düğüne ramak kala

aycnsrdr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
476
15
118
Birşey dıkkatımızı çekti arkadaşlar düğünlerimize az bir zaman kalmış ve gelınlerımız yanı bız erkek ailesınden şikayetciyiz...

bende sizinle aynı durumlardayım mesela benım kayınvalıde ve kayınpeder 22.04.2012 tarihinde nişanım olduktan sonra görmedım kendılerını kayınvalıdem oğluna soramadıklarını bana sormak için arıyor sadece.bana yansıtmasada muhakkak oğluna söylüyordur benım masraflı olduğumu ama ınanın nişamlımlakendımız yapıyoruz herseyı tamam onlarında faydaları çok ama karı koca ben yokmuşum gıbı davranıyorlar bende halıyle onlara o şekılde karsılık verıyorum.ama neden böyle ne beklıyorlar bızden oğullarını sevdık dıye her dedıklerıne evet dememızı mı beklıyorlar acaba.birde benım kvalıdem bızım zamanımızda böyle değildi kendı dönemını yaşatamaya çalısıyor sanırım bana...

bu şekılde iken evlenmek çok doğrumu tamam nişanlım etrafımda pervane her zaman yanımda dayanılmaz durumlara geldığımde ailenın yaptıklarını düğünden sonra bende yapıcağım dedığımde bana hak verıyor .mesela annemler adamlar dağdamı yaşıyor ne yıyıp içiyorlar dıye emrake dıyor ama kayınvalıdem sizi davet edemedık bızede beklerız dıyemıyor anneciğimde bana yansıtmasada zoruna gidiyor ne dersınız kızlar kım haklı kım haksız..

çok ılgınç bıdaha görüşmemenız
teklıf mı beklıyorlar acaba
aranızda çok bı mesafe mı var yoksa?

yoksa düğünde mı görüşceksınız :1:

bılmıyorum canım ınan bılmıyorum .20 dakıka aramızdakı mesafe..çiftçilik yapıyor ailesı tamam işlerı yoğun ama şimdi bıttı sayılır işlerı bıze tanışma isteme söz ve nişan öncesi zorunlu olarak geldı bşka yok.kı nişanlım merkezde yaşıyor oğlunada gelmıyor kızı da geldığınde gelıyor sözde oğlunun işerini yapıcakmış o arada bıle anneme gıdıp 30 dakıka oturamaz mı ...nişanlımın babaannesıde nişanlıma oğlum annen nıye böyle yapıyor ayıp değil mi insanlar emrak edıyordur dıyor ama k.valıdeye laf enlatılmıyor...

Valla ben ufak tefek pürüzler haricinde çok sıkıntı görmüyorum, ben görmüyorum annem çok şey görüyor ama ben görmemezlikten geliyorum sanırım biraz polyanacılık oynuyorum umarım kabak sonunda bana patlamaz...

Benim kayınpederim herşeyinizi ben yapıcam dedi maalesefki bizim birşey yapmamıza izin vermiyo durum böyle olunca elinkolun bağlanıyo keyiflerini bekliyorsun işte bu durumda annem devreye giriyo haklı olarak..neden hala ev tutmadılar, neden mobilyaları almadılar, neden şöyle neden böyle,,Sonra benim polyanam devreye giriyor e işte daha erken mobilyalarda ev tutulunca falan vs vs.

Bizim dünürler arasında ilk zamanlar biraz inatlaşma olduğu için pek paslaşma yok aramaz sormazlar gerçi kayınvalidemin yapısı gereği de uzak tutar kendini herşeyden..Nişanlımın evinede 1 sene içinde en fazla 3 kez gitmişimdir gerek duymam yani gitsemde başlarına koyarlar gitmemi çok ister ama ben bu sefer uzat tutmayı seçiyorum kendimden özellikle işte böyle düşe kalka gidiyoruz bakalım nefret ettiğim kimse yok çok şükür sorun etsem edecek sorun çokta ben etmiyorum ne hikmetse...İnanamadığım bir dinginlik var üzerimde ara ara essede yine sindiriyorum...Son 2 ay 1 hafta 3 gün ozamana kadar itekleye itekleye varırız inşallah

bılmıyorum canım ınan bılmıyorum .20 dakıka aramızdakı mesafe..çiftçilik yapıyor ailesı tamam işlerı yoğun ama şimdi bıttı sayılır işlerı bıze tanışma isteme söz ve nişan öncesi zorunlu olarak geldı bşka yok.kı nişanlım merkezde yaşıyor oğlunada gelmıyor kızı da geldığınde gelıyor sözde oğlunun işerini yapıcakmış o arada bıle anneme gıdıp 30 dakıka oturamaz mı ...nişanlımın babaannesıde nişanlıma oğlum annen nıye böyle yapıyor ayıp değil mi insanlar emrak edıyordur dıyor ama k.valıdeye laf enlatılmıyor...

cnm bazı aileler böyle ablamın eski nişanlısının aileside böyleydi annem ameliyat olduğunda bile gelip gitmediler işleri çok yoğunmuş uzakmış falan filan bir saatlik yolu gelip gidemediler annem rahmetli oldu ona bile gelmediler (yazık anacığım dünürlük nedir bilemeden gitti oysaki o kadar hak ediyordu ki) ee en sonun da ne oldu 8 senelik ilişki bitti.

