Düğünümde, fedakar anneme hangi şiiri ya da hangi kouşmayı yapsam ??

sevimistanbul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
821
3
0
İstanbul
herkezin annesi en az bütün anneler kadar fedakardırya...
işte benim annemde o fedakar annelerden...
bazen kelimler yetmiyorya bişeyleri ifade etmeye.. işte bende annemin ben ve iki kardeşim için yaptığı fedakarlıkları anlatma konusunda tıkanıp kalıyorum...
anneme onu canımdan cok sevidğimi hiç ifade edemiyorum... ona düşkünlüğümü kelimelere hiç dökemiyorum..
çünkü 25 yıl boyunca annemin kızı değil sıkıntılarını paylaşan arkadaşı oldum hep.. hep dolu gözlerle annemi dinledim..
şimdi evlilik hazırlığı sürecindeyim.. Kına gecemi düşündükçe geceleri ağlamaya başlıyorum..
Nasıl gideceğim bilmiyorum...

Düğünümde nikahtan sonra.. mikrofonu elime alıp anneme çocukları için yaptığı fedakarlıklardan ötürü bir teşekkür konuşması yapmayı tasarlıyorum..
herkes tarafından takdir edilen annemi birde ben takdir etmek istiyorum...

inanır mısınız düşündükçe o anı gözlerim doluyo...

bana yardım eder misiniz ?? Sizce nasıl olur ?? ve minik bi şiir okumak istiyorum anneme bildiklerinizi, önerilerini, şu şekilde yapsan daha iyi olur yönlendirmelerinizi bekliyorum arkadaşlarım.....

Böyle olmaz ki...
Madem o kadar annenize düşkünsünüz,içinizden gelenleri söyleyin.

Gelinin eline mikrofonu alıp bir konuşma yapması, şiir okuması gözümde canlandırdığımda bana itici geldi birazcık.

Annene olan minnetini, sevgini birilerinin önünde göstermek zorunda değilsin. hayırlı bir evlat ol, annenin dünya zorluklarında yalnız bırakma yeter.

Ayrıca nikahta en iyi ihtimalle nikah memurunun elinden mikrofonu kapıp yapabilirsin bu konuşmayı nikah dediğin beş dakika kimse seni dinlemez :1:

yinede en mutlu günümde annem için bi şiir okumak istiyorum..

bizim ailede sanatçı şair çoktur :) her düğünde insanlar sahneye çıkıp muhakkak şiirlerini , kendi yazdıkları türkülerini okurlar,

ilgiyle dinlenir.. teyzemlere bahsettim onlarda beğendi fikrimi ama işte sayfalar dolusu düz yazı şeklinde şiir yazan ben anneme gelince tıkandım

CAN YÜCEL 'in dedİği gibi sanırım ANNEME ŞİİR YAZACAK KADAR ŞAİR DEĞİLİM...:46::46:

Gelinin eline mikrofonu alıp bir konuşma yapması, şiir okuması gözümde canlandırdığımda bana itici geldi birazcık.

Annene olan minnetini, sevgini birilerinin önünde göstermek zorunda değilsin. hayırlı bir evlat ol, annenin dünya zorluklarında yalnız bırakma yeter.

Ayrıca nikahta en iyi ihtimalle nikah memurunun elinden mikrofonu kapıp yapabilirsin bu konuşmayı nikah dediğin beş dakika kimse seni dinlemez :1:

Bence hiçte itici değil ben zaten annemin ne kadar değerli olduğunu biliyorum ama en mutlu günümde onu onurlandırmak çokta güzel olur

Herkeste ilgiyle dinler gelin ne dyecek acaba diye

Hatta düğününde kendi dans şarkısnın söyleyen kızı halen izler izler dururum ben başbaşa iken eşime şarkı söylerim diye düşünmemiş

yap içinde kalmasın..

canım o anı her düşündüğümde gözlerim doluyo.. kelimlerim tıkanıyo.. netten bakmadığım şiir kalmadı ama hangisini annem için seçseö bilemedim senin bildiğin var mı ??

sesin güzelse candan ercetin´den "annem" sarkisini söyle canim. Sahsen ben cok duygulanirim o sarkida:43:
Bende evliligimin ilk aylarinda anneme ve babama mektup yazmistim, inanilmaz güzel oldu. O gün kayinpederimle takistim, eve geldik, sabah 5e kadar aglaya zirlaya mektup yazdim.
O gün kiymetlerini birkez daha anladim. Mektuba baslarken ne yazsam diye düsündüm, sonunda 2 sayfa mektup yazdim hem anneme hem babama.
Duygular akmaya bir basladimi ardi arkasi kesilmiyor. Sonra o mektuplari anneme ve babama verdim. Ben eve dogru yoldayken ablamdan telefon geldi, hepsi hickira hickira agliyordu, cok begenmisler mektubu.
Diyecegim o ki: Eger gercekten annene siir okumayi düsünüyorsan, internetten alma, kendin yaz. Inan bana cok daha anlamli oluyor. Cocuklugunda annenle yasadigin ve hic unutmiyacagin anilarindan bile bahsetsen, internetten siir almaktan kat va kat iyidir.

sesin güzelse candan ercetin´den "annem" sarkisini söyle canim. Sahsen ben cok duygulanirim o sarkida:43:
Bende evliligimin ilk aylarinda anneme ve babama mektup yazmistim, inanilmaz güzel oldu. O gün kayinpederimle takistim, eve geldik, sabah 5e kadar aglaya zirlaya mektup yazdim.
O gün kiymetlerini birkez daha anladim. Mektuba baslarken ne yazsam diye düsündüm, sonunda 2 sayfa mektup yazdim hem anneme hem babama.
Duygular akmaya bir basladimi ardi arkasi kesilmiyor. Sonra o mektuplari anneme ve babama verdim. Ben eve dogru yoldayken ablamdan telefon geldi, hepsi hickira hickira agliyordu, cok begenmisler mektubu.
Diyecegim o ki: Eger gercekten annene siir okumayi düsünüyorsan, internetten alma, kendin yaz. Inan bana cok daha anlamli oluyor. Cocuklugunda annenle yasadigin ve hic unutmiyacagin anilarindan bile bahsetsen, internetten siir almaktan kat va kat iyidir.

ayy canım ne kadar güzel ya.. annen ve babanın mektunu okurken eminim çok duygulanmışlardır.. ne kadar güzel.....
sesim kendim dinleyeceğim kadar iyidir ama heyecandan titrer filan söyleeyemem ki :(
ama çok haklısın kendi yazdığım şeyler olmalı, netten aldıklarım yavan durur cok haklısın... senin mektubun nasıldı biraz paylaşabilir misin canım ?

ayy canım ne kadar güzel ya.. annen ve babanın mektunu okurken eminim çok duygulanmışlardır.. ne kadar güzel.....
sesim kendim dinleyeceğim kadar iyidir ama heyecandan titrer filan söyleeyemem ki :(
ama çok haklısın kendi yazdığım şeyler olmalı, netten aldıklarım yavan durur cok haklısın... senin mektubun nasıldı biraz paylaşabilir misin canım ?

Canim mektubumun bir kismini paylastim zaten bir bölümde. Profilimde en son yazdigim cevaplardan görebilirsin.

Back
X