• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüme 2 hafta kalmıştı

. Bizimde nisanliyken ailem nişanı atmak istedi çünkü ailesi herşeyi ama herşeyi laf etti . 50 kişi eve dolustu Allah'tan balkon büyüktü . Ben hangisine kahve yapım verim . Tabiki fincanları hep farklı farklıydı .onun lafını bile yaptılar sen düşün .Nisan'da tepsiyi yeğenim eline aldı küçük çocuğa demedigini bırakmadılar sinirden ağladım .ev aldılar başıma Kalka Kalka bir hal ettiler bende aldıysan oğluna aldın bana mı aldın dedim terbiyesiz oldum. Bende ayrılmak istedim ama eşim cidden hepsinin tek tek evine gidip haddini bildirdi . Bide sinirlenince korkar sulaylecek hepsi . Bunlar en basitleri ailem nişanı atınca bende kaçtım salak kafam . Sorunlar daha da büyüdü . İlk başta hepsi çok iyiydi. Sonra tabi ceplerinden beskurus çıkarıp düğün yapmadiklarinda ipler koptu eşim ilk çocuk bide nasıl zoruna gitti . Altın takalim dediler istemedim sanki parada gözüm . En sonuncusu eşim kriz geçirdi kaynana üstüme yürüyüp karnıma vurdu . Ayrılmak artık kesindi benim için .karakolu aradı geldi jandarma neymiş beni aileme teslim etsinlermis . Şikayetçi olacaktım çocuk caniyla uğraşırken boşver dedi . Tanıdık birşey yapmaz lar dedi. Neyse hastaneye gittik ailem bana altın yapıp verdi onu bozdurmustum elli lirasını aldım gerisini eşime verdim gidiyorum ben dedim daha kötü oldu gidemedim. Sonra ailesinin yanına gittik .eşim gidiyoruz dedi ertesi gün bı daha ne aradı ne sordu iki yıl oldu bende vicdanliyim salağım ya yine dayanamadım baristirdim ailesi ile şimdi kaynana süt dökmüş kuzu. Ama eşim tek laf derlerse bu defa biter beni karşılarında bulur istemiyorsan konuşmam kaç defa dedi bilemem . Ama kıyamıyorum çok ozluyordu kardeşlerine. Şimdi nisanlin olacak şahıs şimdi iyi sana iler de annesine hizmetçi etmezse hiç birşey bilmiyorum ben. Benim eşim gibi hep arkanda durup sustursaydi düşünme evlen derdim . Ama evlenince bir ayı doldurmadan o benim anam demeye başlayacak . Ve seni ezdirecek sosyal hayatın hiç kalmayacak . Ezik birine zavallı birine donuseceksin . Olmaz canım o adamla olmaz . Ailen bu kadar mı değersiz senin . Azına geleni söylediklerinde mi aklın başına gelecek. Bak burda kaç konu açıldı aile istemiyorsa varmış bir bildiği diye . Aklın varsa eşyalarını al ve ayrıl . Hak etmeyen hak etmediği değeri verip kendini değersizlestirme. İlerde emin ol başkası çıkacak ve diyeceksin ki iyiki .aşk mutluluk vermiyor evlilikte. Gözünü kör eden aşk varya bir yıla kalmadan bitecek. O zaman ne kör edecek gözünü aldattiginda da çocuk mu diyeceksin

siz neden pişmansınız
Esimin ailesinin gorgusuzluklerinden cahilliklerinden... ve esiminde tum bunlari dogrh bulmasina.. ayrica evlendimten sonra ayni evde yasamalarina rahmen 1 hafta ailesinin yuzunu gormeden otel gibi kullandigi evinin degerli olmasi, karsilikli oturmamiza ragmen surekli annesiyle babasiyla konusmasi, hic gormedigi akrabalarinin birden degerli olmasi, yozgatin (esim yozgatli) evlenmeden once onunden gecmeyen kocamin simdi her sene gitcez diye diretmesi.. bende sebep cok

Esimin ailesinin gorgusuzluklerinden cahilliklerinden... ve esiminde tum bunlari dogrh bulmasina.. ayrica evlendimten sonra ayni evde yasamalarina rahmen 1 hafta ailesinin yuzunu gormeden otel gibi kullandigi evinin degerli olmasi, karsilikli oturmamiza ragmen surekli annesiyle babasiyla konusmasi, hic gormedigi akrabalarinin birden degerli olmasi, yozgatin (esim yozgatli) evlenmeden once onunden gecmeyen kocamin simdi her sene gitcez diye diretmesi.. bende sebep cok
hadi ya üzüldüm sizin için kötü olmuş :(

Ne olur bu çocuğa bir şans verin ve trip atmayın onun istediği gibi unutun açmayın konuları bu devirde herşeye rağmen bırakma beni diyecek erkek öyle az ki ! Tamam zamanında bilememis savunamamis sizi herkes herşeye karışmış ama bakın size eski defterleri kapatalım gel beraber yuvamizi kuralım diye sizi sahiplenen birini 10 yıl sonra çok ah çekerek ararsınız ! Gencliginize hiccc guvenmeyin..

Ne olur bu çocuğa bir şans verin ve trip atmayın onun istediği gibi unutun açmayın konuları bu devirde herşeye rağmen bırakma beni diyecek erkek öyle az ki ! Tamam zamanında bilememis savunamamis sizi herkes herşeye karışmış ama bakın size eski defterleri kapatalım gel beraber yuvamizi kuralım diye sizi sahiplenen birini 10 yıl sonra çok ah çekerek ararsınız ! Gencliginize hiccc guvenmeyin..
katılıyorum..

