• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğüne ramak kala

bu akşam konuşacakmış benimle. bakalım akşama rengi belli olacak..nasıl davranmalıyım bilmiyorum.ona hırsla istediğini vermek istemiyorum

sakin ve kendini suçlu konumuna düşürmeden konuş.öncelikle dinle.bazı şeyleri yanlış anlamış, abartmış olabilir.her insan yapar ya da o açıdan öyle görüyordur ama yalana başvurursa bu kadının ne kadar kötü oldugunu gösterir.inşaallah en iyisi olur

sakin ve kendini suçlu konumuna düşürmeden konuş.öncelikle dinle.bazı şeyleri yanlış anlamış, abartmış olabilir.her insan yapar ya da o açıdan öyle görüyordur ama yalana başvurursa bu kadının ne kadar kötü oldugunu gösterir.inşaallah en iyisi olur

benim amacım şu saatten sonra iyi geçinmek olamaz. söz ağızdan bi kere çıkar. ancak nişanlımın annesi olduğu için saygı duyarım. hepsi bu.. o kadar çirkef bir tip değil olsa diyeceğim ki yandım ben. o yuzden çok sasırdım zaten söylenenlere olana bitene.. çokta kırgınım..

benim amacım şu saatten sonra iyi geçinmek olamaz. söz ağızdan bi kere çıkar. ancak nişanlımın annesi olduğu için saygı duyarım. hepsi bu.. o kadar çirkef bir tip değil olsa diyeceğim ki yandım ben. o yuzden çok sasırdım zaten söylenenlere olana bitene.. çokta kırgınım..
O kadar olan bitenden sonra saygı bile duymuyorsun buna inan....

belkıde nişanlın annesıne senden dert yandı ve kaynanan bun dıle getırdı yoksa nıye sussun ki nişanlın garip:19:

Bir karikatür geziyor şu ara sosyal medyada. Yazı hatırladığım kadarıyla şu; Oğullarımızın hayatına bir çok kız girse de kraliçe hep biziz. (Neyle ne kıyaslanıyor, bakış açısının saçmalığına bakın.)

Zaten ne oluyorsa bu saçma mantık yüzünden oluyor. Oğlanları anneler doğuruyor da kızlar uzaydan meteor taşıyla dünyaya düşüyor sanki. Hayret bir şey.

Arkadaşım çok üzüldüm durumuna. Kimse evlenmeden bir ay önce bu tür bir durumla karşılaşmak istemez ki nişanlının annesinin ettiği laf çok ağır. Annen de kibarlıkla yaklaşmış konuya ama ne yazık ki bu tipler kibarlıktan anlamaz. Benim annem olsa taktıkları yüzüğü onlara yutturur sonra da evlerine postalardı. Nişanlın kesinlikle orada annesini susturmalı ve sana sahip çıkmalıydı. Yalnız ben bir şeyi merak ettim, nişanlının babası hangi alemde geziyordu o ara? Hadi nişanlın ses çıkarmadı, o karısını neden geri çekmedi?

Altın meselesine gelince. Ben burada arkadaşa hak veriyorum. Mutlaka kıza altın yapılmalı hele o gece. Bunun polemiği bile olmamalıydı. Ki ne yaparsanız kabulüm demiş kız. Benim de anne tarafımdan bir kız evlendi geçenlerde, düğün öncesi altın meselesinde ne takarsanız sizin şanınızdır biz buna karışmıyoruz, ne takarsanız sizi anlatır dendi. Ayrıca da arkadaşla nişanlısı evlerini kendileri almışlar, ödüyorlar eşyalarını da kendileri almışlar. Bu arada, bohçaydı eşyalardı derken dünya kadar gereksiz laf etmiş kadın. Kaldı ki bunlar erkek tarafının yapması gereken şeyler, meseleden uzak kaldığı için de haberi yok herhalde. Şu durumda altın meselesi erkek ailesi tarafına batmamalı.

