düğüne ramak kala

Bu olaylar simdiden basladiysa coooookkkk devam eder.

Bu iliskiyi bence bi gozden gecir canim, ortada savunmasiz odun bir nisanli, cadi bir kaynana, sessiz bir anne ve mahsum sen varsin!!!

Senin nisanlin daha evlenmeden boyleyse bu kadin evlenince seni ezerde ezer

Onu gectim bu kadin yuzunden evliligin zehir olur sana. Senin nisanlin iyi birisi olabilir ama annesine vermicekti butun ipleri..

Seni ortada birakirim ne demek yaa O kadinin sacini basini yolmak lazim o zaman anliyor kim ortada kaliyormus

Sakin nisanlini arama, birak kendileri hatalarini anlayip arayip ozur dilesinler aramazlarsada zaten degmez boyle insanlara, ne aldilarsa

geri gonderirim ben olsam. Allahtan hayirlisini iste canim ama evlilikte kapimi kapatayim bu kadini duymam diye sakin dusunme cunku her

daim hep tepende olacak o kadin!

Bunu BILE hakkiyla yapamayacaklarini anladim. Simdi para kazanmiyorsan eger harcamak kolay gelir. Eger bu dusunceyle yapamadiklarini yuzlerine vurduysan, onlarda yaptiklarini yuzune vuracaklar elbette. Senin uslubun hos degil. Olay madem bu noktaya geldi gidin annenle birlikte nisanlinin ailesine, diyin tesekkur ederiz bu zamana kadar yaptiklariniz icin, ben zaten bunlardan yana bir sikintim yok, elinizden geleni yaptiniz simdiye kadar, altinlar konusunda kendimi yanlis ifade etmis olabilirim, ama sizin de bana soylediginiz seni ortada birakirim lafina cok uzuldum, insan gururu icin yasar sonucta. Benden yana bir sikintiniz varsa simdi ortada birakin deyin. Nisanlina da annesinin yaninda sana da kirildim, annen ortada birakirim deyince sesini cikarmadin. Eger ortada birakacaksan simdi birak de. Eger geri adim atmazlarsa da her iste bir hayir vardir deyip cekilmek dogru.

Gunaydınlar son durum nedır ?
konu sahıbı annenın davranısından ayrıca su geldı aklıma ,
ılerde bu adamla evlenıp mutsuz olursan sureklı katlan sabırlı ol ayrılma esındır fılan der annen sana bunun da bılıncınde ol

konunu okuyunca yine sinir oldum hele şu ortada bırsakırım lafı tüylerimi diken diken yapıyor, bir daha bakabilecek misin o kadının yüzüne

merhaba cnm bende okudum konuyu ve çok canım sıkıldı bence onlar birşey yapmadan sen git yap neyleri var neyleri yoksa at önlerine savun kendini çık gel sen bırakmış ol onlar üzülsün yansın oğulları terkedildi diye istenmedikleri için.. sen bilirsin ama ilerde üzülmek istemiyorsan çok iyi düşünmen lazım.. hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Herkes at nisani demis, su bir gercek ki siz erkek annesi olsaniz mustakbel gelininiz hicbirseyi hakkiyla yapamadiginizi dusunuyorsa, altin konusunda da lutfedermis gibi bizim aramizda problem cikiyor ama derede bogulmayalim hadi falan derse elbette neyin eksik, oglum herseyi aldiriyorsun, begenmiyorsan iste kapi iste sapi dersiniz. Uslup daha yumusatilabilirdi ama ben kaynananin geline kole muamelesi yaptigini dsunmuyorum, tepkisine tepki ile karsilik vermis.

Öncelikle sabrınız ve altın konusundaki düşünceleriniz için tebrik ederim,2-3 altın eksik olunca evlilik daha mutsuz bi evlilik olmuyor,ancak sizin bukadar anlayışınıza rağmen karşı tarafın bi okadar anlayışsız olması ilerde daha büyük sorunlara yol açacak gibi görünüyor.Burda dengeyi sağlayacak tek kişi nişanlınızdı ancak o da sessiz kalarak ve kapıdan çıkarken yüzüünüze bile bakmayarak rengini belli etmiş.Bir de elllerini öpmüşsünüz giderken ben olsam hayatta yapmazdım heralde.Bundan sonrası yine size kalıyor ancak daha dikkatli düşünmenizi tavsiye ederim.1 ay kaldı herşey hazır bunu mahvetmeyelim deyip evlendikten sonra çok daha fazla üzülen yıpranan kişiler ve mahvolan evlilikler gördüm,duydum.O yüzden sakin kalıp biraz düşünün derim

Sana kısmen katılıyorum aslında, bende yorumlarımda karşı tarafla ilgili belirsizliklerim olduğunu söylemeye çalıştım. Birde ev almışlar yanlış anlamadıysam. Gerçi kızcağız birlikte girdik bu yükün altına demiş ama yinede yeni evlenecek olan bir çift için ev almak ciddi bir girişim ki bunun içinde iyi kötü bir birikim lazım. Ama ne olursa olsun kayınvalidenin suyu sert biraz. Yani bilemiyoruz işte. Buradan ancak bu kadar gözlem yapılabiliyor.

Evet o kismi da okudum kucuk olsun yuva kadar olsun ama benim olsun dedim denmis. Simdi kucuk de olsa buyuk de olsa bir ev almak kolay mi? Konu sahibi, layikiyla yapamiyorlar ama ben buna da raziyim minvalinden konusuyor ancak yapilanlar da az buz seyler degil gibi.

