Düğünüme 10 gün kala :(

umudumuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
65
5
98
Kayseri
Kızlar çok kötüyüm her şey hazırlandı ev kuruldu eşyalar gelinlik her şey hazır davetiyeler dağıtıldı :(bi şeyler oldu 3 yıldır çok güzel giden birlikteliğimiz var çok güzeldi her şey ne zaman nişanlandık kavgalar büyüdü sanki sevdiğim adam o değil gibi kendime bile inanamıyorum .Aileler girince her şey alt üst oluyo senin ailen benim ailem hesabına döndü.sevgim azaldı sanki evlenmek istemiyorum sanki .yeni mi anladın derseniz evet.ama yapamam gibi aileler herkes heyecanla bu günü bekliyo benim hiç hevesim kalmadı.seviyorum ama off yaaa nikah günü hayır demekten korkuyorum işler ciddiye binince ne zormuş ne ağır bi yükmüş.

senin bişeyleri geç anlamanla biçok insanın hayatı çok farklı bi yöne gicedek hayır diyecekksen şimdi şuan de nikah masasında denilecek bi hayır kadar kötü bişi yoktur heralde....o sadece filimlerde silah zoruyla evlendirilen genç kızın sevgilisi nikah salonuna girince olur....

Canım bence bu evlilik psikolojisi.Yani nişanlandıktan sonra sorumluluk arttı ve sen bundan dolayı böyle düşünüyor olabilirsin.Evlenince her şey daha güzel olacak bu yaşadığınız skıntı, stres bitecek sadece 2 niz olacaksınız.Bi de bu yönden düşün.Ve ani karar verme.

bence iyi düşün derim ben çok pişman oldum hayır deseydim diye hayır dedemiyorum sana ama eşinin tarafına mesafeni koy gerekirse ailedede üçünçü şahızlar her zaman bozar işi arkadaşken herşey mükemmel oluyor nişanlıyken daha başka evlenince işin sihiri kaçıyor ama herşey senin elinde eşine fazla yüzvermesen ailesinede mesafeyi koysan bi sıkıntı olmaz evlilikte güzelde idaresi önemli canım allah hakkında hayırlısını versin senin için hayırlı neyse o olsun sana mutluluklar dilerim canım

senin bişeyleri geç anlamanla biçok insanın hayatı çok farklı bi yöne gicedek hayır diyecekksen şimdi şuan de nikah masasında denilecek bi hayır kadar kötü bişi yoktur heralde....o sadece filimlerde silah zoruyla evlendirilen genç kızın sevgilisi nikah salonuna girince olur....
Beni şu an anlamadığınızdan eminim ...anlayabilseydiniz keşke.ben bi şeyleri geç anlamadım olaylarda tanırsınız insanları davranışlarına bakarsınız yoksa yeni aklım başına geldi durumu yok .yazmamdaki sebepte belki beni anlayan çıkar yada bi benzeri yaşanmıştır diye yazıyorum

evlilik hazırlıklarının telaşesi ve yepyeni bir hayata adım atacak olmanın endişesi ile bunları düşünüyor olabilirsiniz..
bunca yıldır sevdiğiniz insanla kavuşacaksınız, beklediğiniz o güzel gün yaklaşıyor, bunların mutluluğunu doya doya yaşayın..
nişanlınızla ne gibi problemler yaşıyorsunuz bilemiyorum ama; sizin bahsettiğiniz şekilde, senin ailen-benim ailem mevzularına hiç girmeyin..ikiniz de birbirinizi sevdiğiniz için; ailelerinize de karşılıklı saygı göstermek durumundasınız...siz birbirinize odaklanın, etrafta olup bitenler için mutlu günlerinizi kendinizi üzerek geçirmeyin...
eğer gerçekten yapamayacağınızı, sevmediğinizi düşünüyorsanız da, bir an evvel ayrılık kararını açıklamanız en doğru olanıdır...
ama inşaAllah şu anki düşünceleriniz strestendir de; huzurlu, mutlu bir yuva kurarsınız ve ömür boyu mutlu olursunuz inşaAllah...
kolaylıklar diliyorum...

Canım bence bu evlilik psikolojisi.Yani nişanlandıktan sonra sorumluluk arttı ve sen bundan dolayı böyle düşünüyor olabilirsin.Evlenince her şey daha güzel olacak bu yaşadığınız skıntı, stres bitecek sadece 2 niz olacaksınız.Bi de bu yönden düşün.Ve ani karar verme.

Teşekkür ederim inş dediğiniz gibi olur çok zor bi süreçmiş

evlilik hazırlıklarının telaşesi ve yepyeni bir hayata adım atacak olmanın endişesi ile bunları düşünüyor olabilirsiniz..
bunca yıldır sevdiğiniz insanla kavuşacaksınız, beklediğiniz o güzel gün yaklaşıyor, bunların mutluluğunu doya doya yaşayın..
nişanlınızla ne gibi problemler yaşıyorsunuz bilemiyorum ama; sizin bahsettiğiniz şekilde, senin ailen-benim ailem mevzularına hiç girmeyin..ikiniz de birbirinizi sevdiğiniz için; ailelerinize de karşılıklı saygı göstermek durumundasınız...siz birbirinize odaklanın, etrafta olup bitenler için mutlu günlerinizi kendinizi üzerek geçirmeyin...
eğer gerçekten yapamayacağınızı, sevmediğinizi düşünüyorsanız da, bir an evvel ayrılık kararını açıklamanız en doğru olanıdır...
ama inşaAllah şu anki düşünceleriniz strestendir de; huzurlu, mutlu bir yuva kurarsınız ve ömür boyu mutlu olursunuz inşaAllah...
kolaylıklar diliyorum...
Buna çok ihtiyacım vardı çok teşşekür ederim.seviyorum ama ailelesine karşı tutumu onlara karşı net duramaması düşündürüyo beni.en basitinden davetiye yi beraber beğendik çok hoşuna gitti basılıpta ailesi beğenmeyince pişman oldu bu bütün günüze yansıdı.