Valla ben ufak tefek pürüzler haricinde çok sıkıntı görmüyorum, ben görmüyorum annem çok şey görüyor ama ben görmemezlikten geliyorum sanırım biraz polyanacılık oynuyorum umarım kabak sonunda bana patlamaz...

Benim kayınpederim herşeyinizi ben yapıcam dedi maalesefki bizim birşey yapmamıza izin vermiyo durum böyle olunca elinkolun bağlanıyo keyiflerini bekliyorsun işte bu durumda annem devreye giriyo haklı olarak..neden hala ev tutmadılar, neden mobilyaları almadılar, neden şöyle neden böyle,,Sonra benim polyanam devreye giriyor e işte daha erken mobilyalarda ev tutulunca falan vs vs.

Bizim dünürler arasında ilk zamanlar biraz inatlaşma olduğu için pek paslaşma yok aramaz sormazlar gerçi kayınvalidemin yapısı gereği de uzak tutar kendini herşeyden..Nişanlımın evinede 1 sene içinde en fazla 3 kez gitmişimdir gerek duymam yani gitsemde başlarına koyarlar gitmemi çok ister ama ben bu sefer uzat tutmayı seçiyorum kendimden özellikle işte böyle düşe kalka gidiyoruz bakalım nefret ettiğim kimse yok çok şükür sorun etsem edecek sorun çokta ben etmiyorum ne hikmetse...İnanamadığım bir dinginlik var üzerimde ara ara essede yine sindiriyorum...Son 2 ay 1 hafta 3 gün ozamana kadar itekleye itekleye varırız inşallah

ne güzel polyanacılığın hşuma gıttı bız kendımız yaptıgımızdan alacak verecekte sorun yok ama bılmıyorum insan azıcıkta değer görmek stiyor sanırım mıllet nişanlılık ansıl gidiyor dıyor bana sasırıp kalıyor.ben mı bişeyler kacırıyorum acaba dıye öncede hayatımda nışanlım vardı yıne tek o var..ben yenı bır aileye girdiğimi düşünmüyorum .sadece nişanlımın halasıyla eşiyle kızyla görüşüyoruz ..

cnm bazı aileler böyle ablamın eski nişanlısının aileside böyleydi annem ameliyat olduğunda bile gelip gitmediler işleri çok yoğunmuş uzakmış falan filan bir saatlik yolu gelip gidemediler annem rahmetli oldu ona bile gelmediler (yazık anacığım dünürlük nedir bilemeden gitti oysaki o kadar hak ediyordu ki) ee en sonun da ne oldu 8 senelik ilişki bitti.

allah rahmet eğlesın mekanı cennet olsun.bızde ailesi yuzunden bu iş bitmesın dıye çok uğraştık..benımde yengemın ailesıyle süreklı görüşüyoruz yengmeın annesı hep içimizdedır arkadaş gıbıyız benım kıler soğuk insanlar. insan içine çıkmamışlar sanırım hıç

Nişanlınızla mutluysanız, nişanlınızın karakterine güveniyorsanız hiç dert etmeyin bu saydığınız konuları.
Kötülük olmadığı sürece önemsenmeyecek durumlar bunlar.
İnsanda biraz kendi mutluluğunu bozuyor bence böyle olumsuz düşüncelerle.
Biraz mutluluğa izin vermek lazım.
Etrafı dinleyip, okuduklarınızdan etkilenmeyin.
Hayat çok kısa..

canm pekı sız sureklı gıdıp gelıyomusunuz?

