• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğüne ramak kala

bunların bende farkındayım cnm.. ama politik olmak zorundayım yoksa kaybeden ben olurum ve haketmediğim bir mutsuzluk içine sokarım kendimi.. Ben mükemmel bir aşkı yakaladım bu hayatta herşey zamanla çözülür herkes yaptığıyla kalır ve biz mutlu oldukça utanır.. ayrıca kayınpederimin tavrı çok fazla yapıcıydı en başından beri. kızından ayırmaz beni ve eşini dizginlemeyi bilen bir adam. bana eşinin bu sözünün çok çok ayıp ve söylenmemesi gereken bişey olduğunu defalarca söyledi.

Benim anlamadığım o an sıcağı sıcağına nişanlın ve kpin bu çok çok ayıpı anlamamışlar mı?
Niçin o an tepki vermemişler?
İşte bu yüzden bana da samimi gelmiyor.
Bu arada beni kızından ayırmaz gibi cümleler kurma canım.
Bu safsatalara inanmamanı öneririm.
Ne demek istediğimi evlendikten sonra zaman zaman anlayacaksın:31:

Benim anlamadığım o an sıcağı sıcağına nişanlın ve kpin bu çok çok ayıpı anlamamışlar mı?

tabiki öyle cnm ben onun ifadelerini ilettim. böyle birşey tabiki yok inanmam zaten son yaşadıklarımdan sonra. yaşadıklarım bana akıl parası oldu. ona göre hareket ederim bende.

tabiki öyle cnm ben onun ifadelerini ilettim. böyle birşey tabiki yok inanmam zaten son yaşadıklarımdan sonra. yaşadıklarım bana akıl parası oldu. ona göre hareket ederim bende.[/

Umarım daha fazla üzülmezsin..
Şahsen bu olay beni korkuttu.:50:

tabiki öyle cnm ben onun ifadelerini ilettim. böyle birşey tabiki yok inanmam zaten son yaşadıklarımdan sonra. yaşadıklarım bana akıl parası oldu. ona göre hareket ederim bende.[/

Umarım daha fazla üzülmezsin..
Şahsen bu olay beni korkuttu.:50:

umarım cnm ya umarım öyle olur.iyi düşünelim iyi olsun kimse üzülmesin.. ne hayallerle heyecenlarla başlıyoruz bayanlar olarak böyle saçma sapan ego tatminleri yüzünden zarar görüyoruz.. bunada şükür her zaman beterin beteri vardır. daha kötüsü mutlaka vardır.hep şükrediyorum.

huylu huyundan vazgeçmez bu tecrübeyle sabittir bence sen yinede arana mesafe koy , bu yaşa gelen insan özür dileyeceği bir şeyi
yapmaz , bundan sonrada pot kıracağa benziyor , hayat tecrübesi ve vicdanı olmayan yaşlı insanlardan hep korkmuşumdur şu ot gibi yaşayıp yaşlananlar

huylu huyundan vazgeçmez bu tecrübeyle sabittir bence sen yinede arana mesafe koy , bu yaşa gelen insan özür dileyeceği bir şeyi
yapmaz , bundan sonrada pot kıracağa benziyor , hayat tecrübesi ve vicdanı olmayan yaşlı insanlardan hep korkmuşumdur şu ot gibi yaşayıp yaşlananlar

katılıyorum cnm.. tabiki arada bir mesafe olacak bu yaşananlardan sonra

canım benım senı o kadar ıyı anlıyorum kı ılk kavganızda yaşananları okudum sonrakı 4 sayfayıda yalnız daha sonra olanları bılmyorum bak benım aılem de senın kı gıbı kaynanam oyle bılmışkı sana anlatamam bızımde bole bı sorun yaşanır gıbı oldu ve ben sustum ama senınkı kadar buyuk degıl sadece bı çıkışmaydı ve kayınpederım benı kayınvalıdemın cıkışından dolayı ozur dıledı bu arada anneler arasında bu yaşanmıştı. onemlı olan burada nişanlın ve sensın aılen ve onun aılesı ne kadar cok yaıkıcı ıse sen yapıcı olacaksın onlar bişey yapmıolarsa susacaksınkı evlendıkten sonra ıpler senın elınde olsun. bence nişanlın o kavgada susmakla cok ıyı yapmış kım ne derse desın bır de o konuşsaydı kıyamet kopardı orada senı korusa suç annesını korusa suç. kımse zaten annen kadar düşünmez senı bu hayatta annen onsuz yapamayacagını bıldıgı için elllerını opturmuştur. kımseyı takma kafana gercekten benımde 3 ay sonra düğünüm bazen aglıyorum ama sakınleşıyoum sonra sende kımseye gostermedn agla rahala bence ve nişanlına bişey hıssettırme akıllı davran. sonuçta sen kazançlı cıkacaksın inşallah.

