Arkadaşlar düğünüme 1 ay kala sanırım ayrıldık
nişanlımın ailesi hafta sonu bize yemeğe geldiler..ne olduysa o aksam oldu.kendimi çok çaresiz hissediyorum şuan ve gerçekten nasıl davranmam gerekiyor bunuda bilmiyorum.gurur ve sevgim arasına sıkışığ kaldım.birde bitmek bilmeyen evlilik süreci stresleri..
nişanlımın ailesi bu süreçte bize hiç destek olmamış tamamen yapayalnız bırakmış bir aile. bu nişanlımın suçu değil diye kimse ailesini seçemiyor diye sürekli sustum sineye çektim olanı biteni.duymadım bana söylenenleri.ben aylarca nişanlımla birlikte neyi nerden en ucuza alabilirim diye dolaştım durdum.emek verdim.onun cebini kendi cebim gibi düşündüm..ailesinden daha çok acıdım ona belkide.nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor biliyorum.biz bir gün bile uzak kalamıyoruz birbirimize.en şiddetli anlarda bile tekrar sarılabiliyoruz sımsıkı. yemekte olan olay şuydu; düğünde takılacak bilezikler ile ilgili yorum yapılıyordu.. bunu bile hakkıyla yapmayacaklarını anladım ama sustum.bilezikle mutluluk olmayacaktı sonuçta.ama insanın gururunuda krıyor bu değersizlik.yalan değil.. konu konuşulurken ben dedimki, bu mevzu nişanlım ve benim aramda ciddi problemlere yol açıyor.denizleri geçip derede boğulmaya gerek yok.ben nişanlımı seviyorum.benim bir beklentim yok dedim.istediğiniz gibi yapın dedim.. kayınvalidem sessizce oturuyordu. kayınpederim sen ne düşünüyorsun dedi eşine. kaynanam şu sekilde çıkıştı. ben konuşursam çok ağır konuşurum ! sok oldum resmen. elim ayağım titredi.bende anne ne düşünüyorsan ne söyleyeceksen söyle bileyim dedim.demez olaydım. bohça alışverişinden girdi evden çıktı. neyin eksik oğlumu götürüp götürüp aldırıyosun herşeyi dedi. bende herkesin bu süreçte emek verdiğini oğlunun en büyük destekçisi olduğumu kibar dille ifade etmeye çalıştım..oğlu aldıysa bende o ev için neler aldım yaptım..sen daha bana şimdiden böyle cevap veriyorsun falanda filan demeye başladı.seni bu saatten sonra ortada bırakırım dedi. ben orda sustum kaldım.ağlamaya başladım.düşünsenize ne kadar gurur kırıcı bir durum. nişanlım ben yokmuşum gibi davrandı.beni sallamadığı gibi bizimle bizim hayatımızla ilgili konular konuşulurken yabancı gibi oturdu. giderken annemin ısrarı ile ellerini öptüm o zaman gururum onurum bir kez daha kırıldı.. nişanlımda suratıma bakmadan çekip gitti.çok kötüyüm.biraz olsun yorumlarınızla rahatlamak istiyorum.çünkü hatam yok.olsa hatamıda kabul etmeyi bilirim.
Bunu BILE hakkiyla yapamayacaklarini anladim. Simdi para kazanmiyorsan eger harcamak kolay gelir. Eger bu dusunceyle yapamadiklarini yuzlerine vurduysan, onlarda yaptiklarini yuzune vuracaklar elbette. Senin uslubun hos degil. Olay madem bu noktaya geldi gidin annenle birlikte nisanlinin ailesine, diyin tesekkur ederiz bu zamana kadar yaptiklariniz icin, ben zaten bunlardan yana bir sikintim yok, elinizden geleni yaptiniz simdiye kadar, altinlar konusunda kendimi yanlis ifade etmis olabilirim, ama sizin de bana soylediginiz seni ortada birakirim lafina cok uzuldum, insan gururu icin yasar sonucta. Benden yana bir sikintiniz varsa simdi ortada birakin deyin. Nisanlina da annesinin yaninda sana da kirildim, annen ortada birakirim deyince sesini cikarmadin. Eger ortada birakacaksan simdi birak de. Eger geri adim atmazlarsa da her iste bir hayir vardir deyip cekilmek dogru.
Sana kısmen katılıyorum aslında, bende yorumlarımda karşı tarafla ilgili belirsizliklerim olduğunu söylemeye çalıştım. Birde ev almışlar yanlış anlamadıysam. Gerçi kızcağız birlikte girdik bu yükün altına demiş ama yinede yeni evlenecek olan bir çift için ev almak ciddi bir girişim ki bunun içinde iyi kötü bir birikim lazım. Ama ne olursa olsun kayınvalidenin suyu sert biraz. Yani bilemiyoruz işte. Buradan ancak bu kadar gözlem yapılabiliyor.
Evet o kismi da okudum kucuk olsun yuva kadar olsun ama benim olsun dedim denmis. Simdi kucuk de olsa buyuk de olsa bir ev almak kolay mi? Konu sahibi, layikiyla yapamiyorlar ama ben buna da raziyim minvalinden konusuyor ancak yapilanlar da az buz seyler degil gibi.
ev alındı evet ama bunu nişanlım yaptı ailesi değil. eşya alındı birlikte aldık.. yani nişanlımın tek destekçisi benim ailesi değil.burda bir yanlış anlama var sanırım.
Nisanlin su an ayri kirada mi yasiyor? Eger ailesiyle birlikte yasiyorsa babasinin evinde annesinin yaptigi yemegi yiyor. Yani para biriktirmesini yine ailesine borclu. Biraz empati kurmanda fayda var bence, kaynanan tepki gostermek de bana gore cok haksiz degil.
Valla bana da kucucuk eve bile razi oldum demeniz bunu fedakarlik olarak gormeniz ilginc geldi. Ne almalari gerekiyordu Topkapi Sarayi'ni mi?? Kaynanam kocami tirtiklama pesinde dusuncesi zaten gelinlerde default olarak geliyor bu dusunceye sasirmadim. Neyse mutluluklar
O lafın üzerine kv ve nişanlın size gelip özür dilemeliler!
Ben bunu bilir bunu söylerim.
Yoksa senin annenin içinde bir ömür kalacak bu.
Onların anası nasıl kıymetli evlendikten sonra dudağın uçuklayacak!
En büyük pişmanlığın anneme,bana yapılan bu terbiyesizliği nasıl tek nişanlımın iki tatlı lafına
kanarak unuttum, geçtim olacak.
Seviyor madem nişanlın bunu ancak böyle temizleyebilir.
O kadın bu özür sayesinde diline ayar çekmeyi öğrenir ancak.
Sonra uyarmışlardı diye ağlama.
Çoğumuzu uyaran olmamıştı şanslısın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?