düğüne ramak kala

bıraz polıtık olmak gerek duymamak gormemek bılmemek gerek
kayınvalıdeyle yarısmamak gerek
ben konunun basını okudum ancak sorunun nerede oldugunu goremedım

Evliliğimde 3. Yilim bitti. Yaklaşık 6 aylık da nişanlılik donemi. Yani 4 yıl önce aynı duygulara ben de kapılmıştım. Sizin nişanınızın aile yapısına yakın bı aile kv ler de. Ben de cok takıyordum kafama , sürekli başkalarıyla kendi ailemle kiyasliyordum, üzülüyordum.
Ama sonra sunu anladımki insanların kültürel yapıları hayata bakışları cok farklı. Cogu zaman aslında art niyet yok ama huyları oyle ve onları oyle kabul ettim. Kabul edince de cok rahatladım, mutlu ve huzurluyum evliliğimde :) onlarla da aram iyi normal standartlarda geçiniyoruz :)
Ama iste bunu insan zamanla öğreniyor. Siz de sabredin canınızı sıkmayın her sey yoluna girdiğini göreceksiniz.
Bir de - tabi bunlar biraz d imkanlarla alakalı- ben onlardan kendi istekleri yaptıkları dısında hic vi sey talep etmedim, yapmadıklarını da ben yaptim.Bana da kına kıyafeti kına malzemesi noluyo alınacak mı diye soran bile olmadı, kıyafetimi de bindallimi da annemler aldı,. Kv ve kp sehir dısında kına geceme bile gelmedi :) düğünle kına arasında 5 gün vardı sehir disından o kdr erken gelemem dedi, ben de kendi takın çevremle ailemle guzel bı kına yaptım, hic bı zaman da demedimki kınama gelmedin:)
İnsanları biraz olduğu gibi kabul edersek hayat kolaylaşıyor. Benim esim de bana hep ailem böyle Napiyim derdi. Kabullenemezdim baslarda ama özellikle son bir yıldır iyice alıştım daha mutluyum.

Ufak tefek sorunlar hazırlık stresi ile herkeste oluyor elbette..

Ama bu sizin tutumunuzla da alakalı..

Susup susup düğün arefesi patlamakta doğru değil..

En ufak bir şeyde ' senin ailen senin ailen ' deyip durmakta hoş değil..

Genelleme yapmayı sevmem ama bazı hanımlarımız da çok vesveseli oluyor.. Örneğin ' şu an kayınvalidemle bi sorunumuz yok, ne desem beğendiğimi alıyorlar ama acaba diyorum ben mi anlamıyorum.. Çünkü burda okudum herkesin kaynanası imalı imalı laf sokuyomuş.. Acaba benimki de mi sokuyo ' diyen gelinler de gördüm..

Bence nişanlınıza güveniyorsanız 3. şahısları bu kadar hayatlarınızın merkezi olarak görmenize gerek yok.. Hazırlık, heyecan, telaş tek bizde olmuyor annelerde de oluyor ' eşler arasında sorun yoksa güven tamsa ' köprüyü geçene kadar idare edin büyükleri..

Son düzenleme:
ailen ve sen çok haklısınız aramaları sormaları gelip gitmeleri gerek ama artık devir değişti insanlar tuhaflaştı erkek evi naz evi oldu sanki:44:yine de boşver canım sen nişanlınla mutluysan bu ayrıntıları önemseme kimseye saygısızlık yapma niye böyle oldu şöyle oldu diye canını sıkma bugünlerin tadını çıkarmaya bak:34:

bu sabah yıne girdik bırbırımıze nısamlımla ınsan bazen kendısıyle baş edemmeyıp dışa yansıtıyor sanırım buna rtık dur demem gerekıcek

nisanda maddi konuda zora sokmayinca böyle oluyor erkek tarafı. Kıza masraf yapmayinca , oğulları daha değerli oluyor naz yapıyorlar. Nisanda kayın validem canı
cicim dedi, yanlarına gittim düğün alışverişine , oğlundan ayırmaya çalıştı. Ogün bu gun ailemle tek kelime konuşmadı. Bunun tek sbebi istenmeyen gelin olmak, oncesinde arayıp soyle yapalım , böyle yapalım diyordu, şimdi düğün yapamayız basınızın çaresine bakın oldu. Yeni nesil kaynanalar bizleri kuma görüyor herhalde...

kesinlikle arkadasım bus abah nısanlımada söyledım benım sayemde oldu nısan .kayınvalıdem düğün yapıcam dıye dertlenmesın ben böyle olmasan tavız vermesem eksıklıklerınızı kapatmasam düğün yapamazdık aşkım dedım oda arada kaalıyor .akşama yemeğe gel dıyorum bızımkıler sızı hıç davet etmedı utanıyorum artık gelemye dıyor yazık değil mi bızze

bıraz polıtık olmak gerek duymamak gormemek bılmemek gerek
kayınvalıdeyle yarısmamak gerek
ben konunun basını okudum ancak sorunun nerede oldugunu goremedımduymayarak görmeyerek buraya kadar geldık canım zaten ..sorun ailesinın ilgisiz ve alakasız tavırları nedenıyle nişanlımın bıze gelmekten cekınmesı ...

Evliliğimde 3. Yilim bitti. Yaklaşık 6 aylık da nişanlılik donemi. Yani 4 yıl önce aynı duygulara ben de kapılmıştım. Sizin nişanınızın aile yapısına yakın bı aile kv ler de. Ben de cok takıyordum kafama , sürekli başkalarıyla kendi ailemle kiyasliyordum, üzülüyordum.
Ama sonra sunu anladımki insanların kültürel yapıları hayata bakışları cok farklı. Cogu zaman aslında art niyet yok ama huyları oyle ve onları oyle kabul ettim. Kabul edince de cok rahatladım, mutlu ve huzurluyum evliliğimde :) onlarla da aram iyi normal standartlarda geçiniyoruz :)
Ama iste bunu insan zamanla öğreniyor. Siz de sabredin canınızı sıkmayın her sey yoluna girdiğini göreceksiniz.
Bir de - tabi bunlar biraz d imkanlarla alakalı- ben onlardan kendi istekleri yaptıkları dısında hic vi sey talep etmedim, yapmadıklarını da ben yaptim.Bana da kına kıyafeti kına malzemesi noluyo alınacak mı diye soran bile olmadı, kıyafetimi de bindallimi da annemler aldı,. Kv ve kp sehir dısında kına geceme bile gelmedi :) düğünle kına arasında 5 gün vardı sehir disından o kdr erken gelemem dedi, ben de kendi takın çevremle ailemle guzel bı kına yaptım, hic bı zaman da demedimki kınama gelmedin:)
İnsanları biraz olduğu gibi kabul edersek hayat kolaylaşıyor. Benim esim de bana hep ailem böyle Napiyim derdi. Kabullenemezdim baslarda ama özellikle son bir yıldır iyice alıştım daha mutluyum.

çok güzel ıfade etmıssın tek dıleğim evıme yerleşıp kapımı kapatıp rahat etmek canım.söylemlerınde çok haklısın etkılenmıyeyım dıyorum ama çevredekılerde aa kaç ay oldu kaynananlar nerde demelerıne tahammulum kalmadı artık verıcek bahanemde:49:

neden tartıstınız nısanlınızla bugun ?

Back
X