Kapatalım demeyle olsa canım . Bizde kapatalım konuları dedik ama evimizde huzur kalmadı ne eşim benim ailemin yaptıklarını unutabildi ne ben onun ailesinin yaptiklarini. Ama çok şükür saygıyı hep koruduk .

Ailen arkandaymis ne güzel. Verilmiş sadaka varmış ki daha yolun başında gerçekleri görmüşsün. Sana hayatı zehir ederlerdi belli ki, birkaç gün ağlar üzülürsün ama geçer inan. O insanlarla eziyet gibi bir ömür geçirip hergun aglayacagina birkaç gün agla

Ben yüzügü attıgımda nişanlım evime geldi konusmak için babası aradı yanımdayken. Ona ben ilyedanın yanındayım dedi. Ve o an babası ben sana gidersen bidaha eve gelme demedim mi şerefsiz diye bagırdı. Ben duydum ama ne ben ona bişey sordum ne de o bana bişey dedi. Onu o kadar cok dolduran insanlar var ki ben ona sen benim arkamda durmuyosun diyorum sen benim neyle nasıl baş ettigimi nerden biliyosun gelip sana senin için şunu yaptım şöyle dedim mi deyince anlıcaksın diyor. Onun karakterinden hiç şüphem yok cok iyi bi insan kimseyi kırmaz incitmez herkesi herşeyi hoş görür ama bu hoşgörünün dozunu ayarlayamıyor

Ailen arkandaymis ne güzel. Verilmiş sadaka varmış ki daha yolun başında gerçekleri görmüşsün. Sana hayatı zehir ederlerdi belli ki, birkaç gün ağlar üzülürsün ama geçer inan. O insanlarla eziyet gibi bir ömür geçirip hergun aglayacagina birkaç gün agla
Ailem arkamda evet ben istemiyorum desem hayır evlen demezler. Ama annem ayrılmamızı istemiyor nişanlımı seviyor sorun aileler. Of napcam hiç bilmiyorum. Kendi çevrem bile o cocuga bunu yapma onun ahıyla mutlu olamazsın diyor

Ailem arkamda evet ben istemiyorum desem hayır evlen demezler. Ama annem ayrılmamızı istemiyor nişanlımı seviyor sorun aileler. Of napcam hiç bilmiyorum. Kendi çevrem bile o cocuga bunu yapma onun ahıyla mutlu olamazsın diyor
Şimdi, evlenince ister istemez sen ne kadar istemesen de aileler muhakkak dahil oluyorlar olaylara. Annen barismanizi vs istiyor ama oturup bence detaylı şekilde düşünüp tasinmaniz, oluşabilecek her sorunu sıkıntıyı masaya yatırmaniz gerek. Karşıdaki aile belli ki cirkef bir aile. Baş edebilir misin? İleride bu olaylarla karşına çıkarlar mı? Ya da daha fazlası olur mu? Bunları iyi düşünmek gerek çünkü gerçekten evlenince olayların boyutu değişiyor. Es adayın sana ne kadar güven veriyor, ne kadar yanında duruyor vs vs bunların kritiğini iyice yap gözünü seveyim.

Kayınvalide git kızına başka koca bul, kızının evine de öbür gelinimi oturtuyorum derken ağzını açmayan nişanlı bırakma beni dese ne olur ki? Çok romantiksiniz bence. Herkese cevap ver bana bir şey söyleme diyormuş hala.
Aynı olaylar yine yaşansa yine aynı tepkisizliği koruyacak biri, apaçık ortada.
Sevgi her şeyi çözemiyor gördüğünüz gibi

Ben yüzügü attıgımda nişanlım evime geldi konusmak için babası aradı yanımdayken. Ona ben ilyedanın yanındayım dedi. Ve o an babası ben sana gidersen bidaha eve gelme demedim mi şerefsiz diye bagırdı. Ben duydum ama ne ben ona bişey sordum ne de o bana bişey dedi. Onu o kadar cok dolduran insanlar var ki ben ona sen benim arkamda durmuyosun diyorum sen benim neyle nasıl baş ettigimi nerden biliyosun gelip sana senin için şunu yaptım şöyle dedim mi deyince anlıcaksın diyor. Onun karakterinden hiç şüphem yok cok iyi bi insan kimseyi kırmaz incitmez herkesi herşeyi hoş görür ama bu hoşgörünün dozunu ayarlayamıyor
Üzgünüm ama son cümlenizde yazdığınız şey hiç de iyi bir özellik değil. Bazı şeyler sandığınız gibi ‘ iyilik ‘ değil, maalesef ‘eziklik, pasiflik ‘. Babası şerefsiz diye bağırırken bile ses çıkarmayan birisi var karşınızda, ben onu seviyorum siz karışmayın diyemiyor.

Üzgünüm ama son cümlenizde yazdığınız şey hiç de iyi bir özellik değil. Bazı şeyler sandığınız gibi ‘ iyilik ‘ değil, maalesef ‘eziklik, pasiflik ‘. Babası şerefsiz diye bağırırken bile ses çıkarmayan birisi var karşınızda, ben onu seviyorum siz karışmayın diyemiyor.
ama siz karışmayın dese bu sefer de dikleniyomuş gibi olmazmıydı.. saygısından susmuş bence

Back
X