Düğüne katılamayan baba..

Wendy24

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2018
64
45
18
Gelecek ay düğünüm var ve " babam" gelemiyor..

Düğün davetiyesine de adını yazdırmak istemiyordum ama sırf annem üzülmesin diye yazdırdım iste.. İyi bir geçmişimiz de yok esasında. Varlığını çoğu zaman hissetmediğim, sorumluluklarından habersiz, benim de kardeşlerimin de çocukluğunu buruk geçirmesine sebep olan bi insan olarak yer alıyor hafızamda. Sözümde dekor olarak bulunmuştu, yanlışlıkla geldi sanırım bilmiyorum.

Boşanmadılar, ama gercek bir evlilik mi bu bilmiyorum. Yılda kaç gün burda oluyor onu da bilmiyorum. Ben farklı bir ilde çalışıyorum zaten gelse de görmüyorum. Türkiye'de bir işi yok. Yurtdışında çalışıp arada bir geliyor eve.. Onun sorumsuzluğuna ve hayırsızlığına mı kızayım yoksa annemin bunca zamanki pasifliğine mi inanın bilemiyorum. Bunu yazmışken bütün kızlara da tavsiyem; okuyun, okuyun, okuyun.. Kendinizin de , çocuklarınızın da geleceğini ve muhtemel psikolojilerini bir adamın eline bırakmayın.. Ben şükür ediyorum ki emeklerimin karşılığını alabildim, şuan kendi çabalarimla gelebileceğim en iyi yerdeyim çok şükür ki.

Konuyu daha fazla dağıtmadan şunları da yazayım. 2hafta sonra olsaydı gelebilirdim bana sormadan neden düğün tarihi belirlediniz demiş anneme, sanki her istediğimizde kendisine ulaşılıyor gibi, sanki düğün hazırlıkları yaptığımızı bilmiyor gibi. Hiçbir hazırlığımda da yoktu. Tek yapacağı lütfedip gelmekti onu da yapamacayak..

Nişanlım durumumuzu bilse de ailesi bilmiyor geçmişte yaşananları. Davetiyemde adı var ama kendisi yok, hiçbir anımızda olamadığı gibi, bunda da yok.. Benim mutluluğumdan önce babamın hayırsızlığını konuşacak belki de insanlar, küçüklüğümde olduğu gibi..

Kardeşimi askere uğurlarken bile tekti annem, yine tek olacak.. Beni ve ailemizi biraz olsun düşünseydi bana bu duyguları hissettirip bu satırları gözyaşlarımla yazmama sebep olur muydu?

Son düzenleme:
Yasadiklariniza üzüldüm. Belki babaniz naz da yapiyordur. Bana sormadan tarih aldilar diye. Bence siz kafayı takmayin. Karsi tarafa "gelemiyormus isinden dolayı" deyin. Fazla detaya inmeyin. Bu tür insanlar önce huzursuzluk cikartip sonra yine tipis tipis gelirler

Cok uzucu.. ilerde belki bu durumu karsi taraf senin aleyhine bile kullanabilir. Yapacak birsey yokki canim.. yoluna bak sen, hersey gonlunce olsun

İstemede , nişanda vs sürekli babanız var mıydı ?
Yoksa neden garip karşılasınlar ki
Varsa bunlara gelebildi ise yani düğün içinde arayıp beklediğinizi belirtin.

Size sarılmak istedim. Çok üzüldüm. İnşallah her şey gönlünüzce olur. Yolunuza bakın, arkaya bakmak daha çok üzer şu saatten sonra. Karşı tarafa ailevi sağlık sorunu ya da işi deyin. Bir bahane bulunur. Yeter ki siz dik durun.

İstemede , nişanda vs sürekli babanız var mıydı ?
Yoksa neden garip karşılasınlar ki
Varsa bunlara gelebildi ise yani düğün içinde arayıp beklediğinizi belirtin.

İsteme, söz evde oldu zaten onda da şans eseri denk geldi. Gün belirlemelerin hicbirinde yoktu. Tek yapacağı gelmek, onu da yapamazsa - bu cumleyi tamamlayacak çok şeyim var da büyük konuşmak istemiyorum-

Size sarılmak istedim. Çok üzüldüm. İnşallah her şey gönlünüzce olur. Yolunuza bakın, arkaya bakmak daha çok üzer şu saatten sonra. Karşı tarafa ailevi sağlık sorunu ya da işi deyin. Bir bahane bulunur. Yeter ki siz dik durun.

