiba ya gurur yapiyosun yada kimseyi kirmak istemiyorsun sanirim evleneceksin kabullenmen lazım

Siz bu maddeleri bizden çok kendiniz için yazmışsınız. Gözümün önünde 'Köprüden Önce Son Çıkış' tabelası belirdi. Düğün heyecanı diyeceğim ama maddelerin çoğu o kadar güncel değil. Hiçbir şey sizin mutluluğunuzdan daha önemli değil. Düğünün sabahında mutlu mu uyanacaksınız, pişman mı?

nden bılmıyorum ama okuyunca nısanlınızı ve aılesını kendınız ıle kıyaslıyormussunuz gıbı hıssettım. Yanılıyor olabılırım elbette . sahsı fıkrım onemlı olan meslegı degıl evını gecındırıp gecındıremeyecegı . X bı kısıden yardım almasına gerek yok tası sıkıp suyu cıkartabılır mı ya da para kazanmak ugruna her ısı yapabılır mı ?

Kızlar evet yazdıklarımın hep maddi şeyler olduğunun farkındayım bu biraz da yıllardır evleneceğimizi konuşurken nişanlımın maddi hiçbir birikim ve hazırlık yapmamış olmasına olan öfkemden kaynaklanıyor sanırım, çünkü yıllardır çalışıyor ve hep annesinle ilgilendi, anne tamam da, ne zaman 3-5 bin birikim yapsa abisinin borcu çıktı hep ona verdi. Hep nişanlımı bu yüzden suçluyorum.

Bugüne dek aklın neredeydi diyenlere gözümde bir perde varmış diyebilirim. Yavaş yavaş iniyor ama bu kadar mı geç inmeliydi?

Annesinin maaşı aynen 600-700 civarı bir şey köyde tek başına yaşan bir kadın da.. Ne bileyim belki bu konuda haksız olabilirim ama en azından ufak tefek bir şeyler bekliyorum.

Nişanlım işsiz kalacak biri değil evet taşı sıksa suyunu çıkarır gibi, ama hayat şartlarının ne kadar zor olduğunun da farkındayım.

Kızlar düğüne 25 gün var bu saatten sonra dönecek cesaretim var mı bilemiyorum. Anneme endişelerimden bahsetöeye başlasam kendin istedin bu kişiyi düğün hazırlıklarınla ilgilen deyip kapatıyor konuyu.

Bir yandan da acaba evlilik öncesi sendrom mu diyorum baba evinden çıkacağım için, aslında baba evine değil bekar evime veda edeceğim zaten kendim yaşıyordum başka bir şehirde.

Evlilikler sadece aşk üzerine kurulsaydı hayat ne güzel olurdu değil mi ?
Böyle bir şey mümkün değil ne yazık ki...
Parasız,huzursuz,mantıksız evlilik yürütmek çok zor.İyi düşünün,şimdi yarı yolda bırakmak istemediğiniz adam 3-5 sene sonra sizi yarı yolda bırakırsa pişmanlığınız bugünkünden fazla olabilir.

Siz bu adamdan soğumuşsunuz, zaten saydığınız maddelerin hepsi maddiyata dayalı. Bu adam birden milli piyangoyu falan tutturmayacaksa bu sorunlarda hep sizinle gelecek. O yüzden evlendikten sonra pişman olmaktansa, yol yakınken dönmeniz daha hayırlı.

Ama dışarıdan bir göz olarak yorum yaptığımda siz çok fazla şey bekliyormuşsunuz gibi geliyor. Eğer annesi sadece dul maaşıyla geçiniyorsa zaten kendine bile yetmiyordur. Ek başka kira gelirleri falan varsa bilemeyeceğim tabi ama eğer dediğim gibiyse mahcup olup bir şeyler yapmaya çalışsa bile sizin engel olmanız lazım. Ben çalışan, eli ekmek tutan iki insan evlenecek diye büyüklerin sıkıntıya düşmesini doğru bulmuyorum. Ama zaten durumu çok iyidir o zaman tabi ki gençlere destek olmaları gerekir.

