Dükkan açmayı düşünüyoruz tavsiyeleriniz var mi ?

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.950
989
373
34
Merhaba arkadaşlar,
Sizden yardım bekliyorum bir konu hakkında.
Kızlar ben 8aylık evliyim daha önceki bi konumda eşimin babasının bir dükkanı olduğundan bahsetmiştim.Dükkan çaydanlık tencere üzerine + çaydanlık tamiri filan yapıyor. Dükkan mahalle arasında bir yerde ama kaç senedir yapıyor yani işini tutturmuş öyle ki bizim masrafımizi hep karşılardilar biz kuruş borç odemedik.Kendi dükkanda satıyor ayrıca başka yerlere züccaciyelere artık her mahallede olan bir milyoncu tarzındaki avmlere mal veriyor çelik tencere çaydanlık.
Şimdi benim ailemde daha işlek bi semtte oturuyor ve babamin amcasi anahtarci dükkanı işletiyordu fakat vefat etti hemen hemen 4ay oldu şimdi çocukları dükkanı boşaltıp kiraya verecekler.Bizde dedik biz tutalım kayınpederimin yaptığı malları orda satalım mesela kayınpederim o bir milyoncu tarzındaki yerlere 15liraya veriyor bir çaydanlıgi (toptancı tarzı gibi iş yapıyor yüzlerce yani ) adam alıyor 35 40a markasına göre daha fazla olarak satıyorlar bizde dedik benim ailemin oturduğu semt işlek öyle birşey oldu dükkanda tanıdık olunca dedik yapalım ama tam karar veremiyoruz.
Dükkan açicaz ama ben işleticegım babam hafta sonları yardım edicek annem arada kayinvalidem iş tutana kadar yanımda olucaklar çünkü kayinvalidem bu işten anlıyor kayınpederim mali yapıyor kayinvalidem dükkanda satıyor satıştan anlıyor yani
Şu anda bende eşimle birlikte bir yerde çalışıyorum öyle olunca ben işten çikicam bu iş için bu arada eşim muhasebeci ordan da derdimız yok.
Kızlar durum böyle sizce yapmalı miyiz? Pişman olur muyuz ? Yani işten çikicam sonuçta tavsiyelerinizi bekliyoruz dükkan açarken nasıl hareket etmeliyiz ?
Hepinize teşekkür ederim

bence mantıklı....rızkın onda dokuzu ticarette demişler :)
riske girmeden çok para kazanılmıyor canım bence riske alınacak bi fikir...
en kötü ihtimalle olmadı kapatırsınız..pek bi kaybınız olmayacak zaten çünkü zaten bu işi yapıyormuş kayınpederiniz...
denemeden bilinmez olurmu olmazmı....
sizde en kötü ihtimalle bi süre işsiz kalırsınız...tekrar bi iş bulursunuz tutmazsa...

Aslında ben işsiz kalıcam ama zaten kpssye girmeyi düşünüyorum zaten eylül ekim hadi olmadı ocak gibi cikicaktim işten dersaneye gitmeyi planlıyordum bakalım bugün eşim gitti konuşmaya tuttuk gibi artık dükkani bakalım artık nasıl ilerlicez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…