dükkan ismi

whiteice67

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2007
2.838
1.900
658
56
Ankara
sevgili arkadaşlar,ben kısmet olursa aktar dükkanı açmak istiyorum,içime sinen bir isim bulamadım,sonra dedimki isim mevzuunu arkadaşlara danışayım şöyle bitkisel akılda kalıcı aktar dükkanına yakışır,isim bulmanızı istiyorum,lütfen beni kırmayıp değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.
İksir Pazarı, Şifa Deposu, Şifa Otları, Şifa Ambarı.
Cadı Kazanı... Lavinya... Limon Kabuğu... Nane-Limon
Yapraklı, tohumlu bir şeyler de olabilir.
Ben olsam "Druid Pazarı" koyardım da, genel kitleye hitap etmiyor tabi. Nitekim Skyrim'de yaşamıyoruz.

Bir tutam baharat veya bir tutam iksir dükkanın içini de biraz eski havalarda yapabilirsiniz, sarı sarı ışıklar bi kaç antika süs eşyası koyabilirsiniz, aishwarya rai nin oynadığı aşk iksiri filminde öyle bi dükkan vardı sanki çok güzeldi bakabilirsiniz

Ben hanımeli, tarçın, vanilya, yasemin, portakal gibi hoş kokuyu hissettiren isimler koyardım sanırım..

Favorim hanımeli veya tarçın..

Bir tutam baharat
Doğadan
Tat bilen
Mis baharat
Nebat dünyası
Baharat yolu

Hayırlı uğurlu olsun.

Ben olsam sırf eğlencesine Harry potter'dan yürür. Dükkanın ismini kaynar kazan ya da diegon aktarı koyar dekoru da ona göre yapardım. Ekstradan kristaller, tütsüler, tarot kartları filan satardım dükkanda. Sonra şehrin büyü işleriyle uğraşan teyzeleri bana yarasa kanadı sormaya gelirdi. :)

Ama geleneksel bir isim arıyorsanız Tabip Aktar olabilir. Lokman Aktar ya da Şifacı da uygun aktar ismi olarak. Ya da Bir Tutam Ot belki? Hayırlı olsun şimdiden dükkanınız.

Yarasa kanadı sormaya gelen teyze... Haha. Benim de aklıma hep fantastik dünyalardan isimler geliyor ama öyle dükkanın ismine büyü filan sokarsan, muhtemelen iki günde camı çerçeveyi aşağı indirirler. İçeriye de çok büyü dükkanı havası vermemek lazım, zatanist bu diye mimlenmek olası. O yüzden genel halka hitap eden bir isim seçmekte fayda var.

Turuncu olabilir.

Hanımeli denmiş o da güzel bence.

Bir de böyle yerlere yaşadığınız ilin ya da ilçenin adını verince daha çok benimseniyor. Google'da arayınca da üstte çıkıyor.

Klasik isimlerden seçerseniz bence daha iyi olur hanı hep gördüğümüz yıllardır alışveriş yaptığımız yerler gibiymişcesine geliyor bana benim bir arkadaşım da öyle bir yer açtı girişte bir yere rahmetli büyük dedesinin siyah bir fotoğrafını astı
Bu amca kim diye soranlara bizim ustamız 1930dan beri bu işi yapıyoruz falan diyordu köklü bir dükkan gibi

Ya da Merlin, Avalon falan olsun..
Vay be geçmişe gittim iyi oldu

arkadaşlar buraya yazamadım kusura bakmayın ,önerleriniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ALLAH hepinizden razı olsun .lütfen dualarınızı eksik etmeyin,isim olarak aktar ve yanında kendi adım olacak inşallah karar aşamasındayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…