Düğünüme gelen kimse yok :(

ben de yaşadım bunu, 11 yıl oldu hala içimde dert.düğünüm başka şehirde olduğu için sadece annem ve halam ile kızı yani 3 kişi geldi bizim taraftan ki kına gecesi falan da yapmamıştık kendi ilimizde.annem akrabaları çağırmadı kimse onca yol gelmez, para dökmez hem kalacak yer de yoktur diye..zaten erkek tarafından da bunu soran, misafirleriniz var mı yok mu yer ayarlayalım diyen kimse olmamıştı.içimi acıtan şey kendini bilmez orkestranın pastayı kestikten sonra "Gelin hanımı yenine almayalım.Hadi bakalım gelin hanımın akrabaları sahneye" diye yaptığı iğrenç anons oldu çünkü kimse yoktu.Sap gibi ortada kaldık.o esnada dolu salonda herkes bize bakıyor, ne oluyor falan diye.O an çok üzülmüştüm.Bi de takı merasiminde içim acımıştı sadece annemin taktığı bilezik ve halamın taktığı çeyrek vardı kız tarafı olarak.

Can ciğer değilse uzak düğüne gidilmiyo malesef.
Boşvèr nede olsa kimseyi memnun edemiyoruz.
Benim düğünümde salon taştı ama yine memnun edemedim keyfine bak boşver

Dügünüme bikac gün kaldi erkek tarafi kalabalik ama bizim taraftan pek gelen olmucak 5 6 kisi anca :KK43: daha gelcek olan vardi kimi cenazemiz var dedi kimi kücük bebek var yol uzun dedi kimi izin alamadim dedi gelemicez diye ciktilar son dakika :KK43:
Cok moralim bozuk erkek tarafina karsi rezil mi olcam simdi. Benim durumuma düşen oldu mu daha önce?
Eşimin tarafından kimse yoktu doğru düzgün akraba olarak akraba olarak gelenlerede gerek yoktu akrep gibiler ben buna hiç takılmadım keşke onlarda gelmeseydi önemli olan kalabalık değil gelenlerin ne kadar insan olduğu...

çok uzak bir memlekete gelin gittim. eşimin memleketindeki düğünde sadece annem babam ve kardeşim vardı.
asıl düğünden 1 hafta önce kendi memleketimizde yemekli bir davet gibi bir şey yaptık kendi akrabalarımız için.
takı takmak isteyen taktı, herkesi bir araya getirmiş olduk, ben de uzun zamandır görmediğim kişileri görmüş oldum, güzel oldu.
siz de böyle bir şey yapabilirsiniz belki

insanlara açıklama yapmak zorunda değilsin ki bu durumda. ailen gitmemiş olabilir kimseye ki gitmek zorunda da değil. elaleme ne. artan yemeği fakire fukaraya sokak hayvanlarına besleme yapan kişilere bağışlardım ben olsam. takılar için kurdele değil takı kutusu yapın ona atsın insanlar daha şık bence boyuna takılan kurdeleden takılardan.

Benimde akrabam çevrem yok. 15 kişi toplasan var yok okadar. İşin aksi nişanlımın da aynı. Yani 50 60 kişiyle düğün yapacağız. Arkadaş çevremizde de düğün yapan kabuğuna çekiliyor.5 6 arkadaşım anca katılacak. Apartmanda komşuluk ilişkiside yok zaten. Napalım yapacak bişey yok

Dügünüme bikac gün kaldi erkek tarafi kalabalik ama bizim taraftan pek gelen olmucak 5 6 kisi anca :KK43: daha gelcek olan vardi kimi cenazemiz var dedi kimi kücük bebek var yol uzun dedi kimi izin alamadim dedi gelemicez diye ciktilar son dakika :KK43:
Cok moralim bozuk erkek tarafina karsi rezil mi olcam simdi. Benim durumuma düşen oldu mu daha önce?
Eğer sizin ailede o konulara çok önem vermeyen biriyse sizde önemsenmemiş olabilirsiniz.Bizde uzak bıle olsak yakın akraba isek mutlaka gitmeye çalışılır

akrabalık, komşuluk ve aile ilişkileri, eskisi gibi değil malesef....artık kimse kimseyle görüşmüyor, değer vermiyor, maneviyat bitti tamamen...yabancı lar 10-12 kişiyle bile, düğün yapıyorlar, hatta bazen nikahta kimse olmuyor3-4 kişiyle nikah kıyıyorlar...artık bizde onlar gibi olucaz...

Back
X