arkadaş çok doğru demiş o an anlamamışlar mı kadın car car söylerken.....ne aldırmışsın ev mi araba mı altınlar mı?gerekli olan şeyler üstelik yine kendiniz kullanacaksınız...hani götürüp de ailene aldırmamışsın ya...kendi kızından ayırmaz gibi görünür sen iyiysen onlar da iyidir inan..ama bi negatif durum olsun bak kendi kızı gibi mi tutarlar hemen "el kızı "olursun hoş bizim için de geçerlidir bişi olsa "kaynana" deriz...yalansa yalan deyin..
inan kendi kızı gibi görürler;seneler önce kayınpederimin kardeşinin kızı ile aramızda bi husumet oldu yani eşimin kuzeniyle..kimse benim tarafımda değildi yüzde yüz suçum hiç olmadığı halde....eşim de biliyordu bunu ama hiç kimse olay anında "haklısın"demedi..el kızıydım o ise ailedendi...bundan sonra anladım ki ne kadar iyilik yaparsan yap bi tarafın el kızı kalacak...şimdiden bişi diyemeyen nişanlın- ki en azından "fazla bişi aldırmadı"diyerek koruyabilrdi- inan ileride hiç ağzını açmaz...seviyorum diyorsan katlanırım dersen amenna...ama sen sen ol sakın kendini ezdirme saygı sınırları içinde kendini korumayı bil derim..zira nişanlın kendini tanıtmış sana;benden sana fayda yok koruyacaksan kendini kendin koru benden hayır yok bu konuda... mutlu olman dileğiyle..

şimdi böyle yapıyorsa evlendikten sonra çok pişman olursun benim eşim şükür ki hiçbir zaman annesini dinlemedi annesinin yanında benim arkamda olduğunu laflarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi annesine . sonuçta bu hayat senin ilerisini görmediğin bi evliliğe adım atma bence

Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz. Arkanıza bakmadan kaçın. Nişanlınızdan ne adam ne eş olmaz.:50:

arkadasım mantıkla hareket et... sakin ol..ya sabır de...güzel günler ileride de..ve bekle! sakın bi anlık öfkeye sevdigini terketme.. nişanlın ne yapsın.. bir yanda sevdigi bir yanda onu dogurup buyuten annesi, seni savunsa annesi evlatlıktan silecek,annesini savunsa sen nişanı atacaksın..kayınvaliden geçinilecek bi insan degil onu anladım. mesafeli ol.. dır dır etme.. sakın..olanları unut sil gitsin.. dişi kuş yuvayı yaparmış hep böyle düşün.. sonra kazanan sen olacaksın, biz olacagız.. emin ol nişanlın farkındadır herseyin ama yazık onada acı o ne yapsın;?

Valla benim bu evlilik mevzularında gördüğüm eşin seni ailesine karşı ezdirmemeli, yeri geldi mi hop orda duracan demeli

Evlendiniz…
Evlilik sofrasında mutluluk yemeğini yemek istiyorsunuz. Çünkü her evlenen genç bunu ister. Peki bunun için ne yapıyorsunuz? Parmağınızı bile oynatmadan eşinizin sizi mutlu etmesini mi bekliyorsunuz?

Öyleyse boşuna beklersiniz. Siz beklerken mutluluk yanınıza uğramadan çekip, gider. Çünkü yemeği yemek için ocağa koymak gerek. Sofraya oturmak için sofrayı hazırlamak…

Şayet yemeği ocağa koymak ve sofrayı hazırlamak zorunuza gider de masada beklerseniz yemekler kendiliğinden gelip önünüze dizilmez.

Peki ne yapmanız gerek?
Önce evlilik sofrasını açın. Mutluluk yemeğini itinayla pişirin. Pişen yemeği huzur tabaklarına koyun. Tabakların üzerine biraz tebessüm tozu dökün. Bardaklarınıza neşe meşrubatı doldurun. Vazonuzda birkaç tane saadet gülü bulundurmayı da ihmal etmeyin.