Son düzenleme:
bacım aman diyeyim sakin öfkeyle hareket etme.. sadece biraz bekle nişanlının seni arasını bekle sadec.. ve aradığında normal bir ses tonuyla konuş eğer bu tatsız olay için yapıcı birşeyler söylerse olayı kapat ama baktın konuşmuyor bu olay hakkında vurdum duymazlık yapıyor sen güzel bir dille ne kadar kırıldığını ve neden o şekilde davrandığını sor ve nişanlının cevabına göre devam et yada bırak tatlım.. ama dediğim gibi agresif davranma ki bakarsın oda sana bir adım gelir bu şekilde... sonuçta yuvayı dişi kuş yapar.. benim annem neler çekti neler ah bi bilsen ... ama kadın olursan gerçekten kocanı adam edersin kaynanayada son çizgiyi çekersin... asla pes etme bacım bukadar geldin burası tam kırılma noktası burayı hakkıyla geçersen eğer alırsan eline ipleri gerisi kolay.. biz çok gördük anasının guzusu olup yatakta karıyı görünce anayı unutan ... benm yaşım büyük deil yaşanmışlığım yok ama ii biliyorum ailemize gelen gelinleri ve bizim ailenn erkeklerinn durumunu o yüzden avantajın elinde olduğunu bil !

Bir karikatür geziyor şu ara sosyal medyada. Yazı hatırladığım kadarıyla şu; Oğullarımızın hayatına bir çok kız girse de kraliçe hep biziz. (Neyle ne kıyaslanıyor, bakış açısının saçmalığına bakın.)

Zaten ne oluyorsa bu saçma mantık yüzünden oluyor. Oğlanları anneler doğuruyor da kızlar uzaydan meteor taşıyla dünyaya düşüyor sanki. Hayret bir şey.

Arkadaşım çok üzüldüm durumuna. Kimse evlenmeden bir ay önce bu tür bir durumla karşılaşmak istemez ki nişanlının annesinin ettiği laf çok ağır. Annen de kibarlıkla yaklaşmış konuya ama ne yazık ki bu tipler kibarlıktan anlamaz. Benim annem olsa taktıkları yüzüğü onlara yutturur sonra da evlerine postalardı. Nişanlın kesinlikle orada annesini susturmalı ve sana sahip çıkmalıydı. Yalnız ben bir şeyi merak ettim, nişanlının babası hangi alemde geziyordu o ara? Hadi nişanlın ses çıkarmadı, o karısını neden geri çekmedi?

Altın meselesine gelince. Ben burada arkadaşa hak veriyorum. Mutlaka kıza altın yapılmalı hele o gece. Bunun polemiği bile olmamalıydı. Ki ne yaparsanız kabulüm demiş kız. Benim de anne tarafımdan bir kız evlendi geçenlerde, düğün öncesi altın meselesinde ne takarsanız sizin şanınızdır biz buna karışmıyoruz, ne takarsanız sizi anlatır dendi. Ayrıca da arkadaşla nişanlısı evlerini kendileri almışlar, ödüyorlar eşyalarını da kendileri almışlar. Bu arada, bohçaydı eşyalardı derken dünya kadar gereksiz laf etmiş kadın. Kaldı ki bunlar erkek tarafının yapması gereken şeyler, meseleden uzak kaldığı için de haberi yok herhalde. Şu durumda altın meselesi erkek ailesi tarafına batmamalı.

aynen cnm ne oluyorsa bu zihniyetten

ilk defa yazıyorum ama başından beri takip ediyorum ne oldu canım konuştu mu KV?

evet kızlar dün kayınvalidemin benimle konuşma talebini iletmiştim size.. dün görüşmek için bir araya geldiğimizde kv hatasını anlamıştı.. defalarca özür diledi.söylememesi gerektiğini dile getirdi.. anlattıklarından çıkardığım tek şey 3.şahısların doldurmasına geldiği idi.
Ama dün benden herkesin içinde özür dilemesi ve defalarca sarılıp öpmesi gücüme güç kattı.. Sabır etmenin mükafatını gördüm ben bana göre..bu arada bu demek değil ki kv artık çok seviyorum. ne düşmanım olur ne gerçek bir anne benim için.. oğlunun elimi bırakmaması ve ailesinin karşısına geçip dün konuşması bana yetti.oğlunu kaybetmemek için rol yaptı her zamanki gibi.
Ben şimdi hiç bir lafa söze yapılana takılı kalmadan hakettiğimiz mutluluğu yaşamanın derdindeyim sonuna kadar.. ve düğünüme konsantreyim.

