Düğününüze bir ay kala aldatıldığınız öğrenseniz...

Tüm resmi nikahların amacını aynı kefeye koymamak gerekir..Kimi tayin için belki de kimseyi davet etmeden nikah kıydırıyor olabilir,bu yüzden kendini evlendim saymıyor olabilir.....Ama kimi de gelinliğini,damatlığını giyip yüzlerce davetlinin önünde düğün merasimi olmaksızın sadece imza atarak nikah kıydırıyor olabilir....düğün olayı da kişilerin tercihine kalmış bir durumdur...
Nikahtan kasıt (tabiiki resmi nikah )evlendiğini topluma ilan etmektir..

Bu nedenle düğün olmamışsa bile nikah memurunun kıydığı,yüzlerce kişinin şahit olduğu durum evliliktir...

Son düzenleme:
eğer bir evli gibi yaşamadıysanız nikah feshedilebiliyor biraz araştırın ayrıntıları tam bilmiyorum.

hafta sonu gittim ailemin yanına.konuşamadan geldim.zaten kimseyle konuşamıyorum ağzımı açınca boğazım düğümleniyo.

aldatıldığını bile bile o adamın karısı olabilecek misin canım? konuş anlat ailene, içine attıkça daha kötü oluyorsun.

Tüh tüh tüh...:30: 4 yıl öncesi kıyılan resmi nikah,giydiğim gelinlik,gelen davetliler,takılanlar vs,2 si sağ 2 si rahmetli 4 çocuk sonrası düğünüm olmadığı,daha doğrusu düğün istemediğim için gerçekte evli olmadığımı öğreniyorum...:53: Oysa ben düğün yapmak yerine yurt dışında güzel bir balayı ile akıllıca davrandığımızı sanıyordum....:37:

:46::46::46: çok akıllıca tabi arkadaşımmm...

Karar senin kararın en doğrusunu vereceksindir eminim. Hayatı bundan sonra nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşamalısın...

ailemin yanına gittiğimde annem bana aldıklarını gösterdi yatak örtüsü filan.o kadar heveslilerdiki bişey söyleyemedim.karşı taraf ayrılığa yanaşmıyor bırakamazmış, düğün olacakmış.en son ertelemede karar kıldık.davetiyeler dağıtılmamıştı allahtan. yorumlarınız için teşekkür ediyorum.ben yazarım buraya arada.

yanlış yapıyorsun arkadaşım gel şu nikahı iptal et süreç ilerlemeden:45:kanma adamın sözlerine

Ben unutabileceğine inanmıyorum. Düğünün ertelenmesi değil iptali daha uygun şu durumda. Yaptığı eşşekliğin bedelini ödesin. Kolay mı ya bu kadar.. :47:

canım sözlerine inanmıyorum onun.burda yazılanlara da katılıyorum.hepinize hak veriyorum.kim böyle mutsuz gelin olmak isterki ama çıkmaza girdim kafam çok karışık.

çevremiz nikah oldunu biliyor keşke bilmeslerdi.ailem küçük bi ilçede oturuyo.insanlar dedikodu arıyo zaten.babam kalp hastası.offf böyle düşündükçe ona daha da gıcık oluyorum.o kızı da boğasım geliyo.
Evlendikten sonra sıkıntı yaşaman aileni daha çok üzer.

aileme anlatıp düğünü iptal ettirmeyi düşünüyorum.bir de boşanma tabi.şuan çok sinirliyim.aklımdan neler geçiyo da yapamam.[/QUOTE

yazınızın devamını okumadım o yüzden fikriniz değişti mi bilemiyorum ama bi avukata mutlaka danışın boşanma değil de "evliliğin iptali" şeklinde dava açabilirsiniz sanırsam. böylece boşanmış değil hiç evlenmemişiniz gibi olur resmi kayıtlarda...

çevreye göre yaşamayın zararın neresinden dönülse kardır.gelin iptal edin nikahı zaten evli gibi yaşamamışsınız o yüzden evli değilsiniz rahat olun:34:

ailemin yanına gittiğimde annem bana aldıklarını gösterdi yatak örtüsü filan.o kadar heveslilerdiki bişey söyleyemedim.karşı taraf ayrılığa yanaşmıyor bırakamazmış, düğün olacakmış.en son ertelemede karar kıldık.davetiyeler dağıtılmamıştı allahtan. yorumlarınız için teşekkür ediyorum.ben yazarım buraya arada.

canım çok zor olduğunu biliyoruz. olayın şoku ve duygularınla düğünü iptal etmek senin için çok zor geliyor olmalı. ama ne yazık ki olanları unutabileceğine inanmıyorum, düğünü ertelemen iyi olmuş, unutma ileride mutlu olmak istiyorsan duygularınla değil MANTIĞINLA karar vermelisin.

ailen heveslidir tabi, çünkü o adamı DÜRÜST KIZLARINI SEVEN BİR ADAM olarak görüyorlar. oysa ki eminim ki gerçekleri bilseler senin yanında olurlar. bunda senin bir suçun yok, senin eksikliğin yüzünden olmadı bu olanlar, içten içe kendini suçluyorsan sakın yapma, düğünü erteledin iyi güzel biraz o adamla görüşmeden düşün, kapat telefonlarını, sonra ailene anlat, en iyisi annene anlatman, telefonda anlatsan da olur yeter ki anlat zehrini akıt.