Oda sıcaklığına gelince: Ne negatif enerjinizle donsun. Ne de sinir katsayınızla sıcaklığı otuzlara vursun.
Lisan-ı haliniz bahar meltemi estirsin. Dudaklarınızdan dökülen kelimeler, temmuzda toprağı ferahlatan yağmur damlasına dönsün.

Belki de söylenenler sanıldığı kadar kolay değil. Belki de "Söz uçup" gidiyor.Yazılanları uygulamaksa hayli zor oluyor.

Çünkü kimi sofralar zor kuruluyor. Kimi mutluluk aşları zor pişiyor. Ocağı yakmak için bir hayli uğraşmanız, bayağı bir nefes tüketmeniz gerekebiliyor. Kimileri yemeklerinin üzerine dökülen tebessüm tozundan hoşlanmaz. Yemeğinin huzur tabağına konmasını istemez. Neşe meşrubatından nefret edenler bile var.

Ya eşleriyle birlikte yemek yemeyenler, yemekten zevk almayanlar?
Hangi tür mutluluk yemeği yaparsanız yapın sizinkini beğenmeyip, başkalarıyla aynı yemeği yemeğe bayılanlara ne demeli? Bu durum karşısında nasıl davranılmalı? "Haydi bana eyvallah, ben de kendime başka bir sofra arkadaşı bulurum" mu demeli? Böyle demek çözüm mü? Bir celsede bu kelimeyi söyleyenler, aradıkları arkadaşı bulabiliyorlar mı?

Birazcık durun ve düşünün!..
Yeni arkadaşınızın eski arkadaşınızla aynı karakterde olmadığını nereden bilebilirsiniz? "Ben onu tanıyamamışım. Bunu tanırım" derseniz yine yanılabilirsiniz. İsterseniz evlilik sofrasındaki mutluluk yemeğinin tarifini değiştirelim ve bir deneyelim. Yine evlilik sofrasını açın. Mutluluk aşının yanına biraz da sabır çorbası yapın. Zor da olsa üç beş tane kabuklu imtihan cevizi ekleyin. Çorbanızın üzerine siz sevmeseniz de eşinizin sevdiği acı baharatlardan oluşan bir karışımı kızgın yağda kavurarak dökmeyi unutmayın. Belki biraz ağzınız yanabilir. Mideniz kavrulabilir.
Fakat sabır çorbasının bütün hastalıklara iyi geldiğini unutmayın.

Karanlık gecelerin gündüze hamile oluğunu biliyorsunuz. Ben sabahı bekleyemem derseniz. Hiç bir sabahı göremezsiniz. Hiçbir güneşin muhteşem doğuşuna teşne olamazsınız.

Sabaha kadar goncanın başında açılışını beklediği halde, sabrını tüketip sabaha yakın uykuya dalarak tomurcuğun açılışını göremeyen bülbül gibi olmayın. Her şeyin sancılı bir dönemi vardır. Anne o sancıları çekmese yavrusunu bu denli bağrına basamaz. İnsan dünyada sıkıntılara sabretmezse cennet de ona zevk vermez. Bir kalemde her şeyi silmek kolay. Deli bir adam bir kibritle bir evi yakıp kül edebilir.

Unutmayın: "Bu dünya hizmet yeridir. Ücret ve mükafat yeri değildir."

İmtihan sıkıntısını çekmeyen öğrenci başarı belgesini eline alamaz.

arkadasım mantıkla hareket et... sakin ol..ya sabır de...güzel günler ileride de..ve bekle! sakın bi anlık öfkeye sevdigini terketme.. nişanlın ne yapsın.. bir yanda sevdigi bir yanda onu dogurup buyuten annesi, seni savunsa annesi evlatlıktan silecek,annesini savunsa sen nişanı atacaksın..kayınvaliden geçinilecek bi insan degil onu anladım. mesafeli ol.. dır dır etme.. sakın..olanları unut sil gitsin.. dişi kuş yuvayı yaparmış hep böyle düşün.. sonra kazanan sen olacaksın, biz olacagız.. emin ol nişanlın farkındadır herseyin ama yazık onada acı o ne yapsın;?

biz evli bayanlar olarak tecrübeliyiz canım.evlenmeden önceyle evlilikten sonra tamamen farklıdır.

ben arkalarından "daaaa karpuz keseceğdik" derdim.
barışırsın edersin kötü kelime etmeyeyim şimdi.

