düğüne ramak kala

canım kusura bakmada bu sözler sana sarfedilirken ailende orda değilmiydi ailen diyemedimiki sen kimi nerde ortada bırakıyosun çok özürdilerim ama malmı bu ki 1.si bu kayınvalideyle uğraşabilecekmisin 2.si seni annesine ezdiren bir eşle ne kadar mutlu olabileceksin şimdi seni anlıyorum düğüne az kalmış nasıl yıkarım bunca şeyi ama şunuda düşün evlendikten sonra boşanmak kadar zor olamaz sonunu bu kaynanayla iyi görmüyorum bu anı daha önce yaşamıştım sonuç ortada şimdi boşandım...

Konu sahibi arkadaşım Allahın sevgili kuluymuşsun ki kv ve nişanlın gerçek yüzlerini evlenmeden göstermişler. Kv şimdiden böyleyse evlendikten sonra düşünemiyorum bile.Terbiyesiz adın seni ortada bırakırım ne demek ya.Bu lafların üstüne nişanlın annesine o anda ağzının payını vermediyse ve sana surat yapıp çıkıp gittiyse anla ki ilerde evliliğin boyunca hep yalnız kalıcaksın.Nişanlın ailesinin lafından çıkmayacak bir tip bu belli. Kv ve kp senin üstüne geldikçe seni ezdikçe nişanlın kılını kıpırdatmayacak kendini o zaman daha da kötü hissediceksin. Benden sana evli bir bayan olarak tavsiye yol yakınken iyi düşün belkide bu ilerisi için sana gönderilmiş bir işarettir. Başını yakma.

yaklaşık 20 sayfa yorum yapılmış herkes ayrıl diyor bak bizi dinle buradakiler hiç yanılmadılar

sana onlardan fayda yok ailende ne saf insanlarmış baban o kadının ağzının payını vermemiş senı sahipsiz bırakmış tabiki istemeyerek bunu yapmış saygısızlık olmasın dıye

ama o kadına sen benım çocuğuma ne dıyosun topla pılını pırtını çek git evimden deseydı o kadın ağzını bidaha açamazdı

nişanlın sana geri gelir miydi?

işte sizin deniz geçme evrenız sınavınız bu olurdu...

ama sen belliki evleneceksin ve kendini bile bile yakacaksın.

hiç bu kadar açık kendını bellı eden kayınvalide kk hayatımda görmedim

senınkı bayrak sallıyor.

lütfen ramak da kalsa 1 saatte kalsa evlenme.

önceki yorumlarımı diğer konularını okumadan yapmıştım.
beni hiç incitmeyen biri diyorsun ama daha önce de benzer sorunlar yaşamışsınız anladığım kadarıyla.
biliyorum çok ama çok zor iyi düşün

bundan sonra düzelir mi tabiki düzelmez ve emin ol senın kıymetin olmayacak herkes vuracak kafana alacak ekmeğini sen ağlayacaksın nişanlın sadece bakacak üstüne birde trip yapacak.

babandan da utanmamış çünkü o kadar emin ki senın onu terketmeyeceğinden

damat gelinin babasından azcık çekinir bu kızı bana vermezse diye korkar senınki maaşallah azı gemiye almış

işi pişkinliğe vurmuş

daha önceki yorumlarda anlatmıştım.babam vefat etti.

Nişanlın hatalı !

Ailen hatalı !

Benim kızıma o şekilde hakaret eden insana bırak elini öptürmeyi, saçının telini vermem. Ortada bırakırmış, ne sanmış benim evladımı, nedir ortada kalacak olan, evlat benim sen kimsin diyebilmeliydi ailen

Nişanlından bir halt olmaz, kusura bakma, görünen köy kılavuz istemiyor. Kayınvalidene gelince Allah korusun elin kızlarını ondan, insanlıktan çıkmış.

Dinle buradaki insanları, hepsi yaşanmışlıklarıyla sana bir şeyler yazıyor. Nikaha bir ay kalmış hiç sorun değil, ben 10 gün kala vazgeçtim, hala da pişman değilim, kolay değil tabi ama kötü bir evlilik kadar zor da değil.

Aklını kullanarak düşün şu aşamada duygulara bakıp karar verilecek bir durumda değilsin.

birde babanın olmayışı kaynanayı güçlü yapmış gibi baban yok ya yoksa babanın yanında böyle terbiyesizce konuşmazdı ortalığı serbest buldu
cadı kaynana!

Bence bütün sorunlar kadınların tek başına birey olamamasıyla ilgili. Toplum tarafından öyle bir yetiştiriliyoruz ki sanki erkekle varız onlar olmazsa eksik ve aciziz. Genç kız oluruz babanın onuru ve namusuyuz evleniriz kocanın namusu oluruz bu durum hep böyle sürer gider . Erkek bizi kısıtlar giyeceğimiz kıyafete ,görüşeceğimiz arkadaşa karışır sevdiğinden yapıyor deriz. Bizi döver hakaret eder aslında biliyorum seviyor ama hakkettimderiz. Bir dünya kaynana ile ilgili konu açılıyor okuyorum gelinini aşağılayan onun yuvasını dağıtmaya çalışan kaynanalar başrolde peki oda kadın nasıl böyle birşey yaparki kendi de bu yollardan geçmedimi diye hayıflanırız. Yapar çünkü o kadına da toplum tarafından bu düşünceler empoze edilmiş kadının ikinci sınıf görüldüğü birey olamadığı bir toplumda , güçlü olanın oğlunun yani erkeğin tarafında ,gelini azıcık hak aramaya çalışsa yuvayı dağıtmak pahasına erkeğin yanında olur çünkü toplumda hak arayan kendi değerinin farkında olan kadın sevilmez kadın kendini erkeğe adamalı saçını süpürge etmeli erkek ne söylerse sineye çekmeli o zaman evlilik nişanlılık her neyse düzgünce yürür.özetle bizlere şiddet uygulayan hakaret eden hatta bizleri namus uğruna öldürme hakkını kendinde bulan erkekleri yetiştirende biz kadınlarız ve biz böyle yapılan her davranışı sineye çeker onsuz yaşayamam edemem diyerek kendimizden tavizler vermeye devam edersek erkek egosunu dahada güçlendiririz biz güçlü durmalıyız ki kadına yapılan haksızlıklar azalabilsin.biraz uzattım ama sizi anlıyorum seviyorum diyorsunuz ama sevgi bazen tek başına hiçbirşey. Düğüne bir ay kala diyorsunuz ama isterse bir gün kalsın ortada kişiliğime yapılmış kadın olduğum için ortada bırakırım seni diye tehdit eden bir zihniyetle asla evlenmezdim. İyi düşünün umarım mutlu olursunuz