yazık sana bu eziyeti çektirmeye hiç hakkı yoktu o adamın! o kızlarla görüşürken gayet keyfiyle yaptı ama sen acı çekip ızdırap çekiyorsun BUNU KENDİNE YAPMA! o gayet canını sıkmadan yapabildi bunu, sen de canını sıkmadan iptal edebilirsin bu düğünü. hepimiz senin yanındayız.

burda konuşulan düğündür, nikahtır sohbetlerine kafanı takma, NİKAH İPTALİ ni bir avukata danış ve boşanacak olsanız bile bu dünyanın sonu değil üstelik rabbimin sevgili kuluymuşsun ki daha en başında göstermiş, ya çoluğun çocuğun olduktan yıllar sonra böyle bişeyler yapsaydı o zaman bu gücü bulmak daha da zor olacaktı (ama imkansız değil).

buraları takip ediyorsan, böyle erkeklerin hiç durulmadığını ne yazık ki görmüşsündür. lütfen kalbine, alışkanlıklara, yıllara yenilme, gelecek güzel günlerin için MANTIĞINLA karar ver.

sevgilerle..

bu arada damat bey ne durumda merak ettim çabalıyor mu en azından?
yaptığı eşşekliğin farkında mı?
bırak seni kaybetmenin acısını da yaşasın:74:

nedense size dogru tavsiye verildigi zaman
evlilik iptali gibisinden
yada yureklendirildigi zaman
cevap vermiorsunuz

sanirim siz cevreyi bahane edip
bile bile aldatan nisanlinizla beraber devam etmeye
karar verdiniz
eger oyleyse umarim pisman olmazsiniz

olurda hakli olarak evlilik iptali icin basvuru yaparsaniz
yada bosanirsaniz (ikisi ayni seye geliyo) sonucta bekar yazilacak
kimliginizde sizin icin en iyisi oldugunu dusunuorum

tabii siz bilirsiniz

nedense size dogru tavsiye verildigi zaman
evlilik iptali gibisinden
yada yureklendirildigi zaman
cevap vermiorsunuz

sanirim siz cevreyi bahane edip
bile bile aldatan nisanlinizla beraber devam etmeye
karar verdiniz
eger oyleyse umarim pisman olmazsiniz

olurda hakli olarak evlilik iptali icin basvuru yaparsaniz
yada bosanirsaniz (ikisi ayni seye geliyo) sonucta bekar yazilacak
kimliginizde sizin icin en iyisi oldugunu dusunuorum

tabii siz bilirsiniz

insallah pisman olmaz.. sonralari olasi senaryoyu yasamak cok daha agir olcak.. cani yandikca duygularini yitirecek, yasanan olumsuzluklar aliskanlik yapip rutine binecek, hissiz biri olup cikacak.. bunlarin hepsi tecrübelerle sabitlenmistir maalesef :50::50::50:

bi ara tartisma oldu.. dügün olmadiysa evli sayilmaz diye... yani dügün evli sayilmak icin olmazsa olmaz degil taniki ama bu hakkinda konustugumuz konuda, arkadasimiz evli sayilmaz cünkü dügünü olup ayni eve girmemis..evlilik hayati yasanmamis.. benim de nikahim dügünden önce oldu ve ben de aldatildigimi ögrendim ve ben d e sustum yoluma devam... simdi ne mi oldu????? tarih tekerrürden ibaret.. alistirdim iste nasilsa susuyorum... nisanliyken cekip gitmeyen evliyke hayli hayli susar... oooooooooooo meydan erkegin o zaman.. hem de bir aylik evliyken yani dügünümde 1ay sonra ögrendim arkamdan cevrilen isleri... diyorum ne salakmisim.. insallah arkadasim sen demezsin insallah verdigin karardan hic pisman olmazsin......

Son düzenleme:
Bence bile bile lades olur baştan güven sarsılmış böyle bir şeyin üzerine yuva kuramazdım ben bunu bildiğim halde.

biz kızlar malesef biraz zayıfız bu konularda. bazen gerçeği ve başımıza neler geleceğini bildiğimiz halde duygularımızın önüne geçemeyip yaşıyoruz yanlış olan şeyi ve yaşadıktan sonra anlayabiliyoruz hatamızı. arkadaşımız da bence duygularına yenildi ve klasik savunma mekanizması yarattı kendine ''ben ona haddini bildirdim bir daha bunu yapacak cesareti olamaz'' ama ancak kendini kandırır bununla. olay benzemese de aynı şeyleri yaşadım sayılır düğünüme 1 hafta kala bana sinirlenip itmişti düşmüştüm. ağladım sızladım ama değişir dedim evlendim. ne oldu? evlendikten bikaç ay sonra hakaretler başladı sonra tokat atmalar.. yani aslında farkedip de umursamadığım kabalığı ve karaktersizliği su yüzüne çıktı. 2 seneyi dolduramadım boşandık.. yani yaşayınca canın yanınca anlıyosun çevrenin sözlerine kulak tıkıyorsun ama çok yazık oluyor sonra sana. tecrübeler önemlidir umarım dikkate alınır..

Back
X