zaten barışmışsınız... umarım düzelir diyelim madem.ama ben olsam kv yaptığından çok eşime takılırdım.hakkınızda hayırlısı olsun işiniz zor

Son düzenleme:
Arkadaşlar düğünüme 1 ay kala sanırım ayrıldık :(
nişanlımın ailesi hafta sonu bize yemeğe geldiler..ne olduysa o aksam oldu.kendimi çok çaresiz hissediyorum şuan ve gerçekten nasıl davranmam gerekiyor bunuda bilmiyorum.gurur ve sevgim arasına sıkışığ kaldım.birde bitmek bilmeyen evlilik süreci stresleri..
nişanlımın ailesi bu süreçte bize hiç destek olmamış tamamen yapayalnız bırakmış bir aile. bu nişanlımın suçu değil diye kimse ailesini seçemiyor diye sürekli sustum sineye çektim olanı biteni.duymadım bana söylenenleri.ben aylarca nişanlımla birlikte neyi nerden en ucuza alabilirim diye dolaştım durdum.emek verdim.onun cebini kendi cebim gibi düşündüm..ailesinden daha çok acıdım ona belkide.nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor biliyorum.biz bir gün bile uzak kalamıyoruz birbirimize.en şiddetli anlarda bile tekrar sarılabiliyoruz sımsıkı. yemekte olan olay şuydu; düğünde takılacak bilezikler ile ilgili yorum yapılıyordu.. bunu bile hakkıyla yapmayacaklarını anladım ama sustum.bilezikle mutluluk olmayacaktı sonuçta.ama insanın gururunuda krıyor bu değersizlik.yalan değil.. konu konuşulurken ben dedimki, bu mevzu nişanlım ve benim aramda ciddi problemlere yol açıyor.denizleri geçip derede boğulmaya gerek yok.ben nişanlımı seviyorum.benim bir beklentim yok dedim.istediğiniz gibi yapın dedim.. kayınvalidem sessizce oturuyordu. kayınpederim sen ne düşünüyorsun dedi eşine. kaynanam şu sekilde çıkıştı. ben konuşursam çok ağır konuşurum ! sok oldum resmen. elim ayağım titredi.bende anne ne düşünüyorsan ne söyleyeceksen söyle bileyim dedim.demez olaydım. bohça alışverişinden girdi evden çıktı. neyin eksik oğlumu götürüp götürüp aldırıyosun herşeyi dedi. bende herkesin bu süreçte emek verdiğini oğlunun en büyük destekçisi olduğumu kibar dille ifade etmeye çalıştım..oğlu aldıysa bende o ev için neler aldım yaptım.. :( sen daha bana şimdiden böyle cevap veriyorsun falanda filan demeye başladı.seni bu saatten sonra ortada bırakırım dedi. ben orda sustum kaldım.ağlamaya başladım.düşünsenize ne kadar gurur kırıcı bir durum. nişanlım ben yokmuşum gibi davrandı.beni sallamadığı gibi bizimle bizim hayatımızla ilgili konular konuşulurken yabancı gibi oturdu. giderken annemin ısrarı ile ellerini öptüm o zaman gururum onurum bir kez daha kırıldı.. nişanlımda suratıma bakmadan çekip gitti.çok kötüyüm.biraz olsun yorumlarınızla rahatlamak istiyorum.çünkü hatam yok.olsa hatamıda kabul etmeyi bilirim. :(

Şayet sustuysalar suçlu ailen. Ayrıca sen. Herkesin cebini kendi cebin gibi bilme. Bu para işleri insanları bozuyor tanıyamıyorsun emin ol, hoş bunca olandan sonra olmuşsundur zaten. Ayrıca ailen ordayken seni konuşturmamalı, kendileri cevap vermeliydi. Nişanlın da kendini belli etmiş, el kızı dedikleri gelinler bile yalancıktan da olsa insan güler yüz gösterebiliyor, sneinki onu da yapmamış.

Barıştılar en son.
Konuşuldu, kp ve nişanlısı ayıp etti diye kabul etmiştiler kv için diye hatırlıyorum.
Geç farkedilen bir ayıp oldu ama seven kalpler kolay affediyor, inanmak istiyor malum..
Umarım pişman olmaz arkadaş..

evet kızlar en son konuşmuştuk kv ile.. araya tabiki ister istemez mesafe kondu. nişanlımıda affetmek istedim heralde bilmiyorum.şuan bir sorun yok :(

Back
X