Nedendir bilmem samimi bulmadım...

Masa basında sessiz kalıp 2 gün de aramayıp üstüne bu tip bir durum ne bileyim delta gelecekte yaşanması muhtemel olan şeyler için hazırlıklı ol derim..

Köprüden geçene kadar ayıya dayı demek misalidir bunun adı..

Nedendir bilmem samimi bulmadım...

Masa basında sessiz kalıp 2 gün de aramayıp üstüne bu tip bir durum ne bileyim delta gelecekte yaşanması muhtemel olan şeyler için hazırlıklı ol derim..

Köprüden geçene kadar ayıya dayı demek misalidir bunun adı..

bunların bende farkındayım cnm.. ama politik olmak zorundayım yoksa kaybeden ben olurum ve haketmediğim bir mutsuzluk içine sokarım kendimi.. Ben mükemmel bir aşkı yakaladım bu hayatta herşey zamanla çözülür herkes yaptığıyla kalır ve biz mutlu oldukça utanır.. ayrıca kayınpederimin tavrı çok fazla yapıcıydı en başından beri. kızından ayırmaz beni ve eşini dizginlemeyi bilen bir adam. bana eşinin bu sözünün çok çok ayıp ve söylenmemesi gereken bişey olduğunu defalarca söyledi.

anladım canım,hakkında hayırlısı olsun,en azından oğlunu kaybetmemek adına bile olsa hatasını anlamış gibi davranması da bişeydir.

evet kızlar dün kayınvalidemin benimle konuşma talebini iletmiştim size.. dün görüşmek için bir araya geldiğimizde kv hatasını anlamıştı.. defalarca özür diledi.söylememesi gerektiğini dile getirdi.. anlattıklarından çıkardığım tek şey 3.şahısların doldurmasına geldiği idi.
Ama dün benden herkesin içinde özür dilemesi ve defalarca sarılıp öpmesi gücüme güç kattı.. Sabır etmenin mükafatını gördüm ben bana göre..bu arada bu demek değil ki kv artık çok seviyorum. ne düşmanım olur ne gerçek bir anne benim için.. oğlunun elimi bırakmaması ve ailesinin karşısına geçip dün konuşması bana yetti.oğlunu kaybetmemek için rol yaptı her zamanki gibi.
Ben şimdi hiç bir lafa söze yapılana takılı kalmadan hakettiğimiz mutluluğu yaşamanın derdindeyim sonuna kadar.. ve düğünüme konsantreyim.

konuyu basından berı takıp eıdyorum suanda yapabılecek bıseyın yok zaten gerekte yok bende bırsey soylemek ıstıyorum kayınvalıden artık sana emınım kafasını ıyıce takmıstır ama umursama , artık herseyını dıdık dıdık ınceleyecektır kocaman kadının ozur dılemesı(cunku gercekten hatalı) onun cok zoruna gıtmıstır
Hakkınzıda hayırlısı olsun

konuyu basından berı takıp eıdyorum suanda yapabılecek bıseyın yok zaten gerekte yok bende bırsey soylemek ıstıyorum kayınvalıden artık sana emınım kafasını ıyıce takmıstır ama umursama , artık herseyını dıdık dıdık ınceleyecektır kocaman kadının ozur dılemesı(cunku gercekten hatalı) onun cok zoruna gıtmıstır
Hakkınzıda hayırlısı olsun

Amin cnm sağolasın.

bunların bende farkındayım cnm.. ama politik olmak zorundayım yoksa kaybeden ben olurum ve haketmediğim bir mutsuzluk içine sokarım kendimi.. Ben mükemmel bir aşkı yakaladım bu hayatta herşey zamanla çözülür herkes yaptığıyla kalır ve biz mutlu oldukça utanır.. ayrıca kayınpederimin tavrı çok fazla yapıcıydı en başından beri. kızından ayırmaz beni ve eşini dizginlemeyi bilen bir adam. bana eşinin bu sözünün çok çok ayıp ve söylenmemesi gereken bişey olduğunu defalarca söyledi.