Günaydın kızlar,
iyi kötü yorum yapan herkese çok tşk ederim.. gelişmeleri özet geçiyorum.
dün nişanlım anlattığım gibi 2 gün sessizliğimizden sonra öğle arama geldi ve yemek yedik.. ben dediğim gibi sessizliğimi koruyup ondan birşeyler duymak istedim.. beni haklı bulan cümleler kurdu beni kırdığının çok farkındaydı.. ben görüşmeden sonra hiçbir şekilde bir yumuşaklık vermedim evime gittim.. akşam beni aradı.. ailesiyle gerekli konuşmayı yapmış.. ben nişanlımı doğru ve yanlışlarıyla seviyorum ve ömrümü geçireceğim kadın olarak onu seçtim ben demiş. Allah izin verdiği sürece bu iş ölümüne kadar diye anlatmış. annesinin bir büyük olarak orta yol bulmadığını aksıne hırsıyla ortamı alevlendirdiğini belirtmiş. seni ortada bırakırım lafını keşke söylemeseydınde demiş.. o akşam birde bu kadar olanın bitenin üstüne kızcağızı ben tek ve savunmasız bıraktım çok hatalıydım demiş. kayınvalidem de benim sizin mutsuzluğunuzu isteyen bir yaklaşımım yok şuan engel olacak bir tavrımda yok deyip benimle konuşmak istediğini söylemiş.

ev alındı evet ama bunu nişanlım yaptı ailesi değil. eşya alındı birlikte aldık.. yani nişanlımın tek destekçisi benim ailesi değil.burda bir yanlış anlama var sanırım.

başına gelecekelr şimdiden belli zaten neyi düşünüyorsun ki niaşnlın seni sürekli ezdirip yüz üstü ve tek bırakcak evlenirsen karar senin. kadın sana orada seni yüz üstü bırakırım diyecek sanki birşey yapmışsın elin kolun bağlıymış gibi nişamnlında susup oturacak hala evlenmeyi düşünüyorsan vay haline

ev alındı evet ama bunu nişanlım yaptı ailesi değil. eşya alındı birlikte aldık.. yani nişanlımın tek destekçisi benim ailesi değil.burda bir yanlış anlama var sanırım.

Nisanlin su an ayri kirada mi yasiyor? Eger ailesiyle birlikte yasiyorsa babasinin evinde annesinin yaptigi yemegi yiyor. Yani para biriktirmesini yine ailesine borclu. Biraz empati kurmanda fayda var bence, kaynanan tepki gostermek de bana gore cok haksiz degil.

ailesiyle yaşıyor evet.. buna katılamıcam üzgünüm.. yararları olmadığı gibi birde beklentileri var sürekli oğullarından.. anlıyacağın cnm alan değil veren taraf adam sürekli. kaynanamı haklı görmeniz çok ilginç. ama bakış açısı işte.kim nerden algılamak isterse..

Valla bana da kucucuk eve bile razi oldum demeniz bunu fedakarlik olarak gormeniz ilginc geldi. Ne almalari gerekiyordu Topkapi Sarayi'ni mi?? Kaynanam kocami tirtiklama pesinde dusuncesi zaten gelinlerde default olarak geliyor bu dusunceye sasirmadim. Neyse mutluluklar

O lafın üzerine kv ve nişanlın size gelip özür dilemeliler!
Ben bunu bilir bunu söylerim.
Yoksa senin annenin içinde bir ömür kalacak bu.
Onların anası nasıl kıymetli evlendikten sonra dudağın uçuklayacak!
En büyük pişmanlığın anneme,bana yapılan bu terbiyesizliği nasıl tek nişanlımın iki tatlı lafına
kanarak unuttum, geçtim olacak.

Seviyor madem nişanlın bunu ancak böyle temizleyebilir.
O kadın bu özür sayesinde diline ayar çekmeyi öğrenir ancak.
Sonra uyarmışlardı diye ağlama.
Çoğumuzu uyaran olmamıştı şanslısın..

küçücük eve razı oldum demedim ..benim için bunların bir değeri olmadığını ifade ettim.benim için önemli olan ömrümü geçireceğim insanla Allahın izni ile bir çatı altında buluşmaktı.. Bi ton borcumuz var birlikte sırtlanmaya hazır olurmuyum böyle anlatmak istediğiiz gibi bir gelin olsam..

farklı düşünmüyorum cnm.

Şimdi cnm ben seni anlıyorum. Sen ben gelinim bazı şeylerin yapılması lazım diyorsun haklısın ama bence bazı şeyleri görmezden gelmelisin bak nişanlın ev almış. Adam senin için elinden geleni yapıyor bu durumda senin insanları yüzlememen lazım bu yanlış olur.

Benim kaynanam ben evleneceğim zaman bize para harcamasın diye bir evi birkaç gayrimenkulü varken gitti yeni bir ev aldı. Birde eşimin evlenmek için çektiği kredinin bir kısmıylada evine lüks masraflar yaptı. Hanımefendi mütahitin yaptıklarını beğenmedi.

Evimin beyaz eşyasını, halısını ve perdesini ben aldım. Eşim sadece mobilyaları aldı onların taksitlerinide evlendikten sonra ödedik. Ah ah bilsen içimdekileri. Halada bana kabahat ararlar düşün. Öylede maannat insanlar. Eşimde laf söyletmez...

Yani demem o ki, eğer nişanlın elinden geleni yapıyorsa ailesine sitem etmek sana düşmez cnm. Bekleme onlardan bişi. Bunca yıl bakmış büyütmüşler Allah razı olsun de geç. Evlendikten sonra keseni net bir şekilde ayırırsın.

Bu arada evlenirken ev almak çok sıradan bişi diil bunu küçümseme bence. Sana biraz dönüp kendine bakmanı tavsiye ediyorum arkadaşım, bence hatalı hareket ediyor olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…