Düğünüme gelen kimse yok :(

Benim düğünüm de uzakta oldu minibüs tuttuk gelmek isteyen yakın akrabalar için. Hatta gelmek isteyip de yer olmadığı için gelemeyen oldu. Yani herkes hazır araba bekliyor, zaten takı takacağız bir de yol parası diye düşünüyor insanlar bir yerde de haklılar maalesef bütçe meselesi. En azından takılarını yollayabilirler. Benim düğünüme gelemeyenler takılarını kınada verdiler anneme. Salon düğününde de kız tarafı takısını takmış erkek tarafını takı için alalım dediler.

Şimdiki aklım olsa 2 şahit ile nikah yapar gerisi umrumda olmazdı, gelmişlermiş gelmişlermiş... Zaten Bi daha evlenirsem tam da bunu yapcam. Boş ve gereksiz ritüeller....

Yazıldı mı bilmiyorum ama siz neden düğünü eşinizin memleketinde yapmadınız... zaten baban memur ve memleketinde yaşamıyorsun. E neden herkesi yollara dökecek bir karar verdiniz böyle. Erkek tarafından gelen gelirdi, sizin taraftan gelen az olsa bile kendini mahcup hissetmemiş olurdun

Aileniz sosyal değil demek ki.
Çevre edinmemişler.
Başkalarının hayır işinde yanında olmamışlar.
Yapacak bir şey yok maalesef.
Olan olmuş. Elden bir şey gelmeyince düşünmeye de gerek yok.
En güzel gecenizi böyle şeylere takılarak. mahvetmeyin.

Nikah yaptık, nikah sonrasında yemeğe gittik. Nikahta 25 kişi bizim taraftan, 10 kişi eşimin tarafından toplam 35 kişiydik. Hiç dert etmedim.
Benim babam da akrabalar ile mesafe koyduğu için kalabalık olmadık.
Yalnız şöyle bir durum var, biz her davete icap ettik ama nikahım olduğunda babamın isteği üzerine onun seçtiği kişilere davetiye verdik. Bende karşı çıkmadım.
Velhasılkelam siz eşinizle huzurlu, mutlu olmaya bakın. Kim gelmiş, kim gelmemiş takılmayın. Bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

Moral bozacak hiçbir şey yok yanlış okumadıysam 1200 km mesafe varmış bu mesafeye dayı amca bile yeri gelir gelmez yani çünkü kalacak yer derdi yol masrafı herkesin özel aracı yok ve bu duruma erkek tarafı hiçbir şey diyemez siz de izah edin istanbul da farklı yakalardan bile bazen gelmiyorlar anın tadını çıkarın

1.si aileniz gitmediyse o kişilerin gelmemesi normal. 2.si uzun yol ayrıca masraf demektir. o kişiler muhtemelen yol masrafını da düşündüler. bu tip durumlarda otobüs falan tutulup gelecek kişiler getiriliyor. eğer öyle bir şey yapmadıysanız ben olsam masraf nedeniyle ben de gitmem. üzerine takısı, kalacak yeri hepsini düşününce emin olun düğününüz o kişiler için küçük çağlı tatil harcaması demek. okullar açılıyor falan. insanların gelmemesi normal.

Dügünüme bikac gün kaldi erkek tarafi kalabalik ama bizim taraftan pek gelen olmucak 5 6 kisi anca :KK43: daha gelcek olan vardi kimi cenazemiz var dedi kimi kücük bebek var yol uzun dedi kimi izin alamadim dedi gelemicez diye ciktilar son dakika :KK43:
Cok moralim bozuk erkek tarafina karsi rezil mi olcam simdi. Benim durumuma düşen oldu mu daha önce?
Takıyı sorun ediyorsanız önceden eşinize söyleyin takı bittikten sonra odaya geçerken herkesin için de kurdalesini sizin boynuza atsin bnde o duruma düştüm eşim öyle yaptı