Bence nisanlin ne sis yansin ne kebap seklinde sesini cikarmamis... seni nasilsa sonradan ikna edecegini az cok tahmin etmiştir... seni ortada birakirim bu laf oyle agir bir laf ki.. nisanlin ne zaman halledecegini söyledi mi peki? Yani aranızda halletmeyin kesinlikle evinize kp, kv ve nisanlin yeniden gelsinler...kv soyledigi sozlerden oturu nisanlin ise sesini çıkarmadigi icin once sizden sonra da bunlara sahit oldugu icin annenizden ozurdilesinlerr... ama yapacaklarını sanmıyorum. .gerci yapsalar da bunlar unutulup nasil yuzyuze bakilir bilemiyorum

Son düzenleme:
Babanın vefat ettiğini yeni okudum
Ve daha da çok üzüldüm şuan benim babam da rahmetli çünkü.
Biliyor musun ben babamın yokluğunu en çok evlendikten sonra hissettim.
Ve ben evliliğimde bu haksızlıkları yaşadığımda kp olacak o adama lanet ettim.
1 ay boyunca hep ağladım hayatımdaki en kötü bir aydı..
Ağlarken hep şunu düşündüm. BABAM OLSAYDI BÖYLE OLMAZDI.
Olmazdı evet babam olsaydı çekinirlerdi ondan.
Ya da yapılanlar karşısında eşimin kulağından çekmesi yeterdi.
O yoktu, yokluğundan yararlandılar.
Benim melek annem zaten ne kadar ses edebilirdi.
Kendi kızlarına yapılmasını istemediklerini yaptılar başkasının kızına.
İnsanlar öyle pislik işte..
Zavallı annem günlerce ayakta hasta gezdi. Yüzünün rengi soldu gitti.
Evlendim annemin derdine dert ekledim diye yandım en çok hoş neye yansam bilemedim.
Hep dedim o günden beri 8 aydır diyorum..
Sen de baba mısın ulan benim babasızlığımdan yararlanan sen baba mısın?

Senin de kızın var hani bana evlenmeseydin o zaman diye haykıran o kızın..
O da evlenecek bir gün.
Ben Rabbimin adaletine inanıyorum..
O gün siz ağlarken ben güleceğim inşallah evet güleceğim ne derlerse desinler güleceğim!

Bir yanın eksikse insanlar merhamet yerine genelde ezmye yelteniyorlar..
Benim de annem rahmetli oldu
Eşimin ailesi annem olsaydı bana bu kadar acımasızca davranamazlardı
Babasından bişey görmedim ama anasından, kuzeninden ve teyzesinden gördüm
Allah onları bildiği gibi yapsın
Hiç içim doğrulmuyor..Eşimi ne kadar çok sevsem de
Konu sahibi de evlense bile bu olanları affedemeyecek ve ömür boyu sırtında dert olarak yüklenecek...

Allah'ım soracak biliyorum.
Sana yapılanlar da çıkacak bir bir hepsinden hiç üzülme.
Benim o gözyaşlarım onlardan çıkacak..
Buna inanıyorum.
Evet onlar üzülünce eşim de üzülecek, kahrolacak belki.
İnan umrumda değil.
Hep diyorum onlara olan nefretim eşime olan sevgimle savaş halinde..
Allah sonumuzu hayır etsin.
Nefretle yaşamak da zor..
Böyle olsun istemedim.
Bir araya geleceğimiz kısa zamanlarda suratlarına içimden gelerek bakayım isterdim.
Yazık.. İstemek yetmiyor..

bu iş yalnızca tek bir şekilde düzelir..

eşin annesiyle konuşsun

annesini alsın size getirsin

kayınvaliden sana ''kızım haddimi aştım soylememem gereken şeyleri soyledim.
çok pişman oldum hakkını helal et bundan sonra arkanızda desteğim'' desin

tabiki kayınvaliden gonulden soylemeyecek

ama eşinin bunu annesine soyletebilmesi

en azından benim karımı ezemezsiniz msjını verir.

ha aslına bakarsan yol yakınken yrüyüp gitmen lazım ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla ayrılmak istemiyorsun..

o zaman bu bir çozüm olabilir belki..

hayırlısı olmuş. "sen bana daha şimdiden cevap veriyorsun" diyen bir kv. herşeye susan bir müstakbel eş. verilmiş sadakanız varmış ... gözünüz aydın

Zararin neresinden donulurse kardir.
O kv hayatta oldugu surece senin yuzun gulmez
Bunlar ucuz isler
Ucuz islerle ucuz insanlar ugrasir
Nisanlinda farkli degil
Iyi dusun

Son düzenleme:
annesinin özür dilemesi lazım hem size hem annenize... özür dilemezse bu olaylar evlenince de devam eder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…