Özel sektör konusuna gelince de, özelde çalışan milyonlarca insan var. Evet iş garantisi devlet gibi değil tabi ki ama yeri geldiğinde devletten çok daha iyi maaşlarda çalışabiliyorlar, evlerini arabalarını da bir bir diziyorlar. Bu zamana kadar hiç eşim kamuda çalışan biri olsun diye düşünmedim. Bir mesleği varsa iyi kötü ekmeğini çıkartır diye düşünüyorum.

Son olarak ailelerdeki okumuş insan sayısını da kafanıza takmayın. Siz bu adamla evleneceksiniz ve o da okumuş birisiymiş demek ki kültürel olarak denk sayılırsınız. Tutup amcasının oğluyla, teyzesinin kızıyla atom parçalayacak değilsiniz. Varsın okumamış olsunlar ne fark eder ki?

Son düzenleme:
Nisanliniz memur degilse nolmus yani herkes memur olmak zorundami
Yada memur memurla mi evlenmek zorunda
Esi ozelde calisanlar olsun o zaman
Bu kadar garantici olmayin cunku hayatta hicbirseyin garantisi yok
Kvalide yardim etmemis
Damat adayi ailesine yardim etmis
Bunlar herkesin yasayabilecegi seyler
Ailesinde okuyan olmamasina bile taktiginiza gore ciddi bir sıkınti var
Gercekten sevip sevmediginizi duygularinizi kontrol edin
Suan ayaklarinizin yere basmasi lazim
Mutlu olmaniz gereken gunlerde sadece maddiyata bagli kaygilar hic normal gorunmuyor
Kisiligi karakteri merhameti sevgisi saygisi es gecilmis bi damat adayi var
Uzuldum ikinizin adina

Kesinlikle ayrıl bence, ileride maddi problemler baş göstermeye başlayınca nikahta verdiğin iyi günde kötü günde sözünü yerine getirebileceğini sanmıyorum. Zira tozpembe gözlüklerini yavastan çıkarmışın evlenince daha cok gözüne batacak bunlar. Düğün günü bile ayrılanlar oldugunu varsayarsak 3 hafta gibi bir süre uzun bir zaman.

Kızlar evet , saygı sevgi merhamet vicdan kişilik bakımından mükemmele yakın bir insan. Yeri gelip beni benden çok düşünür.

Ben neden düğüne doğru bu kadar maddiyatçı oldum onu hiç bilmiyorum.

Kendimi çok eleştiriyorum. Ama inanın bu kadar sayılı gün kala vazgeçmek hiç kolay değil. Bi bayan arkadaşa yapılsa gelse burda konu açsa hepimiz o adam için ahını aldı artık mutlu olamaz diye düşünürüz. Ah alma konusuna çok takılıyorum.

Bir mesele daha var ki bekaretimi kaybedeli çok uzun zaman oldu. Yazmaya utanacağım bir şekilde isteğim dışında kaybettim. O olaydan sonra bunu dünyada bilen iki kişi daha var, biri nişanlım. Biri ise nişanlımla ayrıyken çıktığım, çok sevdiğim, evlenmek istediğim ama yine kendi hatalarımdan ötürü benden nefret eden insan. Nişanlım psikolojik olarak çok etkilendiğimi bildiği için yaklaşık beş senedir elimi bile zor tutuyor. Kızlar nişanlımla ayrılsam ve yıllar sonra karşıma başka biri çıksa bile bakire olmadığımı bir tek erkeğe daha söylemeye tahammülüm yok ..

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum hepinizin fikirlerini çok önemsiyorum.

Bana pek samimi gelmedi yazdıkların kusura bakma. memurluk eskiden kuruş değer görmezdi. şimdi alımlar azaldı puanlar uçtu diye erişilemez farklar yaratmıyor insanlar arasında. sürekli kendi aileni övüp karşı tarafı yerin dibine gömmüşsün. bencede evlenme sürekli başına kakarsın gibi duruyor

Icine sinmiyosa ayril yapacak bisey yok ilerde daha da pisman olabilirsin abisinin borcu cikar size kredi cektirmeye kadar gidebilir mutsuz bi evlilik 25 gun kala nisandan donmekten kotudur

Uzun yillardir beraber olabilirsiniz tamam ama bizler surekli degisen gelisen varliklariz. Dun bize mantikli gelen bir olay bi bakiyoruz bir gun sonra sacma geliyor. Yani nisanlinizi artik kendinize uygun gormemeniz gayet dogal. Olaylar bu raddeye gelmeden neden ayrilmadiniz?

Kızlar evet yazdıklarımın hep maddi şeyler olduğunun farkındayım bu biraz da yıllardır evleneceğimizi konuşurken nişanlımın maddi hiçbir birikim ve hazırlık yapmamış olmasına olan öfkemden kaynaklanıyor sanırım, çünkü yıllardır çalışıyor ve hep annesinle ilgilendi, anne tamam da, ne zaman 3-5 bin birikim yapsa abisinin borcu çıktı hep ona verdi. Hep nişanlımı bu yüzden suçluyorum.

Bugüne dek aklın neredeydi diyenlere gözümde bir perde varmış diyebilirim. Yavaş yavaş iniyor ama bu kadar mı geç inmeliydi?

Annesinin maaşı aynen 600-700 civarı bir şey köyde tek başına yaşan bir kadın da.. Ne bileyim belki bu konuda haksız olabilirim ama en azından ufak tefek bir şeyler bekliyorum.

Nişanlım işsiz kalacak biri değil evet taşı sıksa suyunu çıkarır gibi, ama hayat şartlarının ne kadar zor olduğunun da farkındayım.

Kızlar düğüne 25 gün var bu saatten sonra dönecek cesaretim var mı bilemiyorum. Anneme endişelerimden bahsetöeye başlasam kendin istedin bu kişiyi düğün hazırlıklarınla ilgilen deyip kapatıyor konuyu.

Bir yandan da acaba evlilik öncesi sendrom mu diyorum baba evinden çıkacağım için, aslında baba evine değil bekar evime veda edeceğim zaten kendim yaşıyordum başka bir şehirde.
Bu saydıklarından bazıları gerçek endişeler, bazıları ise biraz zoraki uydurulmuş gereksiz endişeler.
Nişanlının bu zamana kadar evleneceğiniz beli olduğu halde hiçbir birikim yapmamış olması, evet aileye yardım edilir tabii ki, ama yakın zamanda evlenmeyi planlıyorsa atıyorum elinde x varsa x/50'sini ailesine gönderir, kalanı yokmuş gibi davranır, evlilik işi ve aileye yardım işini bi dengeye oturur adaletli olmaya çalışır falan, tamam; ama elindekinin tamamını dağıtması ve başka herhangi bir birikim yapmaması bana göre de sorumsuzluk göstergesidir. Bu konuda kızgın olmakta ve gelecekte de sorumsuz olur mu diye endişelenmekte haklısın.
Araba satma olayında, belki kafasında o arabayı yatırım olarak tutuyorduysa, nakit ihtiyacı doğduğunda satmak üzere cash değil de araba şeklinde tutuyorduysa yani, pek akıllıca bi hesap olmasa da, bahane olarak kabul edilebilir. En aından niyeti iyiymiş denebilir.
Annesi, köyde de olsa, o parayla muhtemelen anca her hafta pazara gidip her ay faturalarını ödeyebiliyordur. Bir de canı muz veya ananas çekerse düşünmeden alabilme lüksüne sahiptir, o kadar. O paradan eline ne artacak da size yardım edecek çeyiz konusunda? Ralist olmak lazım. Sembolik bişeyler bekliyor olabilirsin, ama gerçekçi olalım, gidip kendince pazardan iki tabak alıp getirse beğenip de çeyizine koyar mısın meçhul. Dolayısıyla, o konuda cidden haksızsın, asıl kardeşlerin toplanıp o kadına yardım etmesi lazım her ay. (çok değil faturaları bölüşmek falan gibi)
Özel sektörde çalışıyor olması uydurduğun bahanelerden. Biz de özeldeyiz, kişi hırslı ve akıllı olduktan sonra aç kalmaz, bizzat da tecrübe ediyoruz bunu. Hatta biriniz zaten memur, diğeriniz memur olmayıversin, özel sektörde önünün açılıp yükselebilmesi ihtimali var. Garantici olunacakssa da tamam işte, biriniz zaten memur, garanti oradan tamamlansın. Özelde çalışıp yükselebilme kapasitesi varsa adamın önünü tıkama hiç, 1-2 ay işsiz kalmaktan da korkmayın, herkesin başına geliyor, adam hırslıysa, akıllıysa sıkıntı olmuyor.
Ve, ailenizle paylaşmayın bence. Çünkü ayrılmayacağınız belli. Kötü anlamda söylemiyorum, düğüne 25 gün kala ayrılmak kolay iş değildir. Ayrılmayacağınızı düşündüğüm için: bi evlenin, canlı canlı bi deneyin bakalım nolucak, deneme yanılma forevır yani.

Kızlar evet , saygı sevgi merhamet vicdan kişilik bakımından mükemmele yakın bir insan. Yeri gelip beni benden çok düşünür.

Ben neden düğüne doğru bu kadar maddiyatçı oldum onu hiç bilmiyorum.

Kendimi çok eleştiriyorum. Ama inanın bu kadar sayılı gün kala vazgeçmek hiç kolay değil. Bi bayan arkadaşa yapılsa gelse burda konu açsa hepimiz o adam için ahını aldı artık mutlu olamaz diye düşünürüz. Ah alma konusuna çok takılıyorum.

Bir mesele daha var ki bekaretimi kaybedeli çok uzun zaman oldu. Yazmaya utanacağım bir şekilde isteğim dışında kaybettim. O olaydan sonra bunu dünyada bilen iki kişi daha var, biri nişanlım. Biri ise nişanlımla ayrıyken çıktığım, çok sevdiğim, evlenmek istediğim ama yine kendi hatalarımdan ötürü benden nefret eden insan. Nişanlım psikolojik olarak çok etkilendiğimi bildiği için yaklaşık beş senedir elimi bile zor tutuyor. Kızlar nişanlımla ayrılsam ve yıllar sonra karşıma başka biri çıksa bile bakire olmadığımı bir tek erkeğe daha söylemeye tahammülüm yok ..

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum hepinizin fikirlerini çok önemsiyorum.

Esim muhendislik mezunu devlet memuru degil ozelde cok alakasiz bi is yapiyor
8 yildir ayni firmada
15 yildir bir kez is degistirdi
Devlette de calissa hemen hemen ayni kazanacakti
Ben calismiyorum ama cesaret edip ev aldik
Borc yaptik odedik vs
Buna cok takilma
Ben tam nikah kiyilirken endiselenmis cok korkmustum napiyorum hatami yapiyorum
Donmelimiyim diye nedeni de verilecek bi cevabim yoktu
Anlik biseymis herkes yasayabilirmis vu duyguyu sonradan anladim
Seni saygisiyla yuceltecek gulusuyle yorgunlugunu alacak sarip sarmalayip guvende hissettirecek birini bulduysan onu birakma derim
Yok eger cok maddiyatciysan ve bu senin icin onemliyse ( normal karsilarim) sen bilirsin
Sorumluluk sahibi mi
Ortak zevkleriniz var mi
Surekli koyun gibi gudulmek isteyen bi tipmi
Bunlarin cevabini ver kendine once
Yasadiklarin icin uzuldum
Nisanlin cok anlayisli ve sevecen yaklasmis gibi gorunuyo anlattiklarina bakilirsa
Ama sevmiyorsan uzatma tabi
İnsallah en dogru karari verirsin
Mutluluklar dilerim

X