İki dügünüm oldu biri yarı yarıyaydı oldugumuz sehirde diğeri eşimin sehrinde
Eşimin sehrindekine on onbes yakın cevrem geldi ama o kadar rahattım ki kötüyü düşünmeyin iyiye odaklanın
Umarım sizde nasıl olsa cogunlugu tanımıyorum diyip o rahatlıgı yasarsınız

Ha buarada gelen yakınlarım bana yasadıgımız sehirde takı taktıkları icin bir daha takmadılar e bileziklerim kolyelerim haric üstüm bostu ama ne oldu eşimin sülalesinin bir kısmı hic tanımasalarda bana bir kısmı eşime taktı
Üstünüz bombos olmaz yani merak etmeyin :)

Hem.geline hem erkeğe kurdele takılması kadar abes bir durum yok.

Kırsal kesimlerde böyle oldu sonradan.

Erkek tarafı olduğumda bile geline takıyorum takımı. Gıcık oluyorum çünkü.

Benim bildiğim ya ortada kese olur ya da sadece gelinde kurdele olur.

Dügünüme bikac gün kaldi erkek tarafi kalabalik ama bizim taraftan pek gelen olmucak 5 6 kisi anca :KK43: daha gelcek olan vardi kimi cenazemiz var dedi kimi kücük bebek var yol uzun dedi kimi izin alamadim dedi gelemicez diye ciktilar son dakika :KK43:
Cok moralim bozuk erkek tarafina karsi rezil mi olcam simdi. Benim durumuma düşen oldu mu daha önce?
Benzer durum yaşadım. Karşı taraf 600 bizim taraf 100 kişi ayrıldı düğünde. Ki 100 bile gelen olmadı akraba olarak taş catlasa 30. Oysaki annem 9 kardeş. Dayılarım teyzelerim bisürü akrabamız var. Annem hepsine annelik yaptı en büyükleriydi okuttu büyüttü evlendirdi. Şimdi anneme sırt döndüler. 1 dayım 3 teyzem geldi. Babam tek cocuk o köyden araba tutup köylülerini topladı. 20-25 anca ettik toplanda. Ben çalıştıgım kurumdan tüm öğretmenlere davetiye verdim müdürlerime de. Ayrıca salonu da kuruma yakın tuttum ki gelsinler diye. Böylelikle bi 30 da arkadas es dost geldi. Cok üzücüydü hic düğünümden nişanımdan zevk alamadım kimsem yok aman şu gelcek mi aman bizim taraf boş kaldı stresinden. Zor durum. Yaşayan anlar. Ama olacaga care yok. Bari kendine zehir etme

Kimene ya. Böyle merakli insanlara uyuz oluyorum heee.. Dert etme kendine gül eglen cos elalemin agizina gore mi yasiyorsun? Mutluluğunun tadini cikart.

Eger bu gelemeyen insanlar sizin icin degerliyse ve imkaniniz da varsa bir otobus tutup getirebilirsiniz. Bir tanidigim izmirden istanbula dugune otobus kaldirmisti. Ote yandan gercekten deger veren insan gelirdi diye dusunuyorum. Yani birinci derece teyze hala dayi amca bunlar bir sekilde gelmeliydi.

Bir de en sinir oldugum sey dugunune gidip altin taktigin insanin senin dugunune gelmemesi. Bana da oldu. Zamaninda dugunune gittik ceyrek taktik, benim dugunume nikahima yarim saatlik mesafeden gelemedi ne ailesi ne kendisi. O yuzden bosver o gelmis bu gelmemis. Sen mutlu olmana bak. Kendinin ve esinin mutluluguna odaklan. Geriye bir tek o duygu kaliyor, kimlerin geldigi ya da gelmedigi degil.

Yani kisi sayisi cok önemli degil ama ne bileyim takı merasiminde bile herkes damada takcak benim ustum bombos herkese rezil olcam :KK43:

Üzerinize taktırmayın zaten hiç güzel görünmüyor. Keseye atarsınız ortak olarak. İsteyenler kimden geldiğini belirtmek için üzerine isim yazıyor zaten.

Back
X