Dukkan ustunde oturanlar

LaDy_Dian

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2010
714
1.003
303
Merhaba hepinize. Biz bu aralar ev bakiyoruz ama butcemize uygun guzel evler ancak 1.katta bulunuyor. Cok begendigim bir ev dukkan ustu mesela.
Merak ettigim dukkan ustundeki katta oturan arkadaslar dogalgazli evde isinma sorunu olur mu? Evleri bu sekilde olanlardan yardim lutfen

Ve baska dezavantajlar var midir aklima gelmeyen?

Edit: altta su an icin klinik var. Ilerde ne olur allah bilir tabi

Son düzenleme:
Dogalgaz bir yana dukkan ustunde oturup rahatsiz olanlar biliyorum. Ama sonucta dukkan ustunde oturan bir suru de insan var. Rahat bir mizacin varsa, ses konusunda da hassas degilsen oturabilirsin.

aşırı merak ediyorum dükkan üstü bir ev aldık tadilatı yapılıyor.

Eğer fırın vs gibi sıcak bir dükkan değilse çook soğuk oluyor. Tekstil kuaför falansa müzik sesinden bıkarsınız. Eğer sessiz bir işyeriyse tek dezavantajı kışın soğuk olması.
Avantajı da rahatsız etmekten korktuğun bir alt komşun olmaması. Akşamları kapalı olacağı için

Bir tanıdığım dükkan üstünden ev aldı sonra altına fırın açtılar sabah gürültüsü bir yana kışın iyi hoş da yazın bir odadan digerine geçmiyorlardı sıcaktan zorla sattılar evi şimdiki sahipleride bıkma noktasindalar

Dükkan var mı boş mu

Yıllarca boş da kalabilir

Alttan yalıtım var mı

Bizim sitede 7 yıldır oturuluyor bir dükkan hariç hepsi boş

Bunu da düşünmek lazım alt boş olunca da soğuk olabilir bir de dükkanın her yeri
Cam ise o daha soğuk oluyor boş daireler daha sıcak oluyor

Ben dükkan üstünde oturuyorum ama benim dükkan dediğim büyük bir market. Evimiz çok güzel, hatta bildiğin lüks. Ev sahibimiz de altımızdaki marketin sahibi. Aslında evin kirasının şu anki kiradan daha yüksek olduğunu ama market üstü olduğu için gece dondurucu sesi vs.den dolayı şimdiki fiyattan verdiğini söylüyor ki gerçekten haklı, ev çok güzel.

Gece ses oluyor mu dersen, olmuyor. Bina yeni olduğu için ses yalıtımı çok iyi. Bizim tek sıkıntımız ısınma. Altta market olduğundan ev zor ısınıyor, neredeyse binadaki en yüksek doğalgaz parasını biz ve karşı komşumuz ödüyoruz.

Alttaki dükkanın ne olduğu önemli bence. Bi de eviniz yeni yapılmışsa yalıtımı da bu konuda önemli oluyor. Korkulacak bir şey yok, evi beğendiyseniz tutun geçin

Bizim evin altı dükkan. Isınmayla ilgili sorun yok. Tabi ne dükkanı olduğu da önemli. Kuaför ve kırtasiyeci var. Orada önemli olan dükkan sahibi nasıl biri?
Biz yöneticiyiz aynı zamanda apartmanda herhangi birşeye para toplanacağı zaman biri çok sıkıntılı. Ona vermem buna vermem benim cephem yok vb

Bi tanidigim var kısın dondular hatta dogalgazi birakin kaloriferli daireydi soguktan yere basamiyorduk diyodu

Firin mi
Kuafor mu
Emlakci mi
Cafe mi ?
Ben istemezdim
Firin olsa yazin cehennem gibi cekemem
Market ,cafe,kuafor olsa muzik gurultusu
Ayrica aksamlari dogalgazi kapatiyorlar buz gibi oluyor

dükkan ne dükkanı sektör?

bakkalsa gelen giden mal indirme bindirme çok olur
lokanta ise koku ses olur
vs..
Dolu ve klinik gibi bir yer var.
Ev yeni yalitimda sorun olmaz saniyorum. Satin alacagimiz icin bu kadar dusunuyorum aslinda yoksa begenmesem en cok sozlesme sonuna kadar bekler cikarim.
Firin mi
Kuafor mu
Emlakci mi
Cafe mi ?
Ben istemezdim
Firin olsa yazin cehennem gibi cekemem
Market ,cafe,kuafor olsa muzik gurultusu
Ayrica aksamlari dogalgazi kapatiyorlar buz gibi oluyor
Su an klinik var ama iste 3 sene sonra kapandi firin oldu diyelim yandik demek ki hem gercek anlamda hem mecazi :)

arkadasım petshop üstünde oturuyor.
evde çoğunlukla dağalgaz yakmıyorlar gündüz kız gece gelince yakıyor.
çünkü dükkan sahibi hayvanlar zarar görmesin diye çok fazla yakıyormus.
sizinde diş kliniği gibi bir yer ise dava düşükse isida bir sorun olmaz.
girin bakın dükkana tavan yüksek mi?
sonuçta onlar klima vs yakmak zorunda müşteri geliyor öyle değil mi?

kirada oturmaktansa alın derim ben hayırlı uğurlu olsun

Aksam kapaniyordur ama dogalgaz biri demis hic aklima gelmemisti. Girip bi goz gezdireyim haklisiniz. Normal insan klinigi

Aynen sicak
Bam gum sesler mal indirme bindirme
Bagris cagris
Bi de en ust katlara baksaniz onlar da ara katlara gore ucuz oluyo

Aksam kapaniyordur ama dogalgaz biri demis hic aklima gelmemisti. Girip bi goz gezdireyim haklisiniz. Normal insan klinigi
normal insan kliğini mi
birde artık her yere fırın açtırmıyor fırın açma ruhsatı olmalı dükkanın yani yerşelim yapılırken burada fırın olacak diyor belediye
sorun akşam kapatıyormusunuz diye.

Dükkan üstünden uzak durun şimdi klinik olan yer ilerde kafe, lokanta olursa ses,gürültü, sigara dumanından durulmaz.
Evimizin altında daha önce aktar vardı, şimdi kafe oldu, ses ve kokudan kafayı yemek üzereyiz.

Aynen sicak
Bam gum sesler mal indirme bindirme
Bagris cagris
Bi de en ust katlara baksaniz onlar da ara katlara gore ucuz oluyo
evet evim en üst kat
ilk sene çok üşüdük.
ikinci sene çatıya yalıtım yaptırdık bizim tarafa
ve ayrıca bizim tesisat küçük döşnemiş büyüttük çok şükür ısındık sorun olmadı
bir daha ev alsam yine üst alırım
en azından yeni yıkanmış balkonuma teyzeee yapma burada erzak var halı silkeleme dediğimde duymamazlıktan gelmemezlik yapmaz...
kafam rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…