bence iyi düşün derim ben çok pişman oldum hayır deseydim diye hayır dedemiyorum sana ama eşinin tarafına mesafeni koy gerekirse ailedede üçünçü şahızlar her zaman bozar işi arkadaşken herşey mükemmel oluyor nişanlıyken daha başka evlenince işin sihiri kaçıyor ama herşey senin elinde eşine fazla yüzvermesen ailesinede mesafeyi koysan bi sıkıntı olmaz evlilikte güzelde idaresi önemli canım allah hakkında hayırlısını versin senin için hayırlı neyse o olsun sana mutluluklar dilerim canım
Karar veremiyorum malesef...hangisine pişman olacağıma bilemiyorum hayır mı evet mi hayır dersen her şey bitecek evet dersem bilemiyorum

Buna çok ihtiyacım vardı çok teşşekür ederim.seviyorum ama ailelesine karşı tutumu onlara karşı net duramaması düşündürüyo beni.en basitinden davetiye yi beraber beğendik çok hoşuna gitti basılıpta ailesi beğenmeyince pişman oldu bu bütün günüze yansıdı.

böyle eften püften şeyler için canınızı sıkmayın derim..
davetiye ikinizin davetiyesi ve siz beğendi iseniz; ailelerin beğenmemiş olmasının ne önemi var ki?
gençlerin işlerine karışan aileleri hiç anlayamıyorum :36:
ama artık
nişanlın seninle bir aile oluyor, bunun farkına varmalı...
yalnızca sizi ilgilendiren ufak tefek mevzularda, dışarıdan gelen ikazlara kulak tıkamalısınız..çünkü evliliğinizde ikinizin kararları ve istekleri birinci sırada olmalı...
üçüncü şahısları planlarınıza ve isteklerinize karıştırmamalı, evliliğinizi dış faktörler yüzünden huzursuz etmemelisiniz ...
nişanlınızla güzel bir dille konuşun, bize anlattığınız gibi sıkıntılarınızı ve çekincelerinizi ona da anlatın...bir ortak yol bulur ve çok mutlu olursunuz dilerim ki...

canımm ikinizinde evlilik psikolojisinden olmuştur ve heyecan stres hepsi toplanmıştır bence evlenin bak herşey düzene girer hiç üzme kendini sevdiğin adam yine senin sevdiğin adam yani:39:

yardımcı olur mu bilmem ama bi kaç sorudan sonra belki kendin karar verebilirsin..neden dersen aynı senin yaşadığın şeyleri yaşadım..
çeyizim serildi ve ben o gün hüngür hüngür ağladım ailesi yüzünden..
canım öncelikle aynı yerde mi oturacaksınız..
eğer aynı apartman ise sorunlar giderek derinleşecek..
ailesi daha şimdiden herşeye o burunlarını sokuyorlarsa
daha da fazla sokacaklar..
ve sen eğer bunu sewmiyosan ki sewmezsin iyice yıpranacaksın..
eşinle bi problemin olmadığı halde onlar yüzünden mutsuz olacaksın..
O kadar sene oğullarının farkına varmayan aile nedense eşleri olunca herşeyleri oğulları oluyor..
eskisi gb hep birlikte olalaım isterler..Ama EVLENDİKlerini kabul etmezler..
kendileri zamanında KENDİlerine ait yuva kurmuşlar ailelerini bırakıp ama kendilerine gelince nedense böle olur..

Şimdi canım durum eğer böyleyse bunlar gelişecek..Keşke diyorum KEŞKEEEE zamanında 1 hafta kalsa bile hayır deseydimm
Birbirimizi çokkk ama çokk seviyoruz ama onlar yüzünden olmuyorrr malesefff bu düzelticek bi formülde yok..
sana yalvarırım ben yaptığım hatayı yapma lütfenn..sonra daha daha zor oluyor..
ne olursa olsun eğer olmuyorsa dön..
Biliyorum ben bunları yazsamda sevdiğin için belkilerle devam ediceksinn benm yaptığım gb..
Katlanırım sanmıştm ama olmuyor..

Rabbim gönlündekini hayırlı eylesin..

canım seni çok iyi anlıyorum. aileler malesef herşeye karışmayı seviyor. belkide zamanında onlarada karışan oldu normal sanıyorlar. ya da çocuklarının üstünde hala hakimiyetleri olduğunu görmek istiyorlar. bizdede bu vardı. her iki tarafta herşeye karışıyor ama bütün masraflar problemler üstümüze kalıyordu. oturup konuştuk. başka şekilde aşamazsınız. bir konuştuk ikinci konuştuk. üçüncüde artık ikimizde karıştırmıyoruz. ailelerde kendini geri çekmek zorunda kaldı. ne deselerde biz bildiğimizi yaptık. biraz kırıcı olduk ama huzurumuzu koruduk. sende içindeki herşeyi anlat. bazı şeyleri görme takma. yada senin annen baban böyle yaptı diye lafa girme. bize neden böyle davranıyorlar de. siz olduğunuzu öğret. malesef erkekler biraz öğretilmesi gereken varlıklar.

Back
X