Nişanlınızla mutluysanız, nişanlınızın karakterine güveniyorsanız hiç dert etmeyin bu saydığınız konuları.
Kötülük olmadığı sürece önemsenmeyecek durumlar bunlar.
İnsanda biraz kendi mutluluğunu bozuyor bence böyle olumsuz düşüncelerle.
Biraz mutluluğa izin vermek lazım.
Etrafı dinleyip, okuduklarınızdan etkilenmeyin.
Hayat çok kısa..

ilk başlarda evet arkadasım ama artık işin uzmanı oldum sanırım ara ara bu tür duygulara kapılıyorum....

canm pekı sız sureklı gıdıp gelıyomusunuz?

anlamadım canım .eğer bızım onlara gıtmemızden bahsedıyorsanız kvalıdem bızı hıç davet etmedığınden hıç gitmedık onalra

mesela abımın nişanlılığında aileler arkad gıbıydı ve hala öyle.bızde kız tarafı el üstünde tutulur..

anlamadım canım .eğer bızım onlara gıtmemızden bahsedıyorsanız kvalıdem bızı hıç davet etmedığınden hıç gitmedık onalra

mesela abımın nişanlılığında aileler arkad gıbıydı ve hala öyle.bızde kız tarafı el üstünde tutulur..

hmm anladım evet onu kastettım. yani bu durumda sız davet edıyosunuz onlar gelmıyor mu?

hmm anladım evet onu kastettım. yani bu durumda sız davet edıyosunuz onlar gelmıyor mu?

onların hep işi varıdr yoğundurlar.artık bende gelın buyrun bıze demıyorum 2 haftadır acıkca....annemlerde rahat artık onalrda takmıyor ya da bana caktırmıyorlar

onların hep işi varıdr yoğundurlar.artık bende gelın buyrun bıze demıyorum 2 haftadır acıkca....annemlerde rahat artık onalrda takmıyor ya da bana caktırmıyorlar

hmm anladım canm. evlenınce mutlu olun da gerısı bos bence takmamaya calısın.

bence erkek ailesi değişiyor nişandan sonra aynı sorunu bende yaşıyorum çünkü kayınvalidemin dediği laf kulaklarımda çınlıyor hala kına için abiye alamam boğazıma kadar borca bulandım nişanda aldığımı giyiver hemde annemin yanında dedi bunu ya bunu bir söyleme şekli edebi vardır kızım kusura bakma alacak durumum yok nişandaki elbiseni giyebilir misin dese tamam derim ve kim ne derse desin her erkek anası gelini kıskanıyor
düğüne az bir süre kaldı iyice gerildik bu stres fena yapıyor insanı sonumuz hayır olsun artık

hmm anladım canm. evlenınce mutlu olun da gerısı bos bence takmamaya calısın.

nişanlım bızımkıler böyle ne yapayım dıyor.öyle yanı umarım düğünden sonrada bu kadar uzak dururlar bızlerden herşeye burnunu sokan insanlar halıne gelmezler

bence erkek ailesi değişiyor nişandan sonra aynı sorunu bende yaşıyorum çünkü kayınvalidemin dediği laf kulaklarımda çınlıyor hala kına için abiye alamam boğazıma kadar borca bulandım nişanda aldığımı giyiver hemde annemin yanında dedi bunu ya bunu bir söyleme şekli edebi vardır kızım kusura bakma alacak durumum yok nişandaki elbiseni giyebilir misin dese tamam derim ve kim ne derse desin her erkek anası gelini kıskanıyor
düğüne az bir süre kaldı iyice gerildik bu stres fena yapıyor insanı sonumuz hayır olsun artık

ah ah benımkıde benımle ne pazarlıklar etmıstı canım...aman almasın oğlu alır bızımkı nışan kıyafetıne gelınlığe verılen paralara acımıyor nasılsa ona verılen paraları gözü görmuyor allahtan. benımkı altın alırken kıskandı benı annemede demış hatta bızımde olsa alınsa dıye....ne yapıcaksın işte canım kaynana adı üstünde

ailen ve sen çok haklısınız aramaları sormaları gelip gitmeleri gerek ama artık devir değişti insanlar tuhaflaştı erkek evi naz evi oldu sanki:44:yine de boşver canım sen nişanlınla mutluysan bu ayrıntıları önemseme kimseye saygısızlık yapma niye böyle oldu şöyle oldu diye canını sıkma bugünlerin tadını çıkarmaya bak:34:

Son düzenleme:
Nisanda maddi konuda zora sokmayinca böyle oluyor erkek tarafı. Kıza masraf yapmayinca , oğulları daha değerli oluyor naz yapıyorlar. Nisanda kayın validem canı
cicim dedi, yanlarına gittim düğün alışverişine , oğlundan ayırmaya çalıştı. Ogün bu Gun ailemle tek kelime konuşmadı. Bunun tek sbebi istenmeyen gelin olmak, oncesinde arayıp soyle yapalım , böyle yapalım diyordu, şimdi düğün yapamayız basınızın çaresine bakın oldu. Yeni nesil kaynanalar bizleri kuma görüyor herhalde...

Back
X