Umarım mutlu olursun..

Arkadaşlar düğünüme 1 ay kala sanırım ayrıldık :(
nişanlımın ailesi hafta sonu bize yemeğe geldiler..ne olduysa o aksam oldu.kendimi çok çaresiz hissediyorum şuan ve gerçekten nasıl davranmam gerekiyor bunuda bilmiyorum.gurur ve sevgim arasına sıkışığ kaldım.birde bitmek bilmeyen evlilik süreci stresleri..
nişanlımın ailesi bu süreçte bize hiç destek olmamış tamamen yapayalnız bırakmış bir aile. bu nişanlımın suçu değil diye kimse ailesini seçemiyor diye sürekli sustum sineye çektim olanı biteni.duymadım bana söylenenleri.ben aylarca nişanlımla birlikte neyi nerden en ucuza alabilirim diye dolaştım durdum.emek verdim.onun cebini kendi cebim gibi düşündüm..ailesinden daha çok acıdım ona belkide.nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor biliyorum.biz bir gün bile uzak kalamıyoruz birbirimize.en şiddetli anlarda bile tekrar sarılabiliyoruz sımsıkı. yemekte olan olay şuydu; düğünde takılacak bilezikler ile ilgili yorum yapılıyordu.. bunu bile hakkıyla yapmayacaklarını anladım ama sustum.bilezikle mutluluk olmayacaktı sonuçta.ama insanın gururunuda krıyor bu değersizlik.yalan değil.. konu konuşulurken ben dedimki, bu mevzu nişanlım ve benim aramda ciddi problemlere yol açıyor.denizleri geçip derede boğulmaya gerek yok.ben nişanlımı seviyorum.benim bir beklentim yok dedim.istediğiniz gibi yapın dedim.. kayınvalidem sessizce oturuyordu. kayınpederim sen ne düşünüyorsun dedi eşine. kaynanam şu sekilde çıkıştı. ben konuşursam çok ağır konuşurum ! sok oldum resmen. elim ayağım titredi.bende anne ne düşünüyorsan ne söyleyeceksen söyle bileyim dedim.demez olaydım. bohça alışverişinden girdi evden çıktı. neyin eksik oğlumu götürüp götürüp aldırıyosun herşeyi dedi. bende herkesin bu süreçte emek verdiğini oğlunun en büyük destekçisi olduğumu kibar dille ifade etmeye çalıştım..oğlu aldıysa bende o ev için neler aldım yaptım.. :( sen daha bana şimdiden böyle cevap veriyorsun falanda filan demeye başladı.seni bu saatten sonra ortada bırakırım dedi. ben orda sustum kaldım.ağlamaya başladım.düşünsenize ne kadar gurur kırıcı bir durum. nişanlım ben yokmuşum gibi davrandı.beni sallamadığı gibi bizimle bizim hayatımızla ilgili konular konuşulurken yabancı gibi oturdu. giderken annemin ısrarı ile ellerini öptüm o zaman gururum onurum bir kez daha kırıldı.. nişanlımda suratıma bakmadan çekip gitti.çok kötüyüm.biraz olsun yorumlarınızla rahatlamak istiyorum.çünkü hatam yok.olsa hatamıda kabul etmeyi bilirim. :(

Yasadiklarina daha dogrusu sana haksiz yere yasattiklarina cok uzuldum canim.bana sorarsan esinin orda tek kelime etmeyisi ipleri koparms zaten.senn ailen nisanlin icin boyle konussa orta yol icin nasilda cabalardin dimi? Ama sendeki ozweri yoksa nisanlinda uzulme bile inan.sen o kaynanaya napsan yaranamicakmissin zaten.hem destekciniz deil hem kendi cabalriniza bile karismis ne acayip insanlar var ya bu arada senin ailen annen ozellikla baban hc bisey soylemedi mi.kizimla boyle konusma hakkini kendinde nasil buluyorsun demedi mi?

Back
X