Teşekkür ederim :KK43:
Açıkçası kimseye güvenesim yok, kime anlatsam beni buradan vurdu cunku. Hep supheli ve sevgisiz yaklasiyorum insanlara. en derin yerden yara aldığımı hissediyorum. Cocuk halime ben de sarılmak istedim şuan

Son düzenleme:
Olsa da varlığı hissedilmiyormuş zaten, o yüzden boşverin.
Kendi mutluluğunuza odaklanın.
Sizi anlıyorum, ben de yaşadım bunları.
Sözüme misafir gibi gelip gitmişti.
Bu tavrı bana daha çok batmıştı tabi, keşke çağırmasaydım, keşke gelmeseydi demiştim.
İnsanların ne konuşacağını takmayın lütfen.
Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün.
O gün sizin gününüz mutlu olmaya bakın.
Babanızda gelmezse gelmesin, kendi bilir.

herkesin yaşadığı zorluklar var, sizinki de bu olmuş
hayatınızı bu sıkıntı üzerine kurmayın
babam hiç yanımda olmadı diye karamsar, üzgün, depresyona meyilli, güvensiz bir insan olmayın
bunu hem kendinize hem etrafınızdakilere, ilişkilerinize istemeden yansıtırsınız.
siz her şeye rağmen hayatı en iyi, en doğru şekilde yaşamaya çalışın ki mutlu ve güçlü olasınız
bununla birlikte düğün tarihi alırken formalite de olsa babanıza da sormalıydınız, sen o tarihte gelebilir misin diye.
bana niye sormadınız diye ortalığı yıkan bir baba da olabilirdi
mutlu olursunuz inşallah

bugüne kadar yanında olmayan sana varlığını hissetirmeyen insan düğününde olmasın zaten. senin mutluluğunu görmeyi haketmiyodur

İyi de gerçekten madem gelmemesi üzüyor sizi, haber vermeden neden tarih aldınız ki?

Ben hak verdim adama.

Düğünlerde şehir dışında olan kardeşlere bile arayıp sorulur bu tarihte izin alabiliyor musun diye, hele yurtdışındaki babayı aramamaniz bana onu zaten umursamıyor izlenimi verdi.

O da böyle hissetmiştir zaten

Ele gune karsi bir bahane bulun. Son anda uçağı kaçırmış, pasaportu kaybolmus, ulkeye giris suresi dolmus vs gibi. Insanlarin agzini kapatacak,mantikli birsey olsun.
Siz de mutlu gununuze konsantre olun. Madem bu kadar kotu izler birakmis, sozde dekor olarak durmasi bile size rahatsizlik vermis, gelmemesi daha memnuniyet verici olabilir. Kendinizi eksik hissetmeyin bence

Sizi çok iyi anlıyorum, biz babaları arkalarında durmayan kız çocuklar olarak her zaman güçlü ve dik olmak zorundayız, bunu unutmayın. Kendinizi sakin bırakıp bunalım moduna sokmayın. Bizim imtihanımızda babalardan sabretmekten başka çağre yok.
Ben evlenmedim henüz ama ablamın düğününe babam katılmadı. Düğün günü düşmüştü ayağının üstüne basamıyodu. Ama gelip bi köşede oturabilirdi, gelmedi. Erkek tarafı lafını etmişler hep. Babası istemiyodu demekki diye. Sorun onların laf etmeside değil doğrusu kızı için o çabayı göstermemiş olmasıydı.
Halindende memnundu zaten, hiç üzülmüş gibi bir hali yoktu. Asıl kıran bu. Şakasını bile yaptı hatta. Senin düğününe de gelmeyeyimde eşitlik olsun diye.
Her neyse.. Size tavsiyem gelebilecek olupda, keyfiyetten gelmediğini kimseye yansıtmayın. Eşinizde dahil, eniştem hala yüzüne vurur bu konuyu ablamın.
Gelmek için çok çabaladı ama yapamadı, izlenimi verin.
Dik durun..
Sizi rahatlatır mı bilmem ama yanlız değilsiniz bu konuda.

İyi de gerçekten madem gelmemesi üzüyor sizi, haber vermeden neden tarih aldınız ki?

Ben hak verdim adama.

Düğünlerde şehir dışında olan kardeşlere bile arayıp sorulur bu tarihte izin alabiliyor musun diye, hele yurtdışındaki babayı aramamaniz bana onu zaten umursamıyor izlenimi verdi.

O da böyle hissetmiştir zaten

her istediğimizde ulaşamıyoruz ki..
orda bir aile bile kurmuştur kendine durum o kadar ciddi.. ben de hem nefret ediyorum hem bekliyorum işte. Bu konuda benim ruh halim de normal değil sanırım. bosanmis olsalar zaten yok der hic takmazdim ama bı imza neyi degistirir ki doğrusu... Eve düzenli bir desteği bile yok, ne diye baba diyorum ben de bilmiyorum. her sey çok karışık hem de çok..

Temmuzda geldiğinde kuzenimin düğünü için saatlerce yol gidip 100dolar takmıştı. Hoş, yukarıda yazdıklarımdan sonra bu detay ne kadar önemli o da tartışılır

Son düzenleme:
Amaan ne üzülüyorsun ki arkadaşım en mutlu günün. Gelmezse de bi bahane sun herkese, yazmış arkadaşlar yukarıda bir sürü. Zaten tam anlamıyla baban olamamış düğünde yanında da olmazsa olmasın, istemesen de beklenti içindesin bak, onun yaptığını